luni, 27 octombrie 2014

Melomanii

Cel mai de succes trio de opera, cunoscut international sub numele "Cei trei tenori" a fost format din Plácido Domingo (n.1941), Luciano Pavarotti (1935-2007) și José Carreras (n.1946). Cei trei si-au unit carierele solo, interpretând numeroase concerte timp de mai bine de un deceniu începând cu anul 1990, obtinând astfel o popularitate deosebita în rândul tinerelor generatii si mai ales în rândul cunoscatorilor de muzica.
În seara aceasta avem bilete la cinema-opera. Royal Opera House va transmite în direct tragedia lirica "I due Foscari" cu Plácido Domingo în rolul lui Francesco Foscari, dogele Veneției. Al doilea membru al familiei Foscari - Jacopo, va fi interpretat de tenorul Francesco Meli. Soprana Maria Agresta va juca rolul Lucreziei, sotia lui Jacopo. Dirijorul orchestrei ROH este în seara aceasta Antonio Pappano.
Pentru rubrica "Meloman pentru o zi" propun doua fragmente deosebite din aceasta opera verdiana, primul videoclip prezentându-l pe Pavarotti în aria "dal piu remoto esilio", al doilea videoclip pe José Carreras intrepretând cabaleta "Odio solo, odio atroce"

Trista poveste din viata familiei Foscari, petrecuta la sfârsitul lunii octombrie a anului 1457 si impresiile mele în legatura cu acest spectacol promit sa le prezint aici, saptamâna aceasta ☺

8 comentarii:

 1. Ador operele Verdiene, dar aceasta opera imi este necunoscuta. Am ascultat minunata voce a lui Carreras, dar pe Pavarotti nu l-am gasit aici! Multumesc draga mea pentru scurta prezentare si astept curioasa continuarea!

  RăspundețiȘtergere
 2. Sunt convinsă că aţi avut o seară minunată! Abia aştept povestea serii.. :)

  RăspundețiȘtergere
 3. La fel si eu,sunt convins ca ati avut o seara minunata!
  O zi frumoasa va doresc!

  RăspundețiȘtergere
 4. de abia astept impresiile tale si povestea, de ascultat voi asculta acasa :)
  pup draga mea draga, buna dimineata! :*

  RăspundețiȘtergere
 5. Mulțumiri penru cele două minunate arii ! Sper că a fost o seară frumoasă, abia aștept să-ți citesc impresiile.

  Zi frumoasă, Carmen !

  RăspundețiȘtergere
 6. vine recenzia acusica! :)
  deja stiu ca vor fi numai cuvinte de lauda...:()
  te pup!

  RăspundețiȘtergere