vineri, 10 noiembrie 2023

Workshop

Sâmbata (04.11), antrenoarea mea de La Kossa si Zumba Toning a organizat un workschop, la care ne-a invitat pe toate participantele la cursurile ei. Practic a fost un double workshop, de la ora 13:30 - La Kossa si de la ora 15 - Zumba. Eu as fi patricipat la ambele însa cu Greta nu am putut sa ma aventurez. Am participat doar la La Kossa. 
Evenimentul a fost pentru mine foarte împortant, pentru ca invitata de onoare a fost Ariane - cea care a inventat aceasta noua miscare in dansul contempora. La Kossa, inseamna pe cameruneza, "dans" - asa cum am mai scris in alte articoleAriane Fritzche - originara din Camerun, este inginera IT, specializata pe dezvoltare de software. Este deasemenea mama a doi copii scolari si în timpul liber, danseaza cu pasiune. În urma cu cinci ani, a lansat un nou stil de dans - pe care l-a intitulat simplu La Kossa (The Dancing), bazat pe pasi din afro-dance. De atunci, miscarea a luat amploare si este tot mai cunoscuta în întreaga Germanie. Pe pagina ei de internet, Ari spune ca "Africa este adesea asociată cu o bună dispoziție și bucurie de viață, în ciuda situației economice uneori dificile. Cum funcționează?! Ca african, știu că acolo bucuria vieții se transmite parțial în mod conștient și inconștient prin muzică și dans. Te bucuri în dans, întărești pe alții prin dans, te rogi cu dans și chiar plângi cu dans. Toate celelalte dansuri din lume au apărut din aceste dansuri (salsa, hip hop, swing și multe altele) Afro Dance sau Afrofusion Dance în La Kossa are ca rezultat amestecul diferitelor dansuri africane și are următoarele caracteristici ale dansurilor originale: încurajează creativitatea, stimuleaza improvizația, te face cool și relaxat, este distractiv, promovează coordonarea și încrederea în sine, transmite sentimente și eliberează stari neplacute". 
Primul meu contact cu La Kossa a fost în aprilie 2023 când o coelga de la servicu a propus sa ne inscriem la un antrenament de jumatate de an. Curioasa cum sunt, am cercetat ce inseamna acest sport-dans si cine sta in spatele miscarii sportive. Mi-a placut tot ce am citit si Susi - antrenoarea noastra aici în clubul-sportiv din Kaufering, a reusit sa ma atraga în cursul ei si iata-ma înscrisa pentru al doilea semestru. 
Pe Ariane nu am întâlnit-o pâna sâmbata. Cum era sa fi scapat aceasta ocazie?! Ce zi speciala a fost! Ce atmosfera! 
Ne-am adunat în sala de sport Weil, din toate colturile Bavariei. Eu am venit însotita de Greta si nu am cunoscut pe nimeni în afara de Susi. Dar dansul transmite o stare speciala... am facut cunostinta cu ceilalti participanti la workshop si i-am simtit ca fiind prieteni vechi.  
Ariane ne-a întâmpinat calduros si pe mine special m-a felicitat pentru cerativitate - îmbracasem tricoul cumparat de la La Kossa-shop, caruia i-am facut franjuri cu bile. Atât de mult i-a placut ideea, ca m-a intrebat daca nu vreau sa colaboram pe viitor pentru design echipament La Kossa ♥ Clar ca vreau! ♥ 
A început antrenamentul. Ari a urcat pe scena si noi ne-am imprastiat în sala. Muzica ne-a învaluit si am început sa repetam, pas cu pas, coreografia dansului pe care Ari l-a conceput special pentru aceasta zi. Timp de 40-45 minute, am repetat, am povestit, am râs si am exersat... apoi situatia a devenit serioasa ☺ Ari a spus ca doreste sa înregistreze videoclipul, sa venim sa dansam lânga ea! Hahaha, nu prea au fost curajosi, pentru ca dansul a fost destul de complicat si inca niciunul nu era siguri pe pasi. Ba mai mult, Ariane ne-a aratat cum simte ea dansul, da capo al coda... Wow, ce ritm, ce expresie, ce viteza! Diferenta de la cer la pamânt între repetarile noastre sacadate si executarea fara întrerupere a dansului de catre experta! Dar doua fete si-au facut curaj - una dintre ele a fost bineînteles Susi (daaa, ce simpatic mi s-a parut sa o vad pe Susi eleva ☺). La a doua filmare, mi-am facut si eu curaj dar am intrat în rândul doi. Videoclipul oficial, cel pe care Ari l-a postat pe pagina ei, este un mix din cele doua înregistrari. 
Greta draga de ea, a filmat dint-un alt unghi si s-a concentrat (normal) pe mine. Ce emotii am avut! Prima parte a dansului am stapânit-o mai bine, ultima parte... m-am orientat mereu la Ari si clar ca se vede defazajul ☺☺☺ A fost însa o experienta fantastica, de neuitat! Energia pe care o degaja o grupa de oameni bine-dispusi este enorma! 
Sunt foarte fericita ca am avut sansa sa o cunosc personal pe Ariane ♥ Si cine stie, poate ca pe viitor ne vom vedea mai des! ☺

6 comentarii:

  1. Excelent, Carmen draga! Emotionant! 💕 Am trait, cumva, si emotiile tale, citind, vazand videoclipurile! Ma bucur tare mult pentru aceasta stare de bine pe care o simti! Felicitari pentru implicare, si curajul 😊 de-a dansa in astfel de conjunctura! Super! 😊 ❤ 😘 (nu am emoticon cu "aplauze") 😊
    Ce scumpica e si Greta! ❤
    Nu mai bat apa-n piua scriind mult, spunand putin, pentru ca nu pot exprima sentimentele asa cum as vrea, dar e cert: ma bucur de bucuria ta! Felicitari! Imbratisari! 🤗 Si succese! 💕
    Ganduri bune si pupici de la quattro pentru trio! 🍀💖 🐾 🤗 Weekend frumos!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Diana draga.
      Mie imi place, ma destind prin dans si sport. Greta a fost foarte mandra. Mai ales ca am primit bentita la mana , simbol pentu participanti.
      Pupici si imbratisari de la Trio pentru Quattro 😘🐾💞🤗

      Ștergere
  2. Vai ce experienta minunata!! Iti zic sincer ca in timp ce citeam parca am simtit vibratia acelui moment. Ma bucur atat de mult pentru tine si pentru Greta (ce fain ca a putut sa te insoteasca - o alta amintire de neuitat). Si ce fain ca ari a observat faptul ca esti implicata cu adevarat in aceasta poveste frumoasa (pentru ca este o poveste despre bucurie, nu? - dansul, acest panaceu;D)
    Clipurile sunt super faine si m-am bucurat sa te vad pe scena :*
    Pupici cu drag!!! :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da Rux draga, a fost o experienta fantastica. Ne am simtit foarte bine, am dansat cu "Guru" la Kossa 👍💗 mai bine nici ca se putea.
      Multumim 😍💗
      Pupici si imbratisari 😘🤗

      Ștergere
  3. Ce frumos! Ce experientă minunată! Mi-ar placea si in Romania sa fie așa, dar...Imi place cum ti-ai ajustat tricoul...hihi, chiar esti creativa si ma bucur foarte mult pentru tine! Felicitari! Succes in tot ce ti-ai propus! Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da a fost o experientainunata.
      La Kossa abia s a lansat in Germania. M as bucura sa se extinda in toata Eiropa.
      Multumesc Mihaela draga. Pupici 😘💕

      Ștergere