sâmbătă, 18 martie 2023

Home sweet home

Dupa cum se poate observa, la noi în curte s-a instalat primavara!
Ghioceii tocmai s-au trecut însa avem înca multe brânduse galbene, mov si albe. 
Pe gazon, atâta vreme cat nu se pune problema tunsului, se lăfăie viorele si banutei. Ici-colo câte o primula zâmbeste soarelui. 
Narcisele galbene si de culoarea untului fac contrast placut cu rozul pal al trandafirului-de-zapada (Helleborus niger). 
Din lalele si zambile înca nu se vad decât frunzele carnoase. Teoretic avem toate culorile s formele, însa în zona noastra (ne situam pe paralela 48° si la 500 m altitudine) - florile înfloresc mai târziu ca în România. 
Forsythia este plin de flori - anul trecut am tuns radical boschetul si efectul este unul de întinerire. 
Sâmbata am gasit locul potrvit pentru (girafa) Miss Ella si (soricica) Miss Colette, în rasadul cu trandafiri. Trandafirii au inmugurit, au frunzulite pe toate crengutele. Noi tundem trandafirii în noiembrie, lasam doar cca 20 cm peste butucel si acum primavara, nu trebuie decât sa sapam un pic rasadul. Avem 24 de trandafiri nobili cu parfum puternic si flori mari "batute". Vremea lor va fi dupa ce se trec lalelele si bujorii. De acum, va fi zi de zi tot mai vesel la noi în gradina!
**
**

12 comentarii:

  1. E un spațiu frumos, relaxant.
    Felicitări!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este multa munca dar este intr adevar relaxant 🤗
      O primavara minunata sa ai 🌷

      Ștergere
  2. Minunat arata curtea ta. Îi place ideea ghioceilor și a narciselor și a altor flori în gazon. Am și eu acele zambiluțe chinezești (măscari) colajul din stanga de pe ultimul rând, poza din stânga jos. le am puse ca delimitator al grădinii de flori.
    În colajul de langă, floarea din aceeași poziție cu zambiluțele chinezești ce este? Am mai văzut la cineva într-o curte dar nu știu numele.
    O primăvara înflorită!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am scris in postare, se numeste trandafir-de-zapada (Helleborus niger). Am avut si galben, vad ca anul acesta nu a mai iesit 🫤
      Narcise nu avem in gazon, dar au iesit salbatic branduse, viorele si banutei. Peste vreo trei, patru saptamani, cred ca Helmut va incepe sa tunda gazonul, si o va face o data pe saptamana, insa banuteii infloresc imediat a doua zi iar... Sunt tare incapatanati si dragalasi 😉
      O primavara minunata sa ai, Niko draga 😘🌷

      Ștergere
  3. Cocheta gradina ta, asa mi-o amintesc (chiar daca era alt anotimp) iata ca asa o regasesc, doar ca e primvara si totul infloreste proaspat :) Sa te bucuri de momente placute printre florile tale, cu siguranta vin si pasari care ciripesc vesel, veneau candva doi grauri, parca :) Leo, nu ma indoiesc ca e bucuros ca are un spatiu unde sa alerge atunci cand nu porniti la plimbare :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga mea draga, ai sosit, pentru ca aproape ca te am rugat... multumesc ❤️🥰🤗 din pacate, postarea pe care mi ar fi placut sa o vezi, e vea de vineri, 17.03
      Iti multumesc pentru gandurile bune si cuvintele calde ❤️ iti doresc deasemenea, un start perfect intr o primavara perfecta 😘🌷🍀

      Ștergere
  4. Câtă culoare şi veselie! Aşa să îţi fie fiecare zi, Carmen! Tare frumos la tine!

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu nu am vazut banuteii :)))))). Doar un ghiocel pitit :)).
    Acum revenind, noroc ca a intrebat Mihaela mai sus de trandafirul de zapada - nici eu nu il stiam si am aflat si cum se numesc clopteii albastrii.. deci zambile chinezesti :D. Va multumesc!!
    Girafa si Soricica sunt absolut adorabile!!!!!! Sa mai faci :*!!! Ti-au iesit atat de bine si arata asa de frumos in gradina.
    Narcisele sunt superbe! La fel si primula - am avut si eu intr-un an. Dar nu alba.. e foarte frumoasa. Iar brandusele albe sunt fascinante. Eu le stiam doar ca fiind violet - abia asteptam sa le vad pe Bran. era o feerie. Si acolo am vazut prima data cocarai roz ( de care stiam ca sunt doar albi.. haha). Dupa, am vazut si branduse albe. Cele galbene, sau portocalii, au fost ultimele descoperie cu uimire.
    Toporasii sunt minunati. ii plac lui Mami mult. Eu ma bagam sub banca din fata blocului sa ii coleg (spre disperarea lui Buni :))))).
    Imi place tare mult gradina ta! ai si pomisor galben. :) Forsythia, nu? Il iubesc - pe el si gutuiul japonez.. cu tepii lui si florile alea roz, minunate.
    Imbratisari cu drag si multumiri pentru regalul de poze din gradina minunata!!
    Muah!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cat esti de simpatica ☺♥☺ noi ii zicem "Christrose" deci trandafirul lui Christos. Iar zambilutele acelea "salbatica"... se inmultesc ca buruienile!
      Apropo Christrose! Acum ceva timp mi-a iesit un nodul la degetul aratator mana stanga, nedureros, dar inestetic... ce ma deranja! Asa ca anul trecut prin octombrie, l-am operat si pe doctorul chirurg îl cheama Christian Rose. Mereu m-am gandit la acesta floare care apare un pic chiar mai devreme ca ghioceii! ☺
      Toporasii sunt atat de parfumati! ca cei de padure! Forsytia este acum frumoasa, apoi e doar verde. Deasa si verde, este "paravan" la gardul cu vecinii Monika si Orod. Ei il au pe Ricco, pudelul pitic... Helmt taie jos la gard o "fereastra" ca cei doi catei sa poata conversa cand au ei chef ☺☺☺ La Ricco vin deseori in vizita Baloo si Nella, cateii copiilor lor si atunci sa vezi conferinte ☺☺☺ Baloo plange ca vrea la Leo! Ricco este fricos, nu vrea sa se joace cu Leo, dar amandoi se sustin aici in cartier, daca unul da semnalul ca este un strain pe alee, atunci latra amandoi, fac echipa buna! ☺☺☺ Dar daca mergem in vizita, Ricco se ascunde in camera pana cand plecam.
      Pupici si imbratisari, si pentru Kouki ♥♥

      Ștergere
  6. Wow - ce aglomerație florală și de culori pe la tine...și când mă gândesc că parcă ieri alerga Leo prin zăpadă pe acolo...
    Pupici ❤️

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ai dreptate, parca mai ieri era inca zapada aici... Azi a fost plaie cu ceva grindina, insa sper ca nu s-au stricat pomii fructiferi! Noi nu avem, veciini au ciresi, pruni si meri. Noi avem flori si zmeura. ☺ Pupici ♥

      Ștergere