duminică, 10 mai 2015

de Ziua Mamei

Cu ocazia Zilei Mamei, corporația multinațională Google Inc. a introdus un nou Doodle pe pagina motorului de cautare pe Internet: Schönen Muttertag 2015!

Initiata în Statele Unite ale Americii, Ziua Mamei a fost prima data introdusa pe lista sarbatorilor oficiale în anul 1914. Mișcarea nu s-a limitat doar în USA. Încă din 1912 a fost a fost fondata Asociația Internațională a Zilei Mamei cu scopul de a face cunoscuta importanta recunoasterii internaționale a zilei-simbol. Anglia a aderat în anul 1916, Elveția în 1917, Finlanda și Norvegia în 1918, Suedia din 1919, Germania din 1923 si Austria din anul 1924.
Ziua Mamei se serbeaza anual în a doua duminica a lunii mai, în majoritatea tarilor din lume (în ordine alfabetica): Anguilla, Aruba, Africa de Sud, Austria, Australia, Bahamas, Bangladesh, Barbados, Belgia, Belize, Bermuda, Bonaire, Brazilia, Brunei, Canada, Columbia, Croația, Cuba, Chile, China, Cipru, Curacao, Danemarca, Dominica, Ecuador, Elveția, Estonia, Etiopia, Finlanda,  Fiji, Filipine, Germania, Ghana, Grecia, Grenada, Honduras, Islanda, India, Italia, Jamaica, Japonia, Letonia, Liechtenstein, Macao, Malaezia, Malta, Myanmar, Noua Zeelandă, Olanda, Pakistan, Papua Noua Guinee, Peru, Puerto Rico, St. Kitts, St. Lucia, St. Vincent, Samoa, Singapore, Sint Maarten, Slovacia, Sri Lanka, Surinam, Statele Unite ale Americii, Taiwan, Tanzania, Tonga, Trinidad și Tobago, Turcia, Uganda, Ucraina, Uruguay, Venezuela, Zimbabwe, Zambia.
Tuturor mamelor, LA MULTI ANI!

12 comentarii:

  1. LA MULȚI ANI,CARMEN!
    Să ai o duminică cât mai frumoasă și o săptămână ușoară!
    Îmbrățișez cu mult drag!

    RăspundețiȘtergere
  2. ;)
    La mulți ani ! Zi faina sa ai...;)
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. la multi ani!
    nu poate fi pentru tine decat o zi minunat de frumoasa :)
    te imbratisez draga mea draga, frumoasa, frumoasa sa-ti fie ziua in continuare! :*

    RăspundețiȘtergere
  4. La multi ani, tuturor mamicilor! :)
    Distractie frumoasa!
    Imbratisari si pupici cu drag, de la doua fete si o mama! <3

    RăspundețiȘtergere
  5. La multi mamica draga!Sa fii sanatoasa!Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  6. Ce bine e de noi!Putem spune inca "La multi ani,mami!" ,dar in acelasi timp putem primi un "La multi ani,mami!"
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  7. Un gând bun și la mulți ani! :)

    RăspundețiȘtergere
  8. La multi ani tuturor mamelor!!! Ma gandesc la milioanele de minute in care mama mea a vegheat asupra mea, la noptile nedormite si la orele de agitatie legate de fiecare eveniment din viata mea.

    RăspundețiȘtergere
  9. *_* La multi ani cu multa, multa sanatate si voie buna!!!!

    RăspundețiȘtergere