sâmbătă, 13 decembrie 2014

Casa fara mâță

Zilele trecute am iesit în curte sa matur cojile de seminte pe care le arunca vrabiutele si sticletii, când se înghesuie la "cantina". Cu coada ochiului am vazut o frunza zburând cumva ciudat la nivelul pamântului - ciudat mai ales pentru ca nu simteam nicio pala de vânt! Mi-am vazut mai departe de treaba dar câteva minute mai târziu am avut iar viziunea aceea stranie si atunci... mi-am ascutit simturile ;) Astfel, am descopar ca "frunza" este de fapt un soricel - unul atât de mic cum înca nu mi-a fost dat sa vad! Roscat si cu boticul ascutit :) Extrem de rapid, un Speedy Gonzales!☺
Cum am intrat în casa i-am si povestit sotului meu. El a zâmbit neîncrezator, a scos un "mmaha!" si eu nu am insistat sa-l fac sa ma creada.
Alaltaieri dimineata, Helmut a iesit sa completeze semintele din cilindrii-cantina si... a intrat repede în casa sa-mi spuna ca l-a vazut Speedy Gonzales cum iese de lânga filtrul iazului. Si ca o scuza pentru ca nu ma crezuse mi-a zis "Vrei sa-l fotografiezi?" ☺ A pus un pumn de seminte în apropierea carcasei care acopera filtrul, eu m-am postat lânga fereastra cu aparatul de fotografiat în mâna si am asteptat. Nu a durat mult si noul musafir al curtii noastre si-a facut aparitia. Fotografiile nu mi-au reusit pentru ca soricelul nu sta o clipa nemiscat! A înfulecat o samânta si a si disparut!

Pe mine tare m-a amuzat soricelul! Pe Mos Nicolae însa l-a bagat în sperieti :))) Nu mai coboara de pe sfoara ☺ Poate pâna la sfârsitul anului îi vine în ajutor Tommy - motanul din vecini ;)

16 comentarii:

  1. L-am reperat !!! :) Cred ca Mosu' cauta inca hornul, nu se sperie el de un biet soricel ! :)) pup
    P.S. Haios Mos Nicolae!

    RăspundețiȘtergere
  2. :))) neobrazatul ala mic sta cu coada spre noi, dar daca stii ce sa cauti, îl gasesti in toate cele trei fotografii.
    Daca eram mai inspirata, puteam sa asez aparatul pe stativ, atunci totofrafiile poate ca ieseau mai clare, dar... cine stie, poate ne mai întâlnim :))) Cu siguranta nu e singur - astaia au familie numeroasa! Dar atâta vreme cât locuieste în fundul curtii si se hraneste cu alunele cazute din pom si cu resturi de seminte de la pasarile cerului, nu ma deranjeaza.
    pup draga mea. Un weekend minunat!
    PS: ieri am primit un alt mos - mai americanesc :)) Seamana mai bine cu Mos Craciun, asa ca astazi o sa îl eliberam din functie pe Mos Nicolae :)))

    RăspundețiȘtergere
  3. Sper sa nu intre prin casa. Este destul de indraznet- in mijlocul drumului !!! :)
    Astept sa-l vad si pe Mos Craciun !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ... cum am zis, mi-e simpatic, îl consideram înca un animalut la curtea noastra :) Dar daca vom observa daune - în cabana din spatele curtii spre exemplu, va trebui sa punem clucse sau... închiriem motanul vecinilor :))) pupici

      Ștergere
  4. stiu ca am vazut la un moment dat un film american foarte haios "Soricelil casei" ))
    asa micuti sunt simpatici si dragalasi, sa speram ca nu o sa te supere facand stiricaciuni, asa va avea viata lunga si lipsita de griji :))
    sa fie cu noroc soricelul, pune-ti o dorinta!
    te pupacesc, w-end perfect sa ai draga mea draga, la noi e un soare de primavara adevarata :

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Helmut zice ca e soarece de câmp, speram ca nu vrea la noi in casa. A fost atras probabil de alunele care au cazut la pamânt, anul acesta alunul a fost exagerat de bogat.
      Am tot urmarit curtea si nu l-am mai zarit, cu toate ca afara s-a încalzit ca toamna. Acum sunt 10 grade la umbra! uf, unde s-o fi ratacit IARNA?!
      pup draga mea draga :-* weekend minunat!

      Ștergere
  5. L-am reperat si eu in poze! Desi ne trateaza cu spatele, e tare dragut! :-)
    Si mie imi plac soriceii in masura in care nu fac stricaciuni prin gospodarie.
    Weekend placut, Carmen! Te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ;)) nu l-am mai vazut de atunci... Poate s-a mutat sau s-a întâlnit cu motanul...
      Weekend fain si tie. Pup

      Ștergere
  6. Pe cat sunt de mici si draguti,pe atat sunt de rai.Am muncit mult la cabana din cauza lor.Acum am mai multe dispozitive permanent in prize.Cu pisica e mai greu. Numai bine si fara soricei!
    p.s..-nu am zis cu rautate ca stiu din anii trecuti de targ,ci am vrut sa evidentiez ca am retinut frumusetea sarbatorilo la voi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sper sa nu fie cazul si pe la noi ca... daca se pune problema de sticaciuni, atunci Speedy Gonzales va fi cel care se muta! :))

      Ștergere
  7. daca nu face daune presimt ca ghemul va avea o viata tare faina la tine in curte! totul depinde de el...:)
    pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) deocamdata mi-e simpatic. Mi-as fi dorit în curte si un arici cu familia lui si o veverita cu familia ei :)) Avem familia de mierle de care efectiv avem grija si care ne rasplateste cu triluri superbe :))
      pupici. O duminica minunata sa ai!
      PS: mai sunt 10 zile pentru a vizita Tâtgul de Advent din Augsburg ♥

      Ștergere
    2. ai grija ce iti doresti ca e posibil sa se intample....:))
      te poop!

      Ștergere
    3. ;))) daca este vorba despre a gazdui o italianca, îmi doresc cu voce tare! pup :-*

      Ștergere
  8. Hazlie povestea lui Speedy din gradina voastra! :) Dar ma bucur ca n-a mai aparut! :) Sunt tare dragalasi soriceii dar stiu cat de daunatori pot fi.
    Poza cu Mosul "speriat" e super! :))
    Un pisoi pe acolo ar tine aceste vietati la distanta! Sau un catel. ;)
    Imbratisari si pupici cu drag! Weekend minunat sa aveti!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) este noutatea lunii decembrie la noi in curte... sper sa ramânem vecini buni.
      La blanita de pisica am o alergie suparatoare (mi se irita ochii si încep sa stranut si sa ma simt ca la guturai). Cât despre catel... nu suntem inca pregatiti sa renuntam la libertarea de a calatori spontan si de alipsi de acasa weekendurile... Când ai catel, toate aceste posibilitati se îngusteaza...
      Te pup draga mea. Salutari trioului :-*

      Ștergere