duminică, 12 martie 2023

Lucrul manual

Ca este vorba despre mestesug, artizanat, olarit, despre tesut, cusut, tricotat, crosetat, împletitul din nuiele, pielarie, confectionare de masti si păpusi, încondeiatul de ouă, confectionatul de martisoare, felicitari si câte si mai câte alte activitati manuale, toate acestea cunosc astazi o reapreciere la nivel global, fiind definite generic HANDMADE, adica "făcut de mână". În general, este vorba despre talent si creativitate, de munca facută cu multa rabdare, minutiozitate, meticulozitate si scrupulozitate! 
Îmi place mult sa efectuez lucru de mâna, am confectionat si eu felicitari si martisoare, masti si papusi, am tricotat, am împletit, am facut ceramica pentru ca imi place mult sa transform "nimicuri" în mici bijuterii si munca aceasta sa-mi fie totodata si destindere si satisfactia ca ceea ce am realizat, va fi cumva/cuiva de folos. 
Am urmarit cu admiratie pe blog un grup de colege talentate, care si-au propus câte o tema handmade si au prezentat cele realizate, este vorba despre Rux, Diana, Niko, Suzana si Fiordaliso.
Ieri în timpul "shopping day" - maratonul nostru prin magazine (este un pretext de a ma întâlni cu matusa mea in mod regulat - o data pe luna si de a petrece o zi impreuna, plimbându-ne si servind masa de prânz în oras, doar noi doua - fetele), am descoperit ceva ce mi-a amintit de unul din proiectul "Provocari verzi" sau Transformari recreative. 
Este vorba despre placute ce se pun sub pahar, sa nu se pateze masa sau fata-de-masa. Acestea au mostra tipica sarbatorii Pastelui, sunt confectionate din carton învelit in partea inferioara in matase si pe partea superioara au lipita o broderie din margelute. Patru iepurasi simpatici, care sper sa va inspire pe toti iubitorii de handmade. Repet - acestea sunt handmade, insa sunt cumparate!
Sunt sigura ca se pot aduce îmbunatatiri acestui model. Spor la treaba! ♥

13 comentarii:

  1. Ce fain arata suporteii. Pana acum nu am vazut cu margelute pentru aceasta destinatie. Dragalasi foc. Multumesc ca ni le-ai aratat, draga Carmen si ca ai citat jocul. Sa te bucuri din plin de ei atunci cand va beti cafeaua sau ceaiul.
    Pup si o duminica frumoasa! 😘❤️

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte frumoase! Tocmai am terminat un tablou pictura cu diamante si mi-au ramas ”diamante”din fiecare culoare și m-a întrebat fiica mea ce voi face din ele...iar tu, Carmen dragă, mi-ai dat o idee excelentă. Multumesc.
    Zi frumoasă să ai! Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. heeeei Mihaela, sper ca ne vei arata atât tablou pictura cu diamante, cat si ceea ce vei reusi sa realizezi din pietricelele care ti-au ramas ♥ abia astept ♥
      O duminica seara cat mai placuta, iti doresc ♥

      Ștergere
  3. Ce idee minunată! Și a Miahelei, de a face cu diamantele rămase de la goblen. Am și eu câteva. Mulțumesc Carmen și pentru citarea jocurilor și pentru ideea pe care ne-ai dat-o.
    O saptămână frumoasă!

    RăspundețiȘtergere
  4. Superb!!! Tocmai mi-am amintit ca am primit acum muuuulti ani, un portofel care este facut din margelute de genul acesta (tot din Germania luat, de la matusa noastra, verisoara lui Tati). Va trebui sa caut pe unde l-am pus.
    Sunt foarte foarte frumoase (observ ca sunt indiene). Interesanta ideea! Iti multumesc ca ne-ai aratat si noua :P.
    Am vazut si tabloul Mihaelei (intre timp ) cu diamante - si eu sunt curioasa ce va face :D.
    Eu am facut suportele din aceastea crosetate, dar mi se pare o provocare simpatica sa gasesc ceva margelute care sa mearga la un astfel de proiect!

    Este tare frumos ca reusiti sa va intalniti periodic si sa petreceti timp impreuna. E ceva ce imi cam lipseste, recunosc - dar de cand am revenit pe blog, faptul ca ne intalnim macar asa virtual, imi aduce multa bucurie.
    Hihi

    Pupici cu drag!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, intamplator am gasit "iepurasii" :-) M-am gandit la voi.
      Tabloul Mihaelei, nu l-am vazut...
      Da, ne facem timp, pentru ca nici ea nu are alte rude nici eu, asa ca tinem aproape ♥
      Da si povestile noastre aici sunt dragute :-) Te pup. O saptamana minunata!

      Ștergere
  5. Imi place tare mult acest obicei al vostru de a va intalni macar o data pe luna! Sa va bucurati de intalniri multi, multi ani! ❤

    Iti multumesc, si eu, pentru ca ai amintit jocurile (si numele meu) 😊 Se joaca si Mihaela T. (apare in tabele cu numele Danutza) 😊

    Placutele cu broderie din margelute imi plac tare, tare mult! Numai neuronul meu stie cat de mult as vrea sa fac macar unul! Hm. Poate stie si piticul din cap cat de mult vreau. 😄 Prea multe mai vreau!
    Sunt excelente suporturile, si inedite! Multumesc pentru idee, Carmen draga!
    Saptamana minunata iti doresc! ❤
    Imbratisari si pupici cu drag, de la trio pentru trio! 💕

    P.S. Am dedus ca nu ai prea mult timp liber, iar cel pe care-l ai l-ai "ocupat" deja 😊 dar la aceste jocuri nu e obligatoriu sa participi la toate etapele... Poate ai vreo idee de ceva de facut?! 😊 Stiu bine ca ai talent. 😊

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga mea Diana, relatia mea cu matusa este foarte buna, practic, eu aici nu am rude decât pe ea si copiii ei si pe frate-meu. cu Getuta ma consult si ma ajut, ori de cate ori am nevoie de ceva - am mare noroc cu ea. Si e bine ca nu sta decat la o ora distanta de mine (o ora cu trenul sau cu masina, tot atât)
      Imi pare rau, nu am vazut numele Mihaelei/Danutei in tabelul care exista inca deschis luna aceasta, de aceea, nu am stiut ca si ea participa.
      Cand am vazut "iepurasii" m-am gandit imediat la voi, cu mesteritul vostru.
      Despre participare... eu sunt mai practica, ori fac ceva in marime naturala, sa-mi foloseasca la ceva, ori nu... Nu am inteles eu ce este cu papuselele... Sunt pentru cineva? pentru cine le salvati?! Donati jucarioarele unei asociatii caritabile? Mda, am lipsit prea mult de pe blogosfera :-)
      Pupici si imbratisari, de la trio pentru trio ♥♥♥

      Ștergere
    2. Salvam papusi in sensul ca "readucem la viata" papusi mai vechi, uitate prin cutii, debarale etc.. Cel putin, asa a fost la prima editie unde am participat. Apoi, tot ceea ce facem e un fel de refolosire/reciclare a diverselor materiale aflate prin casa. La aceasta editie putea fi folosita o papusa (veche) dar cine a dorit a confectionat una.
      Nu donam papusile (dar nu ne "opreste" cineva sa le donam) 😊 Dintre cele pe care le-am avut eu la un moment dat am daruit doua unor fetite care si-au manifestat interesul.
      Jocul e pentru a "sensibiliza" in privinta consumului excesiv, intre altele.
      Jocul e cu diferite... "puneri in scena", sa zic asa, povesti cu papusi si altele.
      Transformari creative e tot despre reciclare/refolosire si pot fi lucrate obiecte care sa foloseasca la ceva.
      Pupici cu drag! ❤ 😘

      Ștergere
    3. Multumesc Diana draga pentru explicatii. Atunci cand voi simti ca pot veni cu o completare interesanta la tema voastra,voi participacu drag.
      Pupici si imbratisari de la Trio pentru Trio, din By spre Bv😘😘😘

      Ștergere
  6. Câte persoane, tot atâtea idei minunate ! ❤️👍
    Pupici cu drag ❤️

    RăspundețiȘtergere