joi, 9 mai 2013

Aiureli

Firma la care lucrez se afla pe unul din marile bulevarde ale orasului. Biroul are ferestre mari si locurile noastre de lucru sunt dispuse în sir pe partea cu geamuri. Uneori, pentru a ne odihni ochii, ne mutam privirea de pe monitorul computerului si observam ce se mai întâmpla pe strada. Admiram spre exemplu tipul autovehiculelor oprite sub geam sau criticam felul în care sunt parcate, cunoastem orele la care îsi fac turul Politesse-le (ajutor-de-politie) împartind amenzi celor care depasesc timpul de stationare, recunoastem dupa latrat cateii din cartier, stim când este zi de colectare a gunoiului, stim când deschide italianul Pizzeria, cunoastem ritmul în care se tund platanii si câte si mai câte! Când lucrezi de ani de zile în acelasi loc (eu sunt de noua ani în firma) practic faci parte din decor, te integrezi mediului :)


Ieri am urmarit ceva nou! :) Pe acoperisul casei de vizavi, doi electricieni au mesterit câteva ore pe platforma unde este montata o sirena cu antena pentru statie de baza celular si telefonie mobila.
Pe la ora 12 caldura era mare, asa ca cei doi si-au dezbracat tricourile. Unul din colegi ne-a atras atentia si toti am privit, imaginându-ne ca urmeaza un mic program striptease. Bineînteles ca nu s-a întâmplat - cei doi si-au vazut de treaba, fara sa fie constienti ca sunt obiectul nostru de amuzament.



La un moment dat, cel cu bretele rosii s-a dus spre cele doua antene parabolice de pe mijlocul acoperisului si a facut pipi! Cum nici unuia din colegii mei nu-i lipseste (chiar de loc!) simtul umorului, am început sa aplaudam si unul a zis "Precis proprietarul antenei cu pricina se întreaba de ce nu mai are semnal TV" :))) Au urmat râsete si alte comentarii pestrite. Apoi ne-am vazut fiecare de lucru.
Pe când cei doi electricieni stateau la o pauza de tigara si pozau în soare, spune o colega: "Dupa cât de umflata îi e burta, în curând trebuie si blondul sa faca pipi" :) Nu tremina bine de spus, ca cel despre care era vorba chiar a început sa dea semne ca trebuie sa se usureze si s-a retras într-un colt mai ferit, în spatele hornului. Ah! - ne-am spus - cât sunt de nesimtiti! nevenindu-ne sa credem ca cineva îsi poate face nevoile pe acoperisul unei case! Mai rau ca în bancurile cu prosti! Apoi însa, aproape ca i-am scuzat, întrebându-ne, oare unde ar fi trebuit sa mearga la WC?! Sa sune oare la usa unuia din apartamentele situate la ultimul etaj?! Si ce sa spuna?! "Buna! Eu sunt monteurul care lucreaza la antena de pe casa. Imi permiteti sa fac pipi la WC-ul dumneavoastra?" :)
Imaginatia noastra a tesut povestea mai departe. Monteurului nostru îi deschide usa o tipa singura acasa si pe când tocmai se pregateste sa iasa de la toaleta, vine inopotrun sotul tipei, un malac coleric si foarte gelos. Monteurul începe bâlbâind sa spuna: "Va rog sa nu va enervati, nu este ceea ce pare a fi! Eu sunt doar cel care va repara antena!" :) Am râs cu lacrimi!
Ah, orele de lucru au trecut mai usor. Astazi este zi libera si, cu gândurile la podul spre weekend, am fost toti mai relaxati si pusi pe glume!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Pingback: Calatori-prin-gara

18 comentarii:

  1. Faină zi de muncă! :))
    Te pup, draga mea. O zi la fel de veselă ce cea de ieri!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) pentru ca ieri a fost asa o zi faina de lucru, azi avem liber si maine ne-am luat concediu :)) Pauzele lungi si dese - cheia marilor succese! :))
      te pup O zi faina!

      Ștergere
  2. Haha, m-a distrat copios post-ul tau.
    Intradevar, e tare greu sa fii...om, cu toate necesitatile astea care vin cand ti-e lumea mai draga. Dar cred ca puteau sa fie si ei mai discreti, bunul simt sigur se poate controla.

    O zi minunata si imbratisari calde (desi pe zilele astea cu temperaturi ridicate, unele racoroase ar fi mai potrivite, hihi)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. tja... uite asa sunt cate unii! mai fara educatie, mai fara scrupule!
      Te pup si eu. O zi minunata iti doresc!

      Ștergere
  3. Acum înteleg eu de ce lucrezi tu asa de multe ore pe zi....... :)))))))
    Te pup draga mea Carmen si va doresc o zi faina! >:d<

    La noi astazi este numai Inaltarea... "Vatertag" este la jumatatea lui iunie, a doua duminica din iunie mai precis, în fiecare an! :))
    pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai vezi?! :))
      lasând gluma la o parte, situatia este urmtoarea: mergem la serviciu cu o singura masina. Sotul meu conduce, ma lasa pe mine la birou, dupa 8 minute si apoi el mai are 55 minute de condus, pana la serviciul lui! El lucreaza 8 ore apoi porneste spre casa si ma ia pe mine de la birou. Deci 2 ore drumul lui Helmut, dus-intors, plus cele 8 ore de lucru ale lui... rezulta pentru mine o zi de lucru de 10 ore! Dar... nu se pierde nimic! toate minutele sunt contorizate si orele suplimentare mi le iau libere cand doresc. Spre exemplu maine. Pentru ca si la noi - ca in toate tarile cu religie catolica-evanghelica si protestanta, se serbeata Inaltarea Domnului. Sunt deja 40 zile de la Pastele din 31 martie! Tja... bisericile nu au cazut de acord în privinta Invierii Domnului, noi, "oitele" nu suntem de vina! România abia a serbat Pastele si la noi este deja Inaltarea.
      Si da, aceasta zi este si la noi Ziua Tatalui si ziua taticilor! :))
      De aceea, astazi la noi este prima zi de gratar în curte! vin fetele, fratele meu, si doi prieteni buni.
      Te pup, draga mea! o zi de sarbatoare excelenta va dorim!

      Ștergere
  4. Glumă-glumă da' brânza-i pe bani ! Iată de ce anume :
    Desigur că de lene nu au coborât spre vreun loc civilizat unde merge şi regele pe jos...
    Era corect să sune la vreo uşă de apartament.Erau îndreptăţiţi şi motivaţi de faptul că firma care deţine antenele PLĂTEŞTE O CHIRIE lunară locatarilor imobilului, adică ASOCIAŢIEI DE LOCATARI, atât pentru locaţie (= spaţiul fizic de pe acoperiş) cât şi pentru nocivitatea microundelor emise de antene...
    Tare realistă postare! Lucrătorii aceia or fi fost..."Gastarbeiter" ?
    Numai bine !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ai dreptate Marco, in conditiile din Romania, insa aici în Germania, casele astea cu multe apartamente apartin unui singur proprietar care inchiriaza la persoane private. Cu siguranta el primeste o suma de bani pentru chiria platformei de pe casa lui, dar chiriasii... practic nu au nicio obligatie fata de electricieni! Sincera sa fiu, nici eu nu stiu cum as fi reactionat sa imi sune unul la usa si sa ma intrebe daca-l las la wc! omeneste este si imediat as fi spus - da, dar... cate cazuri de inselatorie exista?! pana ma asiguram ca el este adevart autorizat sa lucreze pe acoperisul case in care locuiesc, facea saracul pe el! Dar... casa de langa, are la parter un restaurant si... spre exemplu, lucratorul ar fi trebuit sa mearga acolo, insa... lenea e mare! 5 etaje sa coboare si sa ia coltul in resturant, apoi sa urce iar 5 etaje... Hm!
      O zi minunata iti doresc!

      Ștergere
  5. Sărmanii nici nu ştiau ce reality-show v-au oferit şi ce scenarii fanteziste au alimentat :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) adevarat! :D si ca au devenit "celebri" în blogosfera româneasca! :)

      Ștergere
  6. M-a amuzat poza cu cele doua masini parcate..de fapt lipite una de cealalta. Si eu sunt groaznica la parcari, dar vad ca se poate si mai rau! :))))

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu am o superstitie proprie: imi merge bine daca vad un caine care tocmai face kk! Daca superstitia asta se referea la barbatii care se usureaza pe unde apuca si pe care ii vad fara sa vreau, ma cocosa bunastarea! Am vazut nu demult un microbuz cu muncitori oprit pe autostrada si toti foloseau "aspersoarele" la simultan! Si nici macar n-am jucat la loto...

    RăspundețiȘtergere
  8. Ehe...mai bine faceau un striptis....:))
    Atunci sa vezi celebritate!
    Pop si zile faine sa ai!;)

    RăspundețiȘtergere
  9. ce imaginatie aveti si voi! :))
    e vesel la voi in birou...mi-a placut :))

    RăspundețiȘtergere
  10. Ha, ha! Ce 'aiureli" hazlii. Cu astfel de momente picante, trece timpul de lucrur mai usor. Cat priveste pe muncitorii "pipiliciosi"... cam urat din partea lor. Seamana cu "fratii" din alte parti, care se usureaza prin scara blocurilor, raspandind "miresme" de nedorit.
    Cei cu masinile parcate...m-au dat gata! Mor pe astia, caci nu odata am gasit masina lovita de astfel de "experti" in parcare!

    Weekend frumos, draga Carmen! :-)

    RăspundețiȘtergere
  11. M-a amuzat mult cum v-ati condimentat putin ziua de lucru cu aceste intamplari :)
    Cred ca n-aveau alta solutie...sincer vorbind. Era greu sa coboare-urce atatea etaje... oricum, fiind cald afara, s-a evaporat aproape imediat :)

    RăspundețiȘtergere