vineri, 10 martie 2023

Clubul Cinefililor - Luna martie 2023

Love at first kiss - o comedie draguta, film spaniol 2023 (pe Netflix) cu Álvaro Cervantes în rolul principal. Tema filmului? Dragostea si în legatura cu acea dragoste, întrebarea daca este bine sau nu, sa stim la ce sa ne asteptam in timpul relatiei?! Un film simplut, recomandat pentru relaxare dupa o zi de serviciu grea. 
Monsieur Claude si aniversarea casatoriei - film frantuzesc cu titlul original "Qu’est-ce qu’on a tous fait au Bon Dieu?" sau tradus mot à mot "Cu ce i-am gresit bunului Dumnezeu?" Film vazut pe Amazon, al treilea din seria avându-l în rolul principal pe Monsieur Claude, interpretat de Christian Clavier. 
Primul film "Monsieur Claude si fiicele sale" (2014) a fost un succes colosal! Al doilea film a fost practic cerut de fani si s-a intitulat simplu "Monsieur Claude" (2019), deasemenea un mare succes. Acest film din 2022, este deasemenea o comedie copioasa pe care o recomand cu mult entuziasm. 
O lume lipsita de prejudecati este probabil imposibila si acest film scoate în evidenta multe prejudecati rasiste, clisee si stereotipuri culturale si sociale, facând practic haz de necaz. Este o pelicula plina de umor, cu  multe răsturnari de situatie si happy-end.
Ad Astra - este un film american SF si de aventură (2019). În rolurile principale m-am bucurat sa îi revad pe Brad Pitt si Tommy Lee Jones. Este un film interesant pentru cei care sunt curiosi sa stie cam-cum este într-o nava spatiala, ce fel de pregatire au astronautii, care este viata "normala" si atitudinea pe care acestia o adopta pentru a-si putea profesa meseria. "Ad Astra" a avut premiera la Festivalul de Film de la Veneția pe 29 august 2019 unde a primit recenzii pozitive din partea criticilor, cu laude pentru performanta lui Pitt. 
La cea de-a 92-a editie a Premiilor Oscar, filmul a fost nominalizat pentru "Cel mai bun mixaj de sunet". 
Rules Don't Apply - este o comedie romantică din anul 2016, scrisa, produsa si regizata de Warren Beatty. În rolul principal - Lily Collins, fiica lui Phil Collins (deasemenea protagonista serialului  Emily in Paris, din anul 2020. Ramân în paranteza si scriu cateva cuvinte si despre acest serial, la care m-am uitat doar pentru moda prezentata! Pe lângă actorie, Lily Collins lucrează si ca model. Ea a aparut pe coperta revistei Glamour- printre altele si a lucrat pentru Chanel. Nu cumva sa omit - serialul l-am urmarit si pentru minunata actrita Philippine Leroy-Beaulieu ♥) 
Filmul este inspirat din biografia omului de afaceri si producător de film Howard Hughes. Ca sa ma exprim cât mai clar, filmul este "ciudat"... pentru ca H.H a fost extrem-excentric! Eu m-am uitat la film doar ca sa vad pâna unde pot sa merarga exagerarile ☺ Dar si pâna unde pot sa se coboare oamenii pentru bani! Actorii sunt superbi, iar Lily Collins a primit o nominalizare la Globul de Aur (2016) pentru "Cea mai bună actriță de Motion Picture Comedy / Musical".

13 comentarii:

  1. Am văzut puţin din Ad Astra, în rest nu le ştiu dar am notat. Îţi mulţumesc, Carmen!

    RăspundețiȘtergere
  2. Am urmărit cu interes cam tot ce era legat de inginerul și aviatorul Howard Hughes. Sper să găsesc ”pe românește” și filmul menționat.
    Weekend plăcut!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sper sa gasesti, pentru ca este foarte interesant sa cunosti si aceasta latura a lui H.H. prezentarea in acest Film.
      Un weekend minunat sa ai!

      Ștergere
  3. Primul film cred ca l-as viziona numai pentru cat de frumos se aude spaniola. Glumesc... dar serios se aude tare fain. In plus mi se pare simpatica ideea.

    La al doilea am ras la trailer singura cu gura pana la urechi (au francezii niste comedii... hahahahahahahaha ) - cred ca mi-ar placea sa vad seria aceasta. In franceza, desigur.

    Ad Astra are distribuite faina (Liv Tyler :D - imi amintesc acum de Armageddon - ah, nu, nu l-am vazut decat in clip :))). E interesant.. daca nu in cont de ideea aia cu tatal care face prostii si fiul plin de patriotism merge sa opreasca raul. Dar.. poate ca de fapt nu era tatal rau.. si raul e reprezentat de cei care il trimit. Oare carre va fi deznodamandul :))). Numai in spatiu nu ne-am luptat (apropo, stii ca ziceam de filmul cu va rugam fumati?? hahahah cand l-am vazut imbracat asa mi-am amintit ca in filmul acela, se sugereaza ca Brad Pitt sa fumeze in spatiu...)

    Wooooooow. Ultima propunere mi-a placut mult! In primul rand imi place mult distributia.. TOP. Apoi imi place perioada in care se desfasoara actiunea. Se vede ca are patina unei alte generatii.. :).

    Iti multumesc mult pentru portia de cinema. :D
    Puuup 🌸

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Rux draga, ma bucur ca ai gasit trailer-rele, trailers (sau care e pluralul 😂).
      Sunt filme interesante, ce frumos ar fi sa va stiu parerea 🤗 Fiecare avem alta perspectiva, cu toate ca am constatat ca parerea fata de un film conteaza si de statea sufleteasca / spirituala pe care o ai in momentul vizionarii.
      M as bucura si de recomandari de filme, din partea voastra.
      Pupici si imbratisari 😘 un start bun in Weekend 🤗❤️

      Ștergere
  4. "Dl. Claude" TREBUIE sa-l vad! 😂 La primul film din "serie" am râs cu lacrimi! (tu ai facut recomandarea, la un moment dat) Mi-a placut - m-a amuzat tare - si al doilea. Al treilea nu cred ca va fi mai prejos!

    La filmele romantice am renuntat cu muuuult timp in urma (nici nu mi-au placut prea mult vreodata - ma mai uit la prostioarele "de Craciun", in decembrie, dar si pe acelea le aleg dupa... cum imi plac sau nu actorii pe care, de regula, nici nu-i stiu) 😊

    Brad Pitt nu-mi place deloc! :(( Si ma oftic 😊 ca nu-l pot suferi, pentru ca joaca in unele filme faine. Sigur ca am vazut filme cu el, pentru ca m-a interesat filmul (acesta, cu "spatiul", nu ma atrage ca tema asa ca... renunt la T.L.J., care-mi place mult).

    In ultimul timp am ales serialele, pentru ca filmele... se termina prea repede. 😊 Dar nu prea mai am ce sa vad (care sa ma atraga cu adevarat). Am dat, la un moment dat, peste serialul FBI International - slabut, dar... eh - in lipsa de altceva - doar ca am renuntat pentru ca prea se inmulteau femeile in rolurile principale si barbatii erau aproape invizibili... :( Nu mai pot cu "promovarea femeii". Sigur, inteleg ce vor sa ii "invete" pe unii oameni dar... E aiurea sa vad cum o femeie alearga pe tocuri cui dupa vlajgani incaltati cu adidasi - si-i mai si prind! 😂

    Iti multumesc pentru recomandari, Carmen draga! Imbratisari si pupici cu drag, de la trio pentru trio! 💕

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, dl Claude este o serie geniala 🤗😂 trebuie vazut.
      Romanticele .. sunt unele filme ca un basm, Nu imi plac. Mai ales povestile acelea de Craciun. Dar asta e dragut, usurel, pt o seara de relaxare
      De Pitt imi place mai mult de cat a divortat de aia cu buzele oribile 😜
      😂😂😂 Politistele pe tocuri Care alearga dupa vlajgani, daaaa ai dreptate, este o scena coudata in astfel de filme.. deasemenea Nu imi place nici cand se caftesc de le sar dintii, femeie cu barbat sau cu o alta femeie. In general nu suport filmele cu bataie.
      Te pup draga mea 🤗😘 imbratisari si ganduri bune de la Trio pentru Trio ❤️❤️❤️

      Ștergere
    2. Oh, da! Am uitat sa specific: povestile de Craciun in filme in care apare Mos Craciun, nu "amor ghebos" pur si simplu, cand totul se rezolva "pac!" si "au trait fericiti pana la adanci batraneti". 😊
      Acum... de ce sa nu recunosc? 😄 Imi plac filmele cu cafteala, dar nu in fiecare scena - adica, sa aiba si o logica filmul, sa aiba ceva miez (si actorii sa si interpreteze, nu doar sa se bata). Am si o actrita favorita, "batausa": Cynthia Rothrock, maestru arte martiale inainte de a deveni actrita (are centura neagra in sapte stiluri de arte martiale). Si nu-mi plac filmele (orice gen) in care actorii arata ca iesiti de la coafor dupa o cafteala, un accident sau orice care le-ar murdari fetzele si le-ar strica frizura... 😊
      Te pup si eu, Carmen draga! 💕 Duminica frumoasa! ❤

      Ștergere
    3. 😁😂😁😂 Nu, eu nu pot sa vad batai, daca filmul are multe asemenea scene, trec peste ele 😑 Prefer filmele crimi-sf-mystery... Drame, romante, Biografie...
      Te pup draga mea. O duminica minunata 😘❤️

      Ștergere
  5. Nu am vazut niciun film prezentat aici...
    Am pus pe lista Love at first kiss și Ad Astra.
    Am vazut ”Avem o fantoma”, tot aici la club am aflat de el, și mi-a plăcut.
    O seară frumoasă să ai!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur mult, Mihaela draga 🤗
      O seara minunata sa aveti ❤️😘

      Ștergere
  6. Multe filme prezentate aici - văzute de mine ? Niciunul 😥
    Pupici cu drag ❤️

    RăspundețiȘtergere