luni, 13 noiembrie 2023

în zodia haosului (Duzina de cuvinte)

Este vremea campaniilor electorale, politicienii îsi expun pledoariile cu dexteritate si convingere, încercând sa presare un praf de realitate peste "gogosile" pe care le vând. A început sezonul de vânatoare pentru functiile de vaza, cauza din care nu îmi mai place sa urmaresc stirile la televizor - sunt indispusa deja când apare genericul pe ecran! 
Cu o lună înainte de vot, suntem bombardați cu fel de fel de informatii, dar niciuna din platforme nu explica de ce chiria la o garsonieră costa mai mult decât la un apartament cu doua camere?! De ce locurile de munca sunt tot mai nesigure?! De ce locurile de joaca pentru copii sau parcurile - acesti plamâni verzi ai oraselor, sunt lasate în paragina?! De ce ca pacient esti vazut ca sursa de venit pentru spitale sau cabinetele medicale?! De ce s-a modificat ierarhia valorilor si planul imaterial ce sta la baza dezvoltarii creative în scoli nu mai este promovat?! Lista "de ce"-urilor este luuunga si vestea care a cutremurat Europa este ca gruparile politice de extrema dreapta sunt din ce în ce mai puternice... Ne miram?! Putine cotodiane încearca sa ne deschida ochii... Dezimformarea prin mass-media si scaderea calitatii vietii se oglindesc în dezinteresul oamenilor fata de politica. Asistam tacuti la aceasta partidă de pocker politic si nu intervenim. 
"Multimea" suspicioasa si coplesita de grijile cotidiene, se afunda tot mai mult în indiferenta. Starea de somnolentă ne acapareaza din ce în ce mai profund... Tot mai multi îsi spun în gând "vina ce va veni!" 
Iar politicianul?! Jubileaza si îsi pregateste toaleta pentru balul numirii în postul cheie...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
 Cine doreste sa participe, se poate înscrie la psi ♥ Regulamentul, în imaginile de mai jos: https://www.psi-words.com/2023/11/amurg-incert/http://www.cartim.ro/clubul-cuvintelor/ 

14 comentarii:

  1. mulțumim, Carmen. ca să știi (poate îți este de folos) postarea mea apare lunea la ora 9, eu așa o programez mereu.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ooo! Campanie electorala de numai 30 de zile! Un deliciu! 😊 Conform legii, si in Ro ar trebui sa fie tot atat, dar politrucii nostri au demarat-o deja - alegeriile electorale fiind candva spre finalul anului viitor. Pfuuu! Ai nostri sunt sadici, si cetatenii de aici... masochisti (altfel nu-mi explic de ce mai sunt suportati politrucii).
    La cele scrise de tine nu am ce adauga, doar... inmultesc cu 100 porcariile. 😊

    Citind partea cu "povestile" la psi am avut o tresarire de placere - mi-e, oarecum, dor de astfel de jocuri. As vrea sa gasesc timp si sa ma joc si eu. Poate reusesc...

    Iti doresc sa iti fie minunat in aceasta saptamana! Cu sanatate si spor in toate, Carmen draga! 💕
    Imbratisari si pupici cu drag de la quattro pentru trio! 😊 ❤ 😘 🍀 💞 🐾 🤗

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga Diana, se subântelege ca textul este FANTEZIE 🙃😉 si ca politicieni asa cum am scris eu aici nu exista 😜
      Mie imi place jocul cu cuvintele si cand am timp si inspiratie, ma bag 🤗 Hai si tu, cu cat mai multe texte,cu atat mai hazlie saptamana!
      Te pup si trimit imbratisari si ganduri bune de la Trio pentru Quattro 🐾😘🤗💞

      Ștergere
  3. Tăios, aşa cum trebuie, foarte bine dozat! Mi-a plăcut, Carmen, te felicit!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Potecuta draga. Ai scris si tu? Vin in vizita 😘

      Ștergere
  4. Bine zis, dragă Carmen, căci asta e, din păcate, trista realitate - mă tem că-n orice ţară.

    Mă bucur că iei parte la joc. Cele 12 cuvinte s-au încadrat de minune în ceea ce ai avut de spus.
    Seară frumoasă şi să sperăm că vor veni cât de curând vremuri mai bune!
    🤗😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am incercat acum... nu promit ca voi participa mai departe 🤗
      Multumesc. Imbratisari si ganduri bune 🤗😘

      Ștergere
    2. Participarea nu e obligatorie. Scrii când ai şi timp, şi chef. Când n-ai, nu scrii. 🙂
      Te pup şi-ţi doresc o săptămână frumoasă! 🤗😘

      Ștergere
    3. eu sunt influentata si de ecoul pe care-l produce ceea ce scriu... Am un al VI-lea simt, ca sa zic asa... simt cum vibreaza cititorii... Daca e un feedback pozitiv, atunci am curaj sa scriu mai departe si mai bine si mai cu placere... daca simt ca ceva "scârtâie" atunci ma retrag...
      Te pup. O saptamâna buna, Vero draga ♥

      Ștergere
  5. Imi amintesc de joculetul acesta! Ce fain ai potrivit cuvintele in context!! Subiectul este cat se poate de.. dar ai punctat atat de bine, incat mi-a facut placere sa il citesc cap-coada.
    Acum reusesc si eu sa recuperez - ca sa zic asa, in refacere :D
    Pupici cu drag

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ma bucur ca ti-a placut cum am legat cuvintele. Tema nu a fost impusa, asa mi-a venit mie ☺ politica nu este domeniul meu ☺☺☺
      Te pup. Seara faina! 😘🤗

      Ștergere