joi, 18 ianuarie 2018

Am povestit...

... zilele trecute despre muzica în masina si am spus ca masina mea, cu toate ca e dotata cu tot felul de îmbunatatiri, în domeniul audio, nu are decât radio cu CD-player. Dar un CD-player care nu citeste decât formatul clasic, deci pe un CD încap doar 18 pâna la 21 piese muzicale! Ca sa nu fie plictisitor pe drum, aveam mereu la îndemâna 5-6 CD-uri. Acasa investeam timp pretios cu burn-ul melodiilor "de suflet" pe anotimpuri. Asta pâna într-o zi când un coleg de birou mi-a spus ca si el s-a confruntat cu aceasta problema, dar ca acum are un Criacr ☺ Asa ca imediat mi-am cumparat si eu un Criacr!
Ce este acesta? 😊😋😊 Este un mini transmițător care se conecteaza singur la aparaul radio al masinii, prin legatura Bluetooth pe semnal stabil FM. Acum am o lista de peste 400 din melodiile mele preferate, în format mp3 pe un stick cu memorie (USB) si lista pe care o pot actualiza oricând, usor si rapid.
Totodata, aparatul functioneaza si ca hands-free-telefon. Imediat ce urc în masina, telefonul meu mobil din poseta se cupleaza la acest mini-transmitator si în cazul în care sunt sunata în timp ce conduc, aparatul transmite convorbirea telefonica la radioul mașinii. oferindu-mi posibilitatea sa vorbesc fara sa iau mâinile de pe volan, fără să țin telefonul la ureche si fara să folosesc căști. Iar interlocutorul meu ma aude perfect.
Sa nu uit sa mentionez si ca acest transmitator mic cât o bijuterie, raspândeste în masina o lumina deosebit de placuta - un albastru blând si cald.
Toatl este atât de simplu - se introduce aparatul în bricheta-auto si se cauta frecventa FM de comunicare cu radioul. Atât!
Pentru ca masina mea nu are nici aparat de navigatie incorporat (asa cum are masina lui Helmut de exemplu), utilizez unul mobil 👍 si deci am nevoie de priza brichetei... Exista însa adaptoare cu doua mufe. Am investit în total 30 de Euro (comanda online si livrere Amazon) si acum drumurile cu masinuta mea sunt o placere! ☺

10 comentarii:

  1. Fel si fel de dispozitive care ne fac mai placute drumurile lungi. :)
    Ce-mi place cum arata bordul masinii! :) Imi face pofta de condus, dar tot ce am de condus acum e... masina de spalat. :))
    Drumul lin sa-ti fie, Carmen draga!
    Imbratisari si pupici, cu drag, de la trio pentru trio. <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. în ziua de azi, gasesti orice cauti ☺☺☺ Chiar râdema zilele trecute la birou ca pe youTube exista tutoriale cum sa montezi sau sa repari te miri ce - sertare, instalati sanitare, automobile, cum sa cosi, cum sa pictezi... Tehnica asta a facut sa cada între noi orice bariera de comunicare, indiferent pe ce continent traim! Pe cat ma bucura, ma si inspaimanta ☺☺☺ Orice program cad, orice app gratis, este inca un pas si inca unul spre supravegherea totala. Si nu ai cum sa ocolesti - aceasta este directia actuala ☺
      Pup si eu Diana draga. Un weekend minunat sa aveti. Imbratisari de la trio pentru trio <3

      Ștergere
  2. Auditii cat mai frumoase, draga Carmen!

    Sa te uiti si pe acest link
    http://www.debralynndadd.com/q-a/blue-tooth-in-cars/ si cu alte puncte de vedere, mai rar abordate.

    Pupici si petrecere frumoasa in weekend. <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumesc Suzana draga.
      daaa, este stiut faptul ca orice abuz este nociv! pe de alta parte, daca ar fi sa facem numai ce e "sanatos" ar trebui sa traim sub un glob de cristal! Cunosc multe persoane care acum 20 de ani nu au vrut sa atinga un telefon mobil, de frica radiaţiilor ionizante de tipul razelor X. Mai târziu, cad au vazut ca este atât de practic, si-au luat telefon dar il tineau inchis intr-un sertar, departe de dormtor si camera de zi. Si uite asa cu pasi mici, au tot venit si ei dupa generatia moderna. Nimeni nu credea acum 20 de ani ca tehnologia digitala va evolua intr-un asemenea stil - daca nu tinem pasul cu noile aparate si aplicatii, cândva distanta va fi atat de mare incat nu ne vom mai putea intelege cu noile generatii.
      Ma gândesc de multe ori, cat de nesanatos este sa stai cu ochii pironiti pe un monitor, 8 ore zi de zi! Insa iata, aproape ca nu mai exista meserie care sa nu depinda de date elctronice! Totul evolueaza... spre exemplu in meseria mea, merg anual la 6 - 10 seminare si cursuri de reciclare si cantitatea noua de informatii este enorma!
      Traim intr-o lume din ce in ce ai sofisticata... îmi vine sa râd cand imi amintesc melodia Barbie Girl ☺☺☺ Iti mai amintesti? "I'm a Barbie girl, in a Barbie world / Life in plastic, it's fantastic" ☺☺☺ Aqua cânta in '97 despre papusi, astazi insa... noi toti suntem niste robotei care traim intr-o lume de plastic! Aproape tot ce e in jurul nostru este din plastic si beton! Mai nesanats nici ca se poate trai! Lemnul dusumelelos si al mobilierului nu mai e lemn, a fost inlocuit cu laminat si fibra de plastic, mancarea pe care o cumparam e ambalata în plastic, cafeaua se serveste in pahar de plastic, cumparaturile le caram acasa in pungi de plastic si.... tot deseul acesta il regasim pana si in apa pe care o bem, sub forma de mici fibre de plastic!
      Tja, suntem fericiti cei care locuim in case de caramida, cu gradina de jur imprejur si care avem mobila din lemn masiv...
      Te pup Suzana draga. O seara placuta si un weekend minunat sa ai! <3

      Ștergere
  3. Foarte interesant aparatul! Si mie imi place sa ascult muzica in timp ce mergem cu masina. Imi amintesc ca atunci cand am avut prima data casetofon in masina, aveam o gentuta plina de caseta (:P) si la un moment dat, pentru ca imi placeau foarte mult cateva melodii pe o anumita caseta m-am facut ca uit sa mai dau altele cand trebuia intoarsa.... Mi-am "reamintit" brusc dupa ce mi-a zis tata ca s-ar putea sa faca aripi caseta mea daca o mai asculta pentru a enspea oara pe repeat.. hahaha:).

    Pupici cu drag!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, este foarte practic si nu e scump, de aceea m-am gandit sa scriu pe blog, poate ca mai sunt persoane care cauta o solutie pentru a putea asculta mp3 in masina - prin boxele masinii. Am pus si linkuri spre pagina Amazon, unde se pot comanda aceste doua adaptoare. Sper ca cineva sa gaseasca folositoare informatiile mele :-)
      hahaha, haioasa faza! Adevarat, Rux draga si mie mi se mai intampla sa ascult o melodie sau un grup de melodii atat de des si... pentru mine sa fie placut sau cel mult "rutina", dar pentru cei de langa mine sa fie enervant ☺☺☺ De aceea avem gura, sa ne exprimam doleantele, nu sa stam imbufnati ☺☺☺ asa le mai zic eu alor mei ☺☺☺
      Te pup. O seara placuta si un start nun in weekend! <3

      Ștergere
  4. Eu nici nu am masina nici nu ma descurc cu tehnicaraia. Bine ca ai gasit o solutie pana la urma

    RăspundețiȘtergere
  5. Când am început să citesc articolul, cu mașina care are doar radio cu CD, mă și gândeam să-ți recomand acest mic aparat, dar mă bucur să aflu că eja l-ai achiziționat. Și încă în varianta mai complexă, cu handsfree încorporat. În varianta cea mai simplă, găsești o chinezărie bună și la vreo 5 euro! Am unul acasă și chiar mă gândesc să-l caut căci și eu am la mașină tot radio doar cu CD. Dar, recunosc, îmi place mult să caut posturi de radio, căci mai aflu noutăți. La vechea mea mașinuță, într-o zi caniculară am făcut un drum mai lung și... radioul n-a vrut să recepționeze decât Radio Trinitas - un post religios, care seauzea perfect, iar eu am ajuns la destinație în acorduri de slujbe și predici, dar a fost fain și așa! Dacă ă oprea vreun polițist, cred că i-aș fi răspuns un Amiiin! de toată frumusețea!
    Numai bine, dragă Carmen!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. orasul meu este foarte mare, ca sa-l tai in diagonala imi trebuie mai mult de doua ore, de aceea când este posibil evit semafoarele si merg pe centura. Pe centura - e autostrada, se merge cu min.120 km/h si radioul meu are bruiaj teribil! Din acest motiv prefer mp3-playerul ☺
      Hahaha, simpatic mai esti! ☺
      Mutumesc Alex draga, gânduri bune trimit înapoi.

      Ștergere