duminică, 25 octombrie 2015

Prune în Port Wine


Este un delicios desert pentru adulti ☺ Reteta este calculata pentru patru portii: 750 g prune, o portocala, 200 ml Vin de Porto, 3 stelute de anason, doua batoane de scortisoara si trei linguri zahar.
Se toarna într-o craticioara sucul de portocala si vinul (Tawny - de calitate medie), se adauga zaharul, anasonul si scortisoara si se fierb la foc mic, timp de cinci minute.
Dupa ce prunele au fost spalate, înjumatatite si le-a fost înlaturat sâmburele, se adauga la zeama din craticoara si se lasa sa fiarba pâna când fructele devin moi, fara însa sa-si piarda forma.
Se pune la rece si se serveste pe farfurii întinse, decorând dupa dorinta cu fructele de anason si coaja de portocala.

13 comentarii:

  1. Observ că telefonul ar fi avut loc în crăticioară. :p

    RăspundețiȘtergere
  2. Tocmai mi-am scos reteta Zinei de gem de prune,
    http://zinnaida.blogspot.ro/2014/04/gem-de-prune-special.html
    pe care sper sa o fac si eu saptamana asta si citesc la tine aceasta inovatie, tot cu prune!
    Cum se precipita ideile!!!
    Cu drag, o seara placuta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Prunele se gasesc acum peste tot :)) Este sezonul lor.
      Gemuri nu mai fac, si în general servim cat se poate de putine fructe conservate - le preferam pe cele proaspete, mai ales ca acum se gasesc la preturi accesibile si în fiecare luna a anului. La fel si legumele... Pâna acum 15 ani umpleam si eu camara - când ma gândesc cata munca era!
      O seara placuta sa ai, Suzana draga!

      Ștergere
  3. Cat de bine arata acest desert!Cred ca gustul e dulce-acrisor, cum ii place mie :D. Ce frumos este decorata farfuria!O seara frumoasa:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. este foarte aromat si are gust dulce-acrisor :)
      te pup. Noapte buna!

      Ștergere
  4. Iar inghit in sec! :) Deeeelicioooos desert! Papa bun-papa bun! :)
    Noapte buna, somn usor si o zi cu spor!
    Imbratisari si pupici, cu drag, de la trio pentru un duo specializat in bunataturi! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. de acum, ca au trecut concediile si petrecerile, trecem si noi la regim, gata cu papa bun - ca in general, tot ce-i bun are o multime de calorii! si tu stii ce sunt caloriile?! sunt acele animalute mici care manânca din cusaturile hainelor, facându-le peste noapte mai strâmte! ☺☺☺
      pupici <3 Noapte buna si somn usor!

      Ștergere
  5. E plin de animalute mici pe aici pe la noi, apropo de calorii :) Ieri am adunat ultimile prune din gradina, foarte dulci...dar deja le-am facut compot. Daca nu am avut inspiratia sa intru pe blogul tau? Am pus stelute de anason si scortisoara!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mmm animalutele dau buzna mai ales acum, cand iesim in curte tot mai putin si se insereaza atata de repede... din plictis, avem mereu pofta sa rontaim cate ceva :) Bine macar ca ati fost avertizati - nu care cumva sa nu ne mai recunoasteti :)))

      Ștergere
  6. Hihi, alta reteta interesanta. Doar cu vinul de Porto as avea o mica problema...prunele sunt usor de gasit.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) mergi la Kaufland, cred ca acolo au vin de Porto. Daca nu... pune un vin rosu dulce, est o abatere de la reteta insa nu foarte grava ;)) Atentie însa, desertul nu este pentru Mihnea! pup

      Ștergere
  7. Am venit doar sa trag cu ochiul. Pana mă fac și adulta mai am....;)))
    Pup!

    RăspundețiȘtergere