luni, 6 octombrie 2014

Dimineata de octombrie

pentru rubrica "Buna dimineata soare"
Ador diminetile învaluite în ceata, când drumul pe care îl am de facut cu masina nu este mai lung decât zece minute pâna la serviciu! Atunci când pornesti pe autostrada pentru câteva ore, ceata impune atenie sporita si sofajul devine obositor, însa pe distante scurte, ceata ofera peisaje magice!
Azi de dimineata am facut o gluma cu colegii de birou. Pentru ca in mod normal, de la geamul nostru se vede cea mai înalta cladire a orasului Hotelturm (156 m), astazi am anuntat "S-a furat Hotelturm! A disparut turnul!" ☺ Si asa era... ceata deasa ascundea turnul cu desavarsire. Au privit pe geam si am izbucnit toti in râs.

La sfârsitul acesta de saptamâna am avut drum pe strada cu turnul - era trecut de ora amiezii si ceata abia începea sa se destrame. Silueta turnului se contura dar imaginea era palida, neclara si cumva fascinanta!☺ Târziu pe la ora cinsprezece a iesit soarele. A fost cald ca într-o zi de vara.


Tuturor, un start bun în noua saptamâna! ☺

27 de comentarii:

  1. Neaţa şi o săptămână minunată, draga mea!
    La noi e un cer senin şi frumos, la fel a fost şi ieri. Cred că până acum a reapărut Hotelturn şi la voi, hihi!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Atunci cand diferenta de temperatura intre noapte si zi este mare, umiditatea din aer e mare. De dimineata erau10°C... speram sa vedem soarele, macar trei ore, ca ieri :-)
      Te pup. Sa ai o saptamana minunata!

      Ștergere
  2. Si mie imi place mult ceata, dar eu nu sunt soferita, deci pot spune doar din perspectiva unui om care se plimba mult si cu mare drag pe orice vreme. :)
    La noi este inca soare, dar cred ca vor urma zile ploioase de toamna, cu dimineti friguroase.
    Sa ai o saptamana frumoasa, draga Carmen!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La noi de doua saptamani nu a mai plouat, dar avem ceata in fiecare zi; cand se risipeste, simti ceata acoperind totul ca stropi fini fini de apa. E placutsi nici nu e rece decat noaptea si dimineata, in jur de 10°C.
      Eu in timpul saptamanii nu mai pot savura frumusetea naturii... lucrez pana la ora 17 si cel tarziu la 18 e intuneric...
      Te puo. Sa ai o saptamana placuta!

      Ștergere
  3. pup draga mea, draga, spre ca ceata s-a ridicat, turnul a reaparut si deja soarele straluceste ca sa faca aceasta zi de luni sa treaca mai repede :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Turnul se vede, ceata s-a risipit insa cerul a ramas gri... Egal! :) si asa sunt la serviciu pana dupaamuaza tarziu! Lumina e aprinsa permanent in biroul nostru...si s-a dat drumul si la caldura ;-)
      Pup si eu. O saptamana frumoasa, draga mea draga!

      Ștergere
  4. Cu soare sau cu ceață, să ai cât mai multe dimineți frumoase!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult, asemenea! Ai dreptate, indiferent cum 3 vremea, soarele il purtam in suflet! ;-)

      Ștergere
  5. Uite turnul-nu e turnul! :) Te joci cu ceata! Bine ca aveti motive de gluma !
    Lasa ca apar ele si zilele insorite !
    Pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. astazi soarele nu a aparut de loc! hmmm... ne-am dat întâlnire si mâine, poate ca vine! ;))
      pupici :-*

      Ștergere
  6. Acest soi de glume dragute cu colegii imi lipsesc cel mai mult! Sa ai o saptamana excelenta, cu sau fara ceata, dar cu soare in suflet!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumesc mult Silvia draga! o saptamâna placuta si tie! ♥

      Ștergere
  7. Foarte amuzanta gluma:)) chiar ca nu se vedea turnul. Aici nu este foarte des ceata, poate o fi in afara orașului, in schimb diminețile au început sa fie tot mai reci :((. Gata s-a dus vara pe la noi :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Orasul meu se întinde la confluenta a trei râuri... e normal sa fie ceata toamna :)
      S-a dus vara, e drept... zilele sunt tot mai scurte! nu prea mai am spor la treaba... o sa o dau pe citit ;)

      Ștergere
  8. :) amuzantă gluma ta! :)
    O săptămână minunată şi ţie, draga mea!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumesc Anastasia draga! zile placute sa fie pentru toti!

      Ștergere
  9. Ceata creeaza iluzii optice si se joaca cu imaginatia voastra.Fain! Decorul de toamna imi place, imi plac frunzele care cad, imi place bogatia de fructe si legume de pe tarabe, dar nu ma pot obisnui cu frigul. Am devenit tare friguroasa de cand l-am nascut pe Bubu!Pupici si multumesc!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ella draga, niciodata nu este "prea frig" ci noi nu suntem imbracate sau incaltate corespunzator vremii :)) Când am auzit prima data textul, l-am luat-o drept gluma, dar... acum sunt convinsa de veridicitatea lui!

      Ștergere
  10. asa sunt zilele si la mine! soarele incepe sa se arate pe la 11...
    astazi a plouat mai bine de jumatate de zi....
    si la fel va fi si maine si poimaine... :)
    te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. la noi nu a plouat, dar cerul a fost gri si greu! toata ziua...
      pup. Noapte buna!

      Ștergere
  11. Ieri am ajuns acasa.A fost timp frumos ,dar se pare ca nu pentru mult .La Fagaras multe dimineti erau invaluite in ceata.Abia dupa ora 10 incepea sa se ridice.Tu cu turnul, eu urmaream muntii.Si mie imi place ceata.Pe vremuri parca si ceata era altfel;deasa de mergem cu geamul deschis sa vedem marginea drumului.Acum ori nu mai circul eu asa mult ,ori e mai "subtire".O saptamana buna!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. bine ai revenit! ehei... greu iti va fi acum fara Thea... dar in curând e vacanta iar.
      Sunt zile când râd de una singura în masina, în drum spre serviciu: soseaua e libera, vizibilitate buna, în stânga si în dreapta, pe câmp, este o ceata densa si laptoasa, dar pe fâsii :)) Ceata pluteste deasupra pamântului la 30-40 cm si se ridica doar la un metru jumatate. Imi închipui ca daca un om s-ar plimba pe câmp, nu i s-ar vedea decât capul si picioarele de la genunchi in jos. :))) fascinant si înfiorator in acelasi timp :)))

      Ștergere
  12. No, foarte faine poveștile cu turnul! Ceața face parte din anotimpul răcoros, are farmecul ei, dar se dovedește a fi o mare provocare pentru șoferi! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, exact asta scriam si eu mai sus...
      Ceata e fermecator de frumoasa cand nu esti sofer :)

      Ștergere
  13. Dacă mă iau după fotografiile tale(nu numai cele de la acest articol, ci și altele), cred că Augsburg este un oraș frumos, curat și liniștit. Mă înșel ?

    Numai bine !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu te inseli deloc :-) departe de mine aceasta intentie!
      Dar noi doua ne citim de destula vreme si eu scriu in mod regulat despre orasul meu si despre Bavaria cea frumoasa , si asta de mai bine de 4 ani... Mai mult decat convingator nu poate sa fie decat o vizita la fata locului ;-)

      Ștergere
    2. Carmen, nu se știe niciodată ! Germania nu e pe un loc fruntaș pe lista noastră ”De vizitat”, dar nu aduce anul ce aduce ceasul. ☺

      Ștergere