miercuri, 12 iulie 2023

Un rasarit, la mare si un apus, pe lac la 500 m.d.m. - Miercurea fara cuvinte 28/23

 
Shhhhhh, LET'S GET WORDLESS! Curaj, înscrie-te! ☺ Vei cunoaste o multime de bloggeri ce au pasiunea fotografiatului. Nu exista teme pentru fotografii, nu exista obstacole. Singura regula este ca articolul pe care-l înscrii în tabelul "Miercurea fara cuvinte" sa nu contina text scris. În rest, orice este permis. Alatura-te noua în clubul MfC☺ Happy WW

34 de comentarii:

  1. Ce imagini frumoase! Te-ai pregătit pentru MFC!
    Happy WW!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mi-am format ochiul ☺☺☺ mereu "vad" imagini frumoase pentru MfC sau pentru Reflexii în oglinda ☺☺☺
      Happy WW, Niko draga ♥

      Ștergere
  2. Ce momente frumoase ale unei zile!
    Minunat mozaic! Plin de bucurii!
    Happy WW, draga Carmen! O zi minunata!❤️😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, poate cele mai frumoase - rasaritul si apusul soarelui sunt momentele zile incarcate de multa emotie!
      Happy WW, Suzana draga ♥

      Ștergere
  3. Frumos! Răsărit şi Apus, Alfa şi Omega lăsând să se ghicească între ele o mie de cuvinte.

    Happy WW, dragă Carmen! ❤️

    RăspundețiȘtergere
  4. Un rasarit magic. Cat calm si cata pace. Ce frumos se reflecta soarele in mare. Si aceasta cum se apropie incet de mesajul scris de tine. Este o vedere de la mare absolut superba. Mi-ar fi placut sa primesc asa ceva - chiar... mi s-a facut dor de vederi :))).
    Apusul are si el farmecul lui - cum de ai intrat la apa ? :D Lacul e interesant (si ma asteptam sa fie si adanc :)))) ca sa fiu sincera).
    Procesorul meu se misca greu si din cauza caldurii si datorita orei.. asa ca jongleaza cu ce vrea 500 m.d.m. sa fie :)))- ,a intreb daca are legatura cu nivelul marii (500 de m deasupra nivelului marii?).
    Cred ca e cazul sa imi fac curaj si sa merg in camera (unde e .. evident.. foarte cald.. la sauna cu noi.. haha)
    Puup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna dimineata Rux draga. Noi tocmai ne am trezit, dupa o noapte cu furtuna, verificam in curte pagubele... Incredibil, triumghiul (cu laturi de 7metri) care era agatat pe peretii casei sa faca umbra peste balansoar, a zburat, dar nu s a rupt; inelele din inox de care era agatat, s au desfacit si nu mai au forma rotunda ci sunt drepte!!!! Ce forta uimitoare a avut vantul!!!!
      Toate ghivecele cu muscate au fost rasturnate pe gresie si evident, sunt sparte. Spalierul pe care este intinsa vita de vie sta aplecat, nu mai e vertical.... In mare, nu sunt pagube foarte mari....ieei a fost aici a patra zi de canicula sivtemperaturile cred ca au depasit 38°C la umbra! Iar azi noapte la 12 s a iscat asa brusc un vant, ce vant... Uraga ! Apoi tunete si fulgete ca era asa lumina afara, ca ziua. Si s a pus pe ploaieeeee pana pe la 5 dimineata! Aerul e placut, racoros.... La radio zice ca ttenurile nu circula, peste tot copaci smulsi din radacina.
      Doamne, sper ca masina mea e ok, ca am parcat pe strada ieri...Helmut tocmai imi spune ca scoicile de la fantana ornamentala au zburat pena in mijlocul gazonului.... Incredibil!Natura are o putere incredibila cand se razvateste!!!!
      Daaa, si poza cu rasaritul.... Marea calma si imensa, invaluita in nuante portocalii - aurii...A fost ultimul rasarit pe care l am vazut eu in acest concediu la mare.
      Apusul pe lac, este surprins in fotografii, joia ce a trecut. Am fost cu toti colegii din cercetare-inovatie la Lacul Thannhausen (da, 500 este altitudinea, metri deasupra marii, adica m.d.m.). Am serbat Summer Splash, o sa scriu un articol legat de aceasta activitate ☺️ Lacul este foarte adanc, dar intrarea in apa este lina, la mal e apa joasa. Si a fost foarte calda! 😊
      Acum ma duc la baie, ma pregatesc sa plec la serviciu. Nu mai e "sauna" Acum avem 23°. Cerul nu e foarte clar, sper sa nu mai vina furtuna!
      Pupici. O zi buna!
      Happy WW Rux draga 😘

      Ștergere
    2. Ma gandeam eu ca ar fi putut fi de joia trecuta :).
      Wooow. Asa furtuna? :O Bine macar ca nu sunt pagube mari. Of.Sper sa ai o zi buna la serviciu :).
      La noi e o atmosfera apasatoare.Ieri credeam ca o sa fie furtuna - chiar au fost nori si toate cele dupa-amiaza dar ne-a ocolit. Maine se anunta temperaturi si mai mari.. si asta nu ar fi o problema, dar s-au gandit ca ar fi necesar sa stropeasca noaptea de joi spre vineri cu tunul... deci geamuri inchise de la 10 seara pana dimineata...vom vedea.
      Pupici :*

      Ștergere
    3. Astazi a fost cald, dar nu a mai fost zapuseala. Cerul a fost laptos, soarele nu a razbit. Iar pe la ora 17:30 tocmai cand ma intorceam eu acasa, iar a plouat, puternic de tot, dar fara vant. Apoi s a oprit, am fost cu Leo la plimbare. Acum este aproape ora 21 si iar s a pornit ploaia. Una domoala, placuta.
      Prognoza meteo este ca duminica iar vor fi 36°c la umbra!

      Cu ce stropesc aia la voi?! De ce?! La noi nu stropeste nimeni... Nu oficial 🫣😝
      Vom vedea... Pupici 😘

      Ștergere
    4. Multumim Luiza. Nu, gata am teplantat muscatele, am reparat parasolarul... Este totul iar ok. Masina mea nu a patit nimic, Doamne multam!
      De ploaie avem nevoie, insa fuetunile sunt urate!
      Pupici 😘 o seara buna!

      Ștergere
    5. Dezinsectia e deja a treia tura (cam din doua in doua saptamani joi spre vineri de la 22:00 la 5 dimineata cu tunuri care bat la 50 de m. Dau cu ” substanța CYPERTOX FORTE. Produsul este avizat de Ministerul Sănătății - Comisia Națională a Produselor Biocide, face parte din grupa 3, tip 18 și se regăsește în Registrul național al produselor biocide avizate pentru profilaxia sanitar umană.” Faza e ca in seara asta Mami a lasat geamul sa aeriseasca si cand vorbea cu mine mi-a zis ca o mananca ochii si nu intelege de ce. Si afara parea totul stropit. Mi-e sa nu fi trecut azi - la ei totul e posibil - de la o stropire de-asta i s-a tras lui Dodo :(.
      Au mai stropit si in iunie in ultimele doua saptamani in fiecare zi de dimineata cu o combinatie de chestii... in fine.

      Doamne Ajuta, ce sa zic.
      puuuup

      Ștergere
    6. Asa ceva!... Zau ca e ciudat! Niciodata nu am auzit despre asa ceva!
      Acum am cautat pe net si am citit ca:"Cypertox Forte (15ml) cu spectru larg de actiune insecticida si efect deosebit de rapid („efect de soc”) pentru dezinsectia spatiilor cu grad ridicat de infestare: gandaci de bucatarie, muste, dar poate fi la fel de util si pentru combaterea altor vectori cum ar fi: purici, capuse, plosnite, tantari, molii, furnici etc."... Sunt cu ochii mari de tot!!!
      Imi pare rau ca trebuie sa suporti asa ceva!
      Te pup. Noapte buna 😘

      Ștergere
  5. Îmi place răsăritul, dar apusul...e preferatul meu!
    Happy WW!😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, si apusul de soare are farmecul lui, aparte... Si parca, aceste momente ale zilei, surprinse peste o apa, sunt mai spectaculoase decat peste alte forme dev relief sau zone urbane 😍
      Happy WW, Mihaela draga 😘

      Ștergere
  6. Cata pace si liniste aduc aceste fotografii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dar chiar esti patruns de pace, liniste si beatitudine, cand esti spectator... live sau virtual 😍

      Ștergere
  7. Niște imagini deosebite! E suficient să te uiți la ele și te încarci cu energie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De energie pozitiva avem nevoie... Oricat de multa, e mereu buna 🤗💞

      Ștergere
  8. ... fără cuvinte de frumos! Te îmbrăţişez!

    RăspundețiȘtergere
  9. lovely sunset photos. you seem to be having fun.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. I definitely felt good ☺ I also love sunrises and sunsets ♥ Happy WW!

      Ștergere
  10. Un lotus translucid, numai aur si argint, se ridica din mare... Zuuum! Ups! Ce cauta lotusul in mare?! se aude o voce. In basme, lotusul poate fi oriunde, ii raspund. 😊
    La un lotus fermecat m-am gandt vazand prima imagine.
    Si imaginile cu apusul pe lac sunt minunate! Imi place ca faci valuri-cercuri. 😊 ❤
    Zona lacului este si peste zi asa de linistita cum pare?!
    Noapte buna, Carmen draga! ❤ Imbratisari si pupici cu drag de la trio pentru trio! 💞 💕

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce frumos! Lotusi din basme 🥰
      Ah Diana draga,nuuu, nu e deloc linistit la lac, ba chiar dinpotriva! Vineri o sa postez povestea acestui lac si cum am ajuns eu acolo 😁
      Nu stiu cum reusesc, dar fac fotografii in care pare ca sunt singura 😝😅
      Nici la mare, pe plaja nu a fost liniste si izolare, decat la orele cand faceam eu pozele ☺️ Iar la lac, am cautat cu Andrea un tufis sa facem poze, dar am fost impreuna cu alti 118 colegi de serviciu 😂🫣
      Pupici si imbratisari de la Trio pentru Trio 😘😘🐾
      Noapte buna Diana draga 😘

      Ștergere
    2. Uau! Abia astept povestirea! 😊
      Cred ca e destul de simplu motivul pentru care pare ca esti numai tu (oricum, din unele se poate deduce ca nu e asa): ai reflexul bunului-simt si nu fotografiezi "in grup" decat daca oamenii vor sa apara in poze, iar cand e vorba despre instantanee si "prinzi" pe cineva in poza si apoi afli ca n-ar vrea sa... noh!
      Cred ca m-am bine-dispus cu celelalte poze vazute pentru ca m-a amuzat fraza "am cautat cu Andrea un tufis sa facem poze". Delicios suna! 😊 ❤
      Multumesc! Noapte buna! 💕

      Ștergere
    3. 😂😂😂😂 da, acum imi suna si mie ciudat... Dar na, exprimarea asta.... 🫣😅😝😂
      Pupici 😘

      Ștergere
  11. Am lasat furtuna pentru un mesaj separat...
    Ma bucur sa aflu ca pagubele nu sunt foarte insemnate; muscatele si via sper sa fie neafectate de ceva rupturi. Pare ca e nevoie de ghivece din fonta, dar si pe acelea le-ar zbura vantul care... gaseste unghiul potrivit. 😊

    Tocmai scrisesem despre incercarea de furtuna de acum cateva ore... Poate ca prin alte locuri a fost violenta, nu cum s-a simtit in cartier la noi.
    Am avut parte de zile capricioase in ultimele doua saptamani: caldura mare, dar seara temperaturile ajungeau si la 14-15 grade C si aveam timp sa ne revenim; peste zi mai erau si "etape" cu cer acoperit si adieri de vant si, din cand in cand (nu in fiecare zi) cate o ploaie scurta, sa se mai aseze praful.
    Sa fie vara frumoasa, calma, blanda! 😊 Te imbratisez cu drag! ❤
    Pupici si ganduri bune de la trio pentru trio! 💕 💕 💕

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Diana draga, da, furtuna violenta a trecut fara sa fi produs pagube mari. Ne am bucurat ca macar nu a fost grindina, deloc! Practic la noi vântul a fost cel turbat 😬 Ieri a plouat pe reprize, intreaga zi, dar temperatura acum, dimineata, tot nu a coborat sub 20°C E o vara fierbinte! 🌞
      La mijlocul lui august mai avem o saptamana de concediu in Alsacia... Speram sa nu fierbem! Ma gandescai ales la Leo 🥵
      Pupici si imbratisari, cu drag de la Trio pentru Trio 🐾💞🤗😘

      Ștergere