vineri, 17 martie 2023

E primavara iar!

Vântu-a amuțit. Sleit de forta, s-a retras undeva, departe... Ce-ti pasa unde?! Iesi haihui pe coclauri si te lasi îmbatat de parfum de ghiocei si toporasi. 
Ceru-si picura dorul albastru-n lac iar lacul se dezmiarda si-si unduieste apa tulburator de clara, chemând cu drag pasarile sa-l ia în stâpânire. Esti martor... E liniște, e tihna si e-atâta pace! 
Apasa palma pe pamânt si vei simti cum albul zapezii se transforma în smarald...Închide ochii si numara macar pâna la cinci si vei vedea cum parca iarba-i tot mai deasa si-mpânzeste valea din buza pietrelor, pâna hat-departe-n păduriță... Apropie-ti urechea de coaja copacului si vei auzii mugurii la sfada - sa plezneasca-n floricele chiar acum sau sa mai astepte o saptamâna?! 
La noi e primavara!

14 comentarii:

  1. Câtă poezie în rândurile tale! Mi-a mers direct la inimă. Iar imaginile...am amuțit de claritatea apei, de „domesticirea” lebedelor, cât de aproape au venit! Leo e u scump cu prietene grațioase.
    Să vă bucurați de plimbare și de zile frumoase de primăvară!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ieri am facut o plimbare nu departe de casa noastra si am simtit ca parca parca e primavara 😉 Mi e si frica sa spun prea tare,nu care cumva maine sa incepand iar vantul Sau ninsoarea 😁
      Multumesc Niko draga. Iti dorim un weekend minunat 😘🐾

      Ștergere
  2. Cat de frumos ai scris despre tihna! Cat de frumos ai descris pulsul Naturii pregatita sa renasca! Cat de frumoase sunt locurile si cat de drag mi-e Leo! 😊 💕
    Ieri, asa albastru a fost cerul aici. E soare si azi, dar albastrul nu-i la fel de intens. Spre sfarsitul lunii au anuntat zapada la noi... 😊 Poate se razgandeste doamna Iarna si nu mai da o fuga pe aici, dar daca vine, sa fie primita! 😊 Stie ea, Natura, ce are de facut!
    Zile senine iti doresc, Carmen draga! Imbratisari si pupici cu drag, de la noi pentru voi! ❤ 💕

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumesc Diana draga ♥
      La noi astazi a fost cea mai calda zi din acest an... Soare-soare, cer albastru... am stat toata ziua in curte si m-am jucat cu Leo si Chico - m-am bronzat! Ca asa cald a fost la amiaza de am stat doar cu un tricol lung, fara maneci... De maine cica se vor aduna norii si saptamana viitoare vor fi doar ploi - dar nu zapada! Temperaturile nu vor mai scadea nici macar noapte sub 6 grade plus, deci... ramane PRIMAVARA ☺
      Un rest de weekend cat mai placut, dragele mele si saptamâna viitoare - mult spor in tot ce faceti! pupici de la trio pentru trio ♥♥♥

      Ștergere
  3. Superb, pe toate planurile posibile!
    Leo nu cred ca pare uimit, pentru ca l-ati dus prin multe locuri frumoase!
    Acum insa este o noua primavara de care sa ne bucuram in limpezimea apei si in imagini de vis!
    Multumesc, Carmen! Un weekend de poveste! Pupici!😘❤️

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ai dreptate ☺☺☺ Leo e fericit când e cu "haita" lui, zau e atat de fericit cand iesim impreuna ca topaie si latra, parca vrea sa strige la toti trecatorii "Uitati aici, sunt cu familia mea!" ♥
      Un weekend minunat, Suzana draga , pupici ♥😘

      Ștergere
  4. Fotografii minunate, descriere idilică a sosirii primăverii ❤️
    Pupici cu drag ❤️

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce rânduri frumoase ai scris! Și la noi e primăvară . Yocmai l-am pregătit pe Uzzi și ne pregătim să ieșim la plimbare să ne umplem de natură, de primăvară!
    Duminică cu soare să ai!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu azi si ieri l am avut la plimbare si pe Chico, Yorkshire ul fiicei mele. Leo si Chico se inteleg perfect, avem noroc, pentru ca amandoi sunt baieti insa nu e concurenta intre ei.
      Ieri a fost o superba zi, am facut plaja, azi a plouat de dimineata apoi cerul nu a mai fost clar si soarele a fost mai slab ca ieri .
      O duminica seara placuta iti urez 😘🤗

      Ștergere
  6. Vaaaaaaai cat de frumos!!!
    In sfarsit am ajuns si eu :D
    Dar ce imagini minunate m-au intampinat. Am inchis ochii si parca m-am teleportat acolo, pe malul apei.. cu Kouki cu tot :))).
    Am admirat si lebedele - erau si ratuste? (nu iti zic ca prima data acm crezut ca sunt pui de lebede - negre.. haha). In ultima poza sunt bobocei ? :D
    Ce frumos e la tineee!! :D
    Pupici cu drag si multumiri pentru plimbare!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga Rux, acelea negre sunt lisite. Pe la erau lebede, rate si lisite.
      Plimbarea aceasta in jurul lacului Ilsesee a fost la momentul potrivit, cu soare, fara vant... a fost tare placut.
      Ar fi fost frumos sa ne plimbam cu Kouki si Leo 🤗🐾🌞
      O primavara minunata sa aveti. 😘💞

      Ștergere