sâmbătă, 20 ianuarie 2024

Stelute la farfurie

Am vrut ceva... altfel! Ceva deosebit...dar nu avem nimic în casa! 
Cunoasteti precis vorba "sa faci din rahat bici si sa mai si pocneasca", ei, asa ceva mi-am dorit! ☺
Am avut o ciocolata amaruie, am topit-o si am asezat-o pe un cârpător si imediat am asezat un strat gros de înghetata de vanilie. Am taiat forme de stea, cu forma pentru fursecuri pentru Crăciun si am presarat deasupra praf de scortisoara. 
Am decorat si farfuria cu pudra de scortisoara si... Tam-taaaaaa! ♥
Va lasa gura apa? Hm, când te gândesti ca nu este decât înghetata de vanilie! ♥ Ieftin si de efect!

23 de comentarii:

  1. Steluțe de zăpadă la ferestre, pe străzi, în grădină,...de ce nu am păstra tema zilei și în farfurie?...❄️😋🍧 steluța spectaculara înghețată parcă își sporește deliciul 🥰...așa se întâmplă când ne dă târcoale talentul😊
    Seară minunată, Carmen dragă!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, exact asa m am gandit pe cand stateam cuibarita pe canapea in caldura caminului ,,afara domnesc stelutele argintii, ce ar fi daca am avea cateva stelute in farfurie?!" Gina draga esti senzationala 😘🤗
      Pupici si imbratisari, o duminica tihnita draga mea 🤗❄️💞

      Ștergere
  2. Doamne, Carmen! Voi vreți să mă omorâți pe mine cu bunătățile ăstea pe care le postați. Diana tort, tu inghetață, nu mai rămân eu siluetă! :))))
    Weekend plăcut! Te pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hahaha Eu miercuri am fost cu colegii la restaurant, compartimentul a serbat "reintalnirea in anul 2024" cu un meniu bogat si delicios... Am mancat si baut pana dupa ora 21 (ceea ce eu normal nu fac!) Uite asa... Mereu e un eveniment care ne da dieta peste cap 😜😁
      O duminica minunata iti doresc! 🤗😘

      Ștergere
  3. Arata delicios! Si ideea ciocolatei topite este minunata. Mai faceam cu biscuitei. Cred ca s-a 'topit' repede acest desert minunat!
    Pupici si alte inspiratii dulci! ❤️😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Blogger CARMEN spunea...
      Da, s a topit rapid 🤗😁 ai dreptate!
      O duminica tihnita, Suzana draga! 🤗😘

      Ștergere
  4. Carmen, sa stii ca citind, chiar mi-a plouat in gura.😂. Sunt convinsa ca acea combinatie de arome - vanilie, ciocolata, scortisoara - a fost curcubeu pe cerul gurii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, Ioana, ciocolata amaruie, inghetata cremoasa de vanilie si scortisoara sunt o combinatie delicioasa.
      O duminica placuta Ioana draga 😘🤗

      Ștergere
  5. The decorations look lovely on the plate

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu-mi ploua-n gura! 😃 Imi ninge torential!!! Delicios arata - la gust... evit sa ma gandesc! 😊
    Excelenta idee ai avut, Carmen draga! Sa va fie de bine!
    Sor-mea mai face "bici" din te miri ce, cu gusturi surprinzatoare. Cei ca voi au talentul de a combina fel de fel si reusiti ceva exceptional. Eu... ma duc la magazin. 😊
    Weekend minunat in continuare!
    Imbratisari si pupici de la quattro pentru trio! 🤗 😘 💕 💖 🐾

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Delia e mai mult ca mamica, nu? Tu semeni mai mult - la caracter, cu taticul, nu i asa? 🤗😍
      Adevarul este ca eu nu mai gatesc de 18 ani decat ocazional. De cand ne am casatorit, Helmut a preluat bucataria. Chiar si cand spre exemplu zic ca as avea pofta de doua ochiuri cu rosioasa alaturi, sare si pune tigaia la incins. Nu am loc de el la bucatarie decat foarte rar.🤣🤗
      Helmut face si prajituri, checuri sau tarte cu fructe. Ieri seara a facut o Pasca. O sa o iau cu mine ca la 12:20 am tren spre Ulm. Merg sa o vad pe Getuta, matusa mea (sutul este bolnav de doua luni...). Ma va lua Mircea de la gara. Daca mergeam cu masina faceam o ora, daca soseaua ar fi fost libera. Cu trenul ragional fac o ora si 15 minunte. Stau linistita si citesc, Ulmul este de mai bine de un an in santier general! Se circula groaznic! Bastinasii invata zilnic cum sa se streciare prin labirint, strainii de loc, dependentivde navigatie, nu au nicio sansa sa mai iasa din cercul santierelor! De aceea prefer trenul. Mai ales ca azi sunt -10 grade! As intra in panica singura in masina, daca s ar produce blocaj!
      Te pup. O sa transmit ganduri bune de la voi.
      Pupici si imbratisari de la noi toti pentru voi toti 💞🐾😘❤️🤗

      Ștergere
  7. Yummm! They look amazing 😋
    I'd love to sink my teeth into one of these!

    Hugs and blessings, Carmen

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. they were really delicious. and easy to prepare 😉
      XOXO 🤗😘🤗😘

      Ștergere
  8. Deci ... cred că mă duc pe la magazin. Nu că aș face steluțele alea minunate ale tale, nu cred că aș avea răbdare, dar acum vreau niste inghetată. Dacă nu m-ar durea gâtul chiar as pleca.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ☺☺☺ dar stii proverbul "cui pe cui se scoate!" Poate ca o inghetata va face minuni ♥

      Ștergere
  9. Talentul de a înfrumuseța. Minunat!

    RăspundețiȘtergere
  10. S-a cam spus totul despre ele, eu adaug doar că fotografiile pot sta cu capul sus într-o revistă culinară. Îmi plac toate ingredientele, dar la această combinație nu m-am gândit.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Pompilia draga 🤗
      Trimit ganduri bune si imbratisari 🤗❄️

      Ștergere
  11. O idee foarte faina :D Imi aminteste de cand am facut bombonelele de casa pe fistic / caju ras - dar ideea de a topi ciocolata e mai rapida. Gasisem o ciocolata faina intr-o vreme si cu potential pentru gatit (dar vorbind de prajituri tare as manca ascota, imi facea Buni cand eram mica).
    Scortisoara imi placea tare mult - mai ales cand aveam gris cu lapte. Din pacate insa nu o mai tolerez de la un mic accident intr-un magazin. CCinea a spart o sticla de apa minerala, acidulata si o punga de praf de scortisoara.. efectiv era sa o incurc atunci. De la combinatie.
    Dar, atunci cand voi reusi sa ma impac din nou cu ea (si probabil ca va veni si acel moment) - mi-am pus pe lista sa incerc aceasta varianta. Pentru ca este cu siguranta delicioasa. yummy!!! 💗

    RăspundețiȘtergere