Pe 8 septembrie, de ziua Adelei, am fost la "Steakmanufaktur". A fost o seara superba si pentru ca vremea a permis, am avut masa rezervata în gradina de vara.
O gradina verde, curata, cu mese asezate la distanta suficient de mare sa ofere intimitate, lumini indirecte, proiectoare colorate, chelneri zâmbitori, respectuosi si eficienti - astea au fost primele impresii dupa ce am fost conduse la masa noastra.
Am primit cartea de Meniu si atunci am constatat ce multe oferte au, atât la mâncaruri cât si la bauturi.
Am servit ca aperitiv un Maranello (sirop de casă din zmeură si rozmarin, Cointreau, Prosecco) apoi Adela a dorit neaparat sa servim Kobe beef... "macar câte o bucatica, de pofta" a zis ea. Chelnerul a adus la masa câteva bucati din cea mai apreciata carne de vita atât pentru aroma, frăgezime, cât și pentru textura cu grasime marmorată (carnea închisa ermetic în pungute). Adela a ales doua portii (fiecare pachetel, în jur de 50€) si a rugat sa ne fie pregatite medium-rosa spre medium-well. Apoi am servit ca gustare "Creveți în ulei de măsline picant cu usturoi, roșii tăiate cubulețe și cimbru".
Ne-au fost aduse si bucatelele de kobe-beef, într-adevar delicioase si aevarat, ne-a ajuns cât să punem pe-o măsea ☺
Mai departe am comandat vin sicilian Nero d’Avola, potrivit la "file de miel cu sos de smântâna si cartofi dulci". Fetele au servit clasicul "steak prime filet cu cartofi natur si salata" si vin-rose Chiaretto, de la Laggo di Garda.
Iubesc momentele petrecute alaturi de fetele mele ♥ Am râs si am povestit, câte-n luna si în stele... Nu îmi vine sa cred ce mari sunt... cum a zburat timpul!?! Parca mai ieri le duceam de mâna la gradinita si acum... ☺ Am primit din partea casei, un "digestiv" la alegere - eu am baut un Ramazzotti si fetele au ciocnit cu Tequila Gold.
A fost o seara minunata! (dar a si costat 200€, fara ciubuc!)


Saptamâna trecuta, am fost cam stressata si necajita... M-au sunat fetele seara, asa la mijloc de saptamâna si mi-au spus ca în 15 minute vin sa ma ia cu masina, sa mergem sa mâncam în oras.
M-am conformat, cu toate ca nu avem dispozitia potrivita.
M-au dus la un alt local pe care nu l-am stiut, "Churrascaria" - un restaurant brazilian. Au rezervat o masa si meniul "all you can eat" ☺ Am baut doar cola cu lamâie si gheata, dar de mâncat... wow! Salatele si garniturile, sosurile si mirodeniile sunt la discretie si servirea acestora este gen "buffet". Fiecare client primeste la masa o cartela cu doua fețe colorate, una verde "doresc" si cealalta rosie "fac pauza". Printre mese trec permanent chelnerii cu frigarui lungi, fierbinti, direct de pe gratar, cu carne de toate tipurile, suculenta si condimentata. In dreptul persoanelor cu cartela verde, rostesc numele specialitatii de carne si daca doresti, ti se serveste pe farfurie. Ai posibilitatea sa probezi cea mai mare diversitate de carnuri de calitate, prajite optim la gratar. Este o experienta placuta, mai ales daca esti într-o companie placuta ♥
La final, am fost servite cu câte o înghetata de vanile, lânga o felie de ananas prajit - o delicatesă!
("all you can eat" - costa 32€ pro persoana. Bauturile se încaseaza separat)

