duminică, 17 aprilie 2011

Sfârsitul anilor '80

Poveste face parte din ciclul "Povesti parfumate între bloggeri" initiat de Mirela. Tema de astazi este: sa ne amintim de un parfum pe care îl foloseam înainte de 1989 si care sa fi fost fabricat în România.

Primisem în dar de la bunica, un set Vanderbilt: eau de parfum si crema parfumanta. Simt parca si acum aroma de mimoze, garofite, trandafiri, scortisoara, vanilie, lemn de santal... o poveste orientala concentrata în flacon. Pulverizam parfumul doar la ocazii deosebite, asortându-l la o tinuta eleganta de seara si ritualul facea parte din bucuria cu care ma pregateam pentru acel eveniment deosebit: un spectacol de teatru sau muzica, o vizita speciala sau o sarbatoare. Pentru tinuta zilnica, foloseam un deo-spray, procurat tot de bunica mea, care avea tot felul de cunostinte, care la rândul lor aveau alte cunostinte... Era vremea când în magazine nu se gasea nimic, dar toata lumea avea macar strictul necesar. Era vremea când ne bucuram pentru lucrurile marunte si fiecare "nimic" avea o alta semnificatie ca acum.
Dupa dus, foloseam spray Impuls, Rexona, 8x4 sau Fa si nota proaspata pulverizata, îmi conferea o fantastica buna dispozitie. Îmi amintesc cu câta placere scoteam o bluza din dulapul în care totul mirosea a mere verzi, de la sapunurile - primite tot de la bunica si pe care nu ma înduram sa le folosesc, decât atunci când primeam urmatorul. Tin minte ca pastram chiar si ambalajul sapunului, fascinata fiind de frumusetea chipului imprimit pe hârtia Amo, spre exemplu.
Nu stiu de ce, dar pe vremea aceea, toate produsele cosmetice românesti miroseau a sapun de rufe... Cu o singura exceptie. Era toamna anului 1988, iesise pe piata spray-ul Favorit si mirosul era fantastic! Ma cucerise instantaneu! Eram la cinema si duduia din fata mea mirosea a lamâie amara, lacramioare de padure, mosc si flori de iasmin. Trecând peste penibilitatea momentului, am întrebat-o cu ce s-a parfumat si din acel moment, am pus la bataie toare relatiile pe care le aveam, spre a obtine spray-ul. Se vindea în magazine, ca toate produsele bune, doar pe sub mâna si eu pur si simplu nu reuseam sa fac rost. Eram înnebunita dupa acest parfum pe care îl recunosteam pe strada, în autobuz, la cumparaturi... Toate acele femei ce exalau Favorit mi se pareau adevarate zeite.
În seara de Craciun, sotul meu mi-a facut cadou mult doritul spray... Am fost coplesita de emotie! Abia am asteptat sa se faca dimineata si cum am iesit de sub dus, m-am spray-at cu adoartul parfum-deodorant. Câteve minute mai târziu, stomacul mi s-a zvârcolit si nu mi-am putut stapâni senzatia de voma. Mi-a fost rau pâna când am facut dus din nou. Nu puteam sa-mi explic de ce?!
A doua zi dimineata, totul s-a repetat; a treia iar... Abia dupa o saptamâna, am înteles ca sunt însarcinata. Nu doar mirosul acestui parfum nu-l mai puteam suporta, ci bineînteles multe altele. Cu unele m-am re-împrietenit dupa primele trei luni de sarcina, cu Favorit însa niciodata! Doza a ramas nefolosita pe etajera din baie...
În septembrie '89 am nascut-o pe Adela, prima mea fetita si Craciunul ce a urmat, avea sa schimbe destinul întregii Românii.
------------------------------------------------------------------------------------------------
au mai scris pe aceeasi tema: Mirela, Gabi123, Vera, Danielle, Gina, Cati.

51 de comentarii:

  1. Ce poza frumoasa! Si Adelutza bebelusa! Eram curioasa despre ce parfum o sa scrii, ca eu mi-am scaprinat indelung creierul, dar n-am reusit sa-mi amintesc niciun parfum autohton :( Nici de Favorit nu-mi amintesc, dar stiu ca foloseam Impuls si 8x4 (ce nume ciudat pentru un parfum deodorant!)

    RăspundețiȘtergere
  2. Alina,
    :( nici eu nu foloseam parfumuri românesti... oare erau? Dar despre Favorit îmi amintesc, poate pentru ca este legat de sarcina mea :)
    Cum ati serbat? ca la voi a fost dublu eveniment în familion... Va pup

    RăspundețiȘtergere
  3. Desi eu n-am prins vremurile acelea chiar asa indepartate, eu tin minte de 8x4, Impuls, Fa ... de fapt sunt si acum pe piata :) ... incredeibil, ma intreb cine la mai foloseste????
    Poza e ca scoasa din albumul: `Dumineca-n familia`!

    RăspundețiȘtergere
  4. M-ai adus aminte de lunile in care am lucrat la Farmec...Era foarte amuzant cind imbuteliam ,,Intim,,In autobuz spre casa eram insotita de comentariile rautacioase ale barbatilor care sublilniau prezenta mea si verbal de parca nu ajungea mirosul...
    Primul parfum al meu era cel purtat de profesoara mea de matematica ;Primavara.Sticluta era cu model colturos in relief,imitind un fel de diamant si incercind sa faca dintr-un recipient banal un flacon veritabil... Merci pt provocare!Lu

    RăspundețiȘtergere
  5. Alicee,
    în vremurile acelea îndepartate, sprayul 8x4 si Fa erau ambalate în RDG sau Ungaria, nu ca cele despre care îti amintesti tu :))
    PS: Poza e scoasa din album, dar nu din seria "duminica în familie".

    RăspundețiȘtergere
  6. Lu,
    chiar ai lucrat la Farmec?! hmmm, daca te-as fi stiut pe atunci, precis aveam Favorit la vremea aparitiei :))

    RăspundețiȘtergere
  7. Nimic nu se compara cu parfumul tricourilor scoase din dulap.Parfum dat de săpun.Un parfum atât de plăcut,de fin!Ah!

    RăspundețiȘtergere
  8. Carmen,se pare ca avem amintiri comune din acea perioada.parfumuri nu prea erau, insa cu deodorantele ne descurcam.Unii faceau mici excursii prin Ungaria, altii faceau rost din Timisoara, de la sarbi, iar cei care mergeau la mare, cumparau de la poloneze tot felul de cosmericale, sapunuri, deodorante.
    Iti multumim si pentru poza de tanara mamica si primul ei copilas.
    Toate cele bune tie si familiei!

    RăspundețiȘtergere
  9. Fascinante ... amintiri parfumate! Îmi amintesc şi eu de unele dintre ele...
    Te invit la ... aventura mea parfumată:

    http://popasuriprincopilarie.blogspot.com/2011/04/parfum-din-amintiri.html

    O seară plăcută!

    RăspundețiȘtergere
  10. Mii de scuze!Parfumul se numea April si nu Primavara.Carmen, pe vremea aceea se importau esentele din strainatate, se faceau sampoane cu frunze de mesteacan macerate,,,borcanele,, din sticla pt creme cu flori presate...Pacat ca nu am nimic de atunci...De cumparat erau scumpe ,si de ,,procurat,, se faceau controale in dulapurile din vestiar si la plecarea din fabrica...in fiecare zi eram imuiate in mirosul ce se producea...A ramas numai parfumul amintirilor.Cu drag, LU

    RăspundețiȘtergere
  11. Vera,
    acum avem de toate... si parca nu ne mai bucuram de nimic. Amintirile acelor vremuri - nu doar cele olfactive, sunt fantastice! :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Gabi,
    asa este! Frumoase amintiri! în Sibiul în care locuiam eu, produsele occidentale intrau pe "piata neagra" prin sasii aprovizionati de rudele din RFG sau RDG, dar si de pe litoral - auzeam ca polonezele vând în solarii :) Oh, si îmi amintesc prima pereche de blugi, luata din tâtg, din Timisoara, care a costat jumatate din salariul lunar al tatalui meu! Aveam 17 ani...

    RăspundețiȘtergere
  13. Danielle,
    ... tulburatoare povestea ta! minunata însiruire de gânduri si amintiri...

    RăspundețiȘtergere
  14. Lu,
    ce frumos ai spus: "am ramas doar cu parfumul amintirilor"! hai mai povesteste-ne! te rugam! estre asa interesant o asemenea experienta nu a avut nici una dintre autoarele "Povestilor parfumate între bloggeri" Esti singura care are amintiri de la sursa directa a parfumurilor românesti. Esti grozava LU!

    RăspundețiȘtergere
  15. E clar ca nu poti uita nici mirosul din cauza vietii care a crescut cu trecerea timpului.Parfumul a ramas o amintire frumoasa,viata a dat roade mai departe!
    M-ai teleportat pe vremea cand asteptam prietenii parintilor sa soseasca din Ungaria ca sa simt si eu miresme selecte...de sapunuri,gume de mestecat,ciocolata...dar cel mai mult stateam in jurul masinii care raspandea un miros aparte de curat si proaspat si putin dulce.Era cu totul altfel decat pe la noi:).

    RăspundețiȘtergere
  16. Ce amintiri frumoase Carmen…ce intamplare si ce semnificatie deosebita va avea pentru totdeauna sprayul Favorit in amintirea ta! Stiu ca incerca sa imite Fa verde, reusea oarecum…dar uite ce impact a vut in cazul tau! Da, era perioada in care nu se gasea mai nimic, se facea rost cu greu de orice, am avut si eu Gloria van der Bilt atunci, mai faceam rost de la Romarta pe sub mana…Incepeau sa se vanda deja parfumuri Charlie la Consignatia. Marea revelatie a fost imediat dupa 1989, cand in Consignatia au aparut forte multe parfumuri frantuzesti. Atunci am relaizat cate intrau totusi in tara..Frumoase amintiri! :)

    RăspundețiȘtergere
  17. ...esentele cumparate la litru aveau valoarea productiei si nu numai valoarea curenta a pietei.Farmecul era in concurenta cu Nivea (cred din Brasov).Se lucra asidu la creatie :de produse si ambalaje noi competitive.Produsele naturale se preparau in cazane de inox.Freonul venea si el din strinatate.Mai in fiecare zi se producea altceva.Cutiutele cremelor se pliau manual,etichetele de pe sampon se plieau tot manual.Grozava bucataria frumusetii!Erau colectii si pt barbati.Asta era foarte indraznet!
    Dozele de spray care nu treceau de CTC le spargeam cu un fel de ciocan cu un cui pt a recupera lichidul pretios .Freonul era cel care ne impregna parca pt pastrare.Asa conservate, trecem pe linga blocul muncitoresc al fabricii care avea forma unui spray spre statiile de autobuze.Tot la Farmec am facut cunostinta cu crema de capsuni, laptisor de matca ,samponul cu mesteacan si mirosurile barbatesti...Scuze barbatilor care ma citesc, dar pe vremea aceea nu prea cheltuiau bani pe asa ceva.Peste curte se produceau sticlele din plastic ...Mirosul plasticului topit isi aducea aportul la farmecul ,surpriza ,astepatrile si bucuria continutului.Cea mai scumpa crema pe atunci era cam 70 de lei.Eu cistigam 400.Erau cutiute pe capacul carora erau flori presate ,viorele!Doamne ce frumoase mai erau!Sa nu uitam de rujuri si oje.Alte mirosuri ,dar tot frumoase ne fac.Scuze pt spatiu si timpul rapit,dar despre asta nu am mai vorbit din 1980. Merci! LU

    RăspundețiȘtergere
  18. foarte frumoasa povestirea; eu eram fascinata de impuls; pe vremea aceea aveam o pisica- Zoe pe numele ei- si dupa ce i-am facut baita m-am gandit sa o parfumez si pe ea - am folosit aproape un tub de impuls :); mama cand a vazut era sa lesine, dar Zoe mirosea fenomenal

    RăspundețiȘtergere
  19. Lu, am citi de câteva ori!
    minunate descrierile tale... foarte interesante! Habar n-am avut! Flori presate? nu am vazut niciodata! dar nici nu-mi cumparam creme scumpe. Aveam "Eva" (era roz) pentru mâini si"Laptisor de matca" pentru curatrea fetei.
    Foarte interesant tot ce ne-ai povestit tu aici! Multumim mult!
    O saptamâna usoara la servici îti doresc. Te pup

    RăspundețiȘtergere
  20. Sophie,
    :)) era Impuls maro - cu mosc?!
    Ah Doamne! îmi închipui ce mutrita fericita aveai tu, ce suparata era mama si ce disperata era Zoe si cum încerca sa se linga...

    RăspundețiȘtergere
  21. da acela :); saraca zoe nu mai avea timp sa se linga pentru ca eram atat de incantata de isprava mea incat toata ziua am stat lipita de ea; mama a avut grija sa puna bine toate parfumurile si deodorantele :)

    RăspundețiȘtergere
  22. Beautiful story! I am sorry I missed few details in the translation. So were you taking about your mom or you? Is that the little baby in the picture you or your daughter. I am sorry about not getting it clear.

    RăspundețiȘtergere
  23. Pe toti care, anterior, mi-ati pasit pragul, va astept cu drag si la noua adresa !
    http://aceeasidamafaracamelii.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere
  24. La fel faceam si eu cu sapunurile, le puneam intre bluze si tricouri, astfel, mereu miroseau bine.
    In afara de Favorit, foloseam inca un deo-spray, foarte bun, pe baza de mosc, nu stiu daca imi amintesc bine numele...dar parca se numea Cordial, oricum ceva cu C...si se gasea rar si putin, tare trebuia sa fii pe faza. Imi parea mai bun decat Favorit.Dar de atunci am ramas eu fixata oarecum pe mosc, cum simt mosc, clar imi place :).
    Ce nostalgii pe-aici pe blog...mmmmm, vremuri grele, dar parca oamenii mai buni, atunci.

    RăspundețiȘtergere
  25. Angi,
    :) ce vremuri?!... Nu era usor, dar era frumos!
    Ce fain ca aveai o sursa directa! Hai scrie si tu pe blog despre aceste amintiri, te invitam cu drag :)

    RăspundețiȘtergere
  26. Mirela,
    asa este, anumite amintiri se leaga între ele, oferind o punte peste timp.
    Însa cea mai frumoasa amintire a mea despre parfum este de pe vremea când aveam vreo 9 ani. Era de Pasti, eram la bunica la Bucuresti, în vacanta si ea avea musafiri. Unul din musafiri era functionar la o ambasada si ce crezi ca mi-a daruit?! o miniatura Boucheron - made Paris, într-un saculet de catifea de matase alba, cu bilute aurii... Nu am sa pot uita niciodata! Am purtat saculetul ca pe o amuleta si îmi placea sa miros chiar si sticluta goala, parfumul fiind extrem de persistent. Pâna când într-o tabara, pe când aveam 13-14 ani, mi s-a furat! :(

    RăspundețiȘtergere
  27. Sophie,
    :) cred ca nu a fost Zoe singura pisica spalata si parfumata :D
    Aveam o prietena care de câte ori se spala pe cap spunea ca "mi-am facut parul Lux" :) pentru ca folosea sapun Lux :))

    RăspundețiȘtergere
  28. Sailor,
    :)) the story is about me. In the picture is my mother and my daughter - three generations of girls :D

    RăspundețiȘtergere
  29. Tot fara camelii si tot pe blogspot?!
    :) ok, schimb adresa si vin sa te vizitez, cu placere!

    RăspundețiȘtergere
  30. Sophie,
    foarte adevarat, erau vremuri grele si oamenii erau uniti si buni! Îmi vine sa râd când îmi amintesc de moda strampeni-lor cu bulinute :) aveam toate culorile, cu toate ca în magazine nu erau de gasit ;)

    RăspundețiȘtergere
  31. Carmen,
    Povestea ta are parfumul aducerilor aminte.
    În 89 băiatul meu cel mare era în ultima clasă de liceu. La majorat , i-am dăruit primul costum cu papion mov.L-a purtat o singură dată. Eu îl păstrez între cele mai frumoase amintiri...
    Sper ca Mirela să-mi scuzat absența de la clubul nostru, am transmis parfumul unei Simfonii a lalelelor..
    O seară frumoasă îți doresc!

    RăspundețiȘtergere
  32. Gina draga,
    ne-ai lipsit e drept dar povestea sinfoniei lalelelor compenseaza orice!
    Ce frumoasa este amintirea costumului cu papion mov! Suflet de mama, ce sa mai spun?!
    O seara minunata si tie!

    RăspundețiȘtergere
  33. Superba poveste, in primele trei luni de sarcina am mancat doar iaurt cu biscuiti.

    RăspundețiȘtergere
  34. Salut, are cineva o poza cu deodorantul Cordial de pe vremuri? Merci

    RăspundețiȘtergere
  35. Oho! Dupa sase ani ajung aici! Dar... ce amintiri! Poate nu degeaba postarea aparea pe blogroll. :)
    Cat de bine imi amintesc minunile amintite de tine! De Favorit nu-mi amintesc... In rest, fara exceptie. :) Mama avea colege cu rude in Ungaria si mereu aveam fel de fel; una dintre matusi lucra la Nivea si nu duceam lipsa de nimic. :) Din acest punct de vedere (si nu numai) ne-a fost foarte bine pe tunci dar, desi acum e mai greu, ma bucur din suflet ca s-a terminat acea perioada! Satisfactiile de azi sunt cu mult mai mari si cu profund ecou in suflet!
    *
    Minunata fotografia! <3 Sa fiti sanatosi cu totii! Zile fericite va dorim, cu drag! Pupici! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. asa cum ti-am zis si la telefon, habar nu am cum de s-a actualizat postarea si a aparut ca fiind nou publicata. Dar... iata ca intâmplarea tot a adus ceva bun ☺☺☺ Dupa 6 ani, o intalnire cu prietenele ☺ ca o intoarcere n timp. Inca una ☺
      Asa deci, cu rude la Nivea... imi este clar ca nu ai dus lipsa de nimic!
      Draga mea, toti oamenii cu suflet bun pastreaza in amintiri doar lucrurile frumoase, momentele de bucurie; experientele rele le inchide undeva intr-un sertaras la care apeleaza doar pentru a nu mai repeta greseli sau pentru a ocoli evenimetele neplacute. Ne asemanam din multe puncte de vedere - de aceea suntem prietene ♥ Te pup

      Ștergere
  36. Zic si eu ca si Diana ... dupa 6 ani ajung si eu aici ... ce amintiri frumoase!
    Am uitat toate relele si neajunsurile din anii aceia acum îi vreau înapoi!
    Sunt anii tineretii noastre si vor ramane mereu în suflet ca cei mai frumosi ani! Pentru mine au fost minunati! Si uite-o si pe Carmen tanara, si proaspat devenita mamica! Doamne ... unde au zburat anii astia? Chiar I-am trait cu adevarat?
    Da ai zile frumoase si pline de parfumul amintirilor placate, draga mea!
    Va doresc multa sanatate si multi ani fericiti ca sa va mai puteti umple tolba amintirilor! Seara placuta! Booo!!! :)))) Happy Halloween!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. hahaha, si e tine te-a indus in eroare falsa acualizare a postarii ☺ Dar ce ma bucur ca ai ajuns aici :-)
      Apartinem aceleiasi generatii si de aceea anii '80 ne-au oferit aceleasi "valori" si aceleasi "repere" :-)
      Multumesc mult Ella draga, multumesc la fel!
      Pupici de aici, din atmosfera anilor '80 prezentata acum 6 ani, în anul 2017 - HAPPY HALLOWEEN! ☺

      Ștergere
  37. Ma bag si eu..
    Acel Favorit imita un Fa. Pe care il mai aduceau unii de pe la RUSI, nu stiu daca original pentru ei (pentru ca scria si in rusa pe el) sau copiat de ei sub insasi titulatura Fa.
    Si il imita bine.

    Cineva pe aici spunea ca toate produsele romanesti miroseau a sapun de rufe. Cred ca n-a folosit sapun de rufe in viata ei..

    Eu spun atit:
    Pe vremea aia puteam spune doua lucruri cu precizie de 90% fara sa vad produsele:
    -ce parfum sau spray folosea o persoana
    -ce tigara fuma o persoana

    Da, se aplica si la cele romanesti.

    AZI, mai pot spune ca o persoana miroase a spray si fumeaza.
    Mirosul produselor cosmetice si tigarilor indiferent de marca produse in RO sub licenta e acelasi.
    Si e PROST!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Au trecut atatia zeci de ani... aproape 40. Nu mai stim exact, vorbim doar din amintiri. Amintiri mai puternice sau mai vagi, in functie de intensitatea cu care ne-au marcat evenimentele de atunci.
      Ma bucur mult ca ti-ai spus parerea si iti multumesc ca ti-ai luat timp sa ne-o comunici.
      Sunt curioasa, tu ce cosmetice foloseai in anii '80? Si inca o intrebare: cum de ti-ai format o asa fina receptie a mirosurilor, ai lucrat in domeniul (in fabrica de cosmetice sau fabrica tabac)? Haha... parca te vad pe strada, etichetand trecatorii: Fa, Farmec, Nivea, Carpati, Marasesti, Kent 😊
      Salutari si numai ganduri bune!

      Ștergere
    2. In anii aia foloseai cam ce gaseai. Daca azi gaseai un Hatrik, Fa, Printil, etc. erai fericit, daca un Farmec 16 sau Favorit, la fel. Daca nu gaseai te multumeai si cu ceva de pe la noi care se gasea in magazin si nu-l lua nimeni. Atentie, NU aveau miros de baza urit. Doar o substanta ajutatoare din el avea un miros timpit, care se repeta la fiecare marca. Si aia persista dupa. Si, culmea, o regasesti si azi in majoritatea deodorantelor "de marca" de la noi.
      Era chestie de noroc uneori: in practica agricola din anul 3 parca, la Ciulnita-Dragalina, in magazinul satesc, care nu deschidea din motive de campanie agricola decit dupa orele 19 parca, la liber, pret oficial Denim-Original after shave.
      Se cauta cu limba scoasa si la aia cine sa cumpere?
      Dupa ce a vindut vreo 3 "box"-uri, a zis "va rog, veniti miine si va dau. Daca mai vind azi imi cresc astia planul si nu mai fac eu salariu pina-i haul"...
      Am avut uneori noroc si de un BAC (verde, maro sau albastru), Lady Camea verde, care mergea si la barbati.
      Farmec-Romantic cel cu miros de flori de tei.
      4711 - Kolnisch wasser - am cumparat si de curind la sticla de!!! 800ml. Da, pica bine la pret si e foarte bun (sau mie imi "merge") ca after shave. Aroma aia proaspata..
      Mama mai folosea un parfum, parca Barrok? Intr-o sticla crenelata ca o grenada defensiva si cu miros de smirna parca.
      Sau Carmen, sau Krasnaia Moskva sind prindea...
      Sau Bucuresti...
      In privinta mirosurilor..nu, nu lucram in bransa dar am folosit ce mi-a picat in mina si am si fumat. Ca aatre, desi se spune ca fumatul slabeste mirosul, nu se intimpla pe vremea aia.
      Golden Deer, Torch si Golden Orchid? Aveau aroma aia de pruna uscata inconfundabila. BT - mai ales cartonat - la fel. Carpati - fiecare cu aroma lui (de TM, sau de Sf. Gheorghe cele mai bune; de Tg.Jiu slabe..de Rm.Sarat oribile)...

      Ștergere
    3. Ce placut sa stam la o sueta! Ce de amintiri frumoase (le amintim doar pe cele frumoase, nu?)!
      Ce intamplare haioasa cu Denimul!
      Eu am trait cea mai mare parte a vietii in Sibiu si in anii 80, fara pcr = pile, cunostinte-relatii nu obtineai nimic modern. De aceea poate si apreciam asa de mult tot ceea ce obtineam 😊
      Multumesc mult pentru timpul acordat.
      Ai cumva blog? Cum te cheama? M as bucura sa mai stam la povesti.
      Salutari si ganduri bune !

      Ștergere
    4. Ei, sint acelasi Liviu de mai sus, numai ca, neavind cont, de data asta mi-a scapat mesajul ca Anonim...

      Ștergere
    5. 😊 clar, mi-am dat seama ca tot tu esti, conversatia a continuat. Intrebam daca ai blog - cum te cheama... in sensul acesta. Am inteles ca nu ai cont nici pe blogspot si nici wordpress, pacat, cu siguranta articolele tale ar fi interesante si ai avea multi cititori, pentru ca ai un stil elegant si simpatic de a te exprima. Tarziu nu e niciodata... 😉 Daca te hotarasti, eu ma voi inscrie imediat in l7sta cititorilor abonati.
      O saptamana minunata sa ai si deasemenea, start bun in ultima luna de vara!

      Ștergere
  38. Mi s-a facut piele "de gaina" de emotie cand am citit si apoi am vazut si poza <3!!!
    Nu stiu parfumul - dar imi amintesc de frumusetea acelor timpuri pierduta intre timp, din pacate.(Asta pentru ca, de ceea ce era nasol nu e nevoie, inca mai exista.. lol).

    Pupici cu drag <3!!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. zilele trecute scria in ziarele germane ca Romania are dintre tarile UE cei mai multi cetateni plecati peste granite, cu domiciliul stabil in alte tari sau doar in cautare de munca... Si spuneau ca politicienii privesc indiferenti...
      Ce trist.
      Acel decembrie 89 a schimbat intreaga natiune 😐
      Te pup si eu, Rux draga. Ganduri bune din Bavaria 😊

      Ștergere
  39. ce amintiri frumoase...eu nu ma gandesc decat la deodorantul verde LADY CAMEEA...nu mai stiu unde sa caut..am o obsesie..dar lumea nu il mai tine minte!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa mi spuneți și mie dacă mai găsiți pe undeva lady Camea.Eu am avut pe cel portocaliu su mirosea bluza și după ce o spălăm.Divin era!Măcar știe cineva ce marca era sau în ce tara se fabrica?

      Ștergere
    2. Uite, singura Info pe care am gasit o este pentru un Spray Deodorant unguresc, Galeria Sabrina, Deodorant Gracia Lady Camea 🤗

      Ștergere
  40. Eu il tin foarte bine minte, mi l-a daruit matusa mea, ea lucra la casa de comenzi, am avut asa grija cu el ca sa il am cat mai mult timp, pentru ca mirosea divin, ma simteam o adevarata doamna cand ma dadeam cu el, desi eram doar o adolescenta.Tare mult m-as bucura sa stiu ca mai exista si sa reusesc sa il am.

    RăspundețiȘtergere