sâmbătă, 5 noiembrie 2011

Vacante si parfumuri exotice

Astazi ( prin intermediul "Povestii parfumata între bloggeri" - rubrica saptamânala a Mirelei) am sa va destainuiesc un secret: fiecare fruct exotic pe care-l consum, reprezinta pentru mine nu doar savoare ci si "un bilet" pentru o calatorie în timp si spatiu, pentru o deplasare instantanee într-unul din concediile dragi.
Ca în romanele SF, atunci când descojesc o portocala, ma trezesc în satul egiptean, lânga beduinul cu zâmbet stirb si fata blajina, împartind cu drag portocale. Aud suierul moale al vântului, vad dunele de nisip si simt mirosul specific al camilelor ce se odihnesc în tarcul din imediata apropiere a cortului.
Când storc rodii pentru un suc, ma pomenesc în regiunea Egeeana, întrun bazar turcesc aglomerat, între femei cu salvari si bluze înflorate, barbati zgomotosi, purtând fesuri cilindrice din filt cu ciucuri rosii de matase. Tot în Turcia sunt teleportata atunci când prepar citronada. Stropii amarui împroscati de coaja de lamâie îmi aduc clar în fata ochilor aleile de lamâi în floare, frumusetea si gingasia minusculelor flori albe cu aroma puternica, intensificata de briza fina a marii.
Când prepar o salata de fructe, aroma de strutuguri, piersici si caise ma poarta imediat în Italia, sub cerul azuriu si soarele dogoritor. Caut prima gelaterie si ma pierd în varietatea culorilor si aromelor. Nu exista fruct din care italienii sa nu fi inventat o înghetata. Delicioasa gelata italiana este la fel de renumita în lumea întreaga, ca si espresso sau cappuccino.
Atunci când musc dintrun kiwi, ma trezesc pe malul oceanului Atlantic, pe insula Madeira, în paradisul florilor si al fructelor. Piata mai bogata în fructe ca în Funchal nu am vazut nicaieri! Munti de mango, maracuja, guave, avocado, papaia, cacao, dovlecei cu tepi- kiwano, banane, ananas, rambutan, pitahaya, salah (fructul sarpe), mangosteen, kaki, smochine, graph, fructe de cactus... O lume de poveste, cu fructe colorate, cu forme ciudate si nume alambicate, cu parfumuri si arome ispititoate.
O lume purtata în amintiri - ce pot fi simplu reactivate si prin apasarea unui buton al spray-ului unui parfum pe baza de fructe exotice. Jeturile fine ce te învaluie, te vor teleporta în locuri de vis... Înceatca! Spre exemplu:
Pleasures Exotic - Estée Lauder - un parfum floral-fructat ce aduce întro secunda soarele, bucuria si deliciul fructelor de grapefruit roz, portocala şi lamâie. Parfumul contine deasemenea flori şi mirodenii exotice: flori de bambus, hibiscus, floare de litchi şi caise, bujori, trandafiri, lemn exotic şi chihlimbar.
Bora Bora Exotic - Liz Claiborne - un parfum pentru bărbaţi, care te poarta întro secunda din câmpul cu pepeni galbeni, în lanurile de lavanda. Pentru a completa nota senzuala a parfumului, este adaugata si o usoara aroma de nucsoara, cuisoare si chihlimbar.
Elemis Eau De Parfum - Exotic - evoca o escapada tropicala în pădurile învaluite de misteri. Parfumul este creat în varianta feminina si masculina, având ca baza aroma proaspata de maracuja -fructul interzis, în amestec cu note lemnoase si nuante fine de mirodenii.
Alte recomandari de parfumuri exotice la: Mirela, Lili3D, Gabi, Sara, GabrielaElena, CarmenDJ,...

20 de comentarii:

  1. Imi place la nebunie ca , atunci cand simtim mireasma si gustul savuros al unui fruct exotic, sa fim purtati, ca pe aripi invizibile si adieri tropicale, in vacantele visurilor oricarui om… care mai are visuri si incearca sa si le implineasca! Nu ma mir ca un kiwi te teleporteaza in insule proaspete si pline de soare, sau ca atunci cand decojesti o portocala te trezesti in satul egiptean unde ai stat de vorba aievea cu un beduin!
    Evocatoare prin definite, parfumurile pot fi si stimuli nepretuiti ai imaginatiei noastre.
    CARMEN, am strabatut cu tine un vis numit vacanta ideala!
    Exceptionale parfumurile aduse de tine aici. Imi place Estee Lauder la nebunie, dar si Bora Bora, chiar daca e barbatesc.Iar Elemi e unul din preferatele mele! Imi plac toate si toate evoca gradinile Paradisului terestru, care sunt insulele pline de soare si marile, dar si gradinile Sudului!
    O zi senina si frumoasa sa ai, draga mea. :)
    Sper ca toti cei care trec pe aici sa participle la Povestea parfumata. M-as bucura sa scrie fiecare, e atat ce simplu si frumos!
    Te pup! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Pacat ca nu putem simti si noi aromele delicate ale parfumurilor!

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte frumoasa aceasta postare, mi-a placut mult ceea ce am citit.
    Interesanta asocierea dintre fructe-vacante si parfumuri:)

    RăspundețiȘtergere
  4. M-am teleportat şi eu pe unde ai fost tu. La fel ca şi la Mirela. Mulţumesc.

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu am vazut niciodata munti de fructe exotice.Incerc sa-mi imaginez cum e pe acolo, noroc ca am vazut poze si filmulete cu locurile de basm despre care povestesti asa de frumos, simt parfumul fructelor, le vad, le gust !

    RăspundețiȘtergere
  6. Oau! Ce frumoasă călătorie ne-ați oferit! Egipt, Turcia, Italia, Insula Madeira... Ce de miresme alese!
    Mulțumesc!
    O seară de poveste! :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Interesante asocieri. Ai fost prin toate locurile care le-ai pomenit?

    RăspundețiȘtergere
  8. pf...ce de miresme...nici nu mai vreau sa ma mai gandesc;))

    RăspundețiȘtergere
  9. Mirela,
    draga de tine, tu ai întotdeauna cuvinte deosebite, multumesc mult!
    Ma bucur mult ca ti-au placut povestea, parfumurile, aromele si popasurile vacantelor mele...
    Cu siguranta vor scrie la rubrica ta "Povestii parfumate între bloggeri" tti aceea care iubesc parfumurile. Pe mine, nu ma mai pierzi de clienta ;))
    Sa ai parte de un weekend minunat! pupici

    RăspundețiȘtergere
  10. Melly,
    pe aici, drogheria Muller are cea mai mare colectie de parfumuri si, la cerere, interesentii primesc probe mici de parfum. Eu trec cu regularitate pe la acest magazin, pentru ca ma intereseaza tot ce e nou în acest domeniu. Atunci când un parfum care îmi place, reactioneaza placut pe pielea mea, doar atunci mi-l si cumpar :)

    RăspundețiȘtergere
  11. Ana Maria,
    multumesc mult! cuvintele tale îmi fac mare placere.

    RăspundețiȘtergere
  12. innerspacejournal,
    cu siguranta ai si tu arome de fructe care-ti amintesc de concedii sau excursii ;)
    Si eu îti multumesc pentru frumoasa poveste pe care ne-ai oferit-o spre citire!

    RăspundețiȘtergere
  13. g1b2i3,
    Madeira este un tarm de vis... mi-as dori sa locuiesc acolo, dar nu doar datorita abundentei de fructe ci si datorita climei, reliefului si florei. Mare si munte, la câteva ore departare. Insula este un adevarat paradis!
    Povestea ta cu Gaugain mi-a placut foarte mult!

    RăspundețiȘtergere
  14. Sara,
    multumesc mult! si tie o seara parfumata si mult succes la concursurile scolare ;)

    RăspundețiȘtergere
  15. Papusa M,
    ma bucur ca ti-a placut, multumesc.
    :) da, amintirile mele olfactive pomenite aici, sunt reale (daca activezi linkurile pe care le-am pus în postare, ai sa poti citi mai detaliat despre acele concedii minunate - pe care le-am pomenit)
    Multumesc pentru vizita!

    RăspundețiȘtergere
  16. Cypy,
    simtul olfactiv si cel gustativ sunt în strânsă legătura si cea mai buna dovada este spre exemplu ca atunci când suntem răciţi (si nu putem mirosi) nici mâncarea nu are nici un gust.
    Sa ai o seara minunata! ;)

    RăspundețiȘtergere
  17. Simt briza oceanului, in timp ce stau intr-un hamac sub umbrela unor palmieri...
    O salata de fructe delicioasa, este gata preparata, special pentru toti invitatii, la desfatarea aceasta de culoare, gust si parfum.
    Sa ne bucuram de toate acestea, acum la sfarsit de toamna!

    RăspundețiȘtergere
  18. Am încercat să îmi imaginez aromele, chiar dacă nu pot spune că sunt un priceput în domeniu... :))

    RăspundețiȘtergere
  19. Fructele exotice pe langa aromele imbietoare aduc multa sanatate trupului si mintii.

    RăspundețiȘtergere
  20. Frumoasa calatoria ta pe meleaguri de vis si cu arome inconfundabile! Mi-a placut foarte mult! Multumesc pentru incursiune si pentru pasiunea cu care ni le impartasesti! :-)

    RăspundețiȘtergere