:) fotografii pentru rubrica Life in pictures
Felul principal: Somon pane, piure de cartofi si salata de varza acra.
Toata lumea stie sa prepare un piure de cartofi si deasemenea stie sa pregateasca fileul de somon pentru prajire (spalat, uscat în servetele de hârtie-de-bucatarie, sarat si piperat dupa gust).
Compozitia de pane se pregateste din ou, faina, sare, rozmarin si zeama de lamâie (atât cât compozitia de pane sa aiba consistenta unei smântani mai groase). Bucatile de file de somon se pudreaza cu faina, se trec prin compozitia de pane si se pun la prajit în tigaia cu ulei încins. Se prajesc pe ambele parti. Cand sunt gata se pun pe farfurie lânga piureul de cartofi si salata. Salata de varza acra se pregateste o ora mai devreme, pentru ca ingredientele sa aiba timp sa se omogenizeze: varza murata spalata, se taie fidea, se adauga mere curatate de coaja si taiate cuburi mici, o priza de zahar si ulei de masline.
Desert: Gris cu lapte, garnisit cu fructe (portocala si struguri) si fulgi de ciocolata.
Toata lumea stie sa prepare un piure de cartofi si deasemenea stie sa pregateasca fileul de somon pentru prajire (spalat, uscat în servetele de hârtie-de-bucatarie, sarat si piperat dupa gust).
Compozitia de pane se pregateste din ou, faina, sare, rozmarin si zeama de lamâie (atât cât compozitia de pane sa aiba consistenta unei smântani mai groase). Bucatile de file de somon se pudreaza cu faina, se trec prin compozitia de pane si se pun la prajit în tigaia cu ulei încins. Se prajesc pe ambele parti. Cand sunt gata se pun pe farfurie lânga piureul de cartofi si salata. Salata de varza acra se pregateste o ora mai devreme, pentru ca ingredientele sa aiba timp sa se omogenizeze: varza murata spalata, se taie fidea, se adauga mere curatate de coaja si taiate cuburi mici, o priza de zahar si ulei de masline.
Desert: Gris cu lapte, garnisit cu fructe (portocala si struguri) si fulgi de ciocolata.
Apetisant, mai ales desertul.Si ce-mi aminteste de mare albastrul ala...
RăspundețiȘtergereSalata de varza cu mar n-am auzit pina acum, o sa incerc sigur, cu salatile sint prietena buna. Incearca data viitoare un pane fara ou, cu bere, faina, sare si piper - e deosebit la peste.
O seara frumoasa, Carmen !
Desertul este de poveste, arata super de tot ! :)
RăspundețiȘtergereDani,
RăspundețiȘtergereiubesc albastrul în toate nuantele :) si mie mi-e dor de mare...
Aha, pane cu bere zici? o sa încercam. Noi mai facem si cu mustar. E delicios. Noi mâncam mult peste, si atunci e bine sa cunosti metode cât mai variate de preparare. Multumesc.
Salata de varza acra cu mere e o inventie de-a sotului meu - nici eu n-am mai mâncat nicaieri asa ceva, dar este super delicioasa! :)
grisul cu lapte il aleg fara sa stau pe ganduri! mi-ai facut o pofta!!!:)
RăspundețiȘtergereNinu,
RăspundețiȘtergereîn jurul amiezii, am trecut prin bucatarie si am fost curioasa sa vad ce se ascunde sub farfurioarele întoarse cu fundul in sus - Helmut pregatise grisul cu lapte, sa ramâna în forma aceia... L-am stricat si cu toate acestea, eu am primit portia nedeteriorata ;)
PS: ma miram cum de nu soseste catalogul - doar l-am comandat de mai bine de o saptamâna si... vineri mi-am dat seama ca trebuie sa vizez banii mai întâi, altfel smecherii nu trimit pachetul. Vineri la amiaza am rezolvat, sper ca luni sai marti soseste si pachetul. Apoi... rezolvam noi cumva sa-ti parvina :)
Eu nu manânc deseori... si când ma gândesc ca era deliciul fetelor mele când erau copii... faceam sirop de zahar ars... Tiii ce-a trecut vremea!
RăspundețiȘtergerePărerea mea:
RăspundețiȘtergeretot meniul este de nota 10 !
Sănătos și gustos fără discuție!
Mi-a făcut deja poftă :)!
Mi-ai făcut poftă... Dar la ora asta este deja prea târziu să mai mănânc (dar la un desert, acolo, doar o gură, tot voi "atenta"...) :))
RăspundețiȘtergereTu1074,
RăspundețiȘtergerema bucur ca ti-a placut meniul. sa probezi neaparat, cândva, retetele.
Noapte buna! :)
Max,
RăspundețiȘtergere:) pe tine te rasfata sotia, pe mine sotul :) Ce bine ne merge! :)
Unde gasesti tu varza murata ca aici dai cu tunul si degeaba. Si nici nu se poate mura din cauza apei.
RăspundețiȘtergereDan,
RăspundețiȘtergere:) din punctul acesta de vedere, avem mare avantaj ca sunt multi turci în Germania ;)
În aprozarele turcesti gasesc aproape tot ce gaseam în România. Gogonele murate, varza -murata capatâna, ardei umpluti cu varza murata... Telemea de vaci, de oi....
Eu am încercat în primii ani aici, sa pun castraveciori la murat si... nu s-au tinut. Asa ca nu ma mai omor. Pentru cât îmi trebuie, gasesc la turci. :)
WOW, si fata de masa, hehe, au trecut cam 7 ani de cand nu mai folosesc fata de masa...iar gris-ul imi face pofta, o sa incerc si eu intr-o zi, pofta mare!
RăspundețiȘtergereLecker! Dupa ce mam autoinvitat la ceai vin si la cina.:-)
RăspundețiȘtergereEu mai vreau desert. Imi place la nebunie grisul cu lapte, completat cu sirop sau dulceata sau chiar numai fructe. Felicitari pentru decor!
RăspundețiȘtergereHello,
RăspundețiȘtergereFotografiile acestea sunt perfecte pentru concursul: lucruri marunte care ne inveselesc viata de pe fotoplazza.
Succes,
cred ca ar cam fi timpul sa-mi fac un gris cu lapte...cu zahar ars, asa ca-n copilarie :)
RăspundețiȘtergeresaptamana buna sa ai Carmen !
Foarte apetisant arata totul, ca de obicei le voi :)) Recunosc ca eu nu mai apuc sa le aranjez asa frumos in farfurie; totul se infuleca rapid, ca fie avem lectii, fie trebuie sa prindem stirile la televizor :/ Faina ideea de salata de varza cu mar. Poate incercam si noi; la noi se mananca cu ulei, piper si boia dulce.
RăspundețiȘtergerenu trebuia sa intru pe blogul tau acum...cand n-am mancat de pranz si mor de foame...
RăspundețiȘtergereCe de bunatati ai pregatit; sa incerci in compozitia d epane sa pui in loc de apa bere.
RăspundețiȘtergereDe acord cu mesajul, "Viata fara mancare nu se poate !" !
RăspundețiȘtergerePentru ca imi place desertul, aleg si eu o portie de gris cu lapte, dar sa fie neaparat garnisit cu toate bunatatile enumerate. :P
RăspundețiȘtergereAromele de pe masa albastra ca marea mi-au gadilat toate simturile!
RăspundețiȘtergereAzi la mine Maria-Sa Spanacul a preluat locul I in fata Doamnelor Sarmalute:).
Mark adora tot ce e verde in mancare.Teddy mai face driblinguri,mancand doar ce-i place.Oricum toti iubesc Grisul in Lapte cu scortisoara .
Saptamana frumoasa!
Lumi,
RăspundețiȘtergerecând erau fetele mele foarte mici, nici eu nu foloseam fata de masa, dar... în ultimii 15 ani nu s-a mai întâmplat :)
Sa ai o zi faina!
Ceska,
RăspundețiȘtergerece ma bucur! cu prietenii la masa este cel mai frumos!
Minoki,
RăspundețiȘtergeresi eu serveam în copilarie, sirop de zahar ars la gris :)
Noi acum încercam sa reducem cât se poate (dulciurile)zaharul... vine Revelionul si mai am de "lucrat" la silueta ;)
Sergiu,
RăspundețiȘtergerece pacat ca nu mi-ai lasat un link al acestei fotoplazza...
Oricum, multumesc pentru vizita!
Rokssana,
RăspundețiȘtergerepot sa iau o lingurita de la tine? hmmmm ce gustos era totul în copilarie! :)
Alina,
RăspundețiȘtergere:) în cursul saptamânii nici noi nu mâncam asa, cu tihna... În zilele când mergem direct de la serviciu la fitness, manânca fiecare la cantina întreprinderii, ca acasa ajungem abia la ora 20. Dar vinerea, sâmbata si duminica, daca nu suntem plecati, atunci mâncam, asa - "cu tot tacâmul" :))
Da, asa cunosc si eu salata de varza acra. Dar noua creatie a lui Helmut a fost parca mai gustoasa. Marul da dulceata, e tare placuta combinatia cu acru - sarat.
Lunabeteluna,
RăspundețiȘtergereoooo, sorry! ;) Sper ca pâna la urma s-a rezolvat.
Adriana,
RăspundețiȘtergerecred ca nici tu si nici Dani, nu ati observat ca în reteta de pane, nu am pomenit nimic de apa. Am spus ca am diluat aluatul cu zeama de lamâie... Cred ca reteta cu bere este foarte buna, dar si aceasta cu lamâie si rozmarin este fantastica. Eu am sa încerc neaparat si varianta propusa de voi.
O alta modalitate de prajire a pestelui ar fi în aluat cu mustar. Dupa gustul meu, e cea mai cea! :)
Gabriela Elena,
RăspundețiȘtergerece bine ca am pastrat o portie... este pentru tine, cu drag :)
Angi,
RăspundețiȘtergerecât timp mami are pe cine rasfata, e bine ;)
De spanac mi-e si mie pofta, oooo!
Si scortisoara... mmmm, miroase a Advent!
Multumesc mult, si eu îti doresc o saptamâna minunata!
Zina,
RăspundețiȘtergeresau mai bine, "mâncam ca sa traim, nu traim ca sa mâncam" :))
Eu am cautat informatii despre vinul acela frantuzesc... Saptamana usoara.
RăspundețiȘtergereCostin,
RăspundețiȘtergere;) ai gasit? uite aici ceva.
Relatia dintre pret si calitatea acestui vin este perfecta!
Minunat arata meniul
RăspundețiȘtergereSomonul este un peste deja gras... facut pane?! hmmm! cu ou, faina, ulei.... parca nu merge.
RăspundețiȘtergereNicoleta,
RăspundețiȘtergeresi totusi atât de spimplu si de gustos! :)
Rosemarie,
RăspundețiȘtergereeu am scris ca pestele a fost file de somon, fara pic de grasime, doar fibra! Îti garantez ca nu a fost doar delicios ci si sanatos :)
(Dex / FILÉ, fileuri, s. n. Carne de calitate superioară din lungul șirei spinării unei vite, unui porc sau unui pește; Fâșie de carne fără oase, scoasă din lungul șirei spinării unui animal; mușchi.)