vineri, 14 iulie 2023

Party pe malul lacului

Vacanta de vara s-a terminat si… chiar in prima saptamâna de serviciu, am participat la evenimentul estival, organizat de firma la care lucrez – Summer Spalsh ☺ Au fost invitate toate compartimentele care lucreaza în “Inventii-Inovetii”, cca. 150 angajati. Participarea a fost fara obligatie si s-a considerat “timp liber” însa toate costurile au fost preluate de firma. Am plecat la ora 15 din fata intrarii principale, unde ne-au asteptat doua autocare. Am fost ceva mai mult de 120 persoane, câtiva au venit cu automobilul personal. Si noi ne-am gândit ca poate nu ar fi rau sa plecam cu masina, pentru ca invitatia spunea ca autocarele vor pleca înapoi la ora 22!!! Ne-am gândit noi “ce sa facem sapte ore pe malul unui lac?!” Hm… la ora 22 se dansa în jurul focului de tabara si nimeni nu vroia acasa! ☺☺☺ … Dar sa încep cu începutul ☺
 
Stiam din invitatie ca vom merge la Lacul Thannhausen – unul din cele mai mari parcuri cu cablu pentru schi nautic și wakeboard, pentru ca am fost rugati sa ne înscriem pe lista daca vrem sa facem sport nautic si daca suntem începatori sau profi – pentru ca asa cum spuneam mai sus, toate costurile au fost preluate de firma (chiar si pentru echipament închiriat si curs cu antrenor). Si ni s-a mai spus sa ne aducem îmbracaminte lejera, pentru “timp liber” (nu “office loock!)… Mai mult nu am stiut ce ne asteapta. 
Thannhausen este la o ora distanta cu masina, pâna acolo este drum-national (nu autostrada) si soseaua serpuieste printer sate pitoresti si paduri umbroase de conifer si foioase. Din parcarea parcului am fost îndrumati spre zona rezervata exclusiv pentru noi. 
Au fost doua pontoane, o statie de cablu pentru grupul de începatori si o alta pentru profesionisti. Pe malul lacului, barul a fost deschis doar pentru noi – frigiderele pline cu bauturi de toate felurile: cola, fanta, sprite, sucuri de fructe, radler (bere cu limonada), diverse tipuri de bere, vinuri si… am avut doi barmani simpatici, care au preparat fara pauza cocktailuri pentru noi! Tejgheaua supraetajata a barului era plina cu tavi pe care erau asezate cele mai delicioase sandwichuri pe care le-am gustat vreodata la o party!
A început ospatul, ne-am ocupat locuri la mesele asezate nu departe de ponton si pentru început ne-am grupat pe birouri; apoi ne-am amestecat între colegi si a fost o atmosfera superba! Ne cunosteam din sedinte si bineînteles din pauzele de cafea sau mesele la cantina. Acum am avut ocazia sa ne cunoastem mai lejer si sa abordam teme de discutie vesele, uitând total problemele de serviciu! De fapt, acesta a fost scopul principal al excursiei – de a forma un grup compact, vesel, relaxat. Sa descoperim ce hobby-uri commune avem, sa legam noi relații de colegialitate mai strânse și mai armonioase, care sa duca la o colaborare placuta si echilibrată la locul de muncă. 
Pâna când ne-am servit cu bunatatile de pe platouri, deja primii colegi îmbracau vestele de protectie si îsi asteptau rândul la cablul care îi va trage cu viteza maxima peste apa. Eu am probat schiul nautic in urma cu cativa ani, a fost o experienta interesanta însa mi-a ajuns ☺ De data aceasta am fost spectator ☺ Au fost însa foarte multi colegi care au probat schiul si boardul (cel putin 50 persoane). 
Ce amuzament a fost de cât ori a cazut unul sau s-a scufundat! Dar cel mai amuzant a fost ca cei care nu mai reuseau sa se ridice, sa reporneasca tura, erau trasi la malul lacului, într-o pozitie ce amintea de zborl lui Superman ☺☺☺ Atmosfera a fost degajata, ne-am implicat care mai de care în discutii hazlii, am râs si ne-am simtit bine.
Eu m-am atasat de grupul care a jucat beach-Volleyball, altii au jucat fotbal, altii tenis de masa si altii doar au stat la povesti. M-am bucurat ca am jucat volei, pentru ca nu am mai pus mâna pe minge de cel putin 8 ani! Ceea ce ne-a ambitionat sa jucam bine a fost amplasamentul terenului ☺ Intre lac si un canal cu apa plina cu matasea broastei ☺☺☺ De câte ori zbura mingea aiurea, trebuia sa se sacrifice cineva sa scoata mingea din apa! Dupa câteva seturi, jucate în echipe mixte, am revenit la bar sa ne astâmparam setea.
Am constata ca în locul amenajat pentru gratar, se încingeau carbunii. A urmat o serie de gratarele, ceafa de porc, piept de curcan si pui, cârnaciori de toate felurile, ţepuşe cu dovlecei, vinete, ceapă si ciupercuţe, brânzeturi, stiuleti de porumb fiert si o pâine bunaaaa – buna! 
Un coleg cu Spotify s-a legat la boxa si a facut pe DJ. Cu muzica buna a început si dansul sip e masura ce soarele a început sa se retraga, pe locul de gratar s-au pus lemne si s-a încins un foc de tabara de toata frumusetea. 
Când s-a facut ora 22 habar nu am avut! Ne-a parut rau ca a trebuit sa ne urcam în autocare, însa gândul ca a doua zi va fi zi normal de lucru a mai redus din regret ☺ 
Am ajuns din nou în parcarea firmei la ora 23. Era întuneric bezna! Tare ciudat mi s-a parut drumul spre casa, autostrada era aproape pustie si eu… ce credeti?! Eram cu ochelarii de soare înca pe nas (care deasemenea sunt ochelari cu lentile progresive / multifocale, dar cu lentil albastre în degrade)! Nu am avut unde sa opresc sa îmi caut ochelarii uzuali, dar am ajuns cu bine acasa. 
Dupa un dus rapid, m-am bagat în pat, de adormit însa am adormit greu, datorita superactivitatilor traite în cursul zilei.

14 comentarii:

  1. Frumoase petreceri organizează firma pentru angajați. Un lucru bun l-as considera eu, care sper să se răspândească și pe la noi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici aici nu este ceva obisnuit... Putine firme sunt atat de "sociale" 👍

      Ștergere
  2. Wooow, ce petrecere frumoasă şi ce atmosferp faină! Mă bucur pentru tine, să tot fie evenimente din astea!
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce zi minunata a-ti avut! Pot sa-mi imaginez cat de bine a fost, dupa toate aceste detalii. Faina petrecere, cu multe surprize placute!
    Seara buna, draga Carmen! Un weekend cu multe povesti! ❤️😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, totul a fost o surpriza placuta.
      Multumesc Suzana draga 😘🤗 pupici

      Ștergere
  4. Frumoase locuri şi frumoasă petrecere!
    Să ai parte de cât mai multe asemenea distracţii.

    RăspundețiȘtergere
  5. Porumbul acela copt... :))))) Cum sa zic.. porumbul acela copt .... ma face sa imi pierd toata concentrarea.
    :D Chiar a aratat foarte bine coltul cu mancare. Foarte. Cred ca mi se face foame. Desi am mancat relativ recent ciorba de dovlecel :)))). Deci nu ar trebui sa imi fie.. dar, cum spuneam ceva mai sus.. domnul porumb.

    Pe mine sporturile legate de apa nu pot spune ca ma atrag (unul dintre motive ar fi ca nu stapanesc arta inotului si al doilea 😂😅). In schimb cred ca un volei sau un basket m-ar fi atras :D Hehe. Desi nu am amintiri prea placute legate de serviciul la volei (o data la sport mai ca mi-am invinetit mana de la minge... ). La basket insa am o amintire haioasa. Fiind miniona am fost printre ultimii alesi in echipa.. De marcat, cu mult antrenament ma descurcam - dar, pentru ca eu am astigmatism, nu era punctul meu forte. Culmea e ca daca nu le-am luat mingile celor din echipa adversa in acel joc de deja ma evitau. Nu stiu cum faceam dar saream asa sus :)).

    Petrecerea a fost foarte faina si locul ales deosebit. Ma bucur ca ne-ai dus si pe noi prin intermediul pozelor un pic acolo.
    Pupici cu drag :*

    ps: ce fain a fost ca ati avut si muzica :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mancarea a fost excelenta! Combinatiile foarte bine gandite! Am fost toti satui si inca a ramas mult, penzru inca o party 👍
      Nu as fi crezut ca o sa ne simtim atat de bine!
      Pupici si imbratisari 😘🤗 Noapte buna Rux draga 🌝🌜🌟

      Ștergere
  6. Superb! Astfel de intalniri-petrecere chiar contribuie la o legatura mai stransa intre colegi de munca (si altii, dar aici e petrecerea "de la serviciu") 😊
    Invart in cap cuvinte dar nu reusesc sa le asez in fraze! 😄 Asa cum ai povestit am simtit si mirosul aerului (de la gratar, de la apa), gustul feluritelor mancaruri! Oh! Mi se face foame! 😊
    Focul de tabara are un farmec aparte, mai ales cand se si danseaza!
    Ce sa mai bat apa-n piua, Carmen draga?! M-au bucurat imaginile si mi-am imaginat... intens atomosfera! Sa tot aveti astfel de petreceri!
    Imbratisari si pupici cu drag, de la trio pentru trio! 💞
    Duminica frumoasa in continuare! 💕

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Noi doua simtim din multe pdv la fel,cu siguranta ti ar fi placut si tie aici la aceasta party.
      Ma bucur ca macar virtual ai fist langa mine.
      Mi e dor de voi. Pupici si imbratisari de la Trio pentru Trio 🐾😘🤗

      Ștergere
  7. Îmi plac Team building-urile organizate de firma voastră! O zi frumoasă în care v-ați reîncărcat bateriile și v-ati umplut cu energie pozitivă! Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adevarat. Baterii incarcate si in plus, a crescut si motivatia de lucru.
      Multumesc Mihaela draga. Pup 😘🤗

      Ștergere