sâmbătă, 4 octombrie 2014

La început a fost...

... doar un dulapior simplu, din acelea pentru CD/DVD. Matusa mea şi l-a dorit, însa dulapul parea prea banal, parca îi lipsea ceva ☺ Asa ca iei ne-am întâlnit acasa la mine si ne-am ocupat sa-l înfrumusetam! A fost o sesiune Patchwork.

Fiecare a venit cu o idee si am lucrat cot-la-cot, toti trei. Am hotarât împreuna în ce ordine sa combinam "petecele" din hârtia-de-matase, apoi Helmut a decupat dreptunghiurile, eu am lipit, Geta a presat si uite asa, în aproximativ trei ore am fost gata ☺
Seara, dupa ce peretii au fost uscati, am dat un strat de lac auriu pe muchiile dulapului. Astazi am aplicat lacul de protectie-special, în doua straturi.
Când totul va fi perfect uscat, mai trebuiesc remontate cele doua piese metalice rotunde ce folosesc la deschiderea dulapiorului.

Ne place atât de mult cum a iesit, încât am hotarât ca vom schimba si aspectul altor dulapuri de prin casa. Acesta a fost doar începutul! ☺

30 de comentarii:

  1. Cred ca a iesit minunat,original si vesel, a inceput sa aiba propria lui viata !
    Succes in continuare ,pentru ca aveti imaginatie creatoare !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) e UNUCAT! :) ne-a facut mare placere si rezultatul este o mica bijuterie de hol. Matusa mea are mobilier în aceste nuante pe corodor, asa ca dulapiorul care va adaposti 300 CD-uri se va încadra perfect.
      Multumim frumos :)

      Ștergere
  2. adevarul e ca arata proaspat si vesel :))
    mare lucru sa fii indemanatic!
    spor si sa vedem ce alte dulapuri se aleg cu o noua "haina" :)
    pup draga mea draga, o seara perfecta iti doresc! :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acest stil de mobilier este foarte modern la ora actuala si daca iti permiti sa cumperi din galeriile de arta, o comoda costa peste 1500 euro! Noi suntem foarte multumiti cu rezultatul acesta în care am investit in jur de 100 de euro, socotind dulapul, hartia speciala, cleiul si lacul special. Munca investits nu se pune la socoteala, pentru ca am facut-o pentru relaxare :)
      Saptamâna ce urmeaza vreau sa transform un dulapior care se cam incadreaza ca "nuca-n perete" în dressingroom... Cu siguranta va iesi frumos! :)
      pup si eu, draga mea draga :-*

      Ștergere
  3. Vai, ce frumuseţe aţi făcut!!! Arată atât de bine, vesel şi colorat, nici nu suportă comparaţie cu varianta iniţială. Îmi place şi cum aţi combinat culorile şi ca de fiecare dată, modul în care participaţi împreună la astfel de experimente din care ies minunăţii!
    Dacă ai şti cât de mult îmi doresc să mă apuc şi eu de asemenea activităţi. Admir cu nesaţ pe bloguri asemenea lucruri speciale şi mereu zic că voi face şi eu. Creativitate am, dar stau mai prost cu îndemânarea.
    Duminică plăcută, oameni dragi şi speciali! Vă îmbrăţişez cu mult drag!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cred ca mai greu este sa aduni tot ce ai nevoie si sa pornesti :) Odata începuta, activitatea iti va face placere si vei simti ca poti mai bine si mai bine... Asa se dezvolta "talentul" :)
      te pup si eu si iti multumesc pentru cuvintele deosebite.
      O duminica frumoasa si voia. îmbratisari :-*

      Ștergere
  4. Foarte fain mod de a modifica ceva!
    Este cu adevărat unicat! :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Oh, dar ce avem noi aicea? O Cenușăreasa transformată în prințesa cumva? Cu siguranță... și îmbrăcată chiar în rochie de bal :) Foarte frumos!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ce comparatie draguta! ! ei... tu care esti maesta handmade se vede ca apreciezi altfel aasemenea activitati. Multumim Ina draga

      Ștergere
    2. Iubesc astfel de activități, îmi dau o stare de buna dispozitie când le vad la alții și ma relaxează când le fac eu, deși nu ma pot lauda ca am schimbat soarta vreunui corp de mobilier...

      Ștergere
    3. ei bine, insa ce prezinti tu pe blog este ARTA! ai maini de aur!

      Ștergere
  6. Ce frumos a iesit! Cred ca ati muncit mult la el, dar a meritat, nici nu zici ca e banalul dulap de dinainte!Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  7. Cred că cel mai ușor a fost la lipit... :p

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. aha... Simti asa, sau stii din experienta proprie? ;))

      Ștergere

    2. Să lipești etichete este un adevărat război al nervilor: să nu fie mai mult lipici, dacă este să-l ștergi fără să se vadă; dacă nu s-a lipit suficient de bine trebuie să refaci etc :)

      Ștergere
    3. deci cunosti! Exact asa este... Doar ca nu am lipit etichete ci hatie de matase - subtire si deosebit de sensibila. Odata aplicata, nu o mai poti roti mai spre stanga sau spre dreapta si nici trage un pic mai jos sau mai în sus :) Taierea dreptunghiurilor la dimensiune exacta, a fost deasemenea importanta, la fel ca si presarea bulelor de aer create între clei si hârie :) Tehnica se perfectioneaza pe masura ce înaintezi în lucrare :))

      Ștergere
  8. Ce frumos a ieșit?Ești plină de ideii draga mea!
    O duminică plăcută îți doresc!
    Pupici și îmbrățișări!

    RăspundețiȘtergere
  9. A iesit o piesa de mobilier unica, plina de stil! Felicitari, imi place foarte mult!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. hahaha, parerea ta o asteptam cu drag. Iata cum tehnica patchwork se poate extinde si la lemn si hartie, la fel ca si la textile sau ceramica :) Multumesc mult, Silvia draga!

      Ștergere
  10. Ma simt provacata(hi, hi, hi).Imi cresc ambitiile.Foarte frumos!
    Pusi, LU

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eeeei, uite ca mai da si Doamna LU cate un semn de viata! :-) ma bucur sa aud ca o iei ca pe o provocare! Abia astept sa vad realizarile. Incepusei inca asta vara cu metoda Vintage, nu-i asa?! pupici si imbratisari :-*

      Ștergere
  11. Ce idee! A iesit un lucru cu personalitate si frumos! Felicitari !
    Pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mâine ma apuc de "fantezia albastra" cum voi numi lucrarea prin care voi decora urmatorul dulapior :))

      Ștergere