luni, 31 iulie 2023

Ploua cu soare...

Toata sâmbata si toata duminica vremea a fost instabila, când ploaie - cu tunete si fulgere, când soare si caldura de sera, iar ploaie, iar soare... Nu am îndraznit sa planificam nicio excursie. Am stat în jurul casei. 
Sâmbata am fost la coafor - în sfârsit am permis coafezei mele sa taie vârfurile firelor de par ☺ Înainte de concediu nu am vrut sa o las, dar am promis ca voi folosi masti si ser pentru întretinere. Acum, dupa o luna si jumatate, de la soare si vânt, cu toata cura speciala, parul meu devenise casabil... efectiv, se spargeau vârfurile! Nu stiu când voi ajunge sa am par lung ☺☺☺ pentru ca parul meu este mereu stressat, pun culoare o data la 5-6 saptamâni si fac permanent o data la 6 luni! Am totusi noroc ca firul are structura sanatoasa, înca dupa atâtia ani de "maltratare"!!! 
☺♥☺ Seara am pus plasa peste vita-de-vie... Nu arata frumos, dar doar asa avem siguranta ca vom putea culege in septembrie strugurii! Vita-de-vie am plantat-o în urma cu doi sau trei ani. Este un soi nobil, struguri de masa (nu pentru vin!). Se numeste muscat-bleu si aroma lor este delicioasa. În primul an, iesisera 5 struguri, ce fericiti am fost! Am admirat ciorchinii în fiecare zi si când aproape erau copti... au disparut! Mâncati dimineata în zori-de-zi de catre grauri! Ne-au lasat si noua câteva boabe, de gust! Asa, ca sa stim cât de gustosi au fost! ☺☺☺ De atunci ne-am învatat minte si îi acoperim cu o plasa. Anul trecut am avut multi struguri, anul asta sunt si mai multi! Deja încep boabele sa se coloreze, asa ca sâmbata a fost momentul perfect!
În curte aproape ca nu mai avem flori... Trandafirii sunt plini de boboci, în august va urma seria a doua de înflorire. Lavanda am cules-o, gura-leului, garofitele, crinii, stânjeneii, rododendronii, azalea... toate s-au trecut. Acum doar hortenziile sunt în floare. Si bineînteles, în ghivece: muscatele, fucsia, si bougainvilla. Dar în curând vor înflori crocosmia (Montbretia) si gladiolele...  Abia astept!
Natura iubeste asemenea vreme... Chiar si mie îmi place, dar numai pentru un weekend, please! ;-) Duminica am dormit pâna dupa ora 10, aerul este atât de placut, noptile s-au mai racorit! 
Weekendul acesta am reusit chiar sa si vad câteva filme dragute... voi reveni cu amanunte la Clubul cinefililor. 
Astazi e luni, o noua saptamâna de lucru a început - sper ca va fi mai lejera pentru ca de astazi va reveni la birou si colega careia i-am preluat din atributii timp de trei saptamâni! 
Si sper ca Jetstream Delle îsi va schimba cursul sau se va spulbera! "Jetsream este un sistem de flux de aer cu mișcare rapidă, asemănător unei panglici, creat în atmosfera Pământului si cauzat de diferențele de temperatură dintre regiunile tropicale, subtropicale și polare. Jetstream afectează vremea, direcționând masele de aer și sistemele meteorologice, creând benzi puternice de vânt și turbulențe, care pot duce la o vreme schimbătoare și furtunoasă." (explicatia de aici). Momentan, aceasta "panglica" este deasupra Germaniei... O zi-doua o mai suport, dar pâna vineri vreau sa zboare cât mai departe de noi! "Fiecare furtună rămâne în cele din urmă fără ploaie!" (Maya Angelou) ☺ 
Va doresc un start bun în noua saptamâna! ♥
PS: inscriu postarea la Suzana - Citate

14 comentarii:

  1. Ce bine am dormit şi eu sâmbătă noapte, a trebuit şi să închid geamul la un moment dat, că era răcoare bine. A plouat, a fost vis. Dar vorba ta, să nu ţină mult, că e prea mult :D
    Săptămână frumoasă, Carmen! Zile cu soare îţi doresc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La multi ani Potecuta draga 😘😘
      O saptaman minunata!

      Ștergere
  2. La noi a plouat toată dimineaţa. Fără soare.
    Grădina voastră e superbă!
    Iar graurii se pare că ştiu foarte bine ce e bun. 😀

    Să ai o săptămână pe placul tău, dragă Carmen! ❤

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumim Vero draga.
      Daaaa, graurii stiu 🍇🍇🍇
      O saptamana placuta si tie 😘🤗

      Ștergere
  3. Si pe aici s-a mai racorit. Dar in timpul zilei au fost doar cativa stropi.
    Acum cativa ani am facut strugurata din struguri parfumati si coaja subtire.
    La fel ca si o visinata. A avut un gust deosebit.
    Superbe floricelele. Astept continuarea!
    Pupici, draga Carmen si un start bun in august! ❤️😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu nu mai beau lichioruri... E prea mult zahar. Dar da, cunosc visinata, afinata, capsunata... Strugurata nu am auzit, insa cred ca poate fi placuta la gust.
      Te pup. O saptamana buna, Suzana draga 😘🤗

      Ștergere
  4. Jetstream Delle ce?? :)))) Oh Doamne.. Speram sa se mai racoreasca si la noi! Probabil afara e mai frig dar in casa e sauna... azi am „nadusit” efectiv, mai ceva ca in zilele caniculare. Parca toata imbacseala a intrat in casa. Horror. Am zis ca daca s-a aerisit toata ziua noaptea vom avea un aer curat in camere... Dorm tot in sufra, de bine ce e in camera la mine :))). Dar a fost umezeala mare - aparea 100% pe la 12 :O. Poate de aceea.

    Ce frumoasa este curtea voastra! Ti-am mai zis - de cate ori o vad ma gandesc ca este de poveste ... o „gradina misterioasa” :D.
    Cei mai faini struguri erau la bunici langa garaj. Semanau cu ceaslaua (mici, rotunzi si fara samburi) dar erau cumva rozalii spre mov. Habar nu am cum se numeau.. :)). Tare mi-as dori sa nu se fi pierdut. Via mare cu struguri de vin parea sa se fi stricat, dar am vazut poze ca si-a mai revenit. Mi-ar placea sa putem sta acolo.. dar deocamdata nu e posibil...N-am mai fost din 2006. :O.

    Pupici cu draaag!!! Si o saptamana minunata :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Rux draga, de astazi in Bavaria a inceput oficial Vacanta de vara a elevilor insa... se poate crede ca de azi a inceput "vacanta de toamna"!!! Sunt doar 17°C, bate vântul, cerul e acoperit si din când in când ploua in rafale! Bietii copii, cred ca sunt tare dezamagiti!
      Vântul e foarte puternic si bate in aceeasi directie in care copacii din curtea firmei mele stau culcati... Inca nu s a luat nicio masura... Colega mea crede ca vor fi taiati, pentru ca zice ea, radacinile le au fost slabite si la urmatoarea furtuna ar putea produce avarii mari prin smulgere sau cadere... Vai ce pacat ar fi!! Este vorba de peste 20 de copaci!!! 🌳
      Multumesc, ce frumos ai zis, gradina misterioasa 😄🤗🥰
      Strugurii.... Abia astept sa se coaca!
      Sper sa gasiti o solutie cu casa voastra mostenita de la bunici.🍇
      Pupici si imbratisari 😘🤗 O zi buna! 💞

      Ștergere
  5. Imi plac filmuletele! ❤ Ploaie, soare, ploaie cu soare, ploaie serioasa! 😊 Un fel de "dus scotian" cu soare in loc de apa fierbinte. 😊 Imi imaginez parfumul din gradina voastra! ❤
    Gradina arata bine! Florile-s frumoase si vita de vie acoperita cu plasa e simpatica! Si-a pus plasa, sa nu-i strice vantul coafura! 😊 Sa va bucurati de stuguri! ❤
    Saptamana usoara iti doresc, Carmen draga! ❤ Imbratisari si pupici cu drag de la quattro pentru trio! ❤ ❤ ❤ ❤

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hahaha, daaa, dus scotian! Si da, strugurii au "voaleta"!
      Cum ziceam, nu ma deranjeaza ploaia si vantul pentru cateva zile... Inca tolerez😁😉 dar de vineri incepand vreau vreme cu soareeeee! Vine Greta penzru weekend si ce sa facem inchise in casa?!? Iar din 15 plecam in Alsacia .. vreu soareeee!!! Si vremea zice "ce-mi pasa mie ce vrei tu?! 😝"
      Dar cel mai rau imi pare ca astazi e inourat si nu pot admira Luna Plina!🌝
      Ma rog... nu mi am pierdut inca speranta ca norii se vor spulbera 😜 la ce vânt bate, orice ar fi posibil... Chiar si sa traga o ninsoare, nu doar sa se insenineze 😁😂🤪
      Pupici si imbratisari de la Trio pentru Quattro 🐾😘🤗💞

      Ștergere
  6. Grădina ta minunată mi-a adus în minte versurile lui Dimitrie Anghel din ”În grădină”:
    ”Miresme dulci de flori mă-mbată și mă alintă gânduri blânde...
    Ce iertător și bun ți-e gândul, în preajma florilor plăpânde !”

    Vreme frumoasă și sănătate îți doresc, dragă Carmen!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Zina draga, bine ai revenit aici... wow, de mult nu am mai citit vreun rând de la tine ♥
      Superbe versurile... multumesc ♥
      Ganduri bune si îmbratisari, Zina draga! ☺♥

      Ștergere
  7. Mereu găsesc aici idei interesante. Azi mă refer la plasele contra graurilor.
    Mulțumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. chiar nu ai stiut pâna acum? Exista toate tipurile de plase, pentru ciresti, pentru struguri... adica plase rotunde cu posibilitate de montare din centru si plase dreptunghiulare, la metraj...
      Toate cele bune!

      Ștergere