vineri, 5 ianuarie 2024

Smoothie

Pentru ca în general... mi-e greu (lene) sa curat blenderul urias, am primit de la Mos Craciun o sticla speciala, capabila sa faca o portie mica de Smoothie. Este ca o jucarie... e draguta, usoara si foarte usor de manevrat si curatat. 
Ieri am probat-o si a functionat perfect! 
Am avut câtiva capsuni si afine, am adaugat un pahar de iaurt natur si gata. Am savurat mixtura. Motorasul se încarca exact ca telefonul mobil, prin cablu USB. 
   
Astazi de dimineata mi-am facut un smoothie din resturile de fructe pe care le-am mai avut prin casa: cateva boabe de struguri, cateva afine, o mandarina, câteva frunze prospete de patrunjel si un iaurt.
Cu siguranta, anul acesta voi face deseori smoothies, mai ales ca am doua carticele cu retete si nu am probat înca niciuna! ♥

34 de comentarii:

  1. Cred că voi relua și eu obiceiul de a prepara și de a bea smoothie-uri, mai ales, după o perioadă în care mâncarea a fost multă și grea...

    RăspundețiȘtergere
  2. Avem o bucătărie grea și, deși m-am străduit să evit prăjelile, că gătesc în neștire, tot m-am resimțit.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu am exagerat cu dulciurile... dar de marti reîncep si sportul ;-) Acesta e planul meu ;-)

      Ștergere
  3. E foarte interesant micul aparat de smoothie. In zilele de post, la noi acesta este micul dejun: cateva fructe, cateva seminte sau cativa fulgi fara gluten, putina apa si gata. E delicios si sanatos.
    Iti doresc sa servesti cat mai multe smoothie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. pentru mine in fiecare zi "normala" (ma refer mai ales la zilele lucratoare) micul meu dejun este Müsli Bio cu fructe uscate + un jaurt + brânza de vaci proaspata + câteva fructe proaspete . Aceasta e portia mea de mâncare pe la ora 11, urmatoatea masa este la ora 18.
      Te pup, numai bine Ioana draga! ❤️😘

      Ștergere
  4. Eee, ce fain e cu forma asta! Să îl foloseşti sănătoasă!
    Am şi eu unul, rătăcit, bine că mi-ai amintit. Are formă normală, ca unul mare, doar că e-n miniatură, să răscolesc după el.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. daaa, foloseste-l cu placere! Smoothies sunt delicioase si sanantoase.
      Pupici si îmbratisari ❤️😘

      Ștergere
  5. Cred că special v-a luat unul mare.🙃

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cine mi-a luat unul mare?! ... nu înteleg la ce te referi, Florin.

      Ștergere
    2. Nu știu. Acela uriaș.🙂

      Ștergere
    3. Pai nu mi l a luat nimeni. Lucrez de cand ma stiu, norma intreaga... momentan, eu castig mai bine decat sotul meu... Blenderul acela are motor fiarte bun, mi l am dorit si mi l am cumparat. Dar il folosesc rar 😉

      Ștergere
    4. Nu-mi închipuiam altceva. Dar se întâmplă să primești obiecte casnice cadou. De fapt, am vrut doar să vă tachinez, doar că ...🙂 Îmi cer scuze.

      Ștergere
    5. ☺☺☺ totul ok, nu este niciun motiv sa iti ceri scuze .
      O duminica frumoasa!
      La noi a inceput sa ninga! O sa se faca si foarte frig... Cica la noapte vor fi minus zece grade! Sper ca mâine dimineata soseslele sa fie curatate... ca nici nu mai stiu sa conduc, am avut 16 zile vacanta!

      Ștergere
  6. Ce aparat fain! Perfect pentru cantitati mici, de-o portie, de doua portii... Si, vorba ta: muuult mai simplu de spalat! 😊
    Sa-l folosesti sanatoasa, Carmen draga! 💕 Foarte bine orientat Mos Craciun. 😊
    Imbratisari si pupici de la quattro pentru trio! ❤ 😘 💞 🐾 🤗

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. este doar de o portie... Perfect, merge rapid si simplu.
      Pupici Diana draga❤️😘
      Ganduri bune si îmbratisari, de la trio pentru quattro 😘 💞 🐾 🤗

      Ștergere
  7. That looks a yummy beverage to enjoy!

    RăspundețiȘtergere
  8. Sa fie cu folos! Voi adauga ca imi place movuliul!
    Weekend delicios, draga Carmen!❤️😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumesc Suzana draga! weekend minunat si tie! ❤️😘

      Ștergere
  9. Vai ce jucarie dragalasa! Ah... ca am si eu una :O. Doar ca nu am apucat sa o probez... chiar. A mea e Daewoo si ma amuz mereu ca atunci cand am luat-o ca urmare a castigarii unui premiu la SuperBlog (deci are insemnatate ca e muncita la greu, haha) m-am gandit sa ii pun numele Tico.. in amintirea lui Tico (masina :))))
    E mai micuta ca a ta.. ma intreb daca merge si cu fructe inghetate.. hm. Nu prea cred.
    Am avut si eu unul mai mare (nu stiu daca chiar cat al tau dar oricum era mare si imi placea ca avea vasul de sticla - de la Lidl il luasera parintii ...) si acum stau si ma gandesc daca pot face ceva cu vasul de sticla.. nu de alta dar ... cred ca avea ceva defect din fabrica.. si si-a gasit sfarsitul carierei dupa ce a inceput sa scoata scantei si a pornit singur dupa ce il inchisesem - bine ca a fost doar atat ca mi-a dat niste emotii.
    Pupici!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu, nu merge cu fructe inghetate... Trebuie lasate la temperatura cameri, api poti sa le folosesti ... sticluta are motoras mic.
      Blenderul meu mare, functoneaza si cu fructe inghetate, dar l-am cumparat special Este unul care functioneaza chiar si cu cuburi de gheata. Motorul are 2000W si executa 30.000 rotatii pro minut. Capacitatea este de 2 litri
      Te imbratisez, cu drag. Weekend fain! ❤️😘

      Ștergere
  10. Ce drăgălaș este! Chiar pare foarte ușor de folosit. E prima dată când văd, sau poate am văzut și nu am știut ce este.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. este mic, usor, se poate lua în poseta, la serviciu... Se curata repede si functioneaza fara snur sau baterii... se încarca precum telefonul mobil, cu cablu USB
      Te pup ´, weekend frumos! ❤️😘

      Ștergere
  11. Vai, ce fain! Mos Crăciun cel atent si iubitor merită o recompensă pe măsură (pe care sunt sigură că a primit-o deja, dar trebuia să-l feicit și eu). E foarte fain că îți plac aceste băuturi și acum le poți face rapid si le poți consuma la micul dejun. Cărticelele sunt foarte interesante. 365 de retete?Inmulțit cu doi? Vei avea de unde alege.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. daaa cartile acelea au retete pentru fiecare sezon, asa ca fructele si legumele sa fie proaspete.
      Acum iarna e mai greu, insa se pot inventa retete, dupa gustul fiecaruia. Cele inventate aici de mine au fost foarte gustoase!
      Te pup. Un weekend placut! ❤️😘

      Ștergere
  12. Mic, dar util! Mov este culoarea mea preferată! Cred că ar trebui să încep să îmi fac și eu smoothie! Poate împărtășești câteva rețete din cele două reviste pe care le ai! Cele care iți vor placea mai mult! Zi frumoasă să ai! Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cu siguranta voi face, Mihaela draga. Trebuie sa incep serios sa folosesc aest mic blender. Astazi si mâine mai am liber, apoi... de luni voi începe serviciu. In sfarsit voi avea program ordonat ☺☺☺
      Te pup MIhaela, weekend minunat! ❤️😘

      Ștergere
  13. 'Neata buna;
    Cum ar mai putea cineva sa afirme ca Raiul nu este pe pamânt, azi, aici, acum! ?...

    RăspundețiȘtergere
  14. ...iar România Colt de Rai, plina de Ilene cosânzene, Feti frumosi si Harapi albi bruneti, balai, artisti geniali, ce cânta la viori si nai... :)
    https://www.youtube.com/watch?v=kmPjFyBwvKY

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dragalasa Cristina, multumesc!
      Am si eu un frate, este cu 4 ani mai tanar si ne impacam foarte bine.

      Ștergere
  15. https://www.youtube.com/watch?v=Ej3PASD7Emo

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nicci pe MARIA DIDRAGA nu am auzit o niciodata. Nu prea e genul meu de muzica care imi place. Suna cam ca manelele...

      Ștergere