sâmbătă, 25 noiembrie 2023

Prima zapada 2023

Ieri spuneam ca am taiat trandafirii ca sa nu înghete. Astazi spun ca... nu m-am grabit destul! Când am deschis  rulourile azi dimineata, nu mi-a venit sa cred... gradina era pudrata. 
Este frig si iarna meteorologica a luat-o înaintea iernii astronomice. 
Leo s-a bucurat cel mai mult ☺ Eu m-am învelit cu o patura peste camasa de noapte si am iesit în curte sa fac fotografii. A nins si au ramas înca multi trandafirasi... Frumos si un pic trist...
La orele amiezii pudra de zapada a disparut însa dupa-amiaza a înceut sa ninga iar. Posibil ca mâine sa avem zâpada mai multa. Solstițiul hibernal va avea loc pe 22 decembrie însa foarte multe târguri de iarna si-au deschis deja portile. La Sibiu, târgul s-a deschis pe data de 17 noiembrie. La Augsburg, târgul se va deschide luni, pe 27 noiembrie. Cu un pic de zapada, spiritul sarbatorilor de iarna va fi mai puternic. 
Eu astazi am avut dispozitia potrivita si am început sa decorez casa. Iubesc perioada din-naintea Craciunului ♥ Este cea mai frumoasa perioada a anului! Am asa multe de facut! Va trebui sa scriu o lista, nu care cumva sa-mi scape ceva ♥ Iubesc aglomeratia ultimelor patru saptamâni! 

16 comentarii:

  1. Leo blanosul, din câteva piruete a reușit să se răcorească la tălpi...zăpada îl energizeaza!?
    Și totuși cât de frumos arată grădina cu toată durerea trandafirilor criogenati.😔..atmosfera este viu colorata prin contrastul cu neaua albă, toți acoperiți cu caciulite de omăt...
    Spor în pregătirile pentru sărbătorile de iarna!❄️☃️❄️
    Noapte bună și duminică excelentă! Te îmbrățișez!🤗😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Leo s-a nascut pe 11 noiembrie si noi l-am adoptat pe 6 ianuarie. In ziua aceea când l-am adus acasa, era zapada de jumate de metru. Aceea a fost prima lui zi în afara tarcului unde si-a trait primele saptamâni alaturi de mamica lui si cei patru fratiori. Era ca o mongiuta cu picioare ☺☺☺ grasut si miculuit, aproape ca se rostogolea când incerca sa alerge cu piciorutele lui scurte de bebelus. Dar zapada nu l-a speriat deloc! Helmut ieseta la fiecare ora sa curete trotuarul din fata casei si impingea zapada cu lopata, iar Leo tot lânga el ☺ cât era de dulce! Iarna in anul acela a fost lunga si incarcata de ninsori si cred ca Leo e foarte fericit când vede zapada - sunt probabil primele lui amintiri.
      Toate florile in gradina au caciulite albe, chiar si girafa) Miss Ella si (soricica) Miss Colette ♥ Arata frumos asa, pudrat.
      Multumesc mult Gina draga. Si tie spor la tot ce faci!
      Noapte buna! pupici si îmbratisari 🤗😘

      Ștergere
    2. Florin - Trebuia să-l cheme John, după ziua adoptării 🙂.😀 Exact la fel a fost dimineața și aici. Dar sunt zone prin țară unde este mai nasol deși, cred că se exagerează.😀

      Ștergere
    3. Pai in tratative de adoptie am fost imediat ce au anuntat ca a nascut catelusa lor. Au fost 5 pui. Ne au spus ca nu dau puii decat persoanelor cu care fac cunostinta! Dar noi locuim la 500 km departare! De aceea am ajuns la un compromis. Am sosit in prima zi a anului, am facut cunostinta, am explicat ca avem casa si curte, ca puiul de foxterrier nu va fi lasat singur acasa, sotul meu tocmai a intrat in pensie in acel an. Ne am jucat cu puoutii si ne am indragostit de cel mai mare dintre fratiori. Am hotarat ca il vom lua si ca il va chema Leo.Apoi am plecat inca 20 km intr o statiune de munte la schi si Wellness si am revenit pe 6 ianuarie. L-am primit pe Leo si am pornit spre casa. Drumurile erau inzapezite, am avut noroc ca nu am fost blocati pe nicaieri. Am ajuns acasa cu puiutul si el a pasit in casa noastra ca si cand acolo ar fi fost casa lui dintotdeauna! Si nu a plans niciodata dupa mama si fratii lui! Am avut noroc cu el ❤️🐾❤️ este un scump! Il iubim ca pe copilul nostru!

      Ștergere
  2. Ce simpatic se invarte Leo in cerc. Nu cred ca am mai vazut chiar asa, pe propriile urme. Parca stie ce sunt!
    Si pe la noi se anunta. Vom vedea ce si cum.
    Poate mai rezista ceva din bobocei.
    Noapte buna si o duminica placuta!❤️😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Leo e ca un calut de circ ☺♥☺♥☺ Are atâta energie! Si e fericit ca a nins!
      Nuuu, boboceii sunt gata! Au inghetat, la inceput a plouat, apoi a fost frig-frig si noaptea a nins. Astazi intreaga zi a fost frig si a nins din nou. Nu mai au nicio sansa! Dar este ciclul normal in natura. Problema e ca noi nu am apucat sa ii tundem si sa ii acperim. Sper ca vor mai veni zile ceva mai calde, sa maturam frunzele cazute brusc (ca toamna am avut doar doua -trei saptamâni, anul acesta) si sa acoperim trandafirii.
      Numai bine, Suzana draga!
      Te pup. Noapte buna! ❤️😘

      Ștergere
  3. Ce faaaain e Leo! ❤ 💕 Asta da, inviorare de dimineata! 😊 Imi place boticul lui pudrat! Si Miss Ella si Miss Colette sunt tare dragalase cu pudra de nea! Imi plac asa de mult!!! 😍 Sigur, Leo imi place cu mult mai mult!

    In ultimele doua poze din ultimul colaj, trandafirul din casa si trandafirii din curte par ca privesc unii spre altii prin fereastra - cel din casa, putin mirat, cei de afara... cu dor de caldura. 😊 Foarte faine pozele - toate!
    Oh! Ce fain ai potrivit poza cu girafa! Capul din poza "de sus" se potriveste aproape perfect pe corpul din poza "de jos" (ultimul colaj) 😍

    A nins si aici. Cred ca la Predeal, in Poiana si pe alte inaltimi e zapada serioasa! Aici e pe trotuare, pe pomi, acoperisuri si masini - si pe carosabil, dar o fleasca. E foarte... uda zapada. Daca da gerul pomii vor fi imbracati in gheatza. Imi place cu zapada - nu ma plang! 😊 - dar iarna a furat startul si s-ar putea sa fie sanctionata si sa nu ramana pana anul viitor in 29 februarie. 😊 Sper, totusi, sa scape de sanctiune.

    Duminica frumoasa iti doresc, Carmen draga! 💕
    Ganduri bune si imbratisari de la quattro pentru trio! 💖 🐾 ☕ 🤗 😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Toata duminica am stat in pat si m am uitat la tv pe RTL... Au transmis unul dupa altul numai filme legate de Craciun... Sunt un pic racita si foarte obosita... Am vazut un film jumate, am adormit, am vazut iar doua filme, iar am tras un pui de somn... Hahaha! Sper ca la noapte sa dorm continuu!Leo mi a tinut companie, ne am cuibarit unul langa altul... Azinoapte a fost ger si noua zapada care a nins ieri seara s a depus si a inghetat asa, fixa! Am facut fotografii, a fost mai frumos ca sambata dimineata. Leo a stiut ca zapada nu e pufoasa, m a privit din usa si m a lasat sa fotografiez, a scos doar nasul pe usa terasei.
      Pupici si imbratisari 🤗💞🐾 de la trio pentru Quattro ❤️💞❄️🌨️

      Ștergere
    2. In primul rand, iti doresc sa scapi repede de raceala! ❤ ☕ 🤗 Ca ai dormit e foarte bine! Nu cred ca mi se pare 😊 dar ai acumulat ceva oboseala in ultimul timp - si activitatile placute ne obosesc, chiar daca un pic altfel - tot oboseala se cheama. 😊
      Chiar azi ne imaginam, cu niste prieteni, ce fain sa locuiesti la un conac, focul sa arda in semineu buturugi intregi, sa sedem in fatza focului, alaturi de caini! 😃 Si sa motaim, sa n-avem nicio grija! (vrabia Mihai Viteazu') 😊 Tu ai fost pe-aproape, cuibarita in pat, langa Leo (o sobita cu suflet) 💕
      La noi sunt pe Diva filme cu tema Craciunului, dar anul acesta n-am avut rabdare sa urmaresc vreunul (ne-au saturat cu astfel de filme si in vara!)
      Vaaai! Si aici a inghetat zapada! Pocneste sub rotile masinilor de numa'! Ceea ce e mai rau e ca a inghetat zapada si pe copaci - cand batea vantul frunzele din corcodus (sunt foarte multe inca pe crengi) pareau ca sunt bucatele de lemn care se lovesc intre ele. Sper sa reziste toti copacii, sa nu se franga de la greutatea zapezii (i-au "cosmetizat" aia care tund iarba de numa'!) :-((
      Peisajul e fain, nimic de zis! 😊
      Pupici! 😘 💕 🤗

      Ștergere
    3. gataaaa, a trecut! ieri mi-am facut cartofi pai (am cumparat sâmbata un aparat de gatit cu aer fierbinte si am vrut sa-l probez) si i-am acoperit cu mujdei de usturoi! Helmut m-a certat ca am "împutit" toata casa, mie isa mi-a placut de numa-numa! Si dupa nici doua ore de la masa, mi-a disparut orice simptom! Nu tu tuse, nu tu nas înfundat! Gata, ca prin farmec! ☺☺☺ Astazi am fost la serviciu sanatoasa tun! Doar usoarele rani sub nas, de la stersul cu servetele, trebuie sa mi le mai tratez Ung cu crema Bepanthen ;-)
      Pupici si îmbratisari, de la trio pentru quattro 😘 💕 🤗

      Ștergere
  4. Bucurie mare pe capul Leuțului! Așa mă bucuram și eu în copilărie, acum sunt alte probleme care nu mă lasă să savurez o zi cu zăpadă, cândva o să se întoarcă iarăși roata.
    Îmi place cum arată trandafirii pudrați de zăpadă, au un aer fragil și romantic.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. daaaaa ☺☺☺ e fericit nevoie mare! Alearga ca un calut de circ!
      Si mie imi plac florile încastrate în gheata, acoperite de zapada... pe cât de trist, pe atât de impresionant!

      Ștergere
  5. Vaaaai ce bucurie pe capul lui, dragul!!
    Fix asa facea si Dodo... Bine nu in cerc, dar ma tragea in toate directiile :))).Si sarea sa prinda zapada cand se scutura :))). Si mai facea ceva.. baga cate un bot in zapada de disparea cu totul - se mai vedea doar spatele hainutei :)))).

    Cred ca lui Leo nu ii va displacea deloc sa fie mai multa zapada maine. Poate vei reusi sa mai salvezi din boboci sa ii aduci in casa si sa va bucurati de ei.

    Si mie imi place mult sa ma pregatesc de Craciun - iubesc Sarbatorile de Iarna. Sunt magice.

    Pupici cu draaag

    ps: imi place asa mult sa vad decoratiuni!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pupici cu fulgi de nea, pentru tine si pentru Kouki, de la noi din Bavaria îmbracata în alb ♥

      Ștergere
  6. Deci el e Leo! Imi spunea Potecuta ca o sa-l cunosc si pe Leo. Se vede ca ii place zapada! Eu am ramas cu privirea la trandafirii roz pe fondul alb. Multa delicatete!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daaa, acesta este baietelul mostru patruped si blanos 🤗
      Trandafirasii... sunt gingasi si atat de fragili, imbracati in alb... Gata, le a trecut sezonul. E vremea sa se odihneasca, sa isi faca somnul de frumusete 😊

      Ștergere