duminică, 11 octombrie 2015

Ceata lui pitigoi

În curtea noastra poposesc o multime de pasari - mierle, grauri, scatii, vrabii si pitigoi. Pentru ca începe sezonul rece, am demarat actiunea "cantina" ☺ Am cumparat noi provizii de seminte dar si sfere cu vitamine. Primii care s-au înfruptat, au fost galagiosii pitigoi



14 comentarii:

  1. Cu aceeasi grija materna, an de an intampini pasarile cerului... chiar si cu mici surprize culinare, pentru a infrunta capriciile anotimpului friguros.
    La noi ploua...ploua...ploaie rece...
    O duminica calda in suflet, draga Carmen!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. am crezut ca le-ai gatit chiftelute :))

      Ștergere
    2. este unul din deliciul vietii la casa :) Dintotdeauna mi-au placut casutele care adapostesc seminte pentru pasarile cerului si acum - am achizitionat câteva! In sezonul rece se deschide cantina mare la noi în curte :))
      La noi a plouat saptamâna trecuta o zi intreaga si de atunci, vremea a ramas rece. Avem soare cam în fiecare zi însa... se smte ca vara a trecut :) Acum sunt doar 12 grade! Ieri a fost ceata toat ziua.
      O duminica minunata, Gina draga! te pup

      Ștergere
  2. Ce frumoase ganduri. Bravo tie!
    Sferele cu vitamine le cumperi? Nu am mai auzit de asa ceva.
    O seara minunata!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De multe ori râdem privind pasarile cum se înfrupta si ne întrebam... oare ele vin la noi în curte sau noi locuim în curtea lor?! :)) Cumparm atât saci cu seminte, cât si "gogoloaie" cu vitamine - si nu sunt tocmai ieftine! Dar... încercam cumva sa ajutam pasarile cerului sa treaca peste sezonul rece, faptul ca nu isi mai pot gasi singure mancare se datoreaza in cea mai mare parte omului - orasele cresc de la an la an, acaparând teritoriul vegetatiei, al animalelor si al pasarilor!
      O sfera de aceasta contine seminte de floarea soarelui, grâu și ovăz, amestecate cu ulei de cocos, insecte, nuci, fructe sau boabe de padure. "Masa" este modelata sub forma unei sfere și se agata în copaci, într-o plasă cu ochiuri mari sau într-un suport special. În general se gasesc de cumparat la toate magazinele care distribuie mâncare pentru animale "de casa" - catei, pisici, iepuri, pesti, broscute testoase, papagali sau mai stiu eu ce :) Noi avem doar pestisorii exotici din acvariu si pe cei aurii din iaz... Ne asumam o grija în plus iarna, hranind si pasarile cerului :) Placerea e de partea noastra ☺

      Ștergere
  3. Oooo o!
    O avem cadre delicioase.....pariu?;))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. doar daca imi voi cumpara un aparat de fotografiat serios! ;)

      Ștergere
  4. Frumos si uman din partea voastra ca ajutati pasarile cerului. Sunteti onorati ca primiti astfel de vizite de la aceste frumuseti pamantesti. O zi frumoasa si linistita!:)

    RăspundețiȘtergere
  5. Ceata lui pitigoi, hranesti unul, vine-un stol! :) Cate bobite de la voi au mancat pasarile atatea zile fericite sa aveti!
    Am pus si eu o "hranitoare" in teiul de sub geam... dar nu s-au inghesuit pasarile, in schimb, pisicile care au vazut pasarile s-au "prins" si se catarau in pom. Am scos "hranitoarea", de teama ca vreo pisica sa nu prinda vreo pasare. :) Cu mai multi ani inainte am facut o casuta pentru vrabii si am fixat-o langa geam dar... pas de a intra vreuna (nici macar nu se apropiau). :)
    Ziua buna sa va fie! Pupici cu drag, de la noi! <3

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu e bucurie mai mare decat sa le vezi venind la hranitoare...Esti minunata, pasarelele astea micute chiar au mare nevoie de ajutor iarna.

    RăspundețiȘtergere
  7. Excelent !!!
    Mă bate și pe mine gândul să deschid o cantină,dar înainte de asta trebuie să rezolv problema siguranței comesenilor având în vedere starea lucrurilor pe moșie :) !
    Nu mă las eu ...

    RăspundețiȘtergere
  8. Imi place idee ta si stiu ca in fiecare an ai grija de ele !

    RăspundețiȘtergere
  9. Ce frumos, bravo, cinste voua! Am incercat sa hranesc pasarile cu semintele crude pe care le folosesc de regula la painea de casa dar nu s-au apropiat de geam.
    xox

    RăspundețiȘtergere