sâmbătă, 6 decembrie 2014

Am pornit la colindat

Pe aici, este obiceiul ca în perioada de Advent sa fie organizate întâlniri între vecini, la cafea, prajitura sau o cana cu vin fiert. Ne vedem doar asa, sa povestim ce am mai facut, sa ne împartasim din framântari si bucurii, sa discutam despre planurile pentru viitorul an.


Pe stada mea sunt doar patru case si pentru ca ne întelegem foarte bine între noi, iata a trecut doar prima saptamâna de Advent si am fost invitati deja la doua familii. Fiecare are casa frumos decorata, fiecare dovedeste o grija speciala pentru detalii, fiecare arata ca este vecin amabil si ospitalier. În astfel de momente simţi că aparţii comunităţii, simti ca esti apreciat si respectat, cunosti mai bine oamenii din preajma ta si capeti siguranta ca ai pe cine sa te bazezi, la bine sau la greu. Spiritul Craciunui ne cuprinde cu fiecare zi mai mult, farmecul sarbatorilor de iarna este fara egal!
Tuturor, un sfârsit de saptamâna minunat!

16 comentarii:

  1. ce atmosfera placuta, ce bine e sa simti ca ai in jur oameni placuti, e o mare diferenta intre a locui la casa si la bloc in ceea ce priveste vecinii...
    cartierul in care locuiesc acum de vreo 12 ani este un cartier de case, exista doar doua blocuri, intr-unul dintre ele locuiesc si eu dar de cunoscut ii cunosc cel putin din vedere pe vecinii care locuiesc la case si cu care ma intalnesc pe strada...
    la inceput mi se parea amuzant ca toata lumea se cunostea, aveam vecini cu care ma intalneam pe strazile invecinate si care recunoscandu-ma, ma salutau...pana la urma i-am retinut ca sa-i pot saluta la randul meu si recunosc, e placut asa, iti da o senzatie de bine, de acasa chiar pana sa ajungi acasa :)

    foarte simpatic "vecinul" patruped dar si dulciurile felurite imi fac cu ochiul :))
    pup draga mea draga, o seara frumoasa si daca mai ninge, bucura-te, da? :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) pe strada mea sunt doi vecini patrupezi: Felix - cel din foto, este un maidanez luat de la azilul animalelor. A ajuns la vârsta de 14 ani... este cum s-ar spune "bunicut" :) Dar datoria si-o indeplineste cu mândrie, nu exista fiinta sa treaca pe lânga gard si sa nu fie latrata! :))
      Celalalt vecin patruped - Rico, este un pui de pudel. O scumpete, parca ar fi jucarie de plus! dar e sfios si fricos :)) nici macar la plimbare nu-i place! când vede zgarda se ascunde :))
      Da este tare placut sa simti ca apartii locului, ca ai pe cine te baza atunci când ai nevoie de sprijin.
      Nu mai ninge si nici nu s-a depus ceva... dar a fost tare frumos de dimineata!
      te pup draga mea draga. O seara minunata sa aveti! ♥

      Ștergere
  2. foarte faine obiceiurile astea! ma gandeam apropo de ce spune geamana, la mine in "sat", eu asa ii spun, ma cunosc din vedre cu toata lumea....cand merg pe strada ma doare gura de atata "ciao!" :))) iar daca as sta la povesti cu toti doritorii nu cred ca as mai ajunge acasa prea curand....:))
    insa totul se opreste la salut si la cateva discutii! :)
    pufosenia este tare draguta! are o varsta respectabila...:P
    si recunosc, dulciurile mi-au facut cu ochiul...:P
    te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. acum înteleg de ce-mi sunteti mie amândoua atât de dragi - pentru ca sunteti gemene! :))
      Eu nu am pe strada decat 3 case pâna la mine si nu intâlnesc decât întâmplator vecini la poarta, dar atunci când avem nevoie de ceva, ne ajutam imediat.
      Felix este simpatic si a fost norocos sa fie adoptat! si-a gasit familia potrivita, este tare iubit.
      Dulciurile :)) daaaa- luna asta este luna în care acumulam cele mai multe calorii si cheltuim cel mai putin din ele :))
      Te pup ♥ O seara faina!

      Ștergere
  3. Traiesti parca in alta lume, e total diferit fata de ceea ce vedem in Romania.Romanii au devenit reci, suspiciosi, admirabile obiceiuri, e o alta mentalitate ACOLO.Ce frumos e aranjat totul.Pupici, cu siguranta a venit mosul la voi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. vecinii mei sunt oameni cu educatie, sunt oameni cu mult bun simt si cred ca asta este important în relatiile cu alti oameni.
      A venit Mos Nicolae, sigur ca da. Niciodata nu a lipsit! :)) pup si eu

      Ștergere
  4. Cred ca numai pe acolo este asa o buna vecinatate. Sunteti norocosi, dar cred ca si firea ta prietenoasa si deschisa a ajutat ! :) Frumoase aranjamente si tare simpatic "bunicutul". Ce culcus haios are ! :)
    Pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. în cartierul în care am locuit timp de 6 ani am avut deasemenea vecini extraordinari. Strada era ceva mai lunga, eram 12 case, dar si acum pastram înca bunele relatii. Asa a fost mereu, si am scris deseori pe blog. Cine spune ca nemtii sunt reci si distanti, nu cunoste cu adevarat nici o familie de nemti!
      Bunicutul e tare simpatic. Ce ne-am distrat când am aflat ca îl cheama ca pe nepotelul nostru :)) pup si eu. Un weekend minunat sa ai! :-*

      Ștergere
  5. Ce dor îmi este de casă... am copilărit la casă, până la 18 ani. Alte vremuri....
    La noi la bloc oamenii nu-şi prea trec pragul, au doar grijă să nu deranjeze pe ceilalţi (spre deosebire de alte blocuri unde pun muzică ş.a.). Şi asta e ceva...
    La colindat şi povestit mergem doar la prieteni :)
    Mă bucur pentru voi, pentru ceea ce aveţi :)
    Pupici şi duminică plăcută!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. la mine este exact invers povestea :) m-am nascut la bloc si am locuit la bloc pâna în 2000. Bunicii au avut casa mare si curte în Sibiu, petreceam fiecare duminica rasfatati cu mâncaruri bune.
      Locuim la casa si cartierul este unul bun, sunt de jur imprejur numai oameni de treaba. Cel mai placut gasesc ca este faptul ca avem curte... este tare tare bine!
      Timpul este mereu o problema, de aceea preferam sa iesim cu prietenii în excursii, la spectacole sau restaurant. Cu vecinii ne vizitam, dar nu des - de sarbatori, vara la câte un grill în curte si de Advent. De vizitat, ne vizitam cu neamurile. Cam asta e stilul :) si functioneaza bine.
      Te pup Anastasia draga. O duminica minunata iti doresc! :-*

      Ștergere
  6. O minunata atmosfera!
    Din fericire, aici, in jurul nostru, mai sunt vecini "din vechea garda" :) Nu ne mai intalnim (organizat) de sarbatori, cum faceam pe vremuri, dar ne mai colindam intre noi. :) Si pot spune ca traim in buna vecinatate. Nu striga nimeni ca unul are caine si nici cei care au caini nu sunt nesimtiti :) Ne ajutam in caz de nevoie... Asadar inteleg exact ce spui si ma bucur ca exista astfel de oameni: buni vecini.

    Voiam sa incep cu... caaaaini!! :)) Felix mi-a atras atentia din prima clipa! :)) Sunt de apreciat cei care au ales sa adopte in loc sa cumpere.
    Abia apoi mi-au atras atentia prajiturile! :)
    Zile fericite sa aveti, va dorim cu drag! Imbratisari si pupici de la trio!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. asa este, tare bine este sa ai vecini de treaba - fiecare îsi vede de viata lui, însa daca ai nevoie de ceva, nu unul ci trei patru sar sa dea o mâna de ajutor, si asta este extraordinar de bine!
      Când locuiam la Sibiu, cumparasem locuinta pe vremea comunista si toti vecinii din bloc ene-am mutat în aceeasi zi, toti eram de aceeasi vârsta, toti am avut copii cam în acelasi timp, asa ca prin copii, relatiile de vecinatate s-au apropiat mai mult si era frumos. Aveam trei prietene cu care sâmbata si duminica ne beam cafeluta împreuna, în pijama :)) Ne ajutam cu copiii, ne dadeam hainute de la una la alta - fetele ne-au crescut rotind setul de haine de câteva ori :))
      Oh da, am avut in apartamentul din Sibiu chiar si catel :)) Pe Leo... ce mai fugarea copiii pe afara :))
      Of da, si prajituri si ciocolata, mâncam zilnic :))
      Te pup Diana draga. Salutari acasa, sarbatori fericite, îmbratisari si pupici :-*

      Ștergere
  7. Interesante obiceiuri la voi. Este placut intr-adevar sa ai vecini de treaba. Aici la noi doar bonjour, ça va si atat :)) dar e drept ca locuim intr-un bloc si fiecare e mai mult cu treaba lui. Sa vedem acum cum va fi la noua casa. Duminica placuta Carmen!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. noi când plecam în concediu, dam cheile vecinilor si ei se ocupa sa ude gradina, florile din casa, sa hraneasca pestii, sa scoata saptamânal conteinerele de gunoi, sa ridice posta... Ei cunosc codul de alarma si administreaza perfect totul indiferent daca suntem plecati zece ziel sau o luna. Bineînteles ca si noi facem pentru ei aceleasi servicii. Sau daca ne trebuie sa ne ducem la aeroport cu masina, nu este nicio problema. Sa ai vecini de treaba este foarte important!
      O seara faina, Larisa! si un start bun în noua saptamâna!

      Ștergere
  8. Faina de tot strada ta!:)
    Azi,vecina mea,si pe strada mea sunt doar7 case:)),din stanga a trecut pe la mine la niste povesti,aducand cu ea un borcan de gogosari umpluti cu struguri de masa albi.Sunt ,mai bine zis,a fost un deliciu!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ce bine e sa ai vecini buni, nu-i asa?! Tare frumos :) as fi gustat si eu gogosari murati umpluti cu srtuguri albi... wow, ce tentant suna!
      Te pup draga mea, o seara faina si un start bun în noua saptamâna!

      Ștergere