luni, 15 ianuarie 2018

Luni dimineata...

... sunt mereu fara elan, tândalesc în pat, îmi sorb cafeluta si îmi fac curaj sa pasesc mai departe în zi. Din fericire am program de lucru flexibil, deci nu (prea) conteaza la ce ora ajung la birou.
Afara pare iarna. E totul alb însa natura este doar acoperita cu o pânza fina de chiciura. Dupa doua saptamâni cu vreme de primavara, astazi s-a racit brusc, peste noapte. Cerul este tulbure si greu.
Sunt pe drum spre serviciu. Soseaua este libera. În masina e cald-placut. Mariah Carey cânta „And you don’t remember“. Chanel Chance se împleteste cu muzica de la mp3-player si ma învaluie-ntr-o bucla de timp. Fantastica puterea emotiilor transmise prin muzica! Într-o clipita sunt în '91 si lânga mine, prietenii de atunci; retraiesc întâmplari, particip la conversatii, râd si folosesc jargonul de atunci…Apoi, Emilia cu a ei "Big big world" ma salta în '98. Alte cercuri de prieteni, alte întâmplari, alte hohote de râs si alte expresii.
Pe partea stânga a soselei, cerul si-a deschis un ochi si a lasat la iveala pupila rosie a soarelui-rasare. O raza ca un blitz a strapuns nostalgia si m-a readus... la volan.
Ciudat cum de la o anumita vârsta dobândim capacitatea de a evada într-un alt timp. Cu siguranta daca as fi aprofundat nostalgia care ma invadase, puteam calatori în trecut. Pentru o ora sau o zi, consumând doar minut si jumatate din azi...

13 comentarii:

  1. Ahh ce dragut!! Si pe mine muzica ma poarta prin tunelurile timpului ;). Abia asteptam inca de cand am avut prima data casetofon in masina, sa ma pierd prin peisaje si muzica, prin amintiri si vise :D.
    Si la noi este foarte frig (-7 grade...) dar vad ca in sfarsit incepe sa ninga cu fulgisori conturati, nu doar praf de fulgi... hahah :)
    Pupici


    ps: Piesa Emiliei... ohhhh :D ce vremuri ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Masina mea are multe imbunatatiri fata de modelul-brut insa muzica nu am decat la radio si cd (dar un model care nu citeste formatul mp3). Si cum nici gps nu are, mult timp m-am chinuit facandu-mi cd-uri cu melodiile preferate insa, numai 20-21 totluri 😐 Pana cand un coleg de birou mi-a zis ca el a rezolvat priblema investind mai putin de 20 euro intr-un decodor ce poate fi conectat la priza de bricheta-auto. Mi-am cumparat si eu, si in plus un adaptor de priza dubla, ca eu am aparat navigatie portabil. Si acum sunt fericita, adaptorul tranmite muzica mea (300 melodii salvate pe un usb stick) prin bluetooth la radioul meu- deci in boxele masinii. Esre super inventie!
      La noi pana azi a fost vreme placuta de primavara 😁 De astazi de dimineata ne ia vantul pe sus! Iar e uragan! Si mai si ploua! Dar sunt 4/5 grade in plus... Avem parte de o iarna ciudata tare de tot.
      Te pup Rux. Savureaza orele cu zapada ca vezi tu, vremea se schimba de la zi la zi. 😘

      Ștergere
  2. >:D< Perfect!

    https://www.youtube.com/watch?v=2Vv-BfVoq4g

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ooo Ed Sheeran este actual interpretul meu pregerat ❤ Vifeoclipup de la "Perfect" este cel mai emotionant videoclip din ultimii ani! Absolut superb 💕💗💕💗

      Ștergere
  3. Ce-mi place cum povestesti. As tot asculta! Parca aceste postari, uneori ma fac sa ma gandesc la un univers paralel! :D
    Sa ai o saptamana plina de frumos. Si pe la noi a nins. Nu foarte mult, dar e rece si soare. Iarna incepe sa-si intre in drepturi!
    Pupici! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. si eu tot expresia "universuri paralele" am avut-o nitial, dar apoi mi-am spus ca daca sunt paralele nu se pot intersecta...
      Multumesc asemenea Suzana draga. O saptamana minunata si tie. Te pup <3

      Ștergere
  4. Cei noi, nu-ți cunosc talentul literar.Ești o maestră in a povesti.Ști care este culmea?Acum am terminat de ascultat ceva muzica si am intrat aici.Cred ca toți ne ducem in timpul trecutului ,funcție de amintiri.Eu ascult multa muzica,comparativ cu tv-ul.Sa ai un an plin de realizări si sănătate!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumesc Floarea, dar ma lauzi pe nedrept... sunt doar inginera :-) Parca si tu, tot inginera TCM esti, nu?
      Muzica este un limbaj al emotiilor, o limba internationala, o poarta spre visare.
      Multumesc <3 Deasemenea iti doresc un an nou fericit, cu sanatate si multe împliniri!

      Ștergere
  5. Cafea, muzica in masina, soferita, program flexibil... ingrediente care, in final, te dau jos din pat si-ti asigura un zambet larg. :)
    Big big world imi place.
    Daaa! Muzica deschide cate un "portal" spre trecut - spre clipele frumoase ale trecutului. :)
    A pudrat si la noi iarna, sa nu zic ca nu mi-a dat zapada. :) Acum e mai mult o pojghita alba. Dar se va instala ea! Avem contract! :)
    Iti doresc sa ai o saptamana minunata, Carmen draga! Imbratisari si pupici cu drag, de la trio pentru trio! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Diana draga, iarna a sosit pentru ca am depus noi mereu petitii ☺☺☺
      Mai sunt 6 saptamani de iarna, sper sa avem zapada din plin ☺ Apoi, de la 1 martie sa avem ghiocei si toporasi <3
      Te pup. Imbratisari si ganduri bune, de la trio pentru trio <3

      Ștergere
  6. ce minunat că ai program flexibil ! şi mie mi se întâmplă adesea să evadez în timp, prin muzică... şi este aşa de frumos atunci !
    pupic ! o seară plăcută !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, muzica este o arta înalta, la indemana oricui ♥
      xoxo

      Ștergere
  7. Să mergi la servici în acordurile muzicii preferate, îți dă o stare tonică, veselă. Am reascultat cu plăcere melodiile pe care ni le-ai postat aici. Nu îmi vine să cred câți ani au trecut de când le-am auzit prima oară. La radio, pe MTV, căci nu era mp3 sau internet, YouTube...
    În ultima vreme îmi place să caut pe YouTube, pe tv (se aude mult mai bine), melodii vechi, pe care le ascult cu plăcere. O săptămână întreagă am ascultat numai Pink Floyd, de care nu mai mă satur.
    Toate cele bune, dragă Carmen! :-)

    RăspundețiȘtergere