vineri, 26 ianuarie 2018

Viata de Om-de-Zapada

A doua jumatate a lunii ianuarie a debutat haotic: când zapada, când uragan, când ploaie, când +15°C, când -5°C... Vremea a fost în fiecare zi altfel decât în precedenta.
Sâmbata parea din nou ca vine primavara, pe înserate însa a început puternic sa ninga. La televizor spuneau ca duminica vremea se va încalzi din nou, asa ca seara târziu am iesit în curte sa fac un om-de-zapada, nu care cumva de dimineata sa nu mai am din ce.

Zapada era pufoasa si sub lumina slaba a lampilor îsi pierduse transluciditatea. Întregul decor era sepia... parca eram eroina unui film de odinioara. Înaltul întunecat al cerului cernea fulgi sepia sclipiciosi...

Am format un bulgar si l-am rostogolit pâna când am simtit ca nu mai am putere sa îl împing. L-am fixat într-un colt al curtii si m-am apucat sa fac a doua sfera. Am terminat-o repede, însa mi-a fost imposibil sa o ridic peste prima. L-am chemat pe Helmut sa ma ajute. A borborosit ceva - era trecut de ora noua seara si la tv începuse serialul lui preferat, dar s-a încaltat si a iesit în curte. Zapada a fost foarte grea, abia am reusit sa suprapunem bulgarul.
Când am fost gata cu a treia sfera nu am mai îndraznit sa-l deranjez pe Helmut. Am încercat singura si... s-a spart. Dar am ridicat-o pe bucati si am lipit-o.
Leo, pentru ca nu mai m-am jucat cu el, nu a mai avut chef sa stea în curte si a zbughit-o în casa când am intrat sa caut un morcov pentru nasul omului de zapada si o galeata - în chip de caciula. Abia l-am mai scos sa-i fac poza cu prietenul nostru din zapada :-)

Era trecut de ora 22 când am intrat în casa. Eram uda leoarca, la exteriorul hainelor de la zapada, în interiorul hainelor, de la transpiratie. Uitasem complet ce efort presupune sa faci un om-de-zapada.
Dupa ce am facut dus, mi-am fotografiat "opera" de la fereastra, apoi m-am dus la culcare.

Duminica m-a trezit lumina soarelui. Omul meu de zapada începise sa se îndoaie spre spate. Aproape ca reusise sa faca podul din picioare! ☺ Toata ziua a foat soare si tare mi-a fost mila de omul-de-zapada.

Luni dimineata minune mare! A nins peste noapte si zapada noua se depusese aproximativ 15 centimetri! Omul-de-zapada se înviorase, era din nou vesel. Înainte sa plec spre serviciu, i-am facut o fotografie. Mi-a zâmbit.... A fost ultimul lui zâmbet. Seara, când m-am întors acasa, locul lui era ocupat de o gramada de zapada... Inima omului de zapada s-a topit... sub adierea vântului cald venit peste Bavaria din Spania.

Marti si miercuri în orasul meu a fost primavara în toata puterea cuvântului. Si primvara va ramâne pâna la sfârsitul weekendului, dupa cum spun meteorologii.

11 comentarii:

  1. Nici nu imi puteam dori o poveste mai minunata pentru seara acesta. Si este o poveste adevarata, cu imagini minunate!!!
    Doamne ce frumos era cerul cand ningea - parca ar fi un taram de nori speciali, care au "nins" sub atenta supraveghere a lunii, tocmai pentru ca sa poti crea Omul de zapada <3.
    O imbratisare mare mare din toata inima iti trimit :*!!!
    cu drag
    rux

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ps: Am uitat sa spun ca mi-a placut "ingerasul" facut pe zapada... as vrea sa ma teleportez un pic in timp - pe cand inotam in zapada sus, la Comandau :))))
      si evident sa il salut pe Leo [micul 'dezertor' :P

      Ștergere
    2. daca nu as fi facut doua fotografii cam din acelasi unghi, as fi spus ca poate norii aceia sunt un efect al luminii, insa iata, in ambele fotografii se vede clar "tunelul" :-) Asa parea! Un tunel urias spre inaltul intunecat al cerului, din care cadeau mii de fulgi ☺ Emotionanta a fost acea seara!

      Ștergere
    3. m-am bucurat ca un copil - si doar nu era prima ninsoare din acest an! Cred însa ca emotia pe care am simtit-o s-a datorat intregului peisaj nocturn. A nins ca in povesti!
      pupici si imbratisari, Rux draga <3 Si de la Leo, bineînteles :-*

      Ștergere
  2. Drăguț, omul de zăpadă. Păcat că a pierit așa de repede :( Dar asta e soarta lor...
    Și la București pare că e primăvară. De vreo două zile soarele ne răsfață cu prezența lui. Totuși, când ieși afară, mușcă, spre a ne reaminti că încă e iarnă.

    Weekend frumos, dragă Carmen!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. incepând din noiembrie, aici in zona noastra vremea a fost ghidușa! Zapada - soare, zapada - vânt, zapada - ploaie... si din nou s-a repetat! Problema este ca de câtiva ani am constatat ca am dureri de cap la diferente mari de temperatura si la fön. Nu este hipersensibilitate la intemperii sau la fluctuații mici ale presiunii aerului - pe acestea nu le simt. Am însa o asa numita senzitivitate meteorologică. Culmea este ca îmi plac teribil zilele cu fön, pentru ca linia Alpilor devine clara, crestele lor sunt atât de frumoase si par atât de aproape! ☺
      Multumesc, si tie un weekend minunat în continuare, Zina draga!

      Ștergere
  3. într-adevăr, aiuritoare este zi de zi starea vremii !
    este minunat că ai făcut un om de zăpadă - eu nu am avut atâta zăpadă pentru a avea omul de zăpadă, în curte, ca de obicei ! mai am ceva zăpadă dar ziua este soare, noaptea frig!
    şi pe la noi au anunţat că se va încălzi treptat în weekend !
    minunate fotografii !
    îţi doresc un sfârşit de săptămână cât mai plăcut !
    pupic !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. este a doua incercare ☺☺☺ de data acesta actiunea a fost dusa la bun sfârsit ☺☺☺ Ce iarna e aceea fara om-de-zapada sau fara sanius?! Ma bucur ca am reusit anul acesta si sper ca la mijloc de februarie sa mai avem noroc de zapada, ca avem un mini-concediu de Valentins Day, cel putin doua zile vreau sa schiez!
      Un sfârsit de weekend tihnit sa ai, Mary draga! pupici si îmbratisari <3

      Ștergere
  4. In sfarsit un om de zapada! Macar in poze tot a ramas!
    Ce efecte poveste ai reusit. Cu permisiunea ta, poate iti imprumut o poza la vreo idee noua!
    Pe la noi a fost soare. Acum ziceau -3 grade. Tare interesanta vreme!

    O saptamana faina sa ai! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. intr-adevar am avut noroc, indiferent daca va mai veni zapada anul acesta, am reusit sa fac un om-de-zapada. E mereu problema cu neaua, ca nu oricare se lipeste. Câteodata zapada este ca un praf, nu are pc de aderenta!
      Cu placere, poti sa folosesti poze, sunt curioasa ce idei ai ☺ abia astept!
      La noi sunt +8°C, acum la ora 21:10!
      Un start bun in noua saptamâna, Suzana draga. xoxo

      Ștergere
  5. Vin tarziu sa citesc povestea Omului de zpada. Am citit. :) Si mi-a placut! Ocupatie serioasa, de adult in care copilul stie exact ce vrea. :)
    Ma bucur tare mult ca te-ai bucurat de zapada! Ca ai ridicat un ditamai omul si te-ai jucat. Anul acesta doar am privit zapada si mi-am infundat picioarele in ea. :)
    Imbratisari si pupici, cu drag, de la trio pentru trio. <3

    RăspundețiȘtergere