luni, 6 martie 2023

Respiro

Daca va întrebati ce e cu mine... multumesc, sunt bine ♥ Am avut nevoie de un wekend întreg doar pentru mine! Sâmbata si duminica am dormit luuung, ca în copilarie, am petrecut întreaga zi în pat, ca în adolescenta - altfel spus - am întinerit! ☺☺☺ Bineînteles ma refer la interior! Mi-am refacut fortele, pentru ca urmeaza o perioada plina! 
Nu ma refer aici la programul normal de lucru (de dimineata si pâna la orele 17 - 17:30 sunt în fiecare zi-lucratooare la birou) ci la activitatile de timp-liber si Agenda mea spune ca sunt "rezervata complet"! ☺
 ♦ Astazi si pâna mâine, am la purtator aparatul de masurat tensiunea si EKG... Este neplacut, sunt înconjurata cu un cablu si manseta de pe antebrat pompeaza pana la limita de durere, o data la fiecare 30 minute!Pe piept am lipit un dreptunghi din plastic... mai ca-mi vine sa-i comand "Engage!" ca în Star Trek ☺ La noapte o sa fie si mai neplacut, dar... asta e situatia! Sper ca rezultatele sa fie bune - pentru vârsta mea ;-)
Celalalte zile de luni sunt rezervate pentru gradina. Mult de curatat si câteva idei noi de pus in practica ☺
♦ Toate zilele de marti sunt ocupate cu "La Kossa" - abia astept! ♥ Am exersat acasa pasii învatati pâna acum, dar imi lipseste atmosfera aceea speciala, care se creaza în sala de gimnastica alaturi de colege ♥
♦ Miercuri - este 8 Martie. Impreuna cu sotul meu, vom iesi pentru cina la restaurantul Leonardo da Vinci - bineînteles ca Leo ne va însoti! 
Urmatoarele zile de miercuri am de rezolvat probleme personale la birourile locale - autoritati si consiliere, iar pe 22 martie, avem bilete la "Turandot" opera lui Giacomo Puccini, transmisa la cinema.
♦ Toate zilele de joi sunt rezervate pentru fitness. Voi ajunge acasa abia dupa orele 20.
♦ Zilele de vineri sunt rezervate treburilor casnice. Am norocul ca de aprovizionare se ocupa Helmut, eu trebuie doar sa completez lista de cumparaturi. 
Am început incet "curatenia-de-Pasti" si iau totul sub lupa si cârpa ;-) camera de camera, de la geamuri pâna la podele.
♦ Sâmbata aceasta vine matusa mea în Augsburg, este ziua noastra de shopping. 
Sâmbata viitoare sunt pet-sitter ☺ Fiica mea merge la un curs de tango si îl va aduce pe Chico la noi. Pentru ziua de de 25 martie sunt înscrisa la un curs de pictura Bob Ross. Vom picta "Cypress Creek". Intre noi fiind vorba, nu sunt fan Bob Ross, ba chiar gasesc ca unele peisaje ale lui sunt kitsch-uri ☺☺☺ Însa cursurile lui pentru pictat in ulei sunt foarte bine structurate! Sunt lectii practice deosebite, iar Profesoara Lisa-Joella a fost eleva lui Bob Ross. Deci lectiile sunt sub licenta adevarata! Este al doilea curs de acest gen la care iau parte (colajul de aici este din noiembrie 2022). Nu este doar un curs creativ, este totodata si relaxant!
♦ Duminicile sunt zile de relaxare!


26 de comentarii:

  1. Ai agenda plină, dar sunt şi activităţi tare frumoase şi îţi doresc să îţi aducă bucurie multă şi relaxare!
    Ador duminicile-n pijamale! Acum, că se încălzeşte, nu cred că aş mai putea fără să lipesc nasul de geam, să strig că vreau la plimbare, dar iarna le ador!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, e plina ☺ Multumesc Potecuta draga.
      La noi, sambata sau duminica sunt zile normale ☺☺☺ Leo nu stie ca "e liber" ne rezeste tot asa ca in zilele lucratoare, la ora 7 ☺ Si se bucura enorm cand vede ca iesim toti trei la plimbare, nu ca in cursul saptamanii, cand Helmut iese cu el la ora 8 si la ora 12, iar eu seara la ora 18 ☺☺☺ Sambata si duminica iese mandru, cu toata "haita" ☺☺☺
      Weekendul acesta baietii m-au lasat sa dorm pana cand m-am saturat de somn! ☺☺☺ Din cand in cand, este nevoie!

      Ștergere
  2. Îți doresc mult succes pentru evenimentele serioase și multă distracție, amuzament în rest ❤️👍
    Pupici ❤️

    RăspundețiȘtergere
  3. Esti atat de organizata, asa ca totul se va derula dupa dorinta. Si imi place ca participi si la lectii de pictura si de gimnastica. E minunat! Un exemplu de urmat!
    Spor la tot si sa te bucuri de fiecare zi! Pupici! 😘❤️

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Suzana draga, asa cum am scris, in fiecare zi termin serviciul pe la ora 17-17:30... Ramane asa de putin timp liber! daca nu ma organizez, nu mai reusesc sa fac nimic, pentru ca timpul zboara! In timpul liber trebuie sa imi fac vreme de ceea ce imi hraneste mintea si sufletul ♥ Dansul mi-a placut dintotdeuna. Iar pictatul deasemenea. Plimbarile in mijlocul naturii, dar si spectacolele de teatru si muzica precum si expozitiile de arta.
      Un pic de sport trebuie sa fac, pentru a echilibra cumva vremea cat stau pe scaun nemiscata in fata monitoarelor! Altfel mi se atrofiaza muschii si candva nu voi mai putea urca nici macar 3 etaje!
      Cariera profesionala este imprtanta, dar fiecare avem o viata si dupa ;-) A meae colorata, asa cum imi place si sa ma imbrac ☺☺☺ colorat si vesel ☺☺☺ Te pup Suzana. Ganduri bune si îmbratisari ♥

      Ștergere
  4. Va fi bine inimioara! 💕 Un astfel de control e bun din cand in cand.

    Ha! Am obosit doar citind ceea ce faci! 😊 Ai, sa zic asa, un "avantaj": programul de munca e fix. Dupa ce termini orele la birou poti face un program - plus ca, uneori, poti "jongla" si cu programul (cat timp ai cele 40 de ore lucrate, termene respectate s.a.m.d.) - benefica aceasta posiblitate.

    E superb tabloul pe care l-ai facut! Nu zic doar ca sa zic: ai puea sa pictezi mai multe tablouri, inspirate din natura (sau nu!) si sa organizezi o expozitie personala. M-am gandit la acest fapt avand in vedere ca ai talent. Avem un amic care a inceput grafica si acuarela la varsta de cca 60 de ani (acum are 66) si a avut/are mai multe expozitii personale sau "de grup" (temporare, in diverese locuri/orase).
    Succes in tot ceea ce intreprinzi, Carmen draga! 💕
    Imi plac Leo si "haita" lui! ❤ Chico e un membru care vine si pleaca. ❤
    Imbratisari si pupici, cu drag, de la trio (scrisesem Leo! numai cu Leo sunt in cap) 😊 pentru trio si dragii lui! ❤ 😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumesc Diana draga ♥ sper sa fie totul bine ca daca nu... tot gasesc eu o cale sa se faca bine ;-)
      Da, este adevarat ca programul flexibil de lucru este mai mult ca bun! Doar ca 40 de ore este totusi mult... insa nu vad sa se schimbe curand programul la 32 de ore! Ma rog, e chestie de bioritm, eu una sunt mai activa seara, dimineata nu ma scol cu buna dispozitie la ora 5 sau 6, decat pentru plecarea in concediu ☺☺☺ Sunt obisnuita sa dorm macar pana la 6:30-7 dar bineinteles ca uite-ma, e ora 23:20 si scriu aici pe blog! Inca nu sunt obosita, sa simt nevoia sa dorm. Dezavantajul este ca fiind intuneric afara, ce sa intreprind asa, maret?! ☺☺☺ Daca va mai creste ziua, imi va fi un pic mai usor sa ma trezesc dimineata, insa si cu trezitul... e o problema. Eu si Leo avem tabieturile noastre ☺☺☺ Cum suna ceasul, dau drumul la radio pe postul "Bayern 1" unde stirile sunt putine si muzica e multa si din anii '80/'90 ♥ Deschid usa la terasa, Leo da o tura prin curte si marcheaza locurile pe unde probabil au trecut pisicile din vecini ☺ eu ma duc la bucatarie, dau drumul la De'Longhi Magnifica, imi fac un espresso, iau pentru Leo 2 "grisine" de strut si o bucata de piept de pui uscata si ma intorc in dormitor, Leo e sincron, se intoarce si el in camera si sare direct in pat. Inchid ura la terasa si ma cuibaresc sub plapuma, Leo serveste micul dejun si eu imi sorb cafeluta, fredonand pe ritmul radioului. Cam o jumatate de ora dureaza alintul asta al nostru, dupa care eu merg la baie pentru toaleta de dimineata. Apoi stiind de la radio cum va fi vremea, caut imbracaminte adecvata, asortez totul, de la soseste pana la esarfa sau pantofi ☺ (am si eu pasarelele mele). Toate astea dureaza pana la o ora si jumatate ☺ Ma indrept spre garaj, pornesc masina si in 20 minute cobor in garajul firmei. Trei pasi prin curte si ajung in sfarsit la birou... Totusi toate astea dureaza cam 1:30 pâna la 2 ore! ☺☺☺Habar nu am cum faceam cand eram mai tanara, ca ma trezeam la 6 si la 6:45 semnam condica la birou! ☺☺☺ Am devenit comoda si am tabieturle mele... Haha, de aceea nu sunt prea suparata ca trebuie sa lucrez pana la 17-17:30! Azi a trebuit sa stau pana la 18, ca am ajuns abia la 9:20 la birou, pentru ca azi-dimineata mi-au fost aplicate aparatele astea! Maine scap de ele, dar voi ajunge din nou tarziu la birou. Dar nu-i bai, seara se intuneca tot mai tarziu ♥ nu imi place nici sa ma plimb cu Leo pe-ntuneric, dar condusul noaptea il urasc!

      Cat despre expozitie... mai draga, o expozitie deschizi doar cand esti sigur ca poti vinde ceva, sa iti amortizezi cheltuielile organizatorice. Seful meu de compartiment este artist-fotograf. A participat la diverse expozitii - in colaborare cu alti doi-trei alti artisti. Si ei sunt artisti adevarati! Si sa inchiriezi sala de expozitie, sa tiparesti fluturasul, posterul, invitaii, sa organizezi vernisajul - costa o gramada de bani! Interesant este sa participi la o expozitie sponsorizata. Atunci da, merita, altfel insa cum spuneam, trebuie sa fii sigur ca vinzi macar atatea exponate cat sa-ti scoti cheltuielile!
      Seful meu publica deasemenea carti tehnice de fotografie. Tot in colaborare. Numele ti-l faci greu!
      Eu pictez doar pentru placerea personala. Mai fac cadou, din cad in cand tablouri pictate, celor ce stiu ca apreciaza ☺

      Cand il vom avea pe Chichito, facem poze - toata haita ☺☺☺
      Pupici si imbratisari, de la trio pentru trio ♥♥♥

      Ștergere
  5. Joia trecuta am luat agenda in mana si mi-am facut curaj sa ma apuc de ciorne macar (adica sa fac scheletelul) la Provocari Verzi... dupa doar 8 ciorne scoteam fug de un km - ca un Trabi (trabant) cu amestecul ulei-benzina gresit.. ahahahahaha.
    Bine, adevarul este ca in jurul meu se vorbea stereo (adica la doua telefoane) si mai avea si Kouki program de scarpinat, asa ca nu era chiar zen... :)) si eu incercam sa ma concentrez.

    Foarte fain organizat programul. Si mie imi place sa il tin din scurt, desi recunosc ca in ultimul timp a trebuit sa incetinesc cumva ritmul (inca nu mi-am revenit complet dupa episodul acela si evident ca atunci cand incerc sa fac prea multe, incep sa dau rateuri ... si mie niciodata nu mi se pare ca fac prea multe, din contra.. am senzatia ca fac prea putine :))

    Imi face bine sa citesc cat de frumos ai organizat totul :). Ma incarca pozitiv si imi da un pic de elan - iti multumesc!

    Imi plac mult tablourile realizate la curs! Cred ca vopselurile in ulei sunt prea puternice pentru mine. Mi-a facut Ralu un tablou dragut cu Nausicaa Vaii Vantului (un personaj dintr-un anime foarte frumos, de la studioul Ghibli) si imi amintesc ca, desi statuse ceva vreme la ea de cand il pictase si pana mi l-a adus, inca se simteam mirosul puternic. Evident ca in timp se duce - il am la mine in camera si nu ma deranjeaza, dar eu ma refer la momentul respectiv, cand pictezi.
    Ca sa fiu sincera, abia astept sa mergi la curs ca sa povesti apoi si sa ma pot uita la ce ai facut. Imi place mult :*!!

    Pupici cu drag si muuuut mult spor !

    PS: si tin pumnii sa treaca usor si cu bine experianta (Holter, nu?)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. daaa, trebuie sa ma organizez pentru ca altfel se intampla sa promit cuiva ceva si sa se suprapuna data cu o alta promisiune data cuiva - si asa ceva nu este deloc frumos! Am deja date trecute in agenda, pentru luna aprilie (expozitii, intalnire de familie, iesire cu prietenii, etc). Ceea ce nu imi place sa programez este vizita la coafor ☺☺☺ pentru mine, exista o anumita zi cand asa mi se pune pata si daca nu coafeza mea nu are timp, incerc la un alt coafor si daca nici acolo nu am noroc, atunci pun mana pe foarfeca si ma rezolv singura ☺☺☺ ca dupa aceea am regrete, este alceva, insa programare la coafor nu imi fac niciodata! ☺☺☺
      Ma bucur ca va inspir si ca va "provoc" ☺ de aceea suntem aici un grup de prietene, sa ne sustinem reciproc. Daca cineva "ma copiaza" sunt foarte mandra si abia astept sa vad o varianta imbunatatita pe care sa o preiau si eu la randul meu. Asta inseamna progres! ♥
      Rux draga mea, eu am un simt al mirosului foarte bun, insa culorile de ulei nu le simt asa pregnant, nu ma deranjeaza de loc, nici nu le iau in seama. Fac parte din cotidian... cumva. Acum ca zci, o sa fu atenta cum miroase in atelier ☺
      Nu e Holter... dar nici nu stiu ce firma e. Este un dreptungi 6cm pe 3 cm cu grosimea de 1cm. Usor... cele patru colturi sunt prevazute cu senzori autocolanti. Asistenta mi l-a lipit ca pe plasture, direct pe cosul pieptului. Nu il simt deloc! Aparatul care masoara tensiunea este baiul! Manseta normala, cu furtul care merge pe lateral, spre umar (nu ca la tensiometre, la care furtunasul merge spre palma, fixat fiins pe pliciul bratului) Furtunul este incolacit pe spate, lipit cu cateva fasii de leocoplast si merge pana intr-un aparat tot dreptunghiular, 10cm pe 7 cm si grosime de 2,5 cm, greu cat un telefon mobil. Aparatul este sustinut intr-o borsetuta, fixata cu curea pe talie. Acesta inregisteaza masuratorile pe care le face din 30 in 30 minute. Manseta pe antebrat e destul de fixa, astfel incat cand pompeaza, ma strânge pana cand ma doare mana! Cica asa trebuie! a zis asistenta! Nu sunt eu asa sensibila, o sa rezist pana maine dimineata! Te pup. Noapte buna! ♥

      Ștergere
    2. Oh... o sa il intreb si eu pe Tati sa imi povesteasca :). Intr-un timp eram mai la curent cu toate astea :). De aia am intrebat de Holter pentru ca de el stiam. Acum stau si ma gandesc daca mai stiam si de altul... - chiar am vorbit azi cu Ralu despre ceva si, evident, nu imi amintesc deloc termenul folosit. Desi cred ca totusi sa H am vorbit :)).
      Faza e ca nu imi amintesc sa fi vazut vreunul montat, chiar.
      Ah, avem si noi doua tensiometre (unul micut de la Zepter - de incheietura, dar foarte bun, Japonez - pe acela il suport, desi cand strange incheietura nu e placut). Si unul care se fixeaza pe mana mai sus (Omron)- pe acela nu il suport - imi face rau.. haha.

      Acum cand citeam cu e prins aparatul mi-am amintit de un concert Arashi, in care aveau niste aparate de monitorizare a pulsului prinse pe ei si in timpul concertului apareau bataile inimii pe ecrane.. Sa vezi ce o mai luat cateodata peste 150... :O. Oricum frumos spectacol. Cred ca Digitalian a fost...

      Pup cu drag!!

      Ștergere
    3. Am avut o noapte great... Aparatele m au deranjat enorm 😔 abia astept sa Mi le ia. La 8:30 am programare Uf, sa scap! pupici 😘♥️

      Ștergere
    4. Ma gandeam eu... plus ca, din cate ii povesteai, la cat disconfort produce procedura... eu am anumite rezerve. Adica ma gadesc ca atunci cand te strange pe mana (cel putin eu, cand aveam acele probleme si simteam presiune) pana cand scapi de acea stransoare, treaz fiind, te controlezi. Dar daca adormi si te trezesti brusc cu stransoarea, e posibil sa iti faca mai multe necazuri (eu stiu sa te sperie, sau sa fie o pozitie in care aparatul are nevoie sa stranga mai tare maa ca sa prinda pulsul (si aici pateam o chestie - am mainile mici, subtiri si daca nu fixam cum trebuie, avea tendita sa se umfle pernuta aceea de efectiv nu mai suportam , dar fiid aparatul care se punea la inceietura, la nevoie il dadeam jos..mda).

      Sper ca acum e de domeniul trecutului aparatul si ca te simti mai bine, :* Iti doresc sa te poti totusi bucura de cursul de dans... in seara asta! Si apoi un somn buuuun si revigorant ! :)

      Ștergere
    5. Am dormit foarte rau,cred ca in total 4 ore. Am fost asa fericita cand am scapat de aparate 🍀 imediat dupa aceea rezultatele au fost transferate pe Computer si am avut discutie cu medicul. Mi a zis ca toate valorile au fost in limitele normale 😁 asa ca... Sunt ca noua. Exact ce am discutat ieri .. cauza acelor stari este atat de greu de constatat, incat mai degeaba esti etichetat ca ipohondru 😇😂 Asta e ... Sunt perfecte sanatoasa.
      Am iesit din cabinet atat de usurata, de relaxata.... Am ajuns tarziu la serviciu, am lucrat cu spor si la ora 17:30 am fost punctuala la cursul de La Kossa 👯 excelent a fost!
      Acum am mancat si stau cuibarita cu Leo pe canapea, la TV (nu ma uit decat la stiri)
      Pupici. O seara cat mai placuta 😘🥰🌷

      Ștergere
  6. Îți urez rezultate bune în toate!

    RăspundețiȘtergere
  7. Așa îmi țin și eu agenda pe zile...și înainte să promit ceva, mă uit repede să vad dacă am liber. Am făcut și eu aceste analize dar la mine a durat putin. Sanatate multă!
    Ador pictura, dar eu sunt un dezastru :)))m-aș înscrie la un curs doar să mă uit la alți cursanți cum pictează.:))
    La Mulți Ani de 8 Martie!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La multi ani, de 8 MARTIE! ♥
      cred ca mai mult iti trebuie pasiune si curaj, in pictura ☺ talent... depinde cum vad altii ceea ce creezi tu ☺☺☺
      Te pup Mihaela. O zi minunata! ♥

      Ștergere
  8. Un program încarcat dar bine organizat. Succes cu monitorizarea aceea a tensiunii s[ g[sesti o soluție să nu mai fie nevoie permanenta de monitorizare.
    Spor în toate!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult Niko
      Ah, ai inteles gresit. Aparatele au fost pentru 24 de ore, asa doar pentru controlul anual al sanatatii. Am scapat de ele imediat 🤗
      Si tie spor la tot ce iti propui.

      Ștergere