sâmbătă, 11 octombrie 2014

Un nou hobby

Asa cum am anuntat saptamâna trecuta, mi-am descoperit o noua îndeletnicire, care îmi place, ma relaxeaza, îmi solicita talentul si perspicacitatea si îmi da senzatia ca aş creea bijuterii pentru casa.
Mâine ma voi desparti de prima "capodopera", matusa mea vine sa ia dulapiorul pentru CD-uri, la Ulm.

Astazi am reusit sa termin comoda despre care am scris aici; dupa ce solutia-fixator mi-a mâzgălit usile, nu am crezut ca o mai scot la capat, însa... sunt foarte multumita de cum mi-a reusit pâna în final.


Comoda este acum la locul ei, sub tablourile cu nuferii lui Monet - despre care am scris aici. Restul de vopsea ramasa de la ramele de tablou, am folosit-o pentru mânerele-buton, muchia placii superioare si pentru stinghia de la baza comodei.

Pentru ca "pofta vine mâncând", nici n-am terminat bine comoda ca am si început o noua piesa de mobilier! Este un scaun pe care l-am recuperat de la Sperrmüll (gunoi) si pe care îl voi decora în aceeasi maniera. Când voi fi gata, voi anunta... acum fac Feierabend! Merit si eu o pauza ☺

Tuturor, un weekend placut!

34 de comentarii:

  1. esti grozava!!!
    comoda arata impecabil si impreuna cu tablourile creaza un cadru cu totul si cu totul incantator :)
    cat despre scaun...deja e pe cale sa fie din nou tanar si muuult mai frumos! :)
    pup draga mea draga si priceputa pe deasupra! :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. draga mea draga, tu ai intotdeauna un cuvânt bun de spus... multumesc mult!
      pup. Noapte buna! :-*

      Ștergere
  2. Esti singura la lipit - echipa si-a luat pauza? :p
    Am trecut prin Ulm. Au niste stejari imensi, iar cimitirul este foarte bine aranjat - au morminte si de la 1870, din razboiul franco-german,.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) ai observat bine, echipa s-a dizolvat, am ramas singura pe baricade ;))
      Cunosc Ulmul aproape la fel de bine ca si orasul în care locuiesc, în cimitir însa nu am fost niciodata.

      Ștergere
  3. Felicitări!
    Ai mâini de aur, dacă-mi permiți să ...scriu așa! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ei, oricine poate, daca are rabdare si chef :) Multumesc mult!

      Ștergere
  4. Superb aratà, draga mea blondinà ìnteleaptà. Mi-ai dat niste idei noi. Mi-a fost si-mi este tare dor de tine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. draga mea, Giulia... ce surpriza mi-a facut e-mailul de la tine! Chiar ma gândeam zilele trecute ca nu mai stiu nimic, ti-ai închis si blogul... Ma grabesc sa-ti raspund. Pupici si îmbratisari, blondina draga :-*

      Ștergere
  5. Este WOW! As vrea sa fac si eu asa minuni cu mobila mea! Poate faci un tutorial? Credeam ca dulapiorul pentru CDuri e preferatul meu, dar coltul albastru din casa e superb, ai combinat atat de original si creativ imprimeurile, iar scaunul a devenit un element de mobilier valoros, redqandu-i viata! Felicitari, draga Carmen! Tot inainte!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mul, Silvia draga! nu este deloc complicat, este asemanator cu patchwork-quilt ☺ Practic hârtia se si numeste patchwork-paper. Este o hârtie de matase, cu suprafata usor cerata. Se gasesc toate imprimeurile în toate nuantele... Exista deasemenea un clei special, un fel de aracet care se poate spala de pe mâini cu apa si sapun.
      Dupa ce ti-ai ales material în nunatele dorite, decupezi si lipesti dupa cum esti inspirata. Forme dreptunghiulare sunt cel mai usor de "asamblat". Cu cât taietura este mai exacta, cu atât îmbinarile sunt mai bune. Eu am incercat la început sa ung hartia, dar solutia ideala este sa ungi cu clei suprafata pe care o ve decora. Trebuie sa te misti repede si exact, pentru ca hartia este deosebit de sensibila, odata aplicata nu se mai poate muta si în plus, odata umezita, devine "valurita" si cu greu observi unde se potriveste. Dupa ce aplici, trebuie presata cu grija, sa nu plezneasca sub presiune, în niciun caz nu se șterge apăsat cu degetul sau mâna... Hartia cedeaza imediat, noi am patit la început. Dupa ce totul este uscat perfect, se aplica un fixator special, o solutie mata care practic face masa între hartie si obiectul decorat. Din nou se lasa sa se usuce si în final, se face "machiajul" festiv. Trasezi linii, cu vopsea de lemn sau cu ajutorul unei carioca - tuș de pâslă. Eu am folosit auriu în ambele cazuri, pentru a marca mai bine peticele. Nu e greu de loc.
      Scaunul este în lucru... saptamâna aceasta la început fac o pauza. Spre sfârsitul saptamânii, daca nu intrevine altceva, ma voi ocupa sa termin scaunul, care va avea loc lânga comoda ☺

      Ștergere
  6. Bună CARMEN!
    Ești fenomenală,arată super..tot ceea ce faci!Felicitarii!
    Îți doresc o duminică cât mai frumoasă!
    Îmbrățișez cu mare drag!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumesc mult, Elena draga!
      o duminica frumoasa si tie, draga mea :-*

      Ștergere
  7. am patit la fel cu lacul de pe un scaun.Culmea e ca s-a foliat dupa mai bine de o luna.Cum ai ,,reparat,, comoda ta?Caut solutii de imbunatatire...Pusi , LU

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. în primul rând întreb: ai citit raspunsul meu de la postarea precedenta?!
      si acum raspund la întrebarea despre lac: dupa ce am încercat sa sterg cu tampon îmbibat în acetona fara rezultat... am cumparat materiale noi si m-am reapucat sa decorez - peste vechiul model ☺
      te pup. O duminica faina!

      Ștergere
  8. Ce frumos ţi-au ieşit! :)
    Îmi place mult scaunul şi mi-ai dat o idee. Mulţumesc frumos :)
    Te pup, weekend plăcut!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ma bucur din inima ca piesele prezentate va inspira, aceasta este si intentia mea :) Abia astept sa ne arati cum ti-a reusit tie!
      pupici. duminica faina sa ai!

      Ștergere
  9. Doamne ce frumos a iesit totul. Imi plac lucrurile colorate, iar mobila decorata in acest fel e ca o pata de culoare ce iti poate lumina nu doar incaperea ci si sufletul. Wow, te admir, eu nu as avea rabdarea necesara si nici indemanarea sa fac asa opere de arta!Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. iti multumesc mult pentru cuvintele tale frumoase. Ella draga, oricine poate daca isi doreste cu adevarat: Este simplu, cere doar timp, rabdare si un pic de îndemanare... La inceput e mai dificil, insa pe masura ce exersezi, vine totul simplu si devine relaxant. te pup si eu. O duminica minunata sa ai!

      Ștergere
  10. Comoda e minunata si ea! Ies lucrarile din ce in ce mai frumoase! :)

    RăspundețiȘtergere
  11. Un hobby foarte frumos si util. Uite ce piese faine de mobilier ți-au ieșit:) . Ai talent si răbdare. Spor in continuare îți doresc!

    RăspundețiȘtergere
  12. Ce idee grozavă. Şi uite aşa, cu talent şi bun gust, dar şi cu pricepere (cu care nu mulţi se laudă!), poţi să transformi mobila la care tocmai vrei să renunţi, într-una nouă şi spectaculoasă. Iar casa capătă prospeţime şi frumuseţe, cu aşa culori vii. Dar şi hârtia pe care ai ales-o este tare frumoasă, numai bună pentru combinaţii îndrăzneţe.
    O duminică frumoasă, dragă Carmen, la toată familia voastră! :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumesc mult :) Asa este... daca ar fi fost mobila scumpa, nu as fi îndraznit :)) Dulapiorul de CD a costat 50 euro, iar comoda... o piesa desperecheata, de care m-am cam împiedicat, dar de rafturile careia nu m-am putut disparsa. Scaunul, dupa cum am zis, l-am luat de la un maldar de piese cu piere de mobilier care au fost aruncate, dupa un mutat :)))
      O duminica minunata si voua, Alex draga!

      Ștergere
  13. Minunat ce pot face bucățile astea de mătase colorată! Mai ales când ai și simțul culorilor și știința îmbinării lor. Din niște vechituri s-au născut adevărate piese de artă! Spor la treabă în continuare și un sac de răbdare! Merită.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nici mie nu mi-a venit sa cred ca ies asemenea "bijuterii" :)) Inspiratia mi-a venit din colectia Toms Company (http://www.rings-furniture.com/epages/63530122.sf/de_DE/?ObjectPath=Categories) unde piesele sunt SUPERBE dar si preturile sunt pe masura! Pentru ca în moment nu-mi permit sa dau atâtia bani si poate daca voi avea vreo data atât de multi bani, mobila nu va mai fi en vogue, m-am hotarât sa încerc aceasta metoda :) Eu sunt multumita.
      O duminica minunata iti doresc! :)

      Ștergere
  14. Wow Carmen, Dein Werk sieht ja klasse aus!
    Schönen Abend und einen guten Wochenbeginn
    Crissi

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hallo liebe Crissi,
      Ich möchte mich für all die netten Worte und Kommentare bedanken.
      Ich wünsche Dir einen schönen erholsamen Sonntag und einen guten Start in die neue Woche.

      Ștergere
  15. Waw... Ai "ochi" si un simt artistic deosebit ( ceea ce stiam deja )! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si tu la fel, acesta fiind unul din motivele pentru care rezonam pe aceeasi unda si suntem prietene. Pup :-)

      Ștergere
  16. eu acum m vazut aceste opere! felicitari!
    sunt superbe....
    si eu as avea un dulap caruia tare i-as da o fata noua!
    in prima faza m-am gandit sa-l vopsesc...
    dar acum ca am vazut ce frumuseti ai facut tu....mi-am schimbat parerea....
    dar unde gasesc eu aceste imprimeuri? oare la magazine tip Brico?
    te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hartia aceasta se gaseste de comandat si in internet (unde e mai ieftin), mie insa imi place sa vad personal, sa o pipai :-) De aceea, eu cumpar in magazine Hobby & Hand made, dar am gasit si in magazinele mari de papetarie.
      Abia astept sa ne arati creatiile tale! ♡

      Ștergere
  17. Ce proiecte frumoase!! Mereu mi-am dorit sa pot restaura si eu cate ceva. Cel mai mult am reusit sa lipesc pe partea de sus a unui raft de bucatarie niste folie adeziva :))).
    Superbe proiecte.
    Te pup si ma bucur sa le descopar, chiar daca doar cu vreo 9 ani intarziere :)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. haha, daaa,suntem printre veteranii Blogisferei! Articolul e din 2014... vaiii cum zboara timpul!
      Te pup. Numai bine Rux draga ♥

      Ștergere