sâmbătă, 11 martie 2023

Pregatiri Oscar 2023 - Clubul Cinefililor

Este mai emotionant ca niciodata pâna acum
Favoritele Oscar de anul acesta sunt - telegrafic spus: o comedia stiintifico-fantastica cu universuri paralele, un film german anti-razboi cu imagini înfricosatoare din transee, o tragi-comedie irlandeza despre o prietenie stricata între barbati, cu parti de corp taiate si un magar mort ☺☺☺ 
Everything Everywhere All at Once“ conduce cu 11 nominalizari, „All Quiet on the Western Front”(Im Westen nichts Neues) si „The Banshees of Inisherin” cu sanse egale la noua oscaruri. Biopicul “Elvis” are opt nominalizari si opera autobiografica a lui Steven Spielberg „The Fabelmans” are sapte nominalizari. 
„Everything Everywhere All at Once” al duo-ului de regizori „The Daniels” (Daniel Kwan și Daniel Scheinert) a primit deja multe premii si critici importante de la asociatiile influente de actori, regizori si producători de la Hollywood. Pe de alta parte, veteranul Steven Spielberg („The Fabelmans”) a triumfat ca regizor și cea mai bună drama la Globurile de Aur din ianuarie '23. Și recent, la British Film Awards de la Londra, „All Quiet on the Western Front” a câștigat sapte trofee Bafta, inclusiv în categoria de top „cel mai bun film” și pentru regizor. 
Conform previziunilor, există o cursa directă între Cate Blanchett ("Tár") și Michelle Yeoh ("Everything Everywhere All Once") pentru Oscarul actriței principale, dar sanse mari are deasemenea si Andrea Riseborough din "To Leslie" (la sfârsitul lunii ianuarie 2023 a existat o controversa la Hollywood cu privire la cazul nominalizarii actritei Andrea Riseborough, daca a existat discriminare fata de actritele de culoare si daca regulile nu cumva au fost încălcate. Filmul a fost produs într-un studio independent si conform legilor Oscar, unui asemenea film nu i se face reclama... Fara ajutorul special din partea unor stele de la Holywood, nu ar fi avut nicio sansa de a fi nominalizat! Regizorul si sotia acestuia - Michael Morris si Mary McCormack - s-au folosit de toate contactele personale si cu ajutorul lui Susan Sarandon, Helen Hunt, Charlize Theron, Amy Adams si Kate Winslet au împins acest film cu succes în rândul nominalizarilor! A debutat o noua strategie marketing anul acesta trecuta cu vederea si acceptata ca legala). 
La categoria cel mai bun actor, Oscarul ar putea reveni în egala masura lui Austin Butler („Elvis” ) si Brendan Fraser („The Whale”). 
Tom Cruise care a pierdut de trei ori sansa de a câstiga Oscar ca actor, are sanse acum, la vârsta de 60 de ani, la un Oscar pentru co-producator al filmului „Top Gun: Maverick” (Organizatia "Ukrainian World Congress" a cerut Academiei în martie 2023 să retraga filmul "Top Gun: Maverick" din competitia pentru Oscar, deoarece filmul a fost finantat partial de Dmitri Rybolovlev, care se afla pe lista de sanctiuni a Ucrainei).
Filmul "Black Panther: Wakanda Forever" este deasemenea nominalizat la cinci discipline - eu am fost sa vad filmul la cinema, doar ca sa ascult melodia Rihannei - Lift Me Up ♥ Melodia a fost nominalizata la Globul de Aur, acum sper sa câstige Oscar! ♥
Acestea fiind zise, ne pregatim de OSCAR si speram ca programul anului 2023 sa nu mai aiba parte de scene socante ca la ultima Gala, când Will Smith l-a pocnit pe prezentatorul Chris Rock. 
Comediantul american Jimmy Kimmel este gazda Gala Oscar pentru a treia oara. 
Organizatorii ne-au garantat ca anul acesta va fi altfel, a fost angajata o echipa-de-criza care sa intervina oricand s-ar intampla ceva ce nu face parte din program... Si mai mult, Will Smith nu se numara printer invitatii de la Dolby Theater. După scandalul de anul trecut, câștigătorul Oscarului pentru „King Richard“ a fost exclus de la ceremoniile Oscarului timp de zece ani!!!
Si înca o stire de ultima ora - anul acesta "covorul rosu" a fost înlocuit cu unul culoarea sampaniei!!! Indiferent de culoare, acest covor este "cel mai important din lume" si abia astept sa vad ce toalete vor prezenta vedetele ☺ Tendinta este "haine vintage" sau "ceva ce ai mai purtat macar o data"! 
O sa revin pe 13 Martie, sa povestim ce si cum s-a derulat acest eveniment la care punctul central, sa nu uitam, îl ocupa FILMUL!

11 comentarii:

  1. Oh - ma bucur mult ca ne vei povesti. Sincer - imi place tare mult cand citesc ceea ce scrii despre filme.
    De uitat sigur nu ma voi uita (nu am cablu, nu am neflix.. :)).
    Imi place Jimmy K - este foarte carismatic si simpatic.
    Am vazut o emisiune haioasa cu tom Cruise si alt prezentator simpatic (al carui nume imi scapa momentan) - cat am putut sa rad :))) - l-a plimbat prin desert cu avionul. Amuzant.
    (cat despre unele pretentii no comment).

    Si eu sunt curioasa ce toalete vor fi - dar sunt sigura ca ne vai prezenta cateva lucruri si abia astept :*
    Pup!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga Rux, ma bucur ca vei urmari aici, alaturi de mine 🤗
      Imi place mult entuziasmul tau si positivitatea. Multumesc mult 😘

      Ștergere
  2. Am aflat lucruri noi! (nu e ca si cum as sti mare lucru despre Gala Oscar) 😊 De exemplu, habar n-aveam ca "filmele independente" nu au parte de reclame... Cred ca nu-i cinstit, dar e treaba lor. 😊
    Dintre cele pe care le-ai amintit cred ca mi-ar place sa vad filmul german. Am vazut, in urma cu ceva ani, "Generation War" (nu mai stiu titlul in germana) - o mini serie cu 3 episoade - si mi-a placut foarte mult.

    Multumesc pentru informatii, Carmen draga! ❤ Weekend frumos iti doresc!
    Imbratisari si pupici cu drag de la trio pentru trio! 💕

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ah Si eu tocmai sunt intr o stare emotional, ca nu pot sa vad filme de razboi....pur si simplu nu vreau... Am fost curioasa sa stiu de ce acest Film German a primit asa recenzii frumoase si este atat de laudat, insa am ocolit titlul, nu am vrut sa il vad .
      Imbratisari si ganduri bune si pupici 😘 pentru Trio de la Trio 🤗🤗🤗

      Ștergere
  3. Michelle Yeoh of Everything Everywhere All at Once is Malaysian. She was my classmate in Primary School!

    Hugs and blessings, Carmen.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Are you kidding me? 🥰
      wow, how nice to be able to say you were classmate of a movie Star!
      For me Malaysia is an exotic country, full of surprises. I hope that I will come to visit once.🤗
      dear Veronica, I send you hugs from here in Bavaria 😘😍

      Ștergere
  4. Sunt foarte curioasă să văd câştigătorii, sunt multe şanse pentru toate şi oricând pot apărea surprize.
    Aştept să ne scrii după!
    Zi bună, Carmen!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anul trecut am fost acasa, in Home-Office. Am putut sa imi impart timpul pentru ziua de luni cum am vrut. Anul acesta nu😑 .... Luni dimineata trebuie sa merg la birou. Deci... Nu stiu cat voi rezista in timpul noptii sa urmaresc transmisia in direct, oricum, impresiile nu le voi putea prezenta decat tarziu, cand deja probabil fiecare dintre voi veti afla multe detalii de la Radio sau TV. Insa Ma voi bucura sa comentam impreuna 😘🤗
      Noapte Buna Potecuta 😘

      Ștergere
  5. Nu am mai urmărit Gala oscar de ceva ani Mulțumesc pentru informații! Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Noapte aceasta Gala Oscar 2023 va fi transmisia in direct, spectacolui va dura pana luni dupa Ora 9 dimineata. Daca Nu trebuie sa mergi maine la serviciu... Poti sa urmaresti, se tranzmite cred, pe toate televiziunile nationale. Pupici

      Ștergere
  6. De obicei descopăr informațiile despre Oscar la "Jurnal" (orice canal tv...)! Nu urmăresc în mod special ! Consider că toți depun tot efortul și talentul pe care îl au - pentru reușită 👍
    Pupici cu drag ❤️

    RăspundețiȘtergere