marți, 2 ianuarie 2024

Nuferi aromati pentru noaptea de revelion

Pentru noaptea de revelion, am am pregatit doar platouri cu gustari - pastrama de porc, salam cu trufe, mini-mozarella si rosii, mini-gogosari umpluti cu brânza framântata, icre negre, file de somon afumat, jumari, muraturi - gogosari si castraveciori, cascaval cu trufe si cascaval cu chili. 
Ca desert - pe lânga cele câteva fursecuri ramase de la Craciun, am pregatit patru "nuferi" ☺ Cumparasem o foaie de aluat foietaj si am decupat patru patrate care sa acopere perfect formele rotunde din ceramica termorezistente (doar patru am ☺). Am pus în prealabil hârtie pentru copt, apoi am asezat foaia de aluat; am taiat doua mere în felii subtiri, am înlaturat miezul si am aranjat circular feliile de mar în forma. Am pus la mijloc cca 10 stafide si o bucatica de unt cât o aluna. Am presarat zahar brun, pudra de scortisoara si de cuisoare si am pus formele în cuptor, pentru 30 minute la 200°, aer de ventilatie. Dupa ce formele s-au racit, am scos "nuferii" tragând usor hârtia-pergament. Pentru cei carora le plac merele-coapte mai dulci, acesti "nuferi" se pot decora cu frisca. 


Din restul de aluat foietaj magic, am decupat sase patratele, pe care le-am format ca pateuri umplute cu cuburi de sunca si cascaval ras si... înca mi-a mai ramas o fâsie de aluat. Am decupat patru cifre: 2024 ☺ Apoi am pus totul în cuptor pentru 20 de minute. Pateurile astea s-au terminat rapid iar tartele cu mere coapte au fost delicioase! 

18 comentarii:

  1. La mulți ani în noul an, 2024! yummy ce bine arată nuferii aromați! Cred că voi încerca și eu rețeta ta! Multumesc. Îmi place cum ai aranjat și ce meniu ai ales pentru seara de revelion. Numai bine, draga mea! Te pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La multi ani, Mihaela draga! An Nou fericit!
      Iarna e sezonul perfect pentru mere coapte ❤️ Te pup

      Ștergere
  2. Foarte bune arata nuferii, o idee minunata!

    RăspundețiȘtergere
  3. Haide, mai, Carmen! Nu ma mai joc! 😊 La asa ceva ar trebui sa anunti: "urmatorul text si urmatoarele imagini va pot afecta papilele gustative"! 😃 Pur si simplu inghit in sec! Pana si parfumul prajiturelelor il simt! 😊 Delicios trebuie sa fie ceea ce ai facut! Mmmmm!
    Foarte frumos e totul aranjat. Imi plac si cosarii! Mult noroc sa aveti! In primul rand sanatate! La multi ani! de la quattro pentru trio! 💕 🍀 💖 🐾 🤗
    Ganduri bune si pupici! 💞

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga mea Diana, in zilele astea cu siguranta avem toti frigiderele pline cu "resturi" de la mesele festive... asa ca, vei gasit tu ceva delicios sa-ti astâmperi pofta ❤️ Esti o draguta, te îmbratisez cu drag.
      Gânduri bune si pupici de la trio pentru quattro 💕 🍀 💖 🐾 🤗 AnNou fericit!

      Ștergere
  4. Nu imi vine a crede ce vad la tine! Arata minunat si apetisant. Esti o maiastra a ornarilor, draga Carmen! Si am recunoscut si eu cosarii aia atat de dulci.
    Pupici si un start bun in 2024. La Multi Ani! ❤️😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumesc Suzana draga!
      Lânga pateurile 2024 am avut doua "sticle" din ciocolata umplute cu crema de sampanie... delicioase! Ciocolata de la Lindt - o recomand!
      Cosarii - sunt cei pregatiti pentru fetele mele. Ceilalti si trifoiul cu patru foi, erau pregatiti in cosulet, pentru intâlnirea de la ora 12 cu vecinii.
      Te pup. La multi ani, cu sanatate si bucurii! ❤️😘

      Ștergere
  5. Sunt foarte frumoşi nuferii tăi!
    Să-ţi reuşească totul la fel de bine în 2024! ❤️😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumesc Vero draga!
      Noroc si sanatate, pentru anul 2024! Pupici si îmbratisari ❤️😘

      Ștergere
  6. Subscriu la comentariul Dianei de mai sus :)))

    La multi ani! 2024 sa fie cu sanatate si belsug. :*
    Pregatirile arata fenomenal si.. daca ar fi ceva ce mi-as dori sa fac schimbat fata de anul trecut cand.. am cam iesit din bucatarie in lunile de iarna si toamna (usor fortat) ar fi sa ... reusesc sa fac iar macar de sarbatori cateva preparate dragute si gustoase.
    Momentan functionam pe avarie.. :))))). Dar ma bucur in fiecare zi aproape de biscuitei in forma de iepuras :)))).
    Mi-am notat insa ideea cu nuferii!! Ce bine arata. Si mi-am reamintit de pateurile cu branza pe care le mancam odata ... hmm sper sa nu uit sa ma uit daca nu am totusi notata pe blog reteta de mini pateute de casa pe care o faceam.. :))
    Pupici cu drag - minunat a aratat masa :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La multi ani! 2024 sa fie cu sanatate si belsug, Rux draga!
      Iti doresc sa ai timp si "material" pentru delicatesele tale culinare!
      Pupici s îmbratisari ❤️😘

      Ștergere
  7. La multi ani, draga mea draga! Un 2024 de poveste iti doresc! Si sa stii ca ti-am furat ideea, clar, trebuie sa incerc "nufarul" :) Arata delicios!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La multi ani, draga mea draga!
      Pupici si imbratisari ❤️😘, ma bucur mult ca m-ai vizitat aci ❤️😘

      Ștergere
  8. Am făcut într-un an ceva asemănător ca tartele tale cu mere, doar că am alternat mai mul aluat cu felii de măr și fără stafide. Eu le ziceam trandafiri. Îmi place mult acest fel de aranjament culinar pentru mesele festive. Anul acesta am făcut trandafiri din salam și din felii de cașcaval cu roșii cherry în mijloc.
    Superbă ideea cu cifrele anului. Felicitări.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. initial am vrut sa fac "trandafirasi" adica in tava de muffins Insa tava este la fiica-mea, ca mi-a facut muffins de ziua mea... Formele mele din portelan sunt maricele, de aceea le-am zis "nuferi" ☺
      Multumesc! An nou fericit, Niko draga! ❤️😘

      Ștergere
  9. Era sa lesin de pofta! Absolut superb, artistic, si pun pariu ca delicios!

    RăspundețiȘtergere