miercuri, 29 noiembrie 2023

Augsburger Christkindlesmarkt - Miercurea fara cuvinte S48/23

Shhhhhh, LET'S GET WORDLESS! Curaj, înscrie-te! ☺ Vei cunoaste o multime de bloggeri ce au pasiunea fotografiatului. Nu exista teme pentru fotografii, nu exista obstacole. Singura regula este ca articolul pe care-l înscrii în tabelul "Miercurea fara cuvinte" sa nu contina text scris. În rest, orice este permis. Alatura-te noua în clubul MfC☺ Happy Wordless Wednesday! ☺

28 de comentarii:

  1. Cred ca veti petrece momente frumoase intr-un astfel de loc.
    Arata superb!
    Happy WW, draga Carmen! ❤️😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In ziua deschiderii, bucuria ne a fost cam injumatatita din cauza vremii 🌨️🌧️🌂ne a plouaaaat ciuciulete! 😂 Dar vom mai merge candva din nou, sa savuram pe deplin atmosfera. Targul se va inchide pe 24.12 la ora 12
      Happy WW Suzana draga 😘🤗

      Ștergere
  2. 'Neata buna Carmen!
    Între vis si realitate nu este decât o ...noapte! :)
    Sarbatori adevarate, minunate, zi si noapte, magice, binecuvântate în toate!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna dimineata Iosif! Ce dragut te ai exprimat! Daaa, asa este!
      Multumesc asemenea! Numai bine! 🤗

      Ștergere
  3. Un alt tărâm de vis, unde magia sărbătorilor de Crăciun își deschide porțile 😍. Cănile cu vin cu totul originale🤗...
    Happy WW, Carmen dragă!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Gina draga mea, multumesc de vizita. Asa ma binedispun comentariile tale 🤗💕
      Paharele acelea de vin fiert, gen halba de bere, sunt facute din sticla termica, imprimate cu poza targului de Craciun. Sunt foarte frumoase. Fiecare stand de vanzare vin fiert are cana/paharul cu propriul design.
      Se plateste o garantie penzru pahar si dupa ce ai baut,poti sa il predai sau... Poti sa il iei acasa, ca amintire. Prietenaea Andrea a luat paharul ei si al prietenului 🤗 Ei au fost prima data in acest targ si au fost impresionati de toate. Eu am acasa pahare cu toarta si canite sub forma de cizmulita, din alti ani 🍵❄️🎄🎁
      Iti doresc o zi miunata. Pupici si imbratisari 😘🤗

      Ștergere
  4. Ma uit ce frumos si simplu dar de efect este totul impodobit. Ghirlande cu lumini... stelute. Casutele cu aer rusitic si craciunistic.
    Ce draguta este constructia cu stele , sus (intr-un fel ma duce cu gandul la in carusel, in altul la povestea biblica), sau ingerii.
    Imi plac mult canile din care se bea vinul fiert, ma gandesc? Foarte frumoase... sau poate un ceai cald?? :)).
    PBradul este superb.
    Pupici cu drag si happy ww si... multumesc 🤗🙏💗

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Povestea targului o sa vina maine 🎄🤗🎁
      Am baut vin fiert (exista toate nebuniile, diverse topuri de vin,licheururi, sucuri de fructe, ba chiar si bauturi cu inalt grad de alcool, fierte, cu un pic de zahar cu arome de portocala, cuisiare, anis, scortisoara). Eu rosu, Andrea alb,Eman, logodnicul Andreei nu a dorit nicio bautura.
      Constructia aveea din lemn, ca un carusel, este facuta dupa o jucarie traditional germana: piramida de Advent. Jucaria se invarte si in ferestre sunt ingerasi. Cladirea e fixa, doar partea superioara cu elice se invarte.
      Targul din Aigsburg este unul din cele mai frumoase din Germania. Iar targurile germane sunt cele mai frumoase din lume 💕 de aici au pornit toate ideile de serbare a Adventului Pomul de Craciun tot in Hermania a fost prima data impodpbit. Betrala tot aici s a inventat
      Calendarul de Advent tot in Germania s a nascut.... Da, traditiile sunt aici la ele acasa 💝
      Pupici si imbratisari. Happy WW 😘🤗

      Ștergere
  5. Ce frumoase sunt luminitele! Si canile... bune de dus acasa.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Atmosfera magica!
      Daaa, canile sunt foarte frumoase. Si termice! Vinul costa 3,5€ si garantia canii 4€ 😂 Deci daca iei cana acasa, ai platit o cu varf si indesat!

      Ștergere
    2. Tot 3 euro costă vinul și cafeaua la târgul de la Cluj, ceaiul tot pe acolo. In pahare de hârtie. La salarii românești. Eu nu am ajuns încă pe acolo, aștept să mă întorc la muncă și o să merg cu o prietenă într-o după-amiază. Lucrez foarte aproape de târg, nu mai plec de acasă special pentru asta. Soțul nu este fan, așa că nu vine. O să fie o plimbare și window shopping, ca de obicei. Mâncarea este foarte scumpă dar oricum este coadă, decorațiuni și alte obiecte sunt tot mai puține de la an la an, nu prea au vânzare. Sunt prețuri foarte mari, unii nici nu le au afișate. De când se organizează acest târg la Cluj am mers in fiecare an, primele poate nu arătau atât de frumos in fotografii că încă erau tarabe nu căsuțe, dar erau prețuri normale și erau mai multe activități posibile. Acum este o roată la care ai de așteptat că este veșnic coadă, mâncare, prăjituri și ciocolată de casă la prețuri de dumping și câteva căsuțe cu decorațiuni, lavandă și obiecte din piele la care nici nu îndrăznești să te uiți la prețuri. Eu încă nu am ajuns, dar informațiile au ajuns la mine 😄. Ah și ține până după anul nou.

      Ștergere
    3. eu am platit 15 lei pe trei vinuri în Sibiu... Ceea ce mi s-a parut exagerat de scump au fost "spargatorii de nuca" /soldateii aceia din lemn... Unul miniaturistic (8 cm) costa 85 lei! Am cumparat pentru Mama de la un Auchan, un soldatel de 30 cm pentru 80 lei. Foarte dragut si pretul mi s-a parut ok.
      Oare de ce barbatii nostri, dupa o anumita vârsta nu mai au chef de asemenea iesiri?! Nici Helmut nu are chef sa se ingesuie in târg. Poate ca voi reusi o data sa il invit la orele amiezii... Nu este mirajul acela al luminilor, însa totusi este frumos. Vreau sa ma uit si pe la tarabe, ca luni la deschidere a fost foarte aglomerat si a plouat. La noi ninge acum, este asa frumooos! Poate ca ramane asa alb si la weekend, atunci vom face o iesire in parc sau la un lac, cu Leutu nostru ♥
      Te pup Pompilia draga. Iti doresc distractie faina la window shopping :-) Un start bun in weekend!

      Ștergere
    4. Nu știu de ce, dar i-am spus că devine morocănos că un motan bătrân 🤣🤣🤣🤣. Ar merge la chestii cu mașini de epocă sau 4x4, dar nu la târguri. Încă nu este in vârstă, este cu 2 ani mai tânăr ca mine, o să fie jale când îmbătrânește, numai cu cafeaua în brațe lângă foc ( a se citi laptop) o să vrea.

      Ștergere
    5. 🤣🤣🤣🤣 🤣🤣🤣🤣

      Ștergere
  6. Tare greu de pe telefon sa adaug. Cred ca am trimis primul link greșit.
    Sper sa va placă.
    Revin.
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Carmen draga, ma bucur ca "ai gresit linkul" fotografiile sunt foarte frumoase, la ambele postari! 🤗 Happy WW!

      Ștergere
    2. Multumesc mult. Pe telefon e mai greu dar am vrut musai sa postezi azi ca altfel... uit sau ma pierd printre altele. fain fotografii. savurez si eu ceva bun de baut la final de zi. pupici. happy WW!

      Ștergere
    3. Si mie mi e greu de pe Telefon insa.. m am obisnuit si asa 😜 Nevoia te invata! 🤗 Am fost 2 saptamani in concediu si nu am avut baterie la laptop! Dar am postat, am comentat, am lansat tabele pt. MfC si RIO... A functionat si asa 🥴😅
      Te pup. Noapte buna! 😘

      Ștergere
  7. Ehee, ce frumos! Magie! Chiar atmosferă de sărbătoare.
    Te pup, Carmen!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Magia pluteste in toate târgurile de Advent!
      Te pup si eu, Potecuta! Happy WW! 🤗

      Ștergere
  8. E foarte frumos! Ca într-o poveste!

    Happy WW, dragă Carmen! 😘🤗

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Un inceput de Poveste de Craciun 🤗
      Happy WW, Vero draga 🤗😘

      Ștergere
  9. Si eu mă gândeam că e devreme când am văzut azi o decor de Crăciun aranjat într-un Mall. Nu stiu de ce, că doar am văzut la tine că s-a deschis targul de Crăciun de la Sibiu.
    Happy WW!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da,acum sunt toate târgurile deschise. Duminica e prima zi de Advent.
      Traditional este ca targurile exista sa poti cumpara ce iti trebuie inainte d Craciun. De Craciun se sta acasa, cu cei dragi. Deci targurile se in hid pe data de 24.12 cel tarziu! Daca sunt targuri traditionale 🎄
      Targurile sunt practic Targuri de Advent, nu "de Craciun"...
      Duminica, pe 3 decembrie va fi Prima Duminica de Advent.
      Care sunt "sarbatorile de iarna"?! Prima duminica de Advent, Mos Nicolae, a 2 duminica de Advent, a III a, a IV, Ajunul de Craciun, Craciunul prima zi, A II a zi de Craciun, Anul Mou, Boboteaza.
      Magazinele pin in vanzare decoratiuni si dulciuri pentru Vraciun deja in octombrie 😂😜
      Happy WW Niko draga 🤗😘

      Ștergere
  10. Tare, tare frumoase, iar canile acelea sunt o minunatie! Ambele contin vin fiert? sau intr-una e ceai?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In ambele este vin fiert. Un vin rosu si unul alb 🤗 cu aroma de scortisoara, cuisoare, anis si porticala🤗

      Ștergere
  11. Stralucitor de frumos! 😍 As zice ca se vede: in Germania e vatra traditiilor de Craciun. Hm! Am aflat ceva interesant azi (poate ai mai scris, am citit si am uitat): targurile acestea sunt de Advent, nu de Craciun! Mmm. 😊 Acum inteleg de ce se inchide in 24 decembrie... La noi s-a deschis ieri, 30 noiembrie, si se va inchide in 7 ianuarie. Poate ca ar fi fain sa fie ca la voi (si prin alte parti, probabil): de Advent, dar Advenul pare a nu fi traditie in ortodoxism - sau... n-am habar pe ce lume traiesc. 😊 Oricum, ideea Adventului imi place - mult! - desi n-o inteleg foarte bine.
    Sanatate si noroc! La multi ani, Romania! 😊 La multi ani, româncă dragă! 💕
    Ganduri bune si pupici de la quattro pentru trio! ❤ 🍀 💖 🐾 🤗

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai toti românii obisnuiesc sa spuna "sarbatori fericite!" Care sunt acele sarbatori?! Doar Craciunul cu prima si a doua zi?!
      Nici eu nu ma stiu in religii, dar aici, la catolici si evangelici se serbeaza de la prima duminica de advent, fiecare duminica, apoi mai sunt Mos Nicolae, Ajunul si Craciunul, prima si a doua zi, Anul Nou si "Trei Regi" (echivalent cu Boboteaza).sunt 10 zile de sarbatoare in luna decembrie. Iubesc aceasta luna ❤️🎁🎊🦌❄️🎅💕 Pupici si imbratisari de la Trio pentru Quattro 😘🐾💞🤗

      Ștergere