marți, 31 martie 2020

Dragi prieteni

Astazi am hotarât sa închid acest blog. Va doresc tuturor sanatate, mult noroc si numai bucurii în viata privata si profesionala.

vineri, 27 martie 2020

Pastrati distanta

Zilele acestea, numeroase firme si-au schimbat Logo-ul, ca îndemn în a se respecta regula de baza in criza Corona-virus: protejati-va pastrând distanta!
(sursa 1, sursa 2si 3, sursa 4)


(sursa 5, sursa 6)

Păstrati-va calmul, protejati-va cât mai bine sanatatea, aveti grija de voi!

miercuri, 25 martie 2020

Zapada de martie - Miercurea fara cuvinte 13/2020
Shhhhhh, LET'S GET WORDLESS! Curaj, înscrie-te! ☺ Vei cunoaste o multime de bloggeri ce au pasiunea fotografiatului. Nu exista teme pentru fotografii, nu exista obstacole. Singura regula este ca articolul pe care-l înscrii în tabelul "Miercurea fara cuvinte" sa nu contina text scris. În rest, orice este permis. Alatura-te noua ☺ Happy WW!

miercuri, 18 martie 2020

Sa ne alimentam cu voie-buna - Miercurea fara cuvinte 12/2020

15.03.2020


Shhhhhh, LET'S GET WORDLESS! Curaj, înscrie-te! ☺ Vei cunoaste o multime de bloggeri ce au pasiunea fotografiatului. Nu exista teme pentru fotografii, nu exista obstacole. Singura regula este ca articolul pe care-l înscrii în tabelul "Miercurea fara cuvinte" sa nu contina text scris. În rest, orice este permis. Alatura-te noua ☺ Happy WW!

miercuri, 11 martie 2020

Mici bucurii ale zilei - Miercurea fara cuvinte 11/2020Shhhhhh, LET'S GET WORDLESS! Curaj, înscrie-te! ☺ Vei cunoaste o multime de bloggeri ce au pasiunea fotografiatului. Nu exista teme pentru fotografii, nu exista obstacole. Singura regula este ca articolul pe care-l înscrii în tabelul "Miercurea fara cuvinte" sa nu contina text scris. În rest, orice este permis. Alatura-te noua ☺ Happy WW!

miercuri, 4 martie 2020

Cel mai scump pianist - Miercurea fara cuvinte 10/2020Shhhhhh, LET'S GET WORDLESS! Curaj, înscrie-te! ☺ Vei cunoaste o multime de bloggeri ce au pasiunea fotografiatului. Nu exista teme pentru fotografii, nu exista obstacole. Singura regula este ca articolul pe care-l înscrii în tabelul "Miercurea fara cuvinte" sa nu contina text scris. În rest, orice este permis. Alatura-te noua ☺ Happy WW!

marți, 3 martie 2020

3.3.2020

Frumoasa data, nu-i asa? 😉 Pentru mine a fost o zi cu noroc! ☺
A treia zi din martie mi-a adus în sfârsit relaxare. De doua saptamâni de când numarul cazurilor de Coronavirus (COVID-19) creste incredibil de rapid, am fost zi de zi tot mai nesigura daca sa plec sau nu în concediu, pe Coasta de Azur. Pe de o parte, dezamagirea ca as pierde o saptamâna de vacanta la care am visat atât de mult - fara ca banii investiti sa poata fi recuperati, pe de alta parte, datoria morala fata de cei din jurul meu - familia si colegii de serviciu. Daca nu as fi plecat, as fi pierdut banii, dar daca as fi plecat si as fi intrat în contact cu un purtator de Virus si mai departe l-as fi împartit acasa, cum as fi putut trai cu remuscarile?!
Unii m-au sfatuit sa merg, ca "doar ce e Coronavirus altfel de cât o gripa banala, pe care o poti contacta chiar si când mergi la cumparaturi, la coltul casei?!". Altii au ridicat din umeri, au facut ochii mari si au spus ca sub nicio forma ei nu ar pleca într-o tara straina, acum cand pericolul ne pândeste din toate partile. Tja... ce sa fac?! Am sunat de câteva ori la Agentia de turism si am întrebat cum vad ei toata situatia aceasta si de fiecare data mi s-a raspuns "regiunea în care vom calatori nu este marcata ca riscanta"!
Apoi am întrebat la mine la Firma ce se întâmpla daca as ramâne sa zicem 15 zile în carantina, în hotelul în care suntem cazati?! Mi s-a spus ca zilele petrecute în strainatate sunt considerate "timp liber" (deci voi cumula ore minus! 15 zile din ore-suplimentare nu reusesc sa adun nici în doi ani! asa ca ar fi trebuit sa sacrific înca 15 zile de concediu 😞). Iar daca în tara mai intru înca 2 saptamâni în carantina - pentru ca vin dintr-o regiune "problema" voi fi platita ca în concediu medical. Hmmmmmm! Tot felul de scenarii mi-au trecut zilele acestea prin minte si tendinta era de 80% sa nu plec. Gândurile astea m-au coplesit tot mai tare, pe masura ce se apropia data… Si a venit salvarea! Azi-dimineata am fost sunata de Agentia de turism si mi s-a oferit sansa sa amân data plecarii. Mi-au fost propuse cateva alte termene si am decis sa schimbam pentru 20-28 septembrie. Apo am respirat usurata.
Nu se stie ce va fi cu gripa pâna atunci, dar cu siguranta vom avea mai multe informatii concrete, pentru ca acum… suntem toti în ceata! Nimeni nu stie NIMIC! Adevarul este trunchiat ca sa nu se produca panica în masa, însa chiar asa inofensiv, cum sunt gripele-normale se pare ca acest Coronavirus nu este! Mai bine luam masuri preventive, degeaba, decât sa ne para rau mai târziu ca am fost superficiali! Parerea mea.
🤗 Sanatate si numai gânduri bune, tuturor!

sâmbătă, 29 februarie 2020

29.02.2020

Astazi, anul bisect ne-a facut cadou o zi în plus ☺ O asemenea zi trebuie cumva "sarbatorita" ☺
Eu astazi ma voi întâlni cu o fosta colega de serviciu, la cea mai frumoasa cofetarie din împrejurimi: Chocolaterie Café Müller.
Da, stiu ca s-a lasat postul Pastelui, stiu ca trebuie sa am grija cu caloriile, pentru silueta, dar... am hotarât! Ne vom intâlni acolo la ora 15 si fara mustrari de constiinta, ne vom comanda ce ne va face mai frumos cu ochiul ;-)
Ultima data când am fost la acest "palat al ciocolatei" a fost la mijlocul lunii ianuarie, cu noii mei cunoscuti din România, cu cei trei "M.A.B." Oare v-am spus cum i-am cunoscut?!
Într-o zi, am gasit un comentariu la o postare veche de pe blogul meu, una in care faceam cateva sugestii de vizitare în cazul unui sejur în orasul meu. "Augsburgul meu" se intituleaza postarea ♥
Mădălina mi-a cerut ceva informatii suplimentare si am ajutat-o cat am putut mai bine. Ba chiar, cei trei au revenit înca o data în orasul meu, la distanta de o luna. Si probabil ca vor mai reveni, pentru ca merita - orasul meu si împrejurimile, merita cu adevarat vazute!
Asa cum am scris în articolul din 2013, mi-am oferit gratis serviciile de ghid ♥ Pentru ca Mădă mi-a fost imediat draga. Chiar daca ea este mai aproape de vârsta fetelor mele, am devenit prietene.

Cofetaria a fost construita în stilul arhitectului Gaudi si a devenit una din atractiile turistice în oras. Prajiturile, torturile, pralinele si ciocolatele pe care le comercializeaza sunt delicioase si produse în laboratoarele personale, dar prin minunata cladire, proprietarul a reusit sa atraga si mai multi clieti. In partea dreapta a cofetariei, exista o "fântâna fermecata" peste care troneaza un broscoi-print si nu exista turist care sa nu viseze si sa-si puna o dorinta lânga acest put. Madalina a gasit foarte simpatic acest obicei.

În luna ianuarie, cand au venit prima data, le-am aratat un pic centrul orasului si la a doua vizita (în februarie), am indraznit chiar sa ne aventuram la Castelul Neuschwanstein - cea mai mare atractie turistica în rândul asiaticilor! Oriunde ne-am întors, oricum ne-am învârtit, peste tot am întâlnit mutre tipice chinezilor (ca erau coreeni, tailandezi sau japonezi, Dumnezeu îi stie!) si mereu am auzit pe câte unul tusind sau stranutând... ca na, asa e iarna! Însa, totul e bine când se termina cu bine, nu-i asa? ☺ Noi suntem sanatosi, ei s-au întors acasa cu bine si sunt sanatosi. Când se va mai încalzi vremea si când va trece pandemia, au promis ca vor reveni în Augsburg.

Update: Sabrina a fost colega mea de birou, însa acum doi ani a parasit firma (pentru un post mai bun!). De atunci, vorbim deseori la telefon si din când în când ne întâlnim, asa ca astazi în ultima zi de februarie a unui an bisect. O zi speciala, ce a trebuit celebrata! ;-)

[Sabrina este o fata deosebita! În Germania, cea mai buna nota este 1, iar Sabrina nu a avut niciodata în viata decât nota 1 - la scoala, la liceu si la universitate. A terminat "Matematica pura"cu 1! Dar Sabrina nu are nimic asemanator cu genul de tocilar! Sabrina face dans modern, cânta la vioara, este simpatica, are simtul umorului, este deosebit de sociabila si deosebit de inteligenta. Apreciez mult prietenia ei ]

vineri, 28 februarie 2020

Arzând buruienile - Provocare muzicala

Pet Shop Boys este numele unui duo britanic foarte popular în anii ’80, care activeaza înca si astazi cu mare success. Cu peste 100 de milioane de discuri vândute, grupul este unul dintre cele mai de succes grupuri de muzică din lume. Potrivit Guinness Book of Records, muzicienii sunt considerați cel mai de succes duo pop din istoria muzicii din Marea Britanie. Au primit Brit-Award de trei ori și au fost nominalizați de șase ori pentru Grammy.
Din 1986, Pet Shop Boys a avut 42 de melodii în “Top 30”, 22 de melodii în “Top 10” si patru hituri No.1: West End Girls, It's a Sin, Always on My Mind and Heart.
În 2009, Pet Shop Boys a primit premiul onorific la Brit Awards (Contribuție de excepție la muzică). La sfarsitul lunii ianuarie 2020 "Pet Shop Boys" a lansat un nou album intitulat Hot Spot. Single-ul “Burning the heather” a ocupat deja primele locuri în topurile Europene.

Grupul a pornit într-un turneul European, numit “Dreamword – The Greates Hits Live”. În luna mai vor concerta în orasele mari ale Germaniei (01.05. Berlin, Mercedes-Benz Arena; 02.05. Oberhausen, König-Pilsener Arena; 08.05. Leipzig,QUARTERBACK Immobilien ARENA; 10.05. Stuttgart, Porsche Arena; 19.05. München,Olympiahalle; 20.05. Frankfurt, Jahrhunderthalle; 22.05. Hamburg, Barclaycard Arena) si biletele sunt deja vândute.
Tuturor un start bun în weekend, cu muzica si buna dispozitie!
❤️ Friendship Friday ❤️ Created with Joy ❤️