marți, 21 octombrie 2014

A trecut

... si nu a durut deloc :-) Ba chiar a fost o zi deosebit de placuta!

Dis-de-dimineata, sotul meu a adus din pivnita buchetul de orhidee pe care l-a ascuns înca de sâmbata, sa ramâna proaspat ca sa mi-l ofere când ma trezesc, de ziua mea.
Am plecat la serviciu si exceptand faptul ca toti colegii m-au gratulat, ziua de lucru a decurs normal. La pauza am savurat o cana cu ceai primit în plic de la Alina. "Let the sun shine" este un ceai ce amesteca arome deosebite, cea mai puternica fiind cea de ghimbir! ;-)
Am plecat punctual de la serviciu si când am ajuns acasa, în fata usii ma astepta fetita vecinilor, cea bolnava de sindrom-Down. Avea în mâna dreapta flori si în stânga o mapa enorma. Din cauza bolii Monika este foarte timida si acum, venita sa ma felicite, emotiile o copleseau. Mi-a spus ca doreste sa îmi cânte la lira si un sentiment deosebit m-a inundat si mi-a umplut ochii de lacrimi. Acest instrument - Veeh-Harfe - a fost inventat pentru persoane cu handicap, care nu cunosc notele însa, urmând o schema cu puncte si linii pusa sub coarde, se pot interpreta melodii armonioase. Stiu bine ca din partea ei a fost un efort deosebit - ea nu cânta niciodata în public. Pentru mine însa a intrepretat si vocal!
Viel Glück und viel Segen, auf all deinen Wegen,
Gesundheit und Frohsinn sei auch mit dabei!
... sunt versuri dintr-un vechi cântec german. Pentru ca am laudat-o, Moni a prins curaj si când au sosit parintii ei si înca o familie - vecini de pe strada, a cântat pentru noi toti. Am fost profund impresionati! Dealtfel, pe întreaga durata a serii, am trecut dintr-o încântare în alta!☺ Prin mijloace magice, Helmut a adus pe masa platouri Fingerfood, am închinat câte un pahar cu sampanie decorat cu capsuni proaspeti si atmosfera a fost fermecatoare! Am servit cafea, cappuccino sau espresso si prajituri din cele mai rafinate, cu ciocolata, cu crema de lichior de oua, cu zmeura, cu spuma de capsuni sau cu crema de visine... o nebunie!
Când vecinii s-au retras, am avut timp doar sa adunam vesela de pe masa si sa întindem alta proaspata, pentru ca au sosit fetele mele împreuna cu prietenii lor. Din nou Canapés, sampanie, praline si prajituri, râsete si povesti... nici nu stiu cum s-a facut noapte!
Peste zi a fost soare, însa seara s-a racorit bine asa ca am avut motiv sa etalez cadoul primit de la Pandhora, învalindu-mi umerii cu salul în nuante alese special sa semene cu comoda pe care am decorat-o eu saptamâna trecuta (asta da surpriza!).
Înainte de a merge la culcare, am deschis laptopul sa multumesc tuturor celor ce mi-au adresat urari cu ocazia aniversarii zilei de nastere. Multumesc înca o data celor care au fost alaturi de mine: Domnu'Io, Tu1074, Gigi, Elena, Nima, Zina, Florin, Oana, Ileana Cristi, LU, Mihaela, Alina, Pandhora, Larisa, Alina, Alexa, 4MW, Ella, Ina, Dana & Sorin, Geanina, Iulisa, Sorin, Stefania, Silvia, Floarea, Gina, Anastasia, Vulpita, Alex si Robert. Tuturor sanatate, bucurii si LA MULTI ANI! ☺

Astazi, am gasit în cutia de posta înca o surpriza! O fata de masa cusuta cu flori de maci si o felicitare de la Sofica si Diana (apropo Diana - Kundalini, astazi este ziua ei de nastere. Are însa laptopul stricat, dar când va intra pe blog, se va bucura cu siguranta sa gaseasca urarile noastre).

32 de comentarii:

  1. În ordinea firească, ar fi cam așa: 1) la mulți ani! 2) foarte fain ai petrecut de ziua ta, lucru pentru care te felicit!
    :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ;) pentru fiecare punct, raspund MULTUMESC ;)) Si tie La multi ani!

      Ștergere
  2. Asa zile frumoase merita oamenii cu suflet mare, ca tine asa... ☺ Emoționant gestul vecinei tale de a canta special pentru tine, mai ales în condițiile date, tare frumos!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. emotionant-emotionant, asa a fost! si Monika, dar so sotul meu care a pregatit totul în secret :)

      Ștergere
  3. Frumoasa aniversare. Ai petrecut o zi minunata alaturi de cei dragi din cate citesc si vad in fotografii. Ma bucur. La multi ani fericiti inca odata! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  4. La multi ani!!! Să fii sănătoasă şi fericită!
    Ioana

    RăspundețiȘtergere
  5. Frumoasa aniversare, cate surprise emotionante, de suflet, dar si rasfat pentru papilele gustative. Multi ani frumosi, sanatosi, draga Carmen! Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sotul meu e mare specialist! totul ii iese bine, pentru ca pregateste mancarea cu pasiune :)
      Te pup si eu. Multumesc mult!

      Ștergere
  6. draga mea draga, ce mult m-a emotionat gestul micutei Monika, mi s-a pus un nod in gat...imi dau seama cat de mult te iubeste micuta si pe drept cuvant :)
    ai avut o zi plina de emotii frumoase si ai stralucit cu adevarat :)
    sunt fericita ca am reusit sa gasesc esarfa potrivita in culorile comodei tale atat de vesele si optimiste, nici nu ai idee ce emotii am avut pana am gasit ce cautam :)
    sa fii mereu fericita si iubita ca in aceasta zi!
    te pupacesc, trec si pe la Diana ca sa-i spun la multi ani...
    vineri cand ne-am oprit putin in Brasov chiar m-am gandit la ea....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. na ja... micuta este pentru ca se comporta si gandeste ca o fetita de 10 ani, insa ea are 28 de ani! E atata de draguta, vine deseori la noi sa vada pestii in bazinul din curte. Ii place sa-i hraneasca.

      ziua mea a fost o sarbatoare tare draguta! Helmut a organizat totul in secret - discutasem ca anu acesta nu facem tam-tam...
      Multumesc draga mea draga! pupici si imbratisari :-* Noapte buna!

      Ștergere
  7. Faina atmosfera! Surprize si cadouri cu adevarat deosebite, asa ca tine. Te pup cu drag!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, tare dragut a fost totul. Si mai ales cand am copiii in jurul meu, atunci ma simt cel mai bine :)
      te pup si eu, Alinus draga. Noapte buna! :-*

      Ștergere
  8. Ce frumos ţi-ai petrecut ziua aniversară, înconjurată de oameni dragi! Mulţi ani cu bucurii şi zile fericite, dragă Carmen! :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sincer, nu m-am asteptat, pentru ca fiind intr-o zi de luni, nu am vrut sa serbez. Dar asa, spontan, tot am facut-o lata :))) Multumesc mult, Alex draga!

      Ștergere
  9. Plăcută, e puţin spus. A fost o zi încântătoare! Dar nici nu se putea altfel... frumosul atrage frumos!
    Mă bucur foarte mult pentru tine şi te-mbrăţişez cu mare drag! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumesc mult, Anastasia draga! pupici si imbratisari transmit si eu :-*

      Ștergere
  10. Ai avut o aniversare tare frumoasa si emotionanta! Se spune ca oamenii buni atrag alaturi de ei oameni la fel de buni si de frumosi, iar la tine s-a vazut asta din plin! :)
    Eu nu pot decat sa iti doresc sa ramai mereu la fel de iubita si sa te bucuri de prezenta celor dragi!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumesc mult, Ralucuta! :) eu asa o alint pe fiica mea si tu esti la fel ca si fiica mea.
      te pup si trimit gânduri bune si imbratisari :-*

      Ștergere
  11. Ce de surprize minunate, o bucurie pentru suflet!! emotionant sa citesti despre, sa impartasesti cu cei dragi si sa te bucuri alaturi de ei! La multi ani cu multa sanatate si insoriti, Carmen!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumesc mult, Alexa draga! gânduri bune si urari de bine trimit înapoi, inzecit :-*

      Ștergere
  12. Ce-ti poti dori mai mult? Ne trebuie atat de putin sa fim fericiti, alaturi de cei dragi, prietenii si familia!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ai dreptate, Silvia draga. Sinceritate si simplitate, astea sunt cele mai de pret virtutii pe care le apreciez la oameni. Te pup draga mea :-*

      Ștergere
  13. Tu chiar esti o persoana speciala si atunci tuturor le face placere sa te serbeze.Sunt pe tot globul,oameni care se gandesc la tine si-ti trimit un gand bun de ziua ta.Te pup,

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) ce draguta esti tu, Floarea draga! multumesc mult pentru aprecieri si pentru gandurile bune!
      trimit îmbratisari si pupici :-*

      Ștergere
  14. o zi cu surprize minunate ca tine! :)

    RăspundețiȘtergere
  15. La multi ani sanatosi,draga Carmen!Sper ca primesti si intarziate.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Urari de bine sunt binevenite oricand, mai ales de la persoane dragi. Multumesc :-)

      Ștergere