miercuri, 1 martie 2023

1 Martie, Martisor

Sunt deja 23 de ani de când locuiesc în Germania... poate de aceea, tin foarte mult la sarbatorile românesti! 
Nu am ascuns niciodata originea pe care o am si de câte ori s-a ivit vreo ocazie, am laudat tara din care provin. Am povestit despre relieful deosebit, despre locurile frumoase, despre orasele minunate si oamenii ospitalieri, despre mâncaruri si despre obiceiuri.
1 Martie este una din sarbatorile de care eu ma bucur si despre care toti colegii mei de serviciu stiu ☺☺☺Am un noroc mare cu prietena mea Alina, care îmi trimite în fiecare an martisoare. De fiecare data imi trimite cel putin sase simboluri ale primaverii ♥ Se gândeste  mereu la mine, la fetele mele si la nepotelele lui Helmut (colajul acesta este facut cu o poza de anul trecut, cu Emma si Greta iar poza cu Marlene este din anul 2014).
Anul acesta de 1 Martie, nici fetele si nici nepotelele nu sunt aproape de mine ... asa ca, am cerut voie Alinei sa daruiesc mai departe Martisoarele unor colege de serviciu. Ce bucurie mare le-am facut! ♥ Multumim Alina! ♥
 
Un start bun în noua PRIMAVARA! 🌷Tuturor, un 1 Martie fericit, cu noroc si voie buna! 🍀

14 comentarii:

  1. Să ai o primăvară pe placul tău, Carmen!

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunteti niste frumoase! Aceasta simbolistica este minunata si e tare bine ca o imprastii in felul acesta!
    Numai bine, draga Carmen. O primavara minunata! 😘❤️

    RăspundețiȘtergere
  3. O primăvară minunată ca tine să ai! Pupici cu sclipici...

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc, Carmen draga! ❤ Start bun in Primavara si pentru tine!
    E fain ca impartasesti acolo aceasta traditie a Martisorului. 💐
    Martisoarele de la Alina sunt frumoase! Toata stima pentru gestul ei, pentru gestul tau!
    Imbratisari si pupici cu drag! ❤ 😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :-) pentru toate trei fetele, o primavara minunata! ♥
      da, adevarul este ca este o sarbatoare frumoasa., Martisorul´☺ Toate colegele au fost incântate ca ai primit asa o mica bih´juterie, care sa le poarte noroc, acum la inceput de primavara.
      Alina este o draguta! Nu stiu cum face, dar in fiecare an am primit cu cateva ziel înainte de 1 Martie, plicul cu martisoerele ♥ Perfecte timing!
      Pupici si imbratisari, de la trio pentru trio ♥

      Ștergere
  5. Cat de frumos!!! 💟
    Pentru mine, Martisorul este special cu atat mai mult cu cat, chiar eu sunt un martisor :).
    Cand eram mici, abia asteptam sa mergem in magazin sa ne uitam la martisoare (erau foarte frumoase cele de la Artizanat - si aveau si niste flori reusite, la fondul plastic facute). Apoi au inceput sa faca si la „tarabe” - dar pe la inceputuri erau foarte dragute (unele ingenios lucrate din materiale la care nu te asteptai), apoi au aparut tot felul de kitchoshenii, ca acum sa revina curentul handmade cu tot felul de martisoare interesante.

    Imi plac mult martisoarele voastre! Eu le pastrez (chiar ma gandesc sa fac o cutie sau doua speciale, ca sa le grupez, pentru ca in timp le-am tot pus prin diferite cutiute si sa le am la indemana - pe unele care s-au mai stricat as vrea sa le pot refolosi in proiecte creative, sau, daca se poate sa le restaurez :D).
    Pupici cu drag si un martie de poveste!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga Rux, si mie imi place sa aleg martisoare la tarabe. Dar iata ca de 23 de ani sunt in Germania si amintirile despre 1 Martie la scoala sau mai tarziu la serviciu imi sunt atat de dragi 🤗 Ma bucur ca un copil, cand primesc martisoare ❤️ Alina Nu m a uitat in niciun an!
      Pupici 😘 un martie minunat si tie 💞

      Ștergere
  6. Ce mărțișoare frumoase ai primit și dăruit! Felicitări pentru pastrarea acestei tradiții. Din pacate văd în urul meu tot mai mulți pentru care mărțișărul trebuie înlocuit cu ciocolată, flori, etc... Mi-e dor de zilele în care de 1 martie era de ajuns un mărțisor pt absolut oricine, iar de 8 martie un buchet de ghiocei dat profesoarelor era iar mai mult decât suficient.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. vai, chiar ar fi pacat sa dispara martisorul cu snut rosu-alb împletit!
      In fiecare an povestesc la serviciu colegilor despre aceasta traditie, care este si la bulgari. Si port cu mandrie martisorul in piept si la incheietura mainii,pâna pe data de 8 Martie.
      Prietenelor mele le-am oferit martisoarele de la Alina si le-am spus ca purtatul lor le fereste de cele rele si este un "purtator de noroc" la acest inceput de primavara. Au privit martisoarele cu mult respect si le poarta cu mandrie ♥ chiar daca nu au nicio legatura cu traditiile germane.
      De 8 Martie, wow ce imi placea sa merg cu colegele la masa la restaurant, sa dansam pe ritm disco - în cerc si sa ne simtim libere si respectate si lumea era a noastra ☺ Vremuri faine!
      In Germania, nu se serbeaza nici 8 Martie, dar Sindicatul ofera cate o floare fiecarei femei, la locul de munca. Anul trecut am primit si "praline pentru baie" ☺☺☺ sfere sub forma de bomboane fondante, mari cat mingea de ping-pong si care, in cada, la baie,s-au dizolvat si au imprastiat in vana un strat fin de unt de cacao, unt de shea și ulei de cocos, pentru îngrijirea si inmuierea pielii. Sunt curioasa ce surpriza au pentru noi anul acesta ☺
      In Sibiu, la fabrica in care am lucrat, 8 Martie era o mare-mare sarbatoare. Primeam prajituri - amandine, ecler, dobos - si sucuri la discretie si cate un buchet de ghiocei. In plus, aveam voie sa plecam acasa dupa ora 12 (deci lucram doar 4 ore in acea zi).
      Pupici si un Martie de vis!

      Ștergere
  7. Un șnuruleț ce aduce bucurie fiecărei fete !
    Ce simbol plin de iubire este un mărțișor ❤️👍
    Pupici ❤️

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, exact asa este - un mic simbol al Primaverii, care aduce bucurie !
      Pupici ♥

      Ștergere