marți, 9 decembrie 2014

Croaziera - A treia seara


Înainte de a intra la masa de seara, am servit câte un apéritif în atrium si ne-am amuzat de glumele unei trupe de pantomimi. Artistii stateau nemiscati, precum statuile si brusc acostau persoanele cele mai neatente la ce se petrece în jurul. Gagurile au fost deosebit de inspirate si au fost pe deplin gustate de spectatori.
Dupa ce am servit masa de seara, ne-am întors în bar si am descoperit o voce fermecatoare. Muzicianul brazilian Anderson Reis ne-a delectat cu un program de samba, bossa-nova, reggae, pop, jazz si blues... Si din nou, nu am ajuns în camera decât târziu, mult dupa miezul noptii.

Meniul serii a fost un nou rasfat cu preparate haute-cuisine, noua dovada de rafinament gastronomic. La aperetiv, Helmut a ales portia de specialitati si mezeluri italienesti: "Prosciutto di Parma", somon afumat si "Salame Secondigliano". Eu nu m-am putut abtine sa nu comand portia de scoici în vin alb. Urmatorul fel am ales amândoi "Paella à la Catalane". Felul principal a fost friptura de vita în sos de vin rosu cu chiftelute de cartofi. A urmat mini-platoul cu brânzeturi si desertul. Amândoi am servit crème brûlée.

La ora 20 vaporul a pornit din Barcelona spre Palma De Mallorca. (va urma)

20 de comentarii:

  1. Superbe şi aceste ultime pagini de cronică de călătorie. Locuri minunate, clipe atât de frumoase, iar voi... nişte frumoşi şi eleganţi! Mă bucur că aţi avut o vacanţă mai mult decât reuşită.
    O nouă zi cât mai frumoasă, dragă Carmen! :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu exagerez când spun ca acest concediu a fost cel mai frumos din viata mea! si când ma gândesc de cate ori am amanat croaziera... atâtea gânduri inutile mi-am facut si de fapt, totul a fost PERFECT! :)
      Erau multi parinti tineri pe vas - copii ca Sara erau majoritatea! A fost placut pentru ca cei de la un an la 6 sunt cei mai dragalasi, cei mai marisori sunt independenti, alearga, se joaca, se cearta si tipa - dar astia erau la scoala :))) Poate ca va hotarâti si voi pentru un asemenea concediu, pâna când nu va fi Sara scolarita.
      Noapte buna, Alex draga! Si voua, o saptamâna cât mai placuta!

      Ștergere
  2. Wonderfull menu on restaurant ship, have a nice Advent , Greeting from Belgium

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. It was a nice cruise with excellent services! ☺
      Thank you, have a nice Advent season too!

      Ștergere
  3. iata si rochia mea preferata, este superba iar tu arati magnific in ea...tradafirii aceia ii dau o distinctie aparte si subliniaza frumusetea parului tau blond si aerul proaspat pe care il ai...iubesc toaleta asta a ta! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) da, tu m-ai laudat înca de atunci, când ti-am trimis fotografiile, in timp ce povsteam pe whatsapp. Este fusta bleumarin si corsaj, una din toaletele mele cele mai noi. Toate celalalte le am de câtiva ani - dar, de câte ori pe an, ne îmbracam elegant?! de revelion si eventual pentru o nunta sau un banchet.
      Si Helmut si-a asortat mereu cravata la culoarea rochiei mele ;) sa fim în partnerlook.
      Te pup draga mea draga! :-*

      Ștergere
  4. Ca si in celelalte seri, cocktail-urile si preparatele servite arata intr-un mare fel, iar voi doi sunteti deosebit de eleganti. Sa va fie de bine calatoria, sunt convinsa ca a fost de vis, si cine stie, poate vor urma si altele pe mare ;).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. totul pe vapor a fost servit cu mare clasa! multumim :)) Ca de fiecare data, dupa dineu am ramas pentru un drink cu vecinele noastre de masa, Margot si Laura - Laura ne-a facut poza împreuna :) Din concediu acesta avem putine fotografii în care suntem unul lânga altul :))
      Da, clar ca îmi doresc de-acum sa petrec astfel de concedii - acesta a fost doar începutul si experienta a fost mai mult decât perfecta!

      Ștergere
  5. Nu mă pot să nu remarc lalelele albe, atât de proaspete şi frumoase.... :)
    Iar tu arăţi superb în fotografia cu lalele :)
    O zi minunaă, draga mea! pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. am scris pe aici pe undeva ca prima data am crezut ca lalelele sunt din plastic - si am testat si m-am convins ca sunt naturale! perfecte si naturale! :) Am facut o fotografie cu vaza înainte ca florile sa fie schimbate cu altele proaspete :) Superbe lalele albe!
      multumesc mult, draga mea! trimit pupici si deasemenea îti doresc o zi minunata! :-*

      Ștergere
  6. Ce tinute deosebite aveti ! Meniul de exceptie, ca in fiecare zi ! :)
    pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. pentru seara de gala, Helmut a îmbracat chiar Smoking! :)
      pup si eu :-*

      Ștergere
  7. Daca in postarile anterioare m-au atras interioarele, meniurile, florile, de data asta am admirat eleganta voastra. Rochia ta imi place la nebunie si iti sta perfect!

    RăspundețiȘtergere
  8. Eleganta si rafinamentul vostru mi se pare ca face parte din atmosfera.Sunteti impecabili.Imi dau seama ca a fost o seara minunata,daca tu o lauzi.Astept povestea,pana la sfarsit. O zi buna!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. fiecare seara petrecuta pe vapor a avut un farmec aparte, nu as putea sa ma pronunt, care seara a fost cea mai frumoasa!
      Ma bucur mult ca-mi esti alaturi în acesta calatorie si iti multumesc mult pentru compliment!
      O zi minunata sa ai!

      Ștergere
  9. rochita cu trandafiri! ce bine iti vine...:P
    zi-mi ca te-ai bagat la o smba sau la un blues!:)
    masa de seara un adevarat festin....din nou....!
    te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) în sfârsit am ajuns si la rochita cu trandafiri, pe care ti si Pandhora mi-ati laudat-o cu atâta generozitate. pupici pentru :-*
      Oh daaaa! Muzicianul brazilian a devenit preferatul meu pe vapor :)

      Ștergere