joi, 9 octombrie 2014

Cartea calatoare


Luna trecuta, blogul lui Gigi Ţepuş anunta ca a primit prin posta un roman de la un alt blogger si ca, dupa ce îl va citi, va continua initiativa "Cartea calatoare", trimitând romanul la rândul sau unui alt blogger interesat de lectura. M-am înscris si eu pe lista atunci, mentionând timid ca banuiesc ca nu am sansa, stiind ce complicat este sa trimiti pachet în strainatate... Poate ca tocmai acest amanunt l-a fact pe Gigi sa aleaga sa-mi trimita mie romanul... nu stiu exact, cert este ca la sfârsitul lunii septembrie m-a anuntat ca pachetul a plecat din Cluj spre Bavaria.
Marti, 7 octombrie, când am ajuns acasa de la serviciu, am gasit un plic mare ce continea cele doua volume ale romanului "Secrete si tradari" semnat de Diane Chamberlain. L-am anuntat imediat pe Gigi, caruia îi multumesc si pe aceasta cale pentru deosebita surpriza pe care mi-a facut-o!

Pentru restul dupa-amiezii si seara zilei de marti aveam deja în plan sa decorez o comoda pentru dressing-room, asa ca doar târziu, înainte de culcare, am deschis primul volum si am citit câteva capitole. Ieri a fost miercuri si de obicei dedic dupa-amiaza rubricii pe care o conduc "Miercurea fara Cuvinte" - rubrica la care însa, în comparatie cu anul trecut, s-au înscris doar jumatate din participanti, asa încât "maratonul" vizitelor s-a scurtat considerabil, devenind "sprint"☺ Întreaga dupa-amiaza si seara am avut timp si as fi putut continua actiunea "comoda albastra" însa m-am decis sa citesc romanul mai departe. Putin înainte de ora 12 noaptea am încheiat de citit si volumul doi, iar acum întreb Blogosfera: CINE ESTE INTERESAT SA PRIMEASCA IN CONTINUARE ROMANUL SPRE CITIRE?
Romanul are doua volume si este divizat în 67 capitole, plus prolog si epilog. Fiecare capitol este scris din perspectiva unuia din personaje - fie povestit ca amintire, fie este redat la persoana întâi, cu dialoguri inserate. Asa se face ca la început m-am simtit derutata, încercând sa conturez personajele cu care faceam cunostita, plimbata fiind când în prezent, când în trecut. Romanul find scris de o autoare americanca, sunt folosite nume tipice lor, însa mai putin obisnuite la români: Noelle, Emerson, Tara, Sam, Ted, Jan, Grace, Jenny, Anna, Haley, Bryan, Cleve. Lily...multe personaje! Însa pe masura ce înaintezi în lectura, îti este tot mai clar cine cu cine, ce legatura are. ☺
Nu este un roman greoi, mi-as permite sa spun ca dimpotriva, este usurel. Nu contine descrieri alambicate, nici metafore sau figuri de stil memorabile... Obiceiul meu când citesc un roman este sa îmi marchez cu ajutorul unor sticky note pads anumite pasaje care ma impresioneaza prin formulare si cândva, îmi fac timp si copiez citatele într-un carnet. Exista romane din care as copia fiecare pagina... aici, din cele 500 pagini am remarcat doar un mic pasaj. Asta nu înseamna ca romanul nu este interesant! Povestea este captivanta, în primul volum afli o multime de secrete si esti tot mai interesat sa citesti mai departe. Odata ajuns la volumul doi, nu-l mai poti lasa din mâna, pentru ca vrei neaparat sa stii cum se termina povestea! Sunt momente când banuiesti, însa adevarul îl vei descoperi doar în ultimul capitol. Romanul este interesant nu atât prin felul în care este scris, ci prin povestea pe care o prezinta. Nu este un roman politist însa te tine în suspans în aceeasi maniera! Este o lectura relaxanta si placuta.
Deci, cine se înscrie?! ☺
Mentionez ca prioritate au participantii la "Mirecurea fara Cuvinte" ☺: DomnuIo, Steliana, Gianina, Iulisa, CălinH, Spunsieu, SoriN, Leovi, Poteci de dor, ina, CRISTI, Nima, Mihaela Dămăceanu, Floarea bunica, Raluca - Suflet de mamica, axasport, Ileana, Maria, OFZ, addicted , Frunze de toamna, ♥ E LENA ♥, Vania, Silvia, Cu bagajul la usa, Gigi Țepuș, CAMARAS DE LUMINI, Zina, Catalin, Liviu, Cries of Silence, Anastasia, Geanina, foto de inginer, pandhora, Lumea lui Alexandru, Ella, Mihaela Porojan, Coco.

34 de comentarii:

  1. Eu ma inscriu, daca nu e prea complicat sa trimiti in Ro.

    RăspundețiȘtergere
  2. multumesc draga mea draga, l-am citit descarcandu-l de pe internet.
    sigur nu e acelasi lucru cu a tine cartea in mana si ideea e oricum tare faina :)
    lectura placuta castigatorului!
    te pupacesc :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. am uitat sa-ti spun ca imi place grozav de mult cum arata acum comoda...aceste culori mi-au dat o idee! :)

      Ștergere
    2. deci tu ai citit deja, ma bucur! si? care este parerea ta despre acest roman?
      te pup draga mea draga :-*

      Ștergere
    3. ei, stai ca nu este înca gata.... Sper ca o sa-ti placa si la final :))
      pupici si un manunchi de raze de soare trimit din vara indiana bavareza :)))))

      Ștergere
  3. Sunt bucuros că am pus umărul la „cartea călătoare”! O lectură plăcută, zic și eu!
    No bine, no! Cu voia gazdei, desigur, o întrebare: continuăm? După ce Carmen o să trimită cartea aceasta, mai încercăm să pornim alta la drum? Cine este interesat?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu votez PENTRU! continuam, de ce nu?! eu ma înscriu în continuare ;))

      Ștergere
    2. Şi eu votez pentru continuare!!!!! :)
      Îi las însă primului venit onoarea de a primi acestă bucurie.

      Foarte frumos ţi-a ieşit. Spor în continuare!
      Weekend cât mai plăcut, pupici!

      Ștergere
    3. eu nu pot sa promit decat acest roman. Dar ma bucur daca Gigi poate organiza o biblioteca ambulanta :) Ideea este fantastica!
      weekend minunat si tie, Anastasia draga!

      Ștergere
  4. Ma bucur ca te-ai apucat sa transformi si comoda in acelasi stil. Dulapiorul a iesit minunat , iar la comoda se prefigureaza acelasi succes ! :)
    Te imbratisez!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Of! daca ai sti ce mi s-a întâmplat astazi! eram gata cu toate fețele comodei si astazi am dat cu lacul de fixare. Urma sa mai fac "machiajul final"... Cutia cu lac mi-a ajuns la fix, însa pentru al doilea strat am dat cu ultimele resturi si... oh! pe fundul dozei solutia a fost ceva mai consistenta, dar am crezut ca asa trebuie sa fie. Dupa ce s-a uscat însa, stratul a aparut albicios! Am stricat exact usile! Am încercat ulterior sa folosesc un lac, dar petele nu mai dispar... Nu imi ramane altceva decat sa reîncepp usile de la zero! As fi vrut sa fiu gata astazi, pentru ca maine sa lacuiesc butoanele si sa marchez detaliile si sâmbata sa pot face ordine in camera. Tja... nu a fost sa fie! Sa vad cât de repede voi reusi sa repar...
      te pup. Un sfârsit de saptamâna minunat sa ai!

      Ștergere
    2. Oh,ce rau imi pare....dar oare nu puteai sa dai cu glasspapier sa iei primul strat de lac,sa nu strici tot ?

      Ștergere
  5. Poate apuc si eu sa primesc cartea calatoare.:)

    Comoda ta e tare vesela cu noua hainuta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Angi draga mea, ma bucur ca ai reaparut! Sigur ca ai sanse la cartea calatoare, te-am înscris!
      Comoda... am oftat. Mâine voi spune daca am reusit sa o repar sau nu... voi reveni cu fotografii. pupici

      Ștergere
  6. Nu-i cazul sa-mi trimiti coletul, ca-i pacat sa ramai fara banii de bere si pizza pentru o luna :p, iar posta sa nu-l livreze, din cauze de racire a vremii si ratacire a intregului din motive inca ce nu pot fi explicate. :)
    Dar, cu sigurata, ca volumul va calatori la un nou cititor norocos.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da tu unde locuiesti, pe Marte?!
      imi pare rau ca asa rau circula posta in orasul tau... eu sunt totusi optimista. Gigi a trimis scrisoare recomandata cu confirmare de primire, nu stiu cat a costat, poate ne spune, ca acum sunt chiar curioasa! Te rugam Gigi, destăinuieste-ne cât a costat coletul?
      Scrisoarea a plecat luni, 22 seprembrie din Cluj si a ajuns la mine acasa pe 7 octombrie, deci a calatorit 15 zile (la noi însa pe 3 oct, a fost Zi nationala si apoi a urmat sâmbata, duminica).
      Eu voi trimite cartile cu siguranta unui blogger, am promis!

      Ștergere
    2. De regulă, poate să dureze și o lună, însă mai repede de 10 zile în Europa nu prea ajung coletele trimise.
      Cartea nu a putut să aibă mai mult de 300 de gr, așa că un colet recomandat și cu confirmare de primire nu sare de 15 EUR.

      Ștergere
    3. Multumesc pentru informatii. Mâine voi organiza tragerea la sort si luni voi pune cele doua volume la posta.

      Ștergere
  7. Frumos ,imi place mult!De cartea asta nu stiu nimic.Sa vad daca o pot face rost.Pupa LU !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) precis poti face rost de ea, daca nu pe româneste, atunci pe germana, ca a fost tradusa in numeroase limbi. Pupici
      PS: stiu ca ma citest, acum e clar ;-) La telefon nu raspunzi, deci scriu aici: daca vrei sa scriu eu invitatiile - eu am scris frumos, stiu ca suna a lauda, dar e un adevar ;)) - Asa ca astept sa-mi spui daca vrei. Trimiti hartia si textul, le fac si le trimit imediat! Vreau sa ajut si eu cumva ♥

      Ștergere
  8. Uite eu propun aşa! Dacă tu mai ai doritori din străinătate, le-ai putea trimite lor, căci şi aşa vă parvin mai greu cărţi în limba română. Iar noi cei de aici, ne înscriem în continuare la Gigi, căci este o idee foarte frumoasă. Asta dacă se poate, dacă ai solicitări din afara ţării şi dacă nu cumva preţul de trimitere a coletului este prea mare.
    Am văzut comoda, am citit ce ai păţit şi îmi pare rău de muncă, dar ştiu că o dregi tu cumva!
    Cu îmbrăţişările de week-end plăcut,

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. esti o draguta! tare tare draguta esti Mihaela!
      te pup draga mea. Am sa anunt cum va cadea verdictul ;))
      weekend fain! ♥

      Ștergere
  9. Am scris, dar probabil ceva a fost în neregulă. Dacă vrei, verifică tu să nu fi intrat în spam.

    RăspundețiȘtergere
  10. Nici nu stiu ce sa zic. Imi surade ideea, dar tare mi-e teama ca iar o sa ma lupt cu Posta. Doamnele de la posta sunt foarte dragute si saritoare, dar nu stiu cum se intampla ca intotdeauna imi intarzaie coletele .. poate de la adresa, cine stie!?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. of of! La mine aici nu se intampla asa ceva! Deci te-am trecut si pe tine pe lista... Apoi vom vedea cum stai cu norocul ;))

      Ștergere
  11. Si eu mai decorez cu autocolante,mai ales prin baie, ca ma plictisesc.Cu cartile, cred ca ideea Mihaelei e forte buna.Un weekend cat mai placut!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. autocolantele sunt usor de lipit :) Bine, deci esti si tu pe lista pentru "cartea calatoare" :) weekend fain!

      Ștergere
  12. Tare interesanta initiativa cu cartea calatoare! Ar trebui sa vedem mai des idei din astea printre bloggeri.
    Eu nu ma inscriu pe lista, pentru ca am deja vreo patru carti de parenting in asteptare, pe care le-am cumparat si tot nu apuc sa le citesc, deci inca mai am de lucru la capitolul "timp de citit". Inainte citeam mult in metrou, dar de cand cu Bebe am renuntat la asta.
    Sa ai o noapte linistita si un weekend frumos, draga Carmen!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. draga mea, asa este din pacate... Cât timp sunt bebeii mici, trebuie sa te consideri fericita daca apuci sa dormi 6-7 ore... in rest, e clar ca dedici tot timpul tau Bulgarasului de Aur :) pupici
      un weekend minunat si voua!

      Ștergere
  13. Bună CARMEN!
    Interesantă ideea și comoda ți-a ieșit super!
    O dimineață frumoasă îți doresc draga mea!
    Pup cu mare drag!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Elena draga si ma bucur ca doresti sa participi la Cartea calatoare.
      O duminica minunata! :-*

      Ștergere
  14. Of,eu abia acum am vazut postarea.si cum imi place sa citesc ,imi surade ideea...daca e greu pt tine,ma inscriu la Gigi :D
    Multumim oricum!

    RăspundețiȘtergere