duminică, 14 ianuarie 2018

Weekend

Cei care lucreaza 45 de ore pe saptamâna într-un birou în care lumina de plafon nu se stinge niciodata, cu sezutul lipit de un scaunul ce sta în fata a doua monitoare care-ti consuma întregul talent tehnic utilizând programe bi si tridimensionale, aceia ma înteleg când spun ca eu la sfârsit de saptamâna am nevoie de aer curat si natura pura.
Daca primavara, vara si toamna, nevoia aceasta mai poate fi echilibrata prin munca în gradina, iarna nu-mi ramâne nicio varianta. Trebuie neaparat sa evadez din casa!
In familia noastra, (de obicei) eu sunt "regizorul" acestor iesiri în natura. Caut pe internet locuri interesante aflate pe o raza de doua ore distanta cu masina - pentru excursii de o zi. Pentru weekendul aceasta, am cautat în acest cerc un loc cu multa zapada si soare.
Greu de tot, când prognoza meteo în Bavaria spunea cer acoperit si posibile averse sub forma de ploaie si lapovita! Un singur punct arata soare si zapada: Balderschwang în Alpii Allgäu.
Helmut a râs de mine când i-am spus, dar a pus sania în porbagaj si ne-am echipat de zapada.
Pe tot drumul, dealuri si câmpuri verzi... La 10 km înainte de tel înca tot nu se vedea vreo pata de zapada! Ironiile lui Helmut erau tot mai dese, eu însa repetam mereu "va fi zapada si soare" cu toate ca nici chiar eu nu mai credeam decât pe sfert! Pagina de internet spunea ca datorita unui fenomen legat de munti si lacul Bodensee, în zona este mereu zapada... Tja!
Când au mai ramas doar 3 km pâna la destinatie, a început sa apara câte o pata de zapada ☺ Drumul a urcat în serpentine si zapada de pe margine a fost tot mai înalta! Când am parcat masina, peisajul de jur împrejur era asa cum l-am visat: cer albastru, soare si zapada imaculata!

Am constatat ca statiunea este un mare centru de schi, cu teleferice, telescaune si teleschi care te poarta pe pârtii cu diverse grade de dificultate. Ne-am propus sa revenim cu schiurile. De data aceasta am avut doar saniuta.
Am cautat o pista neaglomerata, pentru ca Leo în loc sa se fereasca, ar sari cu siguranta sa se joace cu oricine-i iese în cale.
Cât de superb a fost! Câte ture am facut si câte tumbe în zapada! Câte frâne nereusite am reusit (LOL!). Ce trânte si rostogoliri spectaculoase am facut! Leo este ca un pisoi, stie sa cada mereu în picioare si îi place sa faca tot felul de ghidușii în zapada pufoasa. Am alergat în vârf de deal pâna când n-am mai putut respira! Transpirati si sleiti de puteri, am hotarât sa facem o ultima coborâre si sa poposim la barul din vale, sa ne astâmparam setea.
Toti trei nu încapeam pe saniuta, asa ca Helmut a venit pe jos. Pe terasa barului erau scoase sezlonguri si când am trecut cu Leo, toti oamenii au aplaudat. Ce s-au mai amuzat toti, cât de tantos statea Leo pe saniuta în fata mea si cum îi fluturau urechile în vânt!
Am baut câte o bere bruna apoi ne-am urcat în masina (în Germania este legal sa conduci cu alcool pâna la 0,5 ‰). Leo s-a cuibarit în geaca mea, s-a facut melc si a dormit pâna când am ajuns acasa.
[...} "Everyday Is Christmas"?!? ☺

6 comentarii:

  1. Pentru cateva minute am evadat si eu alaturi de voi <3. Mi s-au incarcat bateriile de bucurie si am facut si gimnastica faciala, cu un zambet din acela laaaarg de tot. As putea spune fara sa exagerez ca este prima "iesire" in natura de anul acesta, prima evadare. Fie ea si virtuala.
    Ce loc minunat ati descoperit! Si saniuta!! Suuuuper - sa mai mergeti :D (ma luati si pe mine in gand ;P)

    La mine ninge in sfarsit mai serios - ieri noapte parca pudra cineva totul... a rezistat pudra de zapada doar pentru ca este ger (Jack Frost isi face de cap, asa ca in seara asta am revazut Rise of the Guardians).

    O saptamana minunata :*!!
    cu drag
    rux

    ps: si evident un pupic in plus pentru Leo! E un scump :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumim Rux draga 💕 cu placere te luam cu noi ori de cate ori iesim la zapada 😊 Asa fac prietenii, nu? 👍 pentru ca si tu ma iei cu tine in plimbarile tale acum, ca ai zapada in cartier.
      Sincera sa fiu, daca nu va mai ninge nu voi plange, acum ca stiu unde e zapada la sfarsit de saptamana - imi ajunge 😂
      Insa daca acum nu ninge, atunci cand ?! Teoretic, este iarna inca 6 saptamani.
      Te pup Rux si iti doresc o zi minunata. Leo trimite deasemenea un pupic 😘🐾🐕

      Ștergere
  2. Superb filmulețul! Ce mare s-a făcut Leo! Iar tu... parcă nu a trecut deloc timpul peste tine. Ai descoperit secretul tinereții veșnice?! ☺

    Zi frumoasă, dragă Carmen!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumim ♥ da, Leo e mare. Are 14 luni si cresterea s-a incheiat acum. Este tare tare dragalas!
      hahaha, multumesc ;-) am aparatde fotografiat care filtreaza ridurile ☺☺☺
      Sfârst de saptamana minunat sa ai, Zina draga!

      Ștergere
  3. Răspunsuri
    1. nu stiuce se întâmpla - de cateva zile, cand scriu un comentariu, trebuie sa astept 5 minute pana cand se publica :-( Pe oricare blog, de la diverse adrese... E brambura!

      Ștergere