joi, 29 octombrie 2015

Wild Carpathia 2 - From the Mountains to the Sea

Partea I si Partea a III-a

PS: si o minunata prezentare a Mehedintiului - From legend to present

20 de comentarii:

  1. Carpații au avut păduri virgine...
    În zona Piatra Craiului este prăpăd...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. serialul sustine ca echilibrul ecologic înca mai poate fi salvat. Eu sper!

      Ștergere
  2. Emotionant! L-am devorat! Am vazut ca s-a organizat strangere de fonduri pentru a patra parte a documentarului. http://www.wildcarpathia.tv/blog/wild-carpathia-fundraising-campaign-romania-insider-article

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mi-a placut atât de mult,! mai ales ca... episodul a început exact unde a inceput vacata noastra de asta-vara, la Baile Herculane / Valea Cernei care s-a încheiat la fel ca si în flm, în Delta Dunarii ☺
      Cat ma bucur ca am putut vedea înca totul asa, salbatic :) Multumim pentru invitatie! pupici si îmbratisari ♥

      Ștergere
  3. Multumesc, draga Carmen.
    Nu ajunsesem sa le vad.
    O seara minunata!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sunt sigura ca sunt multi români care nu au vazut serialul... Iar din cei care au vazut serialul, poate doar jumatate dintre ei au vazut frumusetile naturale la care se refera aceste 3 filme. De aceea este foarte bine sa le facem cat mai cunoscute, aici în blogosfera ☺

      Ștergere
  4. Fascinant documentar. Multumesc.

    Nu stiu momentul cand s-a intamplat, dar niste idioti au introdus in intravilat muntii Bucegi; un individ a devenit proprietar pe zona unde se afla Sfinxul din Bucegi si… vrea sa-l mute sau sa-l detoneze pentru ca vrea sa construiasca un complex turistic (pe terenurile intravilane se poate construi)… Poate e doar un zvon. Daca reuseste sa obtina mutarea lui (detonarea putin probabil sa obtina) nu-mi mai trebuie nimic pentru a fi convinsa 100% ca RO nu mai poate fi salvata de la distrugere.

    Au vrut - si in unele cazuri au si facut - strazi asfaltate in rezervatii naturale, defrisand si zone de padure; au defrisat zone de padure si pentru a construi manastiri in varf de munte, vile in diverse statiuni montane, in locul padurii…

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Foarte frumos realizat!
      Despre Bucegi si Sfinx... ar fi o crima, sa se întâmple asa ceva. Si daca în România (dar nu numai) coruptia este mare si multe se rezolva "pe usa din dos" si cetatenii cinstiti inchid ochii pentru ca simt ca nu au putere sa schimbe ceva, in cazul Sfinxului trebuie luptat prin toate mijloacele ca tragedia despre care spui sa nu se întâmple!

      Ștergere
  5. Multumim ca ne dai ocazia sa le revedem.Rar am atata rabdare sa vad un film,dar acestea ma cuceresc.Dureros cu taierile la noi,dar nu-mi explic cum au cuprins toata tara si nu se face nimic in sensul asta.O seara buna!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu serile târziu nu fac nimic altceva decat sa ma ui la filme :)) Macar unul pe seara :)
      Un sfârsit de octombrie minunat sa ai!

      Ștergere
  6. Frumusetea RO nu va mai rezista prea mult daca lucrurile nu se vor schimba, daca oamenii nu se vor implica pentru a opri indivizii care nu se uita la ce distrug daca astfel isi pot realiza interesul. Pentru bani, unii sunt capabili de orice. Ar trebui sa nu se dea autorizatii de construire pentru cladiri (fie pt locuinte fie pentru companii) care nu se incadreaza intr-un peisaj sau altul, pentru a pastra armonia zonei. E atat de usor sa impuna asa ceva celor care vor neaparat vila in… Delta Dunarii, de exemplu. Multe ar fi usor de facut sau de intretinut daca cei cu functii de raspundere si-ar impune autoritatea si nu ar ceda “prieteniilor”. Nici “normele” europene nu sunt de ajutor in conservarea traditiilor.

    Cand se va construi autostrada prin culoarul amintit in partea I, ursii (si nu doar ei) nu vor mai putea tranzita (din Apuseni spre Carpatii Meridionali) daca nu se va gasi o solutie (traversarile pe sub autostrada, de exemplu, cum au facut statele care respecta Natura si animalele).

    P.S. Tocmai mi se blocase PC... :(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. in episodul 3, cinci minute înainte de final, Prințul Charles de Wales spune foarte clar ce trebuie facut pentru ca echilibrul ecologic sa nu fie distrus si deasemenea pentru ca localnicii sa poata trai din surse aduse de turism. Mi-a placut mult interviul pe care l-a oferit postului de televiziune Travel Channel.
      Si ce cadou minunat a facut Travel Channel României!!!! ma bucur mult pentru acest post de televiziune transmite în toată Europa, în Orientul Mijlociu, în Africa și în zona pacifică a Asiei. Promovare mai buna nici ca se putea!

      Ștergere
  7. Maramures si Bucovina sunt pentru mine aproape… tari straine.
    Ce faini sunt si zimbrii! Candva, in Poiana BV, erau o multime de zimbri - tare-mi placea sa-i privesc atunci cand eram copil. Mi-ar placea si acum sa-i privesc, dar nu mai am ce, in Poina, in semi libertate.
    Vorba celor care apar prin documentar si se straduiesc sa pastreze ce a mai ramas: ne ramane speranta.
    Seara minunata sa va fie! Imbratisari si pupici cu drag, de la trio pentru duo. <3

    P.S. Am scris comentariul intr-un singur mesaj, dar vazand cat de luuung a iesit, l-am impartit. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. la fel si pentru mine... imi propun mereu sa vizitez Maramuresul si Bucovina, precum si nordul Moldovei, însa... concediile sunt prea scurte! Stiu sigur ca voi reusi cândva, sper însa sa nu se distruga pâna atunci totul - speranta ca traditiile vor fi recunoscute la adevarata valoare si ca satul românesc va supravietui.
      În film, prinţului Charles şi-a subliniat descendenţa din domnitorul român Vlad Ţepeş şi şi-a afirmat interesele pentru această zonă. Tot din film am aflat ca prinţul britanic deţine mai multe proprietăţi în România, două la Valea Zălanului (Covasna), una în Viscri (Braşov) şi una la Malincrav (Sibiu), pe care le vizitează des. Iar când prinţul Charles nu este în România, proprietăţile sunt închiriate...
      pup, o seara faina! ganduri bune de la duo pentru trio <3

      Ștergere
  8. Fascinant documentar!Mi-a placut, cu toate ca nu am reusit sa vad toate partile, dar urmeaza. Fragmente din parti am vazut si la tv. Foarte frumos prezentat. Mai este un documentar legat de Mehedinti. L-ai vazut? https://www.youtube.com/watch?v=usOf4TNbG1A. Noapte buna :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. wow, Florina draga, ce videoclip frumos! Mi s-au umezit ochii de emotie! Superbe imagini, minunate descrieri! ... trebuie sa revin in tinutul Mehedintiului, pentru ca n-am vazut niciun sfert din frumusetile lui! :)
      te pup. Noapte buna!

      Ștergere
  9. aceasi emotie am simtit-o si eu, l-am vazut de vreo 3 ori :D. Clar, trebuie sa va intoarceti, pana atunci poate or sa fie gata toate: muzeul, cetatea, etc

    RăspundețiȘtergere
  10. Minunat film! O iniţiativă demnă de toată aprecierea. Şi o lecţie de cum ar trebui să ne preţuim minunăţiile patriei. Bine că ne învaţă aceşti oameni faini, să vedem că avem o ţară extraordinar de frumoasă, căci noi am uitat să-i vedem frumuseţea.
    O bucurie să revăd acest film. Sărut mâna, dragă Carmen! :-)

    RăspundețiȘtergere
  11. Am luat link-ul să văd liniștit filmult
    mulțumesc !

    RăspundețiȘtergere