luni, 20 martie 2023

Tablou cu trandafiri pentru Livia

Am scris nu de mult într-un comentariu la postarea Mihaelei "Pictura cu diamante" ca si eu am facut ceva asemanator, în perioada de "restrictii pandemice". O prietena a comandat în internet acest tablou crezând ca este gata de înramat si când a constatat ca "diamantele" sunt livrate la punguta... a vrut sa îl arunce. În acel moment si-a amintit de mine ca persoana cu multa rabdare si dragoste pentru detaliu. 
M-a sunat si m-a întrebat daca vreau acest tablou... Pentru ca nu am avut habar despre ce e vorba, mi l-a adus si tabloul a ramas la mine. Am lucrat la el mai bine de doua saptamâni, cate 4-5 ore pe zi! Mi-a facut mare placere, a fost prima mea experienta de acest gen. Când a fost gata, am înramat tabloul si am sunat-o pe prietena mea. I-am daruit tabloul, a fost ales pe gustul ei asa ca i-am facut o mare surpriza. 
Si acum, ca sa completez povestea, stiti despre ce prietena este vorba?! 
Eu am locuit pâna în anul 2000 in Sibiu si Livia a fost vecina mea mai bine de zece ani. Ne-am mutat cam in acelasi timp, eu în Germania, ea in Italia si am pierdut total legatura. În anul 2020 am primit pe FB un mesaj de la o "Livia" care ma intreba daca eu sunt cea pe care o cunoaste ea... Si da ☺ eu am fost! ☺"Prietenii adevărați sunt ca stelele. Nu îi vezi mereu, dar știi că sunt acolo"... Iar când îi revezi, prietenia continua mai departe din ultimul punct, ca si când acel punct a fost pus ieri...
Eu de când m-am mutat în Germania, am locuit doar în Augsburg. Livia a locuit prin Italia, apoi in nordul Germaniei si de vreo cinci ani, locuieste în Augsburg! În Lumea asta mare, ne-am regasit pur si simplu! Este un semn, categoric! Astrele au vrut sa ne spuna ceva... înca nu am descoperit ce, însa amandoua stim ca nimic nu este întâmplator! Deocamdata... am realizat acest tablou, cu drag pentru Livia ♥

12 comentarii:

  1. E foarte foarte frumos! Chiar era mare păcat să fie aruncat! Și ramă arată bine ii dă un plus de frumusețe. Felicitări. Ai avut ceva de lucru, pare măricel! Al meu a avut 20x30 și mi-a luat câteva ore bune să il termin.
    Foarte frumos citatul despre prieteni pe care l-ai ales pentru povestea voastră. Vă doresc o prietenie eternă și frumoasă.
    Noapte bună, Carmen!😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tabloul a fost 30x50 cm si nu mai vazusem asa ceva pana atunci. A fost o experienta placuta, am lucrat cu multa placere.
      Programul de lucru al Liviei este altfel de al meu, in plus, Livia a fost blagoslovita sa devina mamica la ultima sansa posibila 💞 Pe cand eu sper sa devin bunica in urmatorii 2-3 ani, Livia "merge" la scoala generala 🤗🥰 Nu ne vedem des, insa stim ca oricand putem sa contam una pe cealalta, ca in urma cu 30 de ani ♥️
      O zi minunata, Mihaela draga 😘

      Ștergere
  2. Woooooow! Ce intamplare faina :)!! Cum s-au aranjat lucrurile de frumos!
    Iar tabloul - este ... cu adevarat migalos. Un munte de rabdare !!! 😅🧡
    Voiam sa intreb... avea miros ? :))))
    Am vazut ca se pune acel pix (sa ii zicem asa) intr-un fel de cutiuta cu.. banuiesc lipici.. si stiu ca si Danutza a facut unul, dar eram curioasa la tine cum a fost.

    Pe mine ma duce cu gandul la un goblen imaginea de final. Foarte frumos.

    ps: vazusem unul cu un caniche si ma tot gandesc la el :))). Dar daca miroase.. nah.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Minuni sunt pe Lumea asta! 🤗
      Nu mai stiu daca aveau miros... precis nici unul pregnant, ca tipic chinezariile. Nu imi amintesc...
      Lipiciul este pe folie si pe "diamante" practic trebuie sa presezi usor biluta pe locul numerotat si gata, acolo ramane lipita.
      In primele poze se vede, tabloul a avut o folie deasupra, tocmai pentru a proteja pelicula aceea fina de lipici cu care este tratat. "Pixul" este mai mult "pai" ca are orificiu in partea de jos, exact diametrul "diamantului" . Este foarte practic pentru "transpirt" din cutiuta si aplicare pe tablou.
      Intr-adevar acest tablou are o izbitoare asemanare cu un goblen.
      Te pup. O zi minunata! 😘🤗🐾

      Ștergere
  3. It really is very beautiful.
    I can imagine how much patience and time were needed for something so intricate.
    Hugs and blessings, Carmen.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. it was very pleasant, painstaking work and required a lot of patience, but it was worth it!👍
      Dear Veronica, I wish you a spring full of joy! Have a wonderful day!😘🤗💞

      Ștergere
  4. Ce frumos este! A fost inspirat cine a creat astfel de kituri! Ti-a iesit minunat.
    Si e intr-adevar minunat cum in cele din urma v-ati regasit in lumea asta mare!
    Sunt convinsa ca s-a bucurat mult de darul (re)daruit, insa finalizat! E de munca intr-adevar, insa e destul de simplu, doar ca e usor migalos, insa daca le ai pe toate la indemana mi se pare chiar placut!
    Seara minunata, draga Carmen! Multumesc pentru ca ne-ai aratat trandafirii!
    Pupici! 😘❤️

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, buna inventie! Mie mi-a facut placere sa il lucrez, mai ales ca atunci sufeream de plictiseala! Probabil ca daca ar fi fost sa il primesc acum, nu l-as mai fi facut, sau l-as fi facut insa in mult mai mult timp. Problema este si cu spatiul... eu am blocat o masa mare atunci, pentru ca nu poti sa aduni mereu toate bilutele si sa le pui undeva bine, pâna data viitoare! Folia este cu lipici, bilutele au nuante foarte apropiate, le scoti din pungute si le pui la indemana... Tja, a fost ceva harababura, dar cum zic, s-a întâmplat la timpul potrivit, in pandemie, cand nu ieseam din casa decat foarte rar.
      O seara minunata si tie, Suzana draga. Pupici 😘❤️

      Ștergere
  5. Lumea asta mare este totuși mică. Interesant cum v-a plimbat viața prin lume și v-a adunat în acelasi loc. Am poțit aproximativ la fe cu una din fostele colege de facultate. Prin ea mi-am cunoscut sotul, iar ea prin sotul mei si-a cunoscut sotul ei. In facultate făceam multe lucruri împreună, apoi ne-am distanțat unii de alții. Ne-am regăsit absolut întâmplătăr într-o piață în Ploiești și ne-am simțit de parcă nici nu au existat anii în care nu ne-am mai văzut.
    Tabloul este minunat. Felicitări pentru realizare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ce frumoooooos! Ma bucur ca si pentru voi revederea a fost un mare motiv de bucurie.
      Nu-i asa?! Când reîntâlnesti prieteni adevarati - chiar si dupa foarte mult timp, este ca si cand nu v-ati vazut de ieri... Minunat sentiment!
      Ma bucur ca iti place tabloul. Multumesc! ♥

      Ștergere
  6. Minunat tablou, minunată relație !!!
    Adevărat: în viață nimic nu este întâmplător !
    Pupici ❤️

    RăspundețiȘtergere