sâmbătă, 24 octombrie 2015

Clubul Cinefililor (24) - Impresii de sfârsit de saptamâna

În Clubul Cinefililor este binevenit oricine are placerea de a scrie câteva rânduri despre un film sau serial recent vazut, indiferent de anul de aparitie a acelui film sau serial. Pentru ca toti cei interesati sa poata accesa pagina în care faceti recomandarea, înscrieti articolul în acest tabel. Tabelul va ramâne deschis întreaga saptamâna.
----------------------------------------------

----------------------------------------------
Peaky Blinders (2013 ---) - este numele unui serial care prezinta povestea unei familii de gangsteri si atmosfera britanica în anii ce au urmat Primului Razboi Mondial. Daca Downton Abbey arata partea frumoasa a situatiei din idilicul conac în care slujeste o armata de servitori, Peaky Blinders arata mizeria vietii din cartierele muncitoresti. Actiunea ambelor filme se întâlneste pe strazile si în cluburile londoneze însa nu se intersecteaza, Downton Abbey ramâne la a zugravi problemele cu care se confrunta familiile de vita nobila în resedintele lor de la tara, iar Peaky Blinders se încurca în itele din spatele caselor de pariuri la cursele de cai, afacerile ilegale cu droguri sau introducerea de whisky în zonele prohibite, coruptia fara limite de rang din politie si politica.
"Șepcile cu lama" sau Peaky Blinders, este numele bandei conduse de familia Shelby si povestea acestora este inspirata din povestea adevarata a bandei "Brummagem Boys Birmingham" recunoscuta a fi fost cea mai puternica în mediul crimei organizate din Marea Britanie, timp de cateva decenii.
Este un film în care scenele crude si violentele se succed cu povestile romantice, personajele frumoase, sincere, morale patrund între personajele decazute, josnice, interactioneaza si coloreaza tabloul lumii reale a anilor '20 din Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord.
Primul sezon al serialului a fost difuzat începând cu septembrie 2013, i-a urmat un al doilea sezon si în curând va fi lansata seria trei.
Povesta este deosebit de bine împartita, fiecare episod este dinamic, cu mult suspans si lasa mereu spectatorul în fata unui nou mister, mentinându-i nerabdarea si curiozitatea pentru urmatorul episod. Nota mea: 10
Ca sa ramânem în United Kingdom, sarim câteva decenii si ne oprim în ziua de 8 mai 1945, cunoscuta international ca V-Day (Victory in Europe Day)
A Royal Night Out (2015) - este un film britanic, inspirat de evenimentele zilei istorice când, dupa declaratia oficiala de încheiere a celui de-Al Doilea Razboi Mondial, regele George al VI-lea, regina Elisabeta și Winston Churchill au iesit în balcon și au salutat mulțimea de oameni care s-au adunat în Piața Trafalgar și lângă Palatul Buckingham, ovationându-i. Mai mult de un milion de persoane au serbat atunci pe strazile londoneze, întreaga zi si noapte.
Filmul descrie escapada fictiva de câteva ore, a printeselor Elizabeth si Margaret la petrecerile stradale. Este o comedie draguta, un film relaxant cu parfum de maniere elegante. Nota mea: 7
---------------------------------------------
La rubrica "Clubul Cinefililor" de saptamâna trecuta s-au înscris:  Diana, LarisaZina, Ioana, Viata pozitiva si subsemnata. Multumim si pentru recomandarile facute de Catalin.
Tuturor celor care ajung pe aceasta pagina de blog - o duminica tihnita! ☺

6 comentarii:

  1. Multumesc de recomandari, sunt binevenite amandoua. Chiar o sa le caut, par interesante. Cred ca despre al doilea film, A royal night out, am auzit, sau am vazut trailerul, fiindca imi suna cunoscut. Un sfarsit de saptamana cat mai placut iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cu siguranta ai auzit despre acest film, pentru ca ruleaza recent în cinematografele lumii.
      O saptamâna placuta si tie, Larisa draga!

      Ștergere
  2. Serialul mi se pare mai interesant. :) Imi ramane doar sa-l... trec pe lista; nu stiu cand voi reusi sa vad toate filmele si serialele despre care am aflat de cand cu Clubul. :) Imi place sa vad serialele online tocmai din cauza... de nerabdare! Vreau pe loc! Nu a doua zi sau dupa o saptamana! :)
    Poate vizionez si filmul, mai mult pentru ceea ce simt citind randurile tale despre acesta: o relaxarea extraordinara, pe care trebuie s-o fi simtit oamenii care tocmai au aflat ca s-a terminat razboiul! Atunci a fost unul mare (desigur, doua mari, dar treaca de la mine), s-a terminat si... lumea a fost reconstruita aproape din temelii! Acum, parca suntem intr-un razboi de gherila, unde cetatenii civili sunt armata si o mana de oameni hartuitorii care vor sa ne atraga in ambuscade si ne hartuiesc fara oprire.

    Sa aveti un frumos sfarsit de saptamana! Pupici cu drag, de la noi! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mda... pacea cre domneste de 70 de ani în Europa, este mereu tulburata prin actiuni extremiste, semnate de anumite grupari sau de indivizi singulari. Incertitudinile nasc teorii conspirative, domeniile întinzându-se în toate directiile! Si da, hartuitorii au ca scop implicarea a cât mai multor cetateni si sacrificarea unor nevinovati!
      Serialul este foarte trist însa foarte foarte interesant - cauta-l pentru ca sunt sigura ca surpriza va fi mare.
      Te pupam si noi. Weekend însorit sa aveti. Imbratisari de la duo pentru trio <3

      Ștergere
  3. Sigur o sa le vad. De data trecuta nu am gasit online "Elle s'appelait Sarah" :(. Si Mr. Selfridge imi place, fiecare episod te surprinde. Am citi ca o sa revina Gilmore Girls, sper sa fie la fel de bun ca inainte :). Gilmore Girls e unul dintre seriale mele preferate. Si "al 7-lea cer la fel", la fel, sunt seriale care imi aduc aminte de copilarie: calde primitoare, educative.<3 . Mi-a placut mult si Private Practice, poate l-ai vazut.:). O seara frumoasa si calduroasa!:

    RăspundețiȘtergere
  4. Din Piața Trafalgar nu se vede Palatul Buckingham decât dacă cineva se urcă pe coloana lui Nelson...

    RăspundețiȘtergere