duminică, 19 martie 2023

Astronomie, astrologie...

Mâine este echinocțiul de primăvară. Si tot mâine este ultima zi din Zodia Pestilor. 
Trei din cei mai buni colegi din birou si-au serbat de curând zilele de nastere si saptamâna urmatoare mai urmeaza înca doi. Nici nu am fost constienta ca la serviciu "m-am înconjurat" de Pesti si Berbci ☺☺☺ Macar acasa este altfel: Helmut si Raluca sunt Tauri, Adela este Fecioara, la fel ca fratele meu. Matusa mea este Leu, Mama si Leo sunt Scorpioni iar eu... eu sunt Balanta ☺
Dar chiar nu îmi vine sa cred! Abia acum constientizez faptul ca din 25 de clegi (atâtia suntem în compartimentul proiectare), cei mai dragi mie sunt trei Pesti si doi Berbeci!
Conform zodiacului Feminis, compatibilitatea la locul de munca între balanta, pesti si berbec este foarte buna! "Berbecul si Balanta sunt zodii total opuse in cadrul zodiacului. Fiecare poseda calitati care ii lipsesc celuilalt, avantaj la care se adauga armonia innascuta a Balantei, fapt ce face din aceasta asociere una extrem de echilibrata. In relatia dintre Berbec si Balanta exista o constanta lupta intre impulsivitate si indecis, intre agitat si pasnic, intre indraznet si calm. Balanta il va invata pe Berbec ca metoda lui nu este intotdeauna cea mai potrivita. Cei doi se completeaza de minune, sarmul, cultura si bunele maniere vor compensa atitudinea bruta a Berbecului. Pe de alta parte, Berbecul va prelua comanda atunci cand Balanta este nehotarata, ajutand-o sa ia decizii spontane". 
"Balanta si Pesti  - Pusi sa lucreze impreuna, Balantele si Pestii vor forma o echipa echilibrata, fiind extrem de compatibili. Pestii sunt, de regula, scufundati intr-o lume a fanteziei, iar Balanta ii poate ajuta sa revina putin cu picioarele pe pamant. Desi se inteleg de minune, cei doi pot fi extrem de nehotarati uneori, ceea ce dauneaza echipei. Atunci cand apar conflicte, le rezolva repede".  Imi place 😜... o fi ceva adevar în zodiacul asta! 

14 comentarii:

  1. În primul rând, la mulți ani sărbătoriților.
    Nu prea urmăresc horoscopul, dar trebuie să recunosc că în sptele a tot ceea ce înseamnă zodiac și previziun astrale sunt destul de multe adevăruri. Le accept, poate țin cont de ele dacă citesc sau aud întâmplătăr de horoscop, dar nu-mi influențează ziua previziunile astea.
    Am intrat de curiozitate acum să vad ce scrie despre relația dintre scorpion și o balantă. E interesant. Cunosc personal o balanța, e o rudă, cu care nu mă înteleg aproape deloc, cel puțin în ultimii ani aproape că nu vorbim deloc, doar ne salutăm cand ne întalnim, dar prefer să evit să-i stau prea mult în preajmă.
    Mulțumesc pentru link O sa-l mai lecturez, e interesant.
    PS: superb colajul foto!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici eu nu sunt interesata de astrologie, dar ceea ce nu cred sunt previziunile pe care le scriu anumite magazine, par a fi formulate diar sa atraga cititori.
      Sunt tari in care astrologia este parte din cultura si orice nou nascut primeste o descriere detaliata in fct de pozitia astrelor. In India nu se casatoreste nimeni fara sa consulte horoscopul.
      Deci tu banuiesti ca noi doua nu am fi compatibile daca ne am cunoaste in viata reala? Ca aici, virtual mi se pare ca ne potrivim destul de bine... 😉
      Multumim pentru gandurile bune 😘🤗 o saptamana minunata 🌷😘

      Ștergere
    2. Nicicând nu as face o asemenea afirmație. Nu plec niciodată de la astfel de premise. In realitate e posibil sa fim chiar mai compatibile decat suntem asa virtual.

      Ștergere
    3. Si eu simt la fel, Niko draga 🤗

      Ștergere
  2. Eu nu prea cred in zodiac..dar in familie mea majoritatea sunt pești urmați de vărsători 😂Eu sunt varsatoare, mătușa mea( sora mamei) tot varsatoare, socrul meu tot un vărsător a fost. Mama mea e pești 3 martie, sora 5 martie, soacra 10 martie, mamaie a fost și ea tot zodia pești -12 martie.
    La serviciu am cam din toate zodiile,nu predomina vreuna.
    Voi citi și eu de curiozitate (că așa sunt vărsătorii 😂)ce zice zodiacul Feminis.
    Îmi plac fotografiile,mai ales aia cu tortul😂a fost bun?
    O săptămână plină de realizări să ai și o zi excelenta!😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu siguranta, suntem influentati de astre, totul este un echilibru intre forte si vibratii. Ceea ce nu imi place este ca ziarele si magazinele "se joaca" de a astrologia, scriu atatea bazaconii! Nu e de mirare ca oamenii nu mai au incredere nici macar in astrologii adevarati.
      Tortul acela adus de Martin... Wow... Poezie! 🎂
      Numele Rischart reprezintă in München, conditorit si cofetarit la grad de artă. Cofetariile Rischart sunt afacere tradițională de familie din 1883.
      Dar si celialti doi colegi au adus prajituri delicioase. Jinnu, colega, a preparat o prajitura cu banane, cu o aroma fantastica. Iar Thomas a adus prajitura cu mandarine si crema diplomat. Ce sa mai zic?! Lupt cu caloriile, ca de refuzat asemenea bunatati nu pot sa refuz 😜😂
      O saptamana minunata, Mihaela draga 😘

      Ștergere
  3. Acum cativa ani am vrut sa ma inscriu la un curs de astrologie, insa am evitat pana la urma. Cineva mi-a sugerat sa incep sa citesc despre numerologie mai la inceput. Chiar daca subiectul este foarte interesant, nu prea sunt sigura de ideile vehiculate pe ici pe colo. Sunt convinsa ca suntem influentati de astre, insa subiectul cred ca este putin mai complicat decat se vehiculeaza. Multumesc si eu pentru link, o sa ma uit mai tarziu!
    Petrecere frumoasa imoreuna cu prietenii!
    Pupici! 😘❤️

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am o matusa (de grad trei) mare specialista in astrologie dar nu a avut niciodata timp sa imi faca un horoscop. Are 82 de ani nu cred ca va mai citi vreodata stelele pentru mine special. O admir, a fost la viata ei o femeie fascinanta, Stewardesa pe linii internationale lungi. A iesit la pensie relativ devreme si de atunci a urmat o multime de cursuri pentru largirea cunostintelor . Vorbeste cursiv sapte limbi, am apreciat mereu compania ei. Din pacate, locuim la peste 600 km distanta. Astrologia a urnat pe cand avea vreo 60 de ani. De la ea am invatat ca niciodata nu e prea tarziu sa inveti ceva nou si sa devii fiarte bun in acel domeniu.
      Te pup. O zi minunata 😘

      Ștergere
  4. Buni e Balanta :D si eu Berbec. Sora mea e Varsator si parintii gemeni si Leu. :)))
    Zodiile sunt chiar interesante - unele lucruri din zodiac mi se potrivesc manusa. Altele deloc :))). Dar nici ca imi pare rau, hahaha.
    Insa este foarte interesant sa descoperi ca exista niste trasaturi comune la nativii nascuti in aceeasi zodie.. Foarte interesant chiar :D.
    la multi ani sarbatoritilor :)
    pupici cu drag!!

    ps: pe 21 era nascuta sora mai mica a lui Buni. In fiecare an aveam traditie sa sunam sa vorbim, ca era fix u o zi inaintea mea... Berbecuta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Culmea e ca am realizat ce zodie sunt abia cand si au serbat zilele de nastere 🥰
      La multi ani, Berbecutule 🎊🎉🍀sanatate si numai bucurii in noul an de viata iti dorim 😘💞

      Ștergere
  5. Astrologia e fascinanta! Pacat ca - vorba ta! - unii au "comercializat-o" aiurea.
    Fascinant - si interesant 😊 - este ca acesti colegi sunt in "zodii compatibile" cu Balanta (la munca). Nu e de ici-colo! Armonia la locul de munca e mai importanta decat cred ca-si imagineaza unii (si asta dincolo de astrologie) 😊

    Sa fiti sanatosi cu totii si sa ramaneti (alaturi de toti ceilalti colegi) in armonie!

    Imbratisari si pupici cu drag, de la trio pentru trio! ❤ 💕 💗

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. suntem un colectiv unit insa atmosfera placuta se datoreaza si politicii firmei. Stii proverbul "pestele se impute de la cap" exact asa este si viceversa! Firma aplica politica de perfecta egalitate, suntem toti la per-tu, indiferent de varsta sau pozitie ierarhica; avem libertate totala, atat in programul flexibil cât si in alegerea biroului (pupitrului), pauzele de cafea nu sunt impuse ☺ dar sunt preferate, pentru ca si discutiile iscate la cafea sunt productive, de mukteori se dezvolta idei fantastice! Locul de munca nu e fix, asa cum am zis, fiecare poate sa fie vecin cu fiecare - la sfarsitul fiecarei zi de lucru, ne adunam toate lucrurile - laptop, tastatura, computer mouses (ca am unul 3D si cel normal), creioane, pixuri, agende, ma rog, ce are fiecare, le punem intr-o geanta cu forma identica cu seiful si o inchidem cu cardul-cheie. Pana a doua zi cand te reorientezi ☺ Mesele sunt reglabile, merg in sus si jos, au montate fix doua monitoare mari si o docking station, pentru conectare la internet si laptop, ma rog tastatura si tot ce mai folosesti.Toate scaunele sunt identice, ergonomice. Deci, nu ai de ce sa faci nazuri, orice loc este la fel de bun.
      Dar noi, ca oameni suntem, mergem mereu la acelasi loc ☺☺☺
      Biroul este enorm, impartit cu pereti de sticla, noi suntem trei compartimente la un etaj. Avem cateva sali de sedinta, trei bucatarioare, secretariatul, sali silentioase pentru o pers sau doua, plotterul si druckerul (imprimanta), serviciul de posta si cee trei compartimente separate. In compartimentul meu suntem 25, cu sef cu tot. Biroul nostru are 3 separeuri si unde al eu preferinta de loc de munca, vin inca 7 colegi - doar eu si inca un coleg (din 8)nu am avut inca anul acesta ziua de nastere, restul au serbat-o in sfarsitul lui februarie si acum, in martie ☺☺☺ Asa ne-am ales... nu stiu cum ☺☺☺ Exista o afinitate deosebita intre noi .
      Firma aloca fonduri pentru activitati extra profesionale, mereu avem iesiri cu intregul compartiment, excursii, vizite in alte orase si firme, seri la restaurant sau activitati sportive, patinaj, volei, ca sa nu mai zic de salile fitness din subsolul fiecarei cladiri (in total sunt 10 cladiri pe peritoriul Hilti-Kaufering) Si toate acestea sudeaza un colectiv, in fond, suntem impreuna mai mult de 8 ore zilnic, (2-3 ore pe drum sau alte activitati), acasa suntem poate 5-7 ore si restul pana la 24 le dormim!
      Da, fericiti de cei ce merg la serviciu cu placere! Eu ma numar printre acesti blagosloviti!
      Te pup draga mea "ultima"balanta ♥♥♥ Imbratisari si ganduri bune de la trio, pentru trio ♥♥♥

      Ștergere
  6. Teoretic toate zodiile dau oameni buni... dar compatibilitățile spun altceva !
    Pe mine astrologia m-a ajutat ca să îi înțeleg pe cei din jurul meu (cândva credeam că toți gândesc și apreciază ca mine aceleași lucruri...🙃🙂)...nu oricine știe cum să realizeze o hartă natală care spune multe despre caracter...
    La mulți ani colegilor 👍🍸🎂
    Înțeleg acum de ce îmi place mult Leo, și eu sunt un scorpion...și mai înțeleg acum de ce ai (pe lângă frumusețe) și atâta delicatețe în tot ce realizezi !
    Pupici ❤️

    RăspundețiȘtergere