duminică, 5 noiembrie 2023

Zâne Conifer si Nela

Vineri a plouat toata ziua. Asa ca eu si Greta am hotarât sa mesterim papusele din con-de-brad. 
Am avut câteva resturi de mohair si cu ajutorul unor inele din tub de carton, am facut caciulite. 
Pe conul de brad, am legat cu sârmultita o bila de lemn. Am împletit din resturi de lâna o codita si am legat fiecare capat cu fundite. Cu ajutorul pistolului de lipit, am fixat coditele pe bila de lemn apoi am acoperit "capusorul" cu caciulita. Am lipit între con si bila o banda colorata în chip de șal. 
Am cumparat demult, dintr-un magazin de bricolaj, o punguta cu "ochi gata de lipit"; am ales bilutele cele mai mici si le-am lipt pe bila de lemn. Cu un marker am desenat gurita papusilor si gata! 
Am lucrat câteva ore si am reusit sa confectionam cinci asemenea papusele: unlele blonde, altele brunete, ba chiar una cu codite roz ☺ Le-am împartit în mod echitabil, trei va lua Greta acasa la ea si doua vor ramâne la mine ;-) 
* Halloween a trecut însa în fiecare seara din aceasta saptamâna am aprins lumânarelele în bostanii-lanterna, iar în sufragerie am pastrat toate decoratiunile. Asa ca nu mi s-a parut ciudat când Greta a dorit sa confectionam o baby-fantoma, un fratel de-al lui Casper ☺ 
Am luat un tricou alb, vechi, am taiat mânecile cu umerii, am cusut la masina rotunjit partea superioara, am umflat un balon, l-am legat în restul de tricou si Greta a desenat cu markerul negru, gura si ochii si am hotarât ca va fi fetita si am botezat-o Nela. 
Nela supravegheza casa din tocul usii spre dressing-room. Boo!
 

14 comentarii:

  1. M-au topit păpuşelele, sunt delicioase, mor de dragul lor! Vă felicit pentru toate, arată bine de tot! Şi ideea cu balonul şi tricoul e super! Bravo!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumim Potecuta draga ☺️ ne bucuram ca iti plac Zânucile noastre 🥰💕 Da, fantoma dragalasa 👻
      Pup. O sambata placuta! 😘💞

      Ștergere
  2. Booo! :-) Sora lui Casper )o drgalasa!!) a ajuns mai tarziu la petrecere, dar a fost primita bine, inclusiv de Leo si cele cinci Zane Conifer. Sunt superbe zanele! Excelente ideea si realizarea! Imi place cum sed ele in fatza semineului. ❤️
    Interesante activitati ati avut! V-ati jucat frumos.
    Weekend frumos in continuare iti doresc, Carmen draga! ❤️ Imbratisari si pupici cu drag, de la noi pentru voi! ❤️ ❤️ ❤️ ❤️

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 😂👻✌️🐾🥰😘 daaa... A fost mare veselie la noi in casa. Acum Greta a plecat, fac un pic ordine apoi spre seara facem o sauna buna, imi voi pune o masca pe par si voi incerca sa adorm devreme. Maine incepe o noua saptamana de lucru. Gata mini concediul 🤗
      Pupici si imbratisari de la Trio pentru Quattro 🐾😘🤗💞

      Ștergere
  3. Ce scumpe sunt! Acum, vazandu-le, ma gandesc si la caciula mea cu ciucure, ce o mai port cand e vaju mare! Ce frumoasa activitati! Si Leo cred ca vrea ceva sau e doar curios?
    O duminica cat mai placuta sa aveti, draga Carmen! Pupici!❤️😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumim 💕 Leo ar fi vrut balonul 👻🤪😂 dar nu i l am dat pentru ca il spargea imediat 😇😅
      O duminica placuta, Suzana draga 🤗😘

      Ștergere
  4. Sunt extraordinare, iar dvs. sunteti incredibil de talentata ! Va urmaresc de ceva vreme si nu incetati sa ma surprindeti cu indemanarea ! Numai de bine !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga Cristina, in blogosfera la fel ca si in sport, suntem toti egali si la per tu 🤗 indiferent de vârsta.
      Multumesc pentru cuvintele calde. Trimit imbratisari 🤗

      Ștergere
  5. Cat de simpatice si vesele sunt papuselele-conifer...maiestrie si ingeniozitate!
    ...suportul pentru decor, cesti de cafea, integrat prin culori si aspect in tema Haloween contureaza atmosfera. Ca un detectiv, Leo te cauta in spatele tricoului recunoscut...probabil. O duminica binecuvantata! Te imbratisez, draga Carmen!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 5 zile si jumatate alaturi de Greta 😅✌️a fost multa veselie la noi in casa. Ca toti copiii de varsta ei probabil (8 ani), Greta este interesata si cooperativa insa trebuie ghidata. Mie mi a facut placere sa ma joc cu ea 😍🤗 Leo ne a asistat indiferent ce activitate am avut in plan: pictura, desen, sport, dans, mesterit, prajiturit 😅😂 Fiecare zi a fost inunata ❤️
      Multumim Gina draga pentru cuvintele calde 💕 Pupici si imbratisari. O duminica placuta 💞

      Ștergere
  6. Am vrut sa fac si eu papusele din conurile mele, dar nu am avut bile de lemn si nici alte idei cu ce le-aș putea inlocui, de aceea am facut gnomi,,,si urmeaza sa fac niste bufnite....hihi.
    Numai activitati dragute ai avut cu Greta! Felicitari!
    Uitasem sa zic de Nela...ca pare foarte prietenoasa. Pupici cu sclipici.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pupici cu sclipici 😉🤗😘🎊🎈
      Ai pute sa inlocuiesti bilele de lemn cu hartie umeda, mixata si apoi inmuiata cu aracet. Devine ca o plastelina, modelezi bila si o lasi sa se usuce. Sau potii folosi FIMO, modelezi bila si o coci in cuptor.
      Succes. Te pup 😘🤗

      Ștergere
  7. Ador genul acesta de activitati! Imi plac enorm zanutele Confier si Nela... fabuloasa :D - sa mai faceti :D!!
    Cred ca si lui Leo i-au placut :D
    Pupici cu drag!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. am avut doar un con maaare si apoi doar micute. Ne-am bucurat ca am avut deasemenea bilele potrivite! Este migalos sa mesteresti aceste zânuci, dar ne-a facut placere. Am început activitatea pe la ora 14 si a cincea zânuca am terminat-o la 19:30! Ia mult timp!
      Da, Nela a fost o idee simpatica. Greta a zis ca cele trei zâne sunt pentru mama si sora ei (Emma) si pentru ea, iar Nela este pentru taticul ei ☺☺☺ El, Bau-bau si ele, zânele ☺☺☺
      Pupici si îmbratisari ♥♥♥

      Ștergere