vineri, 24 mai 2013

Filme

pentru rubrica FFFB - tabel de înscriere la Anastasia
Saptamânile trecute au fost o multime de sarbatori si zile libere dar vreme rece si ploioasa, asa ca... m-am lasat purtata pe aripile filmelor, în alte timpuri si vremuri.
Am vazut la cinematograf "Parker" si mi-am luat de la videoteca "Jack Reacher" ("Un glonţ la ţintă"). Aceste doua filme amesteca perfect genul crima, thriller, actiune, drama, aducând câte putin din fiecare, nu prea mult, dar nici prea putin.
Îmi place teribil Jason Statham care în Parker, joaca rolul unui hoţ profesionist, un "gentleman" între raufacatori ;) Leslie, agent imobiliar - rol jucat de Jennifer Lopez - devine printr-o conjunctura amuzanta, partenera de jaf a lui Parker. Filmul este povestea furtului perfect, primul si ultimul în aceasta formula - o adaptare a nuvelei omonime, scrisa de Donald Westlake.
Jack Reacher, este deasemenea eroul unei nuvele - One shot, scrisa de Lee Child. Tom Cruise, joaca rolul fostului investigator militar Jack Reacher, care alaturi de procurorul Helen Rodin, rol jucat de Rosamund Pike, rezolva un caz de coruptie deosebit de crud si complicat. Un film care mentine suspansul pâna în ultima secunda.
Am vazut online "Gadjo Dilo" (Strainul nebun), pentru ca mi-a fost recomandat de prietena mea Michaela. Am fost amândoua curioase sa vedem filmul frantuzesc, filmat în România, produs de un scenarist, director de film si actor francez, de origine rroma, nascut în Argentina (Tony Gatlif)! În rolurile principale, Romain Duris (rolul Stéphane), Rona Hartner (rolul Sabina) si Izidor ( rolul Izidor Serban) - bulibasa din satul de tigani Crețulești. Un film care mi-a placut si mi s-a parut mai mult un "documentar" al vietii tiganesti. Un film interesant, care mi-a întârit mai mult convingerea ca tiganii sunt oameni ca toti oamenii - cu defecte si calitati, care însa nu doresc sa schimbe nimic din stilul lor traditional si primitiv de viata!
Mi-am comandat la Amazon filmul "Eat, drink, man, woman"(Taiwan 1994) si abia astept sa îl primesc. Filmul mi-a fost recomandat de Karma Police.
Este un film de dragoste și familie, povestea unui tată, fiicele sale si arta culinara traditional-taiwaneza. Titlul filmului sugereaza nevoile cele mai simple ale fiecărei ființe umane: mâncare, bautura, bărbat și femeie.
Aseara am vazut la televizor "Fotolii de orchestră" (Fauteuils d’orchestre, Franta /2006). Un film superb! Cel mai bun dintre acestea mai sus pomenite :)
Este un film cu o multime de personaje - Jessica (Cécile de France) - o tanara din provincie care-si încearca norocul la Paris, Catherine (Valérie Lemercier) - o actrita apreciata care viseaza înca la rolul vietii, un pianist exceptional - Jean-François (Albert Dupontel) satul de marea scena, sufocat de programari, etichete, dornic sa cânte în spitale sau scoli, în fata unui public ignorant si naiv, Jacques (Claude Brasseur) un colectionar de arta, hotarât sa-si vânda agoniseala de-o viata ("Sarutul" celebra scupltura a lui Brâncuși, este în acest film, una din cele mai râvnite piese de arta puse spre vânzare la licitatia organizata) etc, etc. Caractere speciale, griji, frustrari, bucurii si emotii ale unor personaje a caror destine se încruciseaza la cafeneaua teatrului de pe Champs-Élysées din Paris. Un film care nu am vrut sa se mai sfârseasca!

15 comentarii:

  1. Bună dimineaţa, draga mea.
    Postarea ta de astăzi îmi aminteşte de zilele de iarnă.. nu am mai văzut un film de la ultima recomandare pe care am făcut-o pe blog..
    Frumoasă şi bogată prezentare. În ultimii ani, mai toate filmele franţuzeşti urmează acelaşi scenariu: prezentarea unor momente din viaţa multor personaje (eventual petrecute simultan). Am vazut multe astfel de filme şi toate mi-au plăcut. Voi căuta acest film, mulţumesc pentru recomandare.
    Te pup, Carmen, o zi minunată!

    ps
    de trei zile-ncoace... plouă şi la noi, cu vijelie, orgă de lumini şi cântec! :)
    Capricioasa primăvară de anul acesta nu se dezminte..
    Dar e bine, va urma o vară lungă şi extrem de călduroasă! Cel puţin aşa au anunţat pentru România.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. şi REVIN :)
      cu aprecierile mele :)
      pupici

      Ștergere
    2. la noi vremea se mentine in continuare asa, rece, ploioasa si deloc asa cum ar fi trebuit sa fie , acum la inceput de vara!
      de aceea ma bucur ca am cumparat doua carti frumoase si mi-a venit si filmul comandat pe posta :)) Deci, nu ma uit pe geam! :))pupici

      Ștergere
  2. O nominalizare draga mea..spor la lucru
    http://367dezile.blogspot.ro/2013/05/versatile-blogger-award.html

    RăspundețiȘtergere
  3. Parker - vreau sa-l vad si eu, pentru Jason mai mult decat pentru Jennifer :D
    Weekend placut!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu sunt îndragostita de Jason Statham! :)
      o duminica minunata iti doresc! :)

      Ștergere
  4. minunata si prolifica saptamina..tee poup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. acum introduc discul in dvd! începe "Eat, Drink, Man, Woman"....
      pupici

      Ștergere
  5. Ai vazut multe filme :)
    Ai facut si o trecere in revista ca o mini cronica, ce ar putea fi foarte interesanta pentru cei interesati.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. daaaaa, la cate zile ploioase avem, nici nu-i de mirare! :))
      O duminica minunata iti doresc!

      Ștergere
  6. Nici unul din filmele enumerate de tine nu l-am vazut!
    Ce imi recomanzi, asa mai cu caldura! :))
    pup Carmen, nu uit sa te vizitez nicio data! >:d<

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Minnie draga, toate filmele despre care am scris aici mi-au placut si le recomand cu caldura. Altfel nu scriam acest articol.

      Te pup si eu :-*
      PS: nu stiu de ce am avut brusc un sentiment tare ciudat! acum, rasuflu usurata :))

      Ștergere
  7. O adevărată listă de ponturi cinematohrafice aici la tine. Dintre toate am văzut doar Parker ... parţial ... până am adormit :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Frumos portofoliu de recomandari! Poate reusesc si eu sa vad cateva din ele.

    RăspundețiȘtergere