vineri, 3 martie 2023

Clubul Cinefililor - Luna februarie 2023

We have a Goast” (Avem o fantoma) - o comedie simpatica prezentata pe Netlix, un film încadrat la “horror-comedy” însa parerea mea ca filmul poate fi vazut de întreaga familie, este categoric departe de horror. A fost lansat pe 24 februarie 2023 de Netflix.  Filmul parodiaza comportamentul social contemporan, "efectul de turma", rigiditatea serviciilor de securitate sau credulitatea si/sau naivitatea colectiva. M-am bucurat sa îi revad pe Anthony Mackie si pe David Harbour si deasemenea m-am bucurat sa-l cunosc pe Jahi Winston, tânarul de 16 ani care joaca rorul principal. Filmul este o poveste simpatica, ce poate schimba un pic parerea celor carora le este frica de fantome - fantomele pot deveni "buni prieteni".
"Charming the Hearts of Men" (Fermecând inimile barbatilor) - (pe Amazon Prime) un film ce se potriveste perfect zilei de 8 Martie! Este un film american, "historical-romantic-drama", inspirat de evenimente reale din timpul miscarii pentru drepturile civile din 1964. Fermecatoarea Anna Friel, joaca rolul principal, alaturi de fermecatorul Kelsey Grammer - doi actori senzationali, în roluri de persoane rafinate, elegante si deosebit de întelepte! (wow ce toalete supebe are "Grace Gordon"! ☺)
Este o oglinda a societatii anilor '50/'60 în care un om educat era luat drept prost, un parvenit dadea cu tifla celor care nu îi "gâdilau" orgoliul de bogatas, culoarea pielii determina drepturile umane si "sexul tare" era superior prin lege! Doamne, cinsteste memoria tuturor celor care s-au implicat în impunerea egalitatii între femei si barbati si în combaterea discriminării pe criteriul rasei! 
The 355 - un film "action" american (pe Amazon Prime), ce reuneste într-o pelicula cinci dintre cele mai frumoase actrite contemporane: Jessica Chastain, Lupita Nyong’o, Penélope Cruz, Diane Kruger si Fan Bingbing. O poveste cu agenti de spionaj, cu crime (fara însa ca scenele sa fie concentate pe sânge sau violenta), o poveste fantastica dar foarte posibila, un fel de "James Bond" sau "Bourne" în versiune feminina! Chiar daca filmul nu a avut critici favorabile, ba chiar P. Cruz si F. Bingbing s-au ales cu câte o nominalizare la "Golden Raspberry Awards" (Zmeura de aur") 2023, mie mi-a placut filmul.
The Consultant - un serial american cu 8 episoade, prezentat pe Amazon Prime. Un thriller-umor-negru, din care am vazut doar primele 3 episoade si care m-a captat prin rasturnarile de situatii si misterul care învaluie personajul principal interpretat de Christoph Waltz. Îmi plac foarte mult si Brittany O’Grady si Nat Wolff în rolurile lor de angajati "pajnici". Tema serialului este modul sardonic în care functioneaza piata de munca în cruda lume capitalista. Abia astept sa vad urmatoarele episoade însa pot de pe acum sa recomand serialul.

14 comentarii:

  1. Mulţumesc pentru recomandări, Carmen!
    Zi frumoasă îţi doresc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumesc Potecuta! si tie o zi de vineri cat mai placuta!

      Ștergere
  2. Ma bucur ca ai reluat si aceasta rubrica, asa mai aflu si eu ce filme au mai aparut! Nu am nici netflix, nici amazon prime si nici tv prin cablu. Dar, noroc cu youtube unde pot vedea trailerele.
    M-am uitat la primul filrm propus (cu fantoma) si m-am amuzat destul de tare. Ma intreb care era povestea fantomei, pana la urma. Mi-ar placea sa vad filmul tocmai de aceea (in plus are distributie reusita).
    Si cel de-al doilea film mi s-a parut foarte interesant - si din descrierea facuta, dar si din ce am facut in prezentarea video, in trailer. Costumatiile din acea perioada ma fascineaza si pe mine.
    The 355, ca gen si subiect, nu mai figureaza pe agenda mea (pentru ca ma enerveaza din start filmele de gen - bombastice, cu eternele bazaconii americanesti legate de teroristi teroare si superspioni .. hahaha) dar!! apreciez foarte mult calitatea imaginii (vazut trailer), efectele speciale (legate de mobilitatea personajelor feminine speciale) si distributia frumoasa. Si am recunoscut si pe Rihanna pe fundal - in trailer. Dar ca plot... Totusi, probabil ca m-as uita putin tocmai pentru distributie...
    Si ultimul.... astept sa vad ce ne mai povestesti despre el. In ultima vreme am sesizat ca nu prea mai gasesc interes sa urmaresc nici acest gen de filme (inainte ma mai uitam la CSI, de exemplu., prin 2007 cam asa... dar acum... pas. Schimbarea asta a survenit dupa ce am urmarit niste seriale japoneze si am realizat cat de puerile si de stas sunt de fapt serialele americane... nu ca nu as fi stiut ca erau, in general previzibile, desigur, cu cateva exceptii si de fapt asta ma atragea sa rezolv mistere, dar prin comparatie .... evidența era si mai evidenta :)) ca sa fac un joc de cuvinte). Cu toate acestea, sunt cateva seriale si filme mai vechi pe care le-as urmari si acum...

    Iti multumesc mult si abia astept sa vad ce ne mai povestesti :D
    Puuuuup!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :-) Rux draga, tocmai am vazut si celalalte episoade din "Consultantul" si nu mi-am schimbat parerea - serialul este exact asa cum am scris ☺ O oglinda a junglei in care traim!
      Despre filmele vechi si cele pe care le-am vazut o data, pot spune ca nu ma mai atrag. Imi amintesc cu mult drag, dar nu pot sa urmaresc filmul din nou. daca nu exista "surpriza" atunci este pentru mine... cum sa ma exprim mai corect?! pierdere de timp?! plictisitor?! Zau, am dorit sa revad anumite filme dragi mie, insa nu am reusit! Tin minte totul prea bine si nu ma mai face nimic curioasa. Sunt pasaje sau citate pe care le iubesc si pot sa le revad sau recitesc, insa un film intreg, nu mai pot.
      Filmele japoneze sunt cu totul aparte si se bazeaza pe un stil de viata si o cultura care noua europenilor ne sunt straine sau foarte putin cunoscute. La fel ca si filmele coreene. Am vazut in ultimul an muuuuuulte filme si seriale coreene. A trebuit la inceput sa ma obisnuiesc cu felul lor de a interpreta - un pic exagerat mi s-a parut însa dupa ce am trecut cu vederea aceste caraceristici, au inceput sa imi placa si temele lor si stilul lor de viata.
      Te pup Rux draga si iti doresc un start minunat în weekend! ♥

      Ștergere
  3. Azi i-am întrebat pe colegii mei de la serviciu ce filme sau seriale vizionează, să-mi recomande și mie și acum văd articolul tău!
    Mulțumesc!
    Am doar Netflix și voi viziona filmul cu fantoma imediat ce voi termina cu ””blogareala” hihi...
    O seara frumoasă și un sfârșit de săptămână odihnitor! Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. gând la gând, cu bucurie ☺☺☺
      Vizionarea de filme este un mod placut de a te relaxa, nu-i asa? Eu am facut multe recomandari de filme, aici pe blog, aceasta rubrica este una foarte veche a mea. Sunt curioasa care este parerea ta despre filme, sa vedem daca avem aceleasi gusturi :-)
      Te pup. Un start bun in weekend iri doresc!

      Ștergere
  4. Multumesc pentru ideile principale. Noi nu avem netflix insa cu ocazia asta mai
    aflu si eu una alta!
    Un weekend minunat, draga Carmen! Pup.😘❤️

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. draga Suzana, eu am constatat ca ceea ce se prezinta la televizor nu ma intereseaza. De ani de zile, eu deschid televizorul sa aflu doar care sunt in ochii redactorilor, stirile principale ale zilei si atât. Din cand in cand cate o emisiune de divertisment sau un film documentar. De aceea m-am bucurat mult cand au fost oferite platformele "cinema-acasa" - Mai întâi am fost abonata la Watchever, apoi am trecut la Netflix si paralel, am luat si Amazon Prime. Contul de Netflix îl împart cu cele doua fiice ale mele. La Amazon suntem abonati pentru ca ne sunt livrate si pachetele la domiciliu, in acelasi serviciu. Sunt foarte multumita - streaming a devenit una din ocupatiile mele de seara. Mereu descopar câte un film dragut si intersant, nu ma plictisesc niciodata. Si pentru ca filmele sunt sincronizate, nu-mi obosec ochii cu cititul si de cele mai multe ori, tricotez in timp ce se deruleaza un film :-)
      Si tie, un start bun in weeken, draga Suzana! ♥

      Ștergere
    2. E super ca stii atat de bine sa tricotezi si sa si vizionezi ceva!

      Ștergere
    3. ☺ ah, nu fac modele complicate, de obicei "bob de orez" sau "punctul lenes" ☺

      Ștergere
  5. Nu am vizionat aceste filme !
    Mă bucur că tu ai reușit 👍
    Pupici ❤️

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. poate ca vei reusi si tu, daca gasesti vreun film care sa iti placa.
      pupici ♥

      Ștergere
  6. Peste titlul "Avem o fantoma" am tot dat, dar l-am ocolit; la fel si in cazul cazul The 355 si The Consultant. 😊 "Descrierile" filmelor nu-mi sunau a "bun pentru mine". 😊 Acum ,ca tu le-ai vazut si "ai scris de bine" 😊 voi cauta "Avem o fantoma" si "The Consultant" - am vazut multe filme despre care ai scris ca ti-au placut si le-am vazut, si mi-au placut.
    The 355 e exclus! 😊 Cred ca am inceput sa fac alergie la filmele in care sunt prea multe femei (mai ales "super"-femei) - mai bine vad a treia oara serialul "Poirot". :)))

    Multumesc pentru recomandari, Carmen draga! Imbratisari si pupici, cu drag, de la trio pentru trio! ❤ 😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Doamne, rad singura aici, si e imediat 12 noaptea! Diana draga esti o dulce! hai ca m-ai dat gata ☺☺☺
      Prin rubrica asta astept de la cei care trec pe aici, sa-mi recomande si mie filme. Ca nici eu nu stiu cu ce sa incep si la ce sa renunt. Mult "nimic" se produce! ☺
      Te pup. Imbratisari pentru trio, de la trio ♥♥♥

      Ștergere