sâmbătă, 16 mai 2015

Escapadă de Weekend - Nördlingen (1)

14 martie 2015

Nördlingen este un oraș din Bavaria, situat în regiunea Donau-Ries. Orasul a fost întemeiat în mijlocul craterului unui meteorit care a lovit Pamântul în zona Alpilor, acum 15 milioane de ani. Marimea meteoritului a fost estimata a fi cuprinsa între 800 si 1500 m. Craterul are diametrul de 23-25 kilometri si marginile sunt perfect vizibile, marcate fiind de un lant de dealuri. Datorita studierii internationale ale acestui fenomen, cunoscut sub numele de Impactul Ries, orasul Nördlingen a devenit cunoscut în întreaga lume (surse foto 1, foto 2).
Descoperirile din peșterile Ofnet dovedesc ca zona a fost locuita înca din paleoliticul mijlociu. Întreaga regiune este bogata în repere privind cultura cu ceramica liniara (definită astfel pe baza decorului cu linii incizate zis si "bandat"), din neolitic, din epoca bronzului ( "epoca câmpurilor de urne") si epoca fierului (cultura La Tène si cultura Hallstadt).
Tot aici a fost descoperit un castru roman datând anul 85 d. Hr. În anii 259-260 teritoriul a fost luat în stapânire de triburile germanice Alemanii, stramosii germanilor care locuiesc pâna în zilele noastre în sudul Germaniei.
Numele acestei asezari a fost probabil Septemiacum, asa cum apare trecuta pe "Tabula Peutingeriana". Numele "Nordilinga" a fost prima data menționat într-un document în anul 898, ca si curte regală a Dinastiei Carolingiane.


Construcția zidului de aparare a orasului a început în anul 1327 din ordinul ducelui Ludwig al IV al Bavariei. Zidul cetatii include cinci porti cu turn, alte unsprezece turnuri și un bastion.
Zidurile cetatii din Nördlinger sunt cel mai bine conservate ziduri medievale din Germania. Zidul are o lungime de 2,6 km, înconjoara complet orasul vechi si dispune de o pasarelă partial acoperita, întretinuta perfect. O plimbare pe cercul închis al zidurilor dureaza aproximativ o ora si confera o priveliste superba de la nivelul acoperisurilor orasului. (va urma)

16 comentarii:

  1. Sì la Bergamo, oras tare drag sufletului meu exista un oraș vechi ce e construit la înălțime de aici și denumirea de Città Alta ,la fel înconjurat de ziduri. ..
    o incantare sa te plimbi pe unde te duce zidul! Vezi orașul nou sau Città Bassa si priveliști tare faine! Doar ca nu a căzut meteoritul acolo...:))
    Îmi plac tare mult astfel de comunități. ...
    Te puup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bergamo - chiar suna bine... Oraselele din nordul Italiei îmi plac nespus de mult! Au un aer aparte... Mi-as dori sa am timp si bani sa ma plimb o vara intreaga prin Italia.
      pupici ♥

      Ștergere
  2. Frumoase locuri! Şi ce bine seamănă acoperişurile caselor cu cele de pe la Sibiu! Cred că a fost o plimbare plăcută şi aţi avut multe de văzut.
    O duminică frumoasă, dragă Carmen! :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, unul a avut "ochii adormiti" exact ca un acoperis de Sibiu :) bine ai observat tu , Alex draga!
      O plimbare de câteva ore, o iesire de o zi, pe care nu o vom uita mult mult timp :)
      Noapte buna!

      Ștergere
  3. O plimbare placuta pentru voi si educativa pentru noi.O zi minunata!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur mult ca ti-a placut, Floarea draga! tu esti mereu deschisa pentru a cunoaste noi si noi locuri.
      Un start bun in noua saptamâna! :)

      Ștergere
  4. un orasel plin de incarcatura istorica dar ca orice oras german are o arhitectura perfecta :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. putine orase au ramas asa intacte, dupa al doilea razboi mondial...

      Ștergere
  5. fantastic loc, de poveste si cu o interesanta si documentata poveste in spate asa cum bine ne-ai obisnuit tu, draga mea draga! :)
    te pupacesc, o zi de duminica perfecta iti doresc! :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumesc mult, draga mea draga. Mereu gasesti cuvinte frumoase. Pupici
      Un start bun în noua saptamâna! :-*

      Ștergere
  6. Interesante zona. Frumoase mozaicuri!
    O duminica placuta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumesc mult, Suzana draga!
      Start bun in noua saptamâna!

      Ștergere
  7. Multumim de plimbare cu multe si atat de variate aspecte!! Imi pare locul - asemanator, Albei Carolina... Asa locuri fantastice sunt de vizitat si admirat in lume! Noroc ca putem sa aruncam un ochi prin intermediul postarilor tale, atat de faine si speciale! :) :) Pupicei, o zi super de mai, precum si toata saptamana! Liebe Grüße und Glückliche Montag, auch!! Calde salutari, Andra Alexa

    RăspundețiȘtergere
  8. Cel puțin au ajuns la un consens privind culoarea acoperișurilor...

    RăspundețiȘtergere