luni, 16 septembrie 2024

Toamna cu pași rapizi

Am dat deja drumul la caldura (centrala termica)! La mijlocul lui septembrie, natura ne-a surprins cu o schimbare bruscă a vremii. Dupa saptamâni în șir la 32°C, temperatura a scăzut peste noapte la doar 10 grade!
Toamna calendaristică si-a facut debutat cu ploi abundente și aer proaspăt și rece. Frunzele copacilor abia au început să capete usoare nuanțe de galben și roșu...
Lăsând în urmă zilele toride de vară, ne pregatim cu toții pentru noul anotimp. Am schimbat sandalele cu botinele si cizmele de cauciuc, am scos din dulap gecile groase, ba chiar am vazut pe strada că unii oameni poarta deja căciuli. 
Chit ca ne-a luat așa brusc, ne bucuram toți de racoarea binevenita. Parca si atmosfera este mai plină de energie și prospețime. 
Toamna se instaleaza cu pași rapizi, aducând cu ea nu doar o schimbare a vremii, ci și o schimbare a stării de spirit. Este timpul să ne bucurăm de plimbările prin parc, de culorile vibrante ale frunzelor și de serile răcoroase petrecute alături de cei dragi, la o cana cu ceai.
Sa aveți o toamna minunată!

joi, 12 septembrie 2024

S-a înserat - RiO S37/2024

 
Va invit sa participati la "Reflexii in oglinda"🤗 o rubrica saptamânala initiata de SoriN si preluata de mine aici. Publică într-un articol pe blogul tău, o fotografie cu reflexii, un videoclip filmat in oglinda sau imagini pe care tocmai le-ai vazut în "oglinda" (orice fel de oglinda... chiar si oglinda ochilor, oglinda apei, a cerului sau oglinda retrovizoare) si înscrie articolul aici - în tabel:

miercuri, 11 septembrie 2024

Păianjenul cu diademă - Miercurea fara cuvinte S37/2024

LET'S GET WORDLESS! Curaj, înscrie-te! ☺ Vei cunoaste o multime de bloggeri ce au pasiunea fotografiatului. Nu exista teme pentru fotografii, nu exista obstacole. Singura regula este ca articolul pe care-l înscrii în tabelul "Miercurea fara cuvinte" sa nu contina text scris. În rest, orice este permis. Alatura-te noua în clubul MfC☺ Happy Wordless Wednesday! ☺

luni, 9 septembrie 2024

Fluture Ochi-de-paun

Septembrie. Razele soarelui mângâie gradina cu precizia si blândetea unui pictor ce-si poarta pensula peste pânza, oferind straluciri aparte culorilor. 
O dalie aurie, alta rosie ca un mar copt, o crizantema uriasa, franjurata, în nuante de rubiniu si alb, alta alba, imaculata, ca un voal de mireasa. Mai în spate, o gladiola zvelta si înalta, roz-portocalie, arcuita si delicata… Un strop de magie si gratie în fiecare colt de gradina. 
Un future Ochi-de-paun îsi face aparitia de peste gard. Se opreste pe o crizantema, sa-si odihneasca aripile creponate, apoi se avânta spre o dalie, unde parcă danseaza în ritmul vântului. Aerul cald îi mângaie aripile fine si parfumul florilor îl invaluie în dulci îmbratisari. Pare ca nu cunoaște griji sau temeri, ci doar bucuria pură de a fi aici și de a se înveseli de splendoarea lumii din jurul său. Fiecare floare pare o scena pe care fluturasul interpreteaza solo-uri de balet. 
Fâlfâirile de aripi moi si blânde descriu în aer piruete, arabescuri, reverente, despartiti si reveniri, îmbratisari calde și tandre de iubiri prețioase și dulci. 
 
Zborul fluturelui pare atât o melodie a naturii, cât și un dans al vieții, o celebrare a libertății și a frumuseții efemere. Sau cum a spus Dolly Parton în cântecul "Dragostea este ca un fluture":
The multicolored moods of love are like its satin wings,    
[...] It flutters like soft wings in flight, 
 Love is like a butterfly, a rare and gentle thing”  
(Starile multicolore ale iubirii sunt ca aripile lui de satin, 
[...] Ca fâlfâirile de aripi moi în zbor.
Dragostea este ca un fluture, este ceva rar și gingas.) - Înscriu postarea la "Citate favorite - tabel, la Suzana

joi, 5 septembrie 2024

Un pahar cu suc - Reflexii in oglinda S36/2024

 
 Va invit sa participati la "Reflexii in oglinda"🤗 o rubrica saptamânala initiata de SoriN si preluata de mine aici. Publică într-un articol pe blogul tău, o fotografie cu reflexii, un videoclip filmat in oglinda sau imagini pe care tocmai le-ai vazut în "oglinda" (orice fel de oglinda... chiar si oglinda ochilor, oglinda apei, a cerului sau oglinda retrovizoare) si înscrie articolul aici - în tabel:

miercuri, 4 septembrie 2024

Sfârșit de vara - Miercurea fara cuvinte S36/2024

Shhhhhh, LET'S GET WORDLESS! Curaj, înscrie-te! ☺ Vei cunoaste o multime de bloggeri ce au pasiunea fotografiatului. Nu exista teme pentru fotografii, nu exista obstacole. Singura regula este ca articolul pe care-l înscrii în tabelul "Miercurea fara cuvinte" sa nu contina text scris. În rest, orice este permis. Alatura-te noua în clubul MfC☺ Happy Wordless Wednesday! ☺

luni, 2 septembrie 2024

August / Septembrie

 
Prima zi din septembrie este ca o despărțire blândă de vară. 
Pe măsură ce vara se retrage, diferența de temperatură între zi și noapte devine tot mai marcantă. Diminețile încep să fie învăluite într-o ceață fină, care adaugă un strat de mister și frumusețe peisajului. Această ceață matinală, ca un voal delicat, transformă fiecare răsărit într-un spectacol efemer, unde razele soarelui străpung încet norii de ceață, dezvăluind treptat culorile vibrante ale naturii. 
Soarele îmbrățișează pământul cu razele sale calde și scaldă lumea într-o lumină aurie. În aer pluteste o ușoară melancolie, de parcă natura însăși simte că urmează o perioadă de schimbare. 
Florile, își intensifică culorile într-un spectacol final de artă înainte de a se retrage în somnul hibernal. Petalele lor devin pânze vibrante, îmbrăcate în nuanțe aprinse de roșu, galben și violet, ca și cum ar vrea să lase o amprentă de neuitat în inimile privitorilor. 
Copacii șoptesc frunzelor cele mai intime secrete, pregătindu-le pentru dansul final al despărțirii si păsările cântă ultimele lor cântece de vară.
Este o zi în care timpul pare să treacă mai încet, de parcă ne-ar oferi posibilitatea de a constientiza fiecare moment. 
 
Seara, când cerul se colorează în nuanțe adânci de portocaliu si roz, aseaza-te într-un colt de gradina cu un pahar de suc natural în mâna si savureaza-i povestea. Fiecare strop este o explozie de arome, un dans delicat între dulceața subtilă și aciditatea revigorantă. Bulele fine care se ridică la suprafață sunt ca niște stele jucăușe pe cerul nopții. 
Prima zi din septembrie este un dans poetic între despărțire și un nou început, o zi care ne amintește că fiecare anotimp are propria sa magie.