joi, 23 octombrie 2014

Cu ce ma ocup zilele astea?!


Fac vizite virtuale pe vaporul Costa Diadema, pe care urmeaza sa ne îmbarcam peste doua saptamâni! Imi fac schite si încerc sa memorez locurile pe unde ma voi plimba timp de o saptamana, în mijlocul Marii Mediterane. Diadema este numele celui mai nou vas de croaziera din flota companiei si noi vom fi primii pasageri la bord. Vom face un turneu de opt zile trecând prin patru tari, fara însa sa ne mutam geamantanul din camera de hotel ;) Practic, nu?!
Un autocar modern ne va transporta din Augsburg pâna la Genova si în timp ce noi vom asista la ceremonia de botezare si oficiala lansare la apa a vaporului, docherii ne vor urca geamantanele la bord si le vom regasi direct în cabina ce ne-a fost rezervata. Nu am mai fost niciodata în croaziera, însa ni s-a spus ca organizarea este atât de precisa, ca pe noi nu trebuie sa ne preocupe nimic, doar ne savuram zilele de concediu.
Vaporul are o lungime de 306 metri si o latime de 37,2 metri. Sunt 19 etaje, din care doar 14 sunt numerotate spre a usura viata turistilor ;) Bineînteles ca etajul 13 nu exista si... sunt sigura ca nenorocirea petrecuta cu Concordia a fost prima si ultima!
Vaporul are o greutate bruta de 132.500 tone si se deplaseaza cu viteza de 20 noduri (1 nod = 1,83 km/h, ceea ce înseamna ca ne vom deplasa cu 37 kilometrii pe ora). Exista 1862 cabine în care vor fi gazduiti 3694 turisti si 1253 personal de serviciu!
In acest oras plutitor, exista o multime de restaurante, clubui, baruri si cafenele, teatre, cinema (4D), shopping center, biblioteca, casino si saloane pentru jocuri, plaje cu șezlonguri, piscine în aer liber si acoperite, bazine jacuzzi, centru weelness cu sauna si masaje, sali fitness, teren de sport, pista pentru jogging si parc marin, promenada si chiar si un club pentru fumatorii de trabuc! Privesc fotografiile în internet si totul mi se pare science fiction! Cel mai spectaculos mi se pare atrio cel strabatut de lifturile din sticla...

Cabina noastra este doar o treapta mai buna decât cele standard, însa când ma uit aici pe plan si vad ce lux au apartamentele de tip suite, nu cu balcon, ci cu veranda, ma ia cu ameteala! Wow, acestora le sta la dispozitie câte un majordom personal si baia lor are cadă cu jacuzzi! Ba chiar pentru acesti pasageri exista un asa numit "Pillow Menu" pentru a-si putea alege tipul de perna preferat! :)) Mai lux nici ca se poate!

Pentru toti pasagerii este prevazuta masa în sistem "pensiune completa" si mai exista o optiune extra, numita "pachet-bauturi" care îngaduie servirea pausala de cafea, bauturi alcoolice si nealcoolice, oriunde si oricând - pentru care deja am optat. Altfel, toate aceste bauturi vor fi taxate la bord. Deasemenea ni s-a comunucat ca se tine la eticheta in ceea ce priveste garderoba, pentru dineuri si spectacolele de varieté, concerte sau teatru, se impune tinuta eleganta de seara.
Trebuie sa încep sa selectez de prin dulapuri si sa pregatesc valiza, prea mult timp nu mai am la dispozitie ;)) (continuare)

44 de comentarii:

  1. Te invidiez! Da, exact un SF văd și eu în fotografiile puse de tine! :))
    Profit de ocazie să-ți urez distracție plăcută!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca este excelent faptul ca totul este nou... Fotografiile sunt de pe pagina oficiala a acestei companii de croaziere. Acolo exista si perspective 360°... arata colosal! Multumesc :-)

      Ștergere
  2. Felicitări ! Veți avea un concediu de vis ! Mi-ar fi plăcut și mie o plimbare de genul ăsta, dar nici mie nici soțului meu nu ne place să mergem cu vaporul. Abia aștept să publici articole despre croazieră.

    Numai bine și mare calmă ! ☺

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Zina! Voi scrie despre tot ce m-a impresionat in calatoria ce urmeaza...
      Ma intreb, de ce esti sigura ca tie si sotului tau nu va plac calatoriile cu vaporul, daca nu ati probat niciodata?! Vasele de croaziera sunt orase plutitoare, deci nu se poate compara cu o plimbare cu salupa sau un vaporas turistic. Copil fiind am suferit de "rau de masina" insa o data cu inaintarea in varsta am avut tot mai rar aceste senzatii si ma bucur pentru ca iubesc sa calatoresc. Pentru cazurile de exceptie, exista pastile "Reisegold"... am folosit in excursiile cu autocarul cand drumul a dus pe serpentine sau cand au fost turbulente in calatoriile cu avionul si au avut reactia asteptata. Voi lua un pachet in poseta si in aceasta calatorie ;-)
      Marea Mediterana este una din cele mai linistite si la inceputul lui noiembrie vremea este in general calda si placuta. Asa imi si doresc :-))

      Ștergere
  3. Ai un loc mic mic de tot în valiza ta? Nu ocup mult spațiu, sa știi..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Loc in geamantane avem , ca le luam pe cele mai mari :-)) Doar ca la fel ca in aeroporturile mari, controlul este extrem de sever. Tu esti supla, cred ca merita totusi sa incercam ;-)

      Ștergere
  4. wow!! totul arata ca in filme, o sa intru si eu pe pagina lor ca sa ma rasfat privind asa ceva deosebit :)
    veti avea o vacanta cu adevarat inedita, de abia astept impresiile tale si bineinteles, fotografii, amanunte cat mai multe :)
    te pupacesc draga mea, draga, o zi perfecta ca acest vas de croaziera iti doresc! :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am pus link spre pagina... e pe germana insa precis se poate selecta undeva limba in care sunt date explicatiile. Turul virtual este absolut fantastic. Abia astept sa traiesc toate acestea live ;-) Dar pana atunci, sambata asta suntem in Ulm la botezul Tianei si sambata viotoare la petrecere de Halloween... Timp pentru a-mi pregati geamantanul nu mai am decat serile, dupa ce vin de la serviciu... si cate nu sunt inca de facut in putinul timp liber! :-)
      Pup draga mea draga. O zi minunata iti doresc!

      Ștergere
    2. am facut turul virtual, de vis, de vis, abia astept sa fiti acolo, astept si un "jurnal de bord" :)
      vei avea niste w-end-uri pline, asa ca nu-mi ramane decat sa-ti doresc distractie maxima!
      pup draga mea draga, noapte buna! :*

      Ștergere
  5. Botezul va fi memorabil...
    Botezul vaporului. ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O iau de gluma si ma straduiesc sa nu inteleg nici un alt sens in comentariul tau ;-)

      Ștergere
  6. Arata minunat vaporul, sunt convinsa ca veti avea o calatorie de vis. Iar ce spui tu, depre eticheta si tinute elegante la cina, pare super interesant.
    N-am fost niciodata intr-o vacanta de tip croaziera, poate mai tarziu. Insa dupa experienta de o noapte pe vas la traversarea Corsica la Tulon incep sa cred ca nu stau bine cu raul de mare :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici eu nu am mai fost, pentru ca niciodata nu am avut bani suficienti pentru asa ceva :-) Practic exista permanent ceva ce ne manânca banii, dar ne-am gandit ca daca mai amanam mult, ajungem sa nu ne mai putem bucura pe deplin de toate avantajele pe care le ofera un astfel de concediu. Am vorbit cu persoane care ca si mine, mai au din cand in cand "rau" in calatorii si mi -au spus ca nu simti deloc ca vasul este in deplasare. Nimic nu se poate compara cu o calatorie pe un vas de croaziera de asemenea proportii. Sper :-))

      Ștergere
    2. Asa ma gandesc si eu, ca pe un vas de croaziera nu se simte marea ca pe un feribot. Sau cel putin asa sper, nu de alta, dar candva in viitor as vrea sa incerc si eu o astfel de exeprienta si n-as vrea ca raul de mare sa strice calatoria. In orice caz, astept sa ne povestesti cum a fost ;)

      Ștergere
    3. pentru caz de nevoie, voi lua un pachet de Reisegold - tablete contra greturilor si a starilor de rau pe timp de calatorii - fie ca e automobil, tren, avion sau vapor, ajuta 100 % ;)

      Ștergere
  7. Ce superb concediu te asteapta! Sper sa ne porti si pe noi prin croaziera alaturi de tine si sa ne bucuram si noi macar virtual de vacanta. :)
    Spor la facut bagaje si astept cu drag sa ne povestesti cum este vasul in realitate. Din ce ai scris aici este nemaipomenit!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu siguranta voi scrie multe despre a est concediu, cum la fel de sigura sunt ca nu o voi face decat cand ma voi intoarce acasa. Am citit pe webpage ca au si WiFi (contra cost) insa nu voi avea timp de nimic altceva decat sa savurez fiecare clipa a acestei experiente. Vor fi atatea de facut si vazut, ata la bordul navei cat si in excursiile organizate din porturile in care vom ancora.... sunt atat de emotionata :-) abia astept!
      Multumesc mult Raluca draga!

      Ștergere
  8. Minunată "corabia viselor"! Să aveţi un sejur superb, cu vreme bună, privelişti frumoase şi amintiri de neuitat. Abia aştept să ne povesteşti, aşa frumos, cum o faci de fiecare dată. Dacă ajungi la Genova, poate o saluţi din partea noastră pe Geanina! :-)
    Weekend frumos, dragă Carmen!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult, Alex draga! Ce frumos ai denumit "corabia viselor" :-) Inca de cand am aflat ca pornim din Genova ( in martie) am anuntat acest dezaliu in comentariile cu Geanina insa pana acum nu a venit niciun semnal din partea ei asa ca nu-i suparare. Poate ca lucreaza, poate ca e plecata din localitate... nu stiu.
      O zi minunata si voua, draga Alex! :-)

      Ștergere
  9. Superb, superb! Concediu placut. Cand ajungi in Genova, nu rata casa unde s-a născut marele explorator Cristofor Columb , vechiul port al orasului, Porto Antico si Catedrala San Lorenzo! Mie mi-au placut. Asta daca organizatorii nu au ales alte obiective de vizitat! Abia astept sa vad "reportaje" din concediul tau! Iti doresc sa ai parte de ape linistite! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. din pacate, cred ca Genova va ramâne de vizitat cu alta ocazie, pentru ca noi între sosire in aceasta localitate si îmbarcare nu vom avea mult timp, iar la sfârsitul croazierei, nu ne mai intoarcem aici ci debarcarea va fi în Savona. Dar am sa tin minte recomandarile tale, pentru când va fi sa fie :) Multumesc mult Ileana draga. Te pup

      Ștergere
  10. Ce ma bucur pentru voi! Sa fiti sanatosi si sa savurati din plin totul! Vom fi si noi cu tine acolo, mici, mici si cuminti!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumesc mult Silvia draga! :) tu stii ca eu daca ma apuc sa povestesc, nu uit niciun amanunt :))) Te pup draga mea

      Ștergere
  11. E ameţitor! eu nu cred că aş putea vizita toate atracţiile de pe vas într-o singură săptămână, mi se pare extrem de mult.. şi pentru toate gusturile. Nici eu nu-mi doresc o croazieră din acelaşi motiv - răul de mare, dar aştept cu drag poveştile tale :)
    Vacanţă minunată să aveţi! Cred că îţi voi mai spune de câteva ori până atunci... :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. tocmai de aceea eu încerc sa inteleg care sunt atractiile pe vapor, pentru a ma putea orienta mai repede la fata locului, pentru ca prea mult timp nu avem - doar dupa-amiezile târziu si serile le vom petrece pe vapor, ziua vom cobora în porturi si vom face excursii, sa vizitam orasele si muzeele locale.
      Si eu am o sensibilitate în calatorii cu masina pe serpentine sau în avion când sunt turbulențe sau pe vaporas, daca marea e agitata, însa mi s-a spus ca pe acest vas de croaziera, nu simti deloc deplasarea. Iti voi spune daca este sau nu adevarat :)) Multumesc pentru urari!

      Ștergere
  12. Vai ,ce ma bucur ! Zici ca eu plec.Abia astept ,dupa vacanta sa ne povestesti si sa ne pui poze.Sa aveti o vacanta la nivelul ambarcatiunii,zile minunate si sa fiti fericiti! Te imbratisez cu mult drag,

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. draga mea, Floarea, tu esti cu tot sufletul lânga mine, te simt. Multumesc mult. Pupici si îmbratisari trimit si eu

      Ștergere
  13. Me ha gustado tu bloc, cuantas cosas interesantes, te invito a visitar el mío, espero que te guste y me encantaría que si no eres seguidora te hicieras para seguir compartiendo nuestros blogs
    Elracodeldetall.blogspot.com

    RăspundețiȘtergere
  14. După cele văzute în imagini croaziera va fi un vis !!!
    Vă doresc să fie într-adevăr așa !!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumesc :) adevarul este ca sasele sa fie asa, sunt de 99% ;)
      Weekend minunat sa aveti!

      Ștergere
  15. Dar oare eu pe unde am fost ieri, de nu am văzut frumuseţea aceasta de postare şi idee?
    Ce minunăţie de concediu vă aşteaptă!

    RăspundețiȘtergere
  16. Wow, ce frumos e acolo..o sa fie o experienta unica!Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. asa este, va fi prima noastra croaziera, si poate ca nu ultima :) Daca ne place, ne vom abona :) pupici

      Ștergere
  17. Concediu frumos! Sa speram ca tine vremea cu voi, chiar daca la Mediterana e mai cald, vremea mai joaca feste
    Cel putin peste noi a dat un frig cumplit. .
    Imi place cum va tineti in forma cu aceste vacante frumoase si incantatoare pentru suflet.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. si eu sper sa avem parte de vreme faina :) In orice caz, in geamantan trebuie sa imi iau haine petru 3 anotimpuri... :) Multumim frumos Anca draga!

      Ștergere
  18. asaaaa....
    pai gata, am decis! ne vedem, privim botezul si apoi ma gagi si pe mine intr-un bagaj! :))
    o sa fie o c alatorie superba!:)
    te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eiiii, în sfârsit o reactie ;) OK! vom fi în jurul orei 16 în port. Mi-ar placea mult sa ne întâlnim. te pup

      Ștergere
    2. Cum in sfarsit!! Pai eu draga mea, cerusem un numar de telef acum cateva zile....
      Un mail, un whatup...:))
      Te pup!
      Clar ne vedem!

      Ștergere
  19. Colosal! am gasit unde fug de iarna?!...ce aventura ar fi!!! :-* o sa fie o vacanta de vis! delectare la superlativ, pentru suflet si inima! O vacanta superba sa aveti, Carmen si, indiferent de vreme, petrecere la maxim!!

    RăspundețiȘtergere
  20. Uau, ce frumooooos! O sa fie un concediu de vis! S-aveti vreme frumoasa!

    RăspundețiȘtergere