duminică, 7 mai 2023

Happy Saturday sau... vreme buna!

Desteptatorul a sunat la ora 7 dimineata. Am fugit la frigider, am scos cu grija prajitura ascunsa de cu seara, am asezat-o pe o farfurie frumoasa, am aprins o lumânarica si m-am intors în dormitor cântând "Happy Birthday" ♥ Leo a sarit în pat si a reusit sa îl pupe pe Helmut înaintea mea ☺
Timp de tândaleala nu am avut, pentru ca ne-am propus ca la ora 8:30 sa fim deja pe autostrada.
Aici fac o paranteza... [În urma cu câteva luni, o colega de serviciu m-a întrebat daca am chef sa petrecem o zi împreuna, pentru ca în sfârsit sa se cunoasca si sotii nostri. Clar am fost de acord, asa ca am cautat împreuna o activitate potrivita si am gasit "Târgul de vechicule de epoca de la Bodensee" (pe româneste Lacul Constanța). Perfect! - ne-am spus... singura problema ar fi putut sa fie faptul ca pe 6 Mai este ziua sotului meu.
Însa înainte sa rezervam biletele, l-am întrebat pe Helmut ce parere are si a fost foarte de acord ca anul acesta sa-si petreaca ziua de nastere departe de casa, fara musafiri si fara telefon ☺☺☺]
Dupa cum am stabilit împreuna cu Christine, urma sa ne întâlnim în Friedrichshafen, pe la ora 11. Din Augsburg sunt 166 km deci am fi avut nevoie de 2 ore. Noi, pentru ca lui Leo nu îi place sa mearga cu masina, am planificat mai mult timp ca sa putem sa facem pauze dese pe traseu. 
Am fost punctuali, am gasit loc super de parcare si ne-am îndreptat spre receptia expozitiei. Christine si Uwe nu au avut asa noroc cu parcarea (au parcat departe si au sosit cu Shuttlebus), dar au sosit deasemenea punctuali.
Am prelungit smalltalk-ul la o cafea în incinta târgului, apoi ne-am început "calatoria în timp" în hala rezervata rulotelor. Participantii erau parcati exact ca într-un camping si atmosfera a fost... de concediu ☺ Prietenosi, raspundeau întrebarilor vizitatorilor curiosi sa stie în ce an au fost construite rulota dar si automobilul, ce restaurari au fost efectuate, etc. 
Am trecut în hala cu automobile - aranjate pe categorie de firme (germane, italiene, frantujesti, americane, etc) si de tip (am vazut de la automobile sport, la limuzine, la Stretch-Limousine, pâna la dricuri de lux), apoi la avioane, elicoptere si zeppelin, la masini de teren (de la jeep-uri la tractoare si semi-tancuri), la bărci cu motor rafinate, la motociclete si biciclete... Douazprezece hale, 800 standuri pe o suprafata de 85.000 m², Oldtimer & Youngtimer si numeroasele spectacole speciale menite sa îi duca pe vizitatori înapoi, în vremuri nostalgice ♥☺♥
 
Peste tot standuri cu articole-fan, cafenele, chioscuri cu mâncare si bauturi si... o vreme superba, ca pentru o zi de vara!!!! Eu înca socata de furtuna de cu seara, m-am îmbracat cu pulover, pantaloni si cizmulite... Am avut si geaca, dar am lasat-o în masina ☺☺☺ Mi-a fost asa de cald, ca a trebuit sa îmi cumpar acolo un tricou. Mi-am îndesat maieul si puloverul în rucksac si le-am carat toata ziua, pentru ca soarele a stralucit întreaga zi! Am asistat la o cursa de oldtimer în spatiul exterior si la o aterizare de zeppelin, totul a fost foarte interesant si palpitant. Ne-a batut soarele "in cap" si mi-am amintit de vorba lui Vlahuta "Din creștetul cerului dogorit, razele cad drept ca niște săgeți de arc"... 
Sotii nostri au gasit numeroase subiecte comune de discutie, atmosfera a fost deosebit de placuta. Am mâncat de prânz împreuna si dupa-amiaza, la "ACE-Cafe" aflata bineînteles în hala cu motociclete (cafeneaua originala din Londra este înca din anul 1938 un loc de întâlnire popular pentru rockeri, motocicliști și fani ai mașinilor) am serbat ziua lui Helmut cu bere Guinnes, Cola, Donut si Espresso. Evident, Helmut a primit un cadou - un BMW-oldtimer ☺☺☺ un Isetta - in miniatura ☺☺☺ Pe la ora 17 ne-am despartit de prietenii nostri, ne-am urcat în masina si ne-am îndreptat spre casa, obositi dar mai bogati cu o experienta de viata.
PS: Am facut peste 200 fotografii si videoclipuri... mi-a fost greu sa selectez aici în colaje! ☺☺☺

25 de comentarii:

  1. La mulți ani! A fost o aniversare foarte frumoasă, și soțului meu i-ar placea așa o activitate de ziua lui (care, apropo, e mâine, o grămadă de tăurași in jur). Ce bine că ați avut timp frumos. M-am uitat la mașini "că la mașini străine" mai știi vorba aia de demult? Pare foarte mare târgul, dar mie mi se pare mai mult o expoziție, mă înșel?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. vaiii, ce de taurasi! La multi ani sotului tau! Petrecere frumoasa voua, mâine sau la weekend, cand veti serba.
      Messe - se intituleaza aici o expozitie de marime foarte mare; O traducere in româneste am gasit doar "târg" dar nu este asa ca târgurile de weekend din România unde X si Y isi vând masinile, se fac mici la gratar si se difuzeaza muzica la maxim ☺ Eu asa am in amintire "târgul" din Sibiu, unde se vindeau blugi si alte produse din occident ☺☺☺
      Asta este o cladire uriasa - 85000 metr patrati, unde sunt gazduite târguri pe diverse teme: turism, nunti, carti, alimente, vinuri... Acest târg de oldtimer si youngtimer a durat 3 zile (vineri, sâmbata si duminica).
      Majoritatea exponatelor au fost doar spre vedere dar au fost multe si spre cumparare expuse. Vehicule foarte scumpe!
      Iti doresc un start bun in noua saptamâna si... mâine, o petrecere minunata!

      Ștergere
    2. Mulțumim Carmen, in weekend sărbătorim.

      Ștergere
    3. La multi ani "taurasului" tau - astazi ☺ si la weekend Sa fiti fericiti in fiecare zi! ♥

      Ștergere
  2. Sotul meu ar da oricand musafirii și grătarul de ziua lui pe o astfel de zi cum a petrecut Helmut. La mulți ani fericiți și minunati ca ziua pe care ați petrecut-o sâmbătă. Tot o expoziție mi s-a părut și mie a fi ceea ce ai prezentat. Mi-a adus aminte de două astfel de expoziții : Saab-ul, în București. AM fost de vreo 2-3 ori in facultate. Apoi soțul nu a mai vrut sa meargă pe motiv că vedea mașini mai frumoase și interesante în parcarea Saab-ului.
    Mai nou a găsit expoziția de mași a lui Tiriac. Am fost odată cu el acolo si mie personal mi-a ajuns, dar el se mai duce din cand în cand.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, si lui Helmut i a placut noua metoda de a sarbatori ziua de nastere 😜 mai mult ca probabil ca o vom adopta deseori de acum inainte.
      Helmut nu si a luat nici macar mobilul cu el, asa ca cei care au vrut neaparat sa stie de ce nu raspunde, au sunat la mine... Am fost pe post de secretara 😁😂
      Helmut este deasemenea inginer TCM, deci tehnica si motoarele i au placut dintotdeauna.
      Expozitia a cuprins automobile Chevrolet, Porsche , VW, Lamborghini, Fiat, Audi, BMW, Cadillac, Opel, Citroen .... Etc plus avioane, elicoptere, autobuze, salupe, motociclete, biciclete... Da, o expozitie vasta.
      Numai bine draga Niko 😘

      Ștergere
  3. La Multi Ani lui Helmut, draga Carmen! Sa fiti mereu sanatosi si voiosi! Nici ca putea fi ceva mai impresionant ca ceea ce ne-ai povestit. Imi plac masinile de epoca, fara a fi o pasionata, insa mi se pare atat de interesant sa le urmaresti geometriile.
    Multumesc pentru prezentarea deosebita in aceste mozaicuri. Evident ca ai avut ce poza intr-un astfel de spatiu imens.
    O saptamana minunata, dragga Carmen! 😘❤️

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumim Suzana draga, multumim mult 💕🤗
      Da, masini de epoca, autobuze, avioane, motorete... dinnaintea razboiului mondial. Raritati, bijuterii pe roate!
      Plus din ora in ora s a desfasurat in aer liber o cursa a vehiculelor de epoca. Chiar si Formula 1... Lui Leo nu i a placut zgomotul dar nici caldura. Ca tribuna nu a avut acoperis si soarele a fost puternic, ca intr o zi de vara.
      Multumesc Suzana. Pupici si imbratisari 😘😘 o saptamana minunata sa ai 🌷

      Ștergere
  4. La mulţi, mulţi ani! Să fie sănătos!
    Ce frumos aţi petrecut! Am ochit câteva maşini şi eu, aş fi stat cu orele să le admir.

    RăspundețiȘtergere
  5. La multi ani frumosi si sanatosi!!! Ce zi de nastere de neuitat! Absolut superb! Si mie imi plac astfel de expozitii. La noi in oras se aduna cateva masinute de epoca si imi mai face Tati poze (sau ma uit pe facebook daca pun cei de la Primarie poze) - cel mai mult ma bucur sa vad Trabantelele... hahaha - chiar, banuiesc ca au fost si acolo nu?
    Am vazut un camper asa simpatic (cu cort care se ridica in tavan, cum ar veni.. wow...chiar mi-ar placea .. desi ar fi tare obositor (si sigur as avea un suvenir masinuta la plecare... hahah - apropo de asta, in ultima vreme mi-am luat masinute - de fapt prima mea colectie a fost de machete si atunci cand eram mica, abia asteptam sa merg la librarie sa ma uit la... masinute.. haha).
    Nu stiu daca mi-ar placea la curse... (clar zbomotul - eu si Leo.. haha) dar sigur ca nu m-as satura sa le admir si sa mai aflu informatii despre ele.
    Si pentru ca tot vorbim de masinute.. mi-am luat o Dacie :O... si cand m-am uitat pe ambalaj, scria in germana :)))). (Majorette sau ceva de genul este firma). Mi-am luat una de curse si mai sunt in colectie una rosie, una taxi.. parca una de militie.. si una neagra.. hahahaha neagra.)
    Pup cu drag!!! La multi ani inca o data :* si multumiri ca ne-ati plimbat si pe noi :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. daaa, bineînteles ca au fost si Trabant☺Trabbi. Au fost atât de multe marci de automobil ca nu mai poti tine minte toate! A fost o zi superba. Mai greu pentru Leo, care a întâlnit multi câini dar nu a avut voie sa se joace cu nici unul. Cand plecam cu el in excursie de o zi, am in rucksac farfuria pentru apa, o sticla cu apa, ceva de rontait, o jucarie si paturica lui. Dar... nu am fost timp nici de sezut pe paturica si nici de jucat cu jucaria (aport)... asa ca nu a avut chef nici sa prea bea apa, iar de rontait, nici gand! Boticul a dat semne de deshidratare, tare ma ingrijorez cand observ asa ceva, dar nu il pot forta sa bea daca nu vrea. Ce pot sa fac este sa ii ud fortat boticul... ceea ce nu ajuta prea mult. Leo este foarte incapatânat... Si in masina, calatoreste in picioare, la mine in brate. Nu vrea nicicum sa se aseze, sa traga un pui de somn... Il mângai tot drumul, ca daca nu o fac, imi atrage atentia, ma loveste usor cu labuta ☺Si vorba aceea, nu mai e bebelus, e ditamai catelul si sta la mine in brate! Ma turteste! Si ma sufoca, mai ales vara!!! Peste o luna vom pleca in concediu in Italia. Un drum de 7 ore... of, un calvar atat pentru el cat si pentru noi! Dar ne sacrificam toti, unul pentru celalalt, ca fara el nu avem hazna de concediu si el fara noi nu traieste nici macar o zi! ♥♥♥
      Chiar simpatic...Dacia miniatura produsa de Germania ☺☺☺
      Pupici si numai bine, Rux draga. Imbratisari si pentru Kouki XOXO

      Ștergere
  6. La mulți ani!
    Este a doua oară când citesc postarea și admir pozele! Într-adevăr o zi superbă, chiar o zi palpitantă!
    O seară frumoasă să ai! Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumim mult, Mihaela draga ♥ Pupici si imbratisari

      Ștergere
  7. La multi ani buni si frumosi lui Helmut si aici! O aniversare pe cinste, mult mai interesanta, se vede si din foto ca Helmut a apreciat aceasta iesire! :) Fotografia mea preferata este ultima, cea in care Helmut priveste atat de dragastos la tine <3 Ati fost si ati ramas adorabili impreuna, sunteti un cuplu minunat si ma simt norocoasa ca am avut bucuria de a petrece timp impreuna <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. draga mea draga ♥ multumim mult! si noi suntem fericiti ca v-am cunoscut! Uite ca zille astea s-a împlinit un an de cand am fost la voi, la Bucuresti... si ce clipe minunate am petrecut impreuna! Pupici si îmbratisari ♥

      Ștergere
    2. Timpul se masoara (si) in amintiri frumoase <3

      Ștergere
  8. LA MULȚI ANI 👍🥂🎂
    Ați avut o zi minunată !
    Pupici ❤️

    RăspundețiȘtergere