marți, 21 aprilie 2015

Hit si reclama

pentru rubrica "Meloman pentru o zi"
Cu ocazia aniversarii a 75 de ani de la crearea bauturii racoritoare Fanta (februarie 1940), "The Coca-Cola Company" a lansta un nou produs "Fanta Classic" si videoclipul publicitar foloseste o melodie care m-a fermecat. Am cautat piesa, se numeste "Hello again" însa solista Suzie Kerstgens  [din formatia Klee / numele formatiei provine de la numele pictorului avangardist Paul Klee], nu a înregistrat decât acest fragment...
Titlul original "Hello again" a fost compus si interpretat de Howard Carpendale în anul 1984. Nu sunt fan Schlager music  - acest tip de muzica "entertainer German hit mix", însa melodia este emotionanta, o piesa cu mesaj romantic, o declaratie deosebita de dragoste! O melodie "prafuita" aleasa tocmai spre a  readuce "the feeling of the Good Old Times"

Howard Victor Carpendale (născut la 14 ianuarie 1946 în Durban) este un cântăreaț și compozitor din Africa de Sud. Cel mai mare succes nu la dobândit în patria-mama ci în Europa, în țările vorbitoare de limbă germană si a atins apogeul carierei muzicale între anii 1970 și 1980. De-a lungul carierei a vândut peste 25 de milioane de discuri. Cea mai vânduta melodie din repertoriul sau este "Nachts, wenn alles schläft" (1979).

8 comentarii:

  1. Hallo again! :)
    Cei de la Coca-Cola nu se dezmint: sunt printre cei care au cele mai bune reclame. :)
    Despre H.C. aflu acum (de fapt - cine stie?! - poate ca l-am ascultat vreodata si inainte, dar n-am stiut cine este); melodia suna foarte bine, mai ales... noaptea tarziu sau... dimineata foarte devreme! :)
    Sa ai o minunata zi!
    Pupici de la noi, cu drag!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. reclamele... sufletul comertului :) Coca-cola are reclame bune, într-adevar.
      Melodia Hello again imi place mult in varianta feminina - am vazut ca de când a aparut reclama, numerosi ascultatori cer melodia cu Suzie. Poate ca pâna la urma, la cererea ascultatorilor, se va inregistra piesa intreaga :)
      Carpendale si-a început cariera ca imitator al lui Elvis. Nici eu nu cunosc multe piese de ale lui, pentru ca nu sunt fan Deutsche Schlager. Acest gen muzical, de mare succes in anii '70 începe sa recapete adepti din ce in ce mai mult, acum in ultimii ani. Udo Jürgens si Helene Fischer sunt pe locul unu in acest top. Helene imi place mult ca femeie, dar si ca artista - recunosc are o voce deosebita!
      ♥ Good night and sleep tight! ☺

      Ștergere
  2. de abia astept sa-l vad acasa, la birou nu am cum :(
    pup draga mea draga, buna dimineata! :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ei, cum iti place melodia? :)
      pup draga mea draga - Noapte buna! ☺

      Ștergere
  3. Frumos, mi-a placut !
    O zi frumoasa iti doresc!

    RăspundețiȘtergere